Val de tragedii pe şosele

Un accident grav în care au fost implicate două microbuze și un autoturism s-a produs vineri pe DN6 în județul Caraș-Severin.

În cele 3 mijloace de transport se aflau, în total, aproximativ 23 de persoane: un microbuz cu 5 persoane adulte, un autototurism cu două persoane adulte și un microbuz cu 16 persoane – 13 minori și 3 adulți.

Din primele date, două persoane au rămas încarcerate într-un microbuz, iar pentru una, un copil, se fac manevre de resuscitare.

În prezent, 10 dintre ocupanții care au suferit leziuni primesc îngrijiri medicale din partea echipajelor de prim ajutor.

Traficul rutier în zonă este blocat, iar echipajele de intervenție acționează pentru salvarea victimelor și deblocarea șoselei.

La fața locului, salvatorii intervin cu o autospecială de descarcerare, două autospecială de transport personal și victime multiple, trei autospeciale SMURD, un elicopter SMURD și șase echipaje

Unul dintre microbuzele implicate în accidentul din Teregova, județul Caraș-Severin, este al clubului de caiac canoe din Turnu Măgurele, județul Teleorman, au declarat surse locale, pentru MEDIAFAX. Sportivii mergeau spre Timișoara, la o competiție.

Cinci dintre răniți sunt copii. Aceștia erau în microbuzul condus spre Timișoara și în care se aflau 13 copii și 3 adulți, membri ai clubului de caiac canoe din Turnu Măgurele, județul Teleorman. Aceștia mergeau la o competiție sportivă în Timișoara.

Unul dintre copii, aflat în stare gravă, a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost preluat de elicopterul SMURD și dus la UPU Reșița.

Alte cinci persoane care au suferit leziuni au fost transportate la unitățile spitalicesti din Caransebeș și Reșița, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Din primele cercetări făcute de polițiști, un microbuz condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din județul Teleorman, care transporta 15 persoane, circula în direcția Caransebeș, iar la intrare în localitatea Teregova, la km 419, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism 8+1 locuri, în care se aflau 7 persoane, condus de un bărbat de 38 de ani.

În accident au fost acroșat un alt treilea autoturism, condus de un bărbat de 38 de ani din județul Timiș, care circula in direcția Orșova Caransebeș.

Cei trei șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În acest moment polițiștii efectuează cercetarea la fața locului în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

3 morți și cinci răniți într-un accident în care au fost implicate 6 mașini, pe A1, în Timiș

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A1 Deva-Nădlac, kilometrul 426, pe sensul către Nădlac, în apropierea localității Margina, județul Timiș, s-a produs o coliziune față-spate în care au fost implicate șase mașini, între care două microbuze.

În urma coliziunii, trei persoane au decedat. Este vorba despre un bărbat, o femeie și un băiețel de 2 ani.

Alte 4 persoane (3 bărbați, printre care un minor de 12 ani și o femeie) au fost rănite.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor producerii accidentului”, transmtie Poliția Timiș.

O femeie a murit și alta a fost rănită grav, într-un accident rutier produs vineri pe DN 66, în apropierea localității Măceu, județul Hunedoara, după ce mașina în care se aflau a lovit un cap de pod.

Potrivit Poliției Hunedoata, mașina a intrat într-un cap de pod de pe marginea DN 66, în apropiere de Măceu.

Pompierii au extras cele două victime. O femeie de 42 de ani, șoferul mașinii, a suferit leziuni grave și a fost transportată de urgență la spital.

Pentru pasagera din dreapta, o femeie în vârstă de 75 de ani, s-au efectuat manevre de resuscitare de către echipajele SAJ, însă din păcate femeia nu a mai putut fi salvată.

Potrivit reprezentanților Ambulanței Hunedoara, victima decedată suferise multiple fracuri deschise și plăgi contuze și a fost găsită în stop cardio-respirator.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Practica si imaginea a modului in care se face scoala e soferi si cat platesc cand primesc permisul de conducere! Am auzit eu un politist pe meserie cum urla „hai bai, care si cat dai pentru…, nu am tim de pierdut”! Sa nu mai spun de absolventii a 2 clase primare cu permis dar nu stiu sa scrie si sa citeasca. Credeti ca nu stie politia, credeti ca nu sint complici? Apropo, ca mi-am amintit, tot urla pensionarii militari ca nu au voie sau dreptul la o afacere dupa ce ies la pensie, vad si cunosc pensionari 42-50 ani cu afaceri: notari, taximetristi, profi la scoala de soferi care fac traseul cu elevii, la firmele de instalatii gaze Cazan, si sunt peste tot, dar urla ca nu au dreptul sa isi faca o firma, mincinosii naibii!

  2. O mare parte din vină o poartă autoritățile române. Dacă se ocupau de modernizarea infrastructurii și dacă se se construiau drumuri decente nu am fi pe un loc fruntaș la accidente.

  3. Păcat de infrastructura smurd-ului. Evaluarea urgenței, se face în mai puțin de 3 minute. Elicopterul putea sa ajungă în București, în mai puțin de 30′.Deciziile au fost bruiat. Criminaliștii, gândesc lent. Sper sa fie bine copila. Cu infrastructura smurd, profesioniștii pot face minuni. Până acolo, e imposibila „calea”.

  4. Sigur, autoritatile sunt de vina sau milioanele de masini second hand aduse din Vest de capsunari fuduli care rup vitezometrele ca sa se dea grozavi pe sosele…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.