Aceeaşi muncă, cuantum al pensiei diferit

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a afirmat, duminică seară, că reforma instituțiilor statului propusă de premierul Marcel Ciolacu nu este doar „pe hârtie” și că  Legea pensiilor era necesară pentru a înlătura nedreptăţile din sistem.

”Este nedrept că, români care au ieşit în momente diferite la pensie, având aceeaşi muncă, aceeaşi perioadă contributivă, să aibă cuantum al pensiei diferit”, a declarat  Simona Bucura Oprescu la Realitatea.

Lege necesară pentru echitate. Nu vom mai fi toţi în aceeaşi oală 

Se va rezolva problema celor 1,2 milioane de pensionari care beneficiază de aceeaşi indemnizaţie minimă socială, deşi poate unul a lucrat o zi, alţii 35 de ani pe salariul minim.

”Nu vom mai fi toţi în aceeaşi oală, cum spun românii, vom avea cuantumuri ale pensiei diferite, raportate la contributivitatea şi munca pe care românii au avut-o”, a mai afirmat ministurl Muncii.

Trebuie să jucăm în echipă  

”Şi politica este un sport de echipă, în care jucăm în echipă, nu pe contre, ci pe pase. Este foarte important, indiferent de formaţiunea politică din care facem parte, să înţelegem că trebuie să fim uniţi când avem lucruri bune de făcut pentru România”, a mai declarat ministrul social-democrat.

Proiectul legii pensiilor va intra luni în dezbaterea Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor, după cum a decis săptămâna trecută Biroul permanent al forului legislativ.

Deputaţii Comisiei pentru muncă se vor reuni în şedinţă luni, 20 noiembrie, de la ora 11,00.

Termenul de depunere a amendamentelor este 17 noiembrie, iar termenul de depunere a raportului este data de 20 noiembrie, acesta urmând să fie dezbătut şi în şedinţa de plen.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

14 Comentarii

  1. Ce spui fa? Ai găsit soluția sa nu mai împărți punctajul total la 35 de ani ci la 25 de ani! De unde faci rost de cel puțin 40% bani mai multi? Pe de o parte creste vârstă de pensionare și pe de alta parte micșorezi numitorul! De unde bani desteapto de Târgoviște( zidul lui nea Nicu) daca 6 milioane de vânjoși și-au pus palma-n cur și „ciordesc”/ muncesc pe afara de întrețin bătrânii străini?

  2. @Boul – btw inspirat nume
    1. Colonia romanica sa nu „ajute” complexul militar american cu 9 miliarde usd
    2. Colonia romanica sa nu mai subventioneze multinationalele (gaz, curent, banci, etc, etc)
    3. Pensiile speciale platite celor care servesc sistemul mafiot (gainarii interni si hotii externi)
    Si mai sunt multe de adaugat, mi-e ca te epuiziezi daca citesti mai mult …
    PS Nu conteaza ce va zice legea, oricum ajunge langa legea lu’ olguta, stapanii nu vor lasa sa fie dati bani la prostime!

  3. Rugati-l pe Dr Izmana Gabriel să refacă legea pensiilor speciale , iar daca maiestatea sa vrea , toate se vor rezolva . Romania a avut legi drepte și echitabile in materie de pensionare și salarizare , doar că MAI-ul le-a schimbat și batjocorit , că de altfel pe toată România , bazandu-se pe împrumuturi scumpe ce vor înrobiți țară în viitor.

  4. Cucoana asta nu știe ce vorbește,,va fi la fel că și până acum, muncești degeaba mult pt că cel cu pensie socială va fi lângă tine cu ajutoarele pe care le va primi poate te va depăși.

  5. Inegalitatile la pensii se vor mentine atata timp cat fiecare guvernare noua schimba legea pensiilor.
    Nu este o lege unitara si stabila in timp. Si nu va fi niciodata, ptr ca astfel se pastreaza pensiile speciale si se fac tot felul de jonglerii.
    Majorarea procentuala a pensiilor este o tampenie, ptr ca o majorare cu 10% a unei pensii de 1500 Lei este vax pe langa o majorare a unei pensii de 30 000 Lei sau 60 000 Lei.
    Majorarile trebuie sa fie facute cu sume fixe. Nu unuia sa-i dau doi cartofi, iar celui cu pensie nesimtita ii dai un vagon de cartofi……[Rumburak]

  6. Ajutoare sociale toata viata, pensie minima. efort zero, profit infinit. muncesti 35 de ani si platesti ca fraieru la stat, iesi la pensie la 67 ani iei pensia 5 ani. nici un sfert cat ai cotizat nu iei.
    Sau si mai bine freci menta la stat toata viata. politician, bagator de seama… salariu gras, spaga grasa, bonusuri pensie la 45 de ani..

