Administraţia Putin: Londra are ceva de ascuns în cazul atacului neurotoxic

 Marea Britanie are ceva de ascuns în cazul atacului neurotoxic care l-a vizat pe un fost agent secret rus, consideră Administraţia Vladimir Putin, în contextul în care Londra a atribuit incidentul Moscovei.

„Londra are ceva de ascuns. Partenerii sunt nervoşi”, a declarat joi Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Marea Britanie a decis expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi în contextul crizei generate de atacul neurotoxic, atribuit Rusiei, care l-a vizat pe un fost agent rus şi pe fiica acestuia în orăşelul britanic Salisbury, a anunţat miercuri premierul Theresa May.

Este vorba de cel mai mare număr de diplomaţi ruşi expulzaţi de Marea Britanie în ultimele trei decenii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

26 de Comentarii

  1. Pai are. Marea Britanie a refuzat o ancheta oficiala internationala ceruta de Rusia la ONU precum si furnizarea de informatii despre gaz Rusiei asa cum cere nu stiu ce protocol. Practic Marea Britanie a decis politic ca Rusia e vinovata si cere celorlalti sa fie crezuta pe cuvant, asa cum a cerut si in cazul armelor chimice ale lui Saddam. Cam asta a spus si Corbyn, liderul opozitiei din Marea Britanie.

  2. nu e nimeni vinovat când mor spioni ruşi, deveniţi incomozi. Sinucigaşii au fabricat artizanal gazul neurotoxic şi au scăpat pe jos, în bucătărie, găleata cu substanţa tocmai bună de inhalat…smerş n-a dispărut fraierilor…

  3. Da Nick …asa este… am urmarit si eu la BBC lucrarile Camerei Comunelor… multa ipocrizie…inca putin si votau dclaratie de razboi… unde a disparut buna practica britanica in privinta unor astfel de investigatii!?

    • dar a fost vreodată o ”bună practică britanică” ?

  4. Spionul rus a fost”extras”.Pe cuvantul lor de englezi corecti ca nu si-au extras spioni pe teritorii straine,au folosit pretextul sa mai scape de niste spioni rusi din ambasada rusa din Londra.Pai bine mai corectilor, nu cumva l-ati rezolvat voi pe spioneleul rus si brusc sa afle presa si opinia publica ce revoltati sunteti voi si cum luati voi masuri principiale si corecte. Voi credeti ca Putin daca-l dorea extras mai repede ,nu-l topea sa nu-l mai gaseasca nici Mosadu? Sigur , rusii l-au atacat cu neurotoxice , l-au pus pe banca in parc, si i-au atarnat la gat o placuta pe care scria „Spion rus otravit in public”.Pe langa ca sunt certati cu apa si sapunul acesti britanici aroganti au impresia ca toata lumea e mai proasta decat ei!

  5. Acelasi stil de a arunca vina la altii, de a insinua, de a bate campiile ruse, ca la Dragnea!
    Halucinant!

  6. Este o practică deja binecunoscută de a condamna fără a se aduce probe . Vorba Coanei Leana : Dovada ! Învinuitul trebuie să-și dovedească nevinovăția . Așa-i la occidentali , învățați fiind de ammerloci .

  7. Iar pute site-ul a obiele sovietice cu iz de Tiraspol , de-ti pica parul din nas !

  8. Perfidul Albion!! nu se lasa!.Depinde cine-i mai cred pe acest Pedarasti din tata in fiu!!??. Aceeasi cretini ce sustin si aberatiile asa zisului stat de drept si justitiei independente de pe acilea de pe dambovita. Amin!!. Stelu

  9. S-a trezit un turc, Nastratin, sa-i critice pe rusi! Buyuk Aptal beyefendi Nastratin.

  10. Tot 10 bani comentariul nastratine? Numele de slugi nu se scriu niciodata cu letera mare!

    • Pardon , 10 centi , eu sunt platit in dolari ! Asta nu inseamna ca trebuie sa devii invidios ! Pentru un borcan de stevie murata sunt bune si kopeicile !

  11. Nu prea cred ca rusii, mari specialisti in sah, or sa puna botu’ la un pion sacrificat (si otravit) de altii …

    • Campionul actual este un norvegian iar cel mai bun sahist al tuturor timpurilor este considerat a fi Bobby Fischer. Unde mai pui ca, dintre campionii fostei URSS, nu toti au fost rusi. Oricum politica si arta militara nu sint jocuri de sah.

  12. De ce a fost ”otrăvit” fostul spion rus ? (I)
    .
    Neputință, frustrare, invidie din cauza dezvoltării Rusiei care scapă Occidentului printre degete.
    Citesc că Rusia, cu toate sancțiunile pe cap, beneficiind de creșterea prețurilor la petrol, are un excedent bugetar de vro 250.000.000.000 ruble (vro 5.000.000.000 USD) și că a cumpărat în februarie o cantitate record de aur ajungînd cu rezerva de aur la aproape 1.900 de tone.
    Și încă ceva, SUA planifică lovituri militare asupra Damascului (din cauza situației disperate a teroriștilor simbriași ai Americii, din periferia Ghuta de Est a capitalei siriene). Ei bine, Ministerul apărării rus a îndrăznit să avertizeze că va riposta prin lovituri aplicate avioanelor și navelor americane participante la atac. Unde s-a mai pomenit așa ceva pentru Invicibila Armada ?

    Destabilizarea statului n-a funcționat în Rusia, care a mai devenit și insolentă pe deasupra, dobîndind superioritate militară. Occidentalii – surprinși – caută cu disperare noi posibilități de a lovi. Și-n graba mare, Londra, a înjghebat ”otrăvirea” fostului spion rus. Acest Golf Tonkin britanic trebuie să le ofere pretextul pentru orice fel de lovituri date Rusiei: boicotarea Campionatului Mondial, noi sancțiuni, excluderea din Consiliul de Securitate ONU, orice…

    • Rezerva de aur a Rusiei, cu cumparatura cu tot, este cu peste 600 de tone mai mica decit cea a Frantei si Italiei si cu peste 6000 (sase mii) de tone mai mica decit ce a SUA. Pentru comparatie, Romania detine cu putin peste o suta de tone de aur. Aceasta reflecