A patra româncă s-a calificat în turul III la Madrid Open

Diferenţa de 75 de locuri nu a contat. Casele de pariuri aruncate în aer de românce. Ce locuri au fetele noastre în clasamentul WTA la zi şi cum se poate avansa în clasament fără să câştigi vreun meci.

Sorana cel mai bun sezon din ultimii 3 ani

În noaptea de marţi spre miercuri, în ultimul meci al „zilei” de la Mutua Madrid Open, Sorana Cârstea a învins-o, după o oră şi 19 minute de joc, cu 6-3, 7-5, pe Danka Kovinic din Muntenegru. O victorie muncită în faţa unei jucătoare incomode, şi mult mai bine clasată decât Sorana cu 75 de locuri în WTA General, Sorana fiind pe locul 127, iar Kovinic pe locul 52. Jucătoarea noastră a început meciul în trombă, conducând cu 5-0 în primul set, muntenegreanca a avut o revenire, câştigând 3 game-uri la rând, dar mai mult nu a reuşit. Setul secund a fost echilibrat, ambele jucătoare aflându-se pe rând la conducere; Sorana a avut 3-1, Kovinic a întors la 4-3 pentru ea, Sorana a revenit şi la 5-4 a avut o minge de meci, dar jucătoarea din Balkani a salvat şi a egalat scorul la 5, dar românca a reuşit să câştige două game-uri consecutiv şi implicit meciul. Sorana este a patra jucătoare din România care se califică în turul III la Madrid. Reamintim, în primul tur, Cârstea a eliminat-o pe valoroasa jucătoare sârbă, Jelena Jankovic (#24 WTA). Privind retrospectiv, Sorana Cârstea are acum în 2016, cele mai bune rezultate din ultimii trei ani în circuitul WTA şi, după cum a evoluat la Madrid, sunt speranţe ca ea să revină acolo unde se afla până în 2013, în top 30-top 40. Linia competiţională a Soranei Cârstea din ultimii 3 ani în circuitul WTA până la începutul lunii mai:

  • 2016: 6 V – 3 Î
  • 2015: 0 V – 3 Î
  • 2014: 5 V – 10 Î

Cu Siegemund în turul III

În turul III, Sorana Cârstea va evolua împotriva jucătoarei germane Laura Siegemund, locul 44 în clasamentul WTA înainte de începerea turneului şi care în turul II a trecut cu 6-2, 3-6, 6-3 de croata Mirjana Lucic-Baroni (#74). Siegemund – 28 de ani – are doar 36 de meciuri pe tablourile principale în circuitul WTA, linia competiţională fiind, 19 victorii – 17 înfrângeri. Dar germanca – în august 2015 era pe locul 126, are un sezon de primăvară de senzaţie. Din 4 aprilie, ea are 14 victorii din 16 meciuri, singurele înfrângeri fiind la Angelique Kerber în finala de la Stuttgart şi la Elena Vesnina, în sferturi la Charleston. Laura Siegemund le-a învins în acest an pe Patricia Maria Tig, Irina Begu şi Simona Halep. Meciul Soranei se anunţă unul dificil, pentru că Siegemund joacă foarte bine pe zgură, iar marţi noapte a făcut o partidă excelentă în faţa mult mai experimentat Lucic-Baroni, care a jucat şi ea foarte bine. Germanca a acuzat însă la începutul setului II o recidivă la coapsa stângă, ea jucând cu un bandaj imens pe picior.

Pe ce locuri sunt româncele în clasamentul WTA „la zi”

Toate jucătoarele noastre au avansat sau au căzut în clasamentul WTA „la zi”. Nu putem însă, până se ajunge în faza semifinalelor să considerăm ca fiind bătute în cuie noile poziţii, pentru că trebuie să ţinem cont şi de ce rezultate se înregistrează în următoarele două tururi la Madrid. În acest moment, situaţia este următoarea:

  • Simona Halep: de pe 7 pe 6
  • Monica Niculescu: de pe 31 pe 32
  • Irina Camelia Begu: de pe 34 pe 38
  • Sorana Cârstea: de pe 127 pe 109
  • Patricia Maria Tig: de pe 134 pe 115

Nu este deloc surprinzătoare căderea cu 4 locuri a Irinei Begu, deşi a câştigat primele două meciuri. Begu a jucat anul trecut sferturi de finală la Madrid şi nu şi-a acoperit încă punctele câştigate în 2015. Într-o situaţie similară se află Petra Kvitova, câştigătoarea din 2015 a turneului. Ea a căzut în acest moment de pe locul 6 pe locul 9, marea beneficiară fiind Roberta Vinci – eliminată în primult tur – care a urcat de pe 8 pe 7, cea mai înaltă poziţie din cariera ei. De asemenea, fără să fie prezentă la Madrid, Belinda Bencic a urcat de pe 10 pe 8. Doar dacă Petra Kvitova ajunge în semifinale o depăşeşte pe Bencic, iar dacă ajunge în finală o trimite înapoi pe locul 8 pe Roberta Vinci.

Româncele au aruncat în aer casele de pariuri

Nu ştim – datele nu sunt publice – câte persoane au pariat pe meciurile jucate de fetele noastre. Şi, evident, nu ştim pe cine au pariat. Fetele noastre au jucat până marţi noapte 11 meciuri, înregistrând 10 victorii. Exceptând cele două meciuri susţinute de Simona Halep şi în care jucătoarea noastră era clar cotată ca favorită, în toate celelalte meciuri câştigate de românce, adversarele au fost favorite la casele de pariuri. Culmea, casele de pariuri au văzut-o favorită pe Bouchard, deşi aceasta era mai slab clasată decât Begu în WTA general şi nici nu dăduse vreo lovitură în ultima lună. De asemenea, este de neînţeles de ce, după ce Sorana a eliminat-o fără drept de apel pe Jankovic (#24), casele de pariuri nu i-au acordat nicio şansă în meciul cu Kovinic (#52), o jucătoare totuşi sub valoarea sârboaicei. Cine a avut curaj şi a pariat pe românce, mai puţin pe Niculescu, a dat lovitura. Iată cotele de la meciurile jucătoarelor noastre, mai puţin cele ale Simonei Halep.

  • Tur II: Sloane Stephens (1.12 – 1.17) – Patricia Maria Tig (4.50 – 6.10)
  • Tur I: Daria Kasatkina (1.12 – 1.14) – Patricia Maria Tig (5.25 – 6.00)
  • Q 2: Maria Sakkari (1.34 – 1.40) – Patricia Maria Tig (2.75 – 3.15)
  • Q 1: Nicole Gibbs (1.67 – 1.73) – Patricia Maria Tig (2.00 – 2.10)
  • Tur II: Danka Kovinic (1.33 – 1.67) – Sorana Cârstea (2.14 – 3.00)
  • Tur I: Jelena Jankovic (1.52 – 1.60) – Sorana Cârstea (2.37 – 2.50)
  • Tur II: Garbine Muguruza (1.20 – 1.22) – Irina Camelia Begu (4.00 – 4.60)
  • Tur I: Eugenie Bouchard (1.71 – 1.90) – Irina Camelia Begu (1.91 – 2.00)
  • Tur I: Monica Niculescu (1.36 – 1.45) – Louisa Chirico (2.74 – 3.00)
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.