  7. Pensia (ar trebui) sa fie pensie pentru cat ai muncit. Daca ai muncit de 1500 lei asta e! Atata ai si contribuit, nu poti avea pretentii. Acum ca respectivului nu-i ajung cei doi cartofi e adevarat, dar ii dai ajutor social, nu pensie. Problema nu e ca-l ajuti pe unul care nu a putut munci, problema sunt cei zece care nu au vrut sa munceasca! Asa s-a ajuns ca unul care nu a muncit mai deloc sa aibe la fel ca unul care a muncit toata viata pe salar mic, ca atata l-a dus mintea sau puterea.
    Si atata timp cat sunt mentinuti „specialii” nu se va rezolva aceasta inechitate.

  8. @ZVrk spune:
    20 nov. 2023 la 8:43

    1. Colonia romanica sa nu „ajute” complexul militar american cu 9 miliarde usd
    2. Colonia romanica sa nu mai subventioneze multinationalele (gaz, curent, banci, etc, etc)
    3. Pensiile speciale platite celor care servesc sistemul mafiot (gainarii interni si hotii externi)
    Si mai sunt multe de adaugat, mi-e ca te epuiziezi daca citesti mai mult …
    deci…
    4. Colonia romanica sa nu mai finanteze Ucraina
    5. Colonia romanica sa nu mai finanteze migrantii/migratia

  9. nu multe dezacorduri, dar poate ca propunerea prezentata de unii parlamentarie era mai corecta, aceea de a acorda o suma fixa/egala tuturoe pensionarilor nu unul primeste aprox. 200 de lei si altul cu o pensie mare tot acelasi procent adancind prapastia dintre ei…asta este

  10. Pensiile nu vor fi niciodata la fel. Pentru ca nici salariile nu au fost la fel la aceiasi vechime dar in perioade diferite de timp. Egalizarea lor este comunista si nu face decat sa batjocoreasca munca. Cei cu pensii sociale si ajutoare va avea o pensie cat un om care a muncit 35 de ani. Iar sub masca acestei recalculari se vor pastra pensiile speciale si cele asa zis profesionale fara nicio contributie. Pentru anumite profesii
    era suficient o indemnizatie fixa cat salariul minim pe economie si nu de zeci de mii de lei si nici o pensionare la 45 – 50 ani.

  11. De 32 ani se chinuie fiecare guvern sa faca reforma pensiilor in fiecare an si problema gasirii unui sistem care sa fie echitabil revine mereu. Probabil nu mai avem niciun matematician ramas in Romania care sa poata rezolva aceasta problema clar imposibil de rezolvat! Incercati totusi cu niste studenti la matematica sau din Politehnica si eu zic ca sigur se gaseste formula asta imposibila de rezolvat de catre politicieni cu masterate la academia SRI si masterate de trei luni la Londra, Paris, Washington pe probleme de comunicare si imagine in colonie!

  12. „jucăm în echipă, nu pe contre, ci pe pase.”
    -la ce se gandea aia??????

  13. In legea pensiilor regăsim toate furaciunile clasei politice din ultimii 34 de ani! Ce american a aterizat primul pe Otopeni in ianuarie 90! Soros! Acum vedeți consecințele! De aia Maia a luat PASS de la moldovanu in alegerile recente! Moldovanii nu sunt prosti! Nu au cui sa mai vanda vinul! E vorba de milioane de tone de vin vechi care mergea spre Russia!

  14. Ai,n-ai mingea,tragi la poarta! Pase scurte și pe sus! Ai,n-ai bani,mărești pensiile „buneilor”! Huuo hoțiilor cu ștaif! O să ajungeți să vă cereți deconectarea de la aparate in următorii 10 de ani!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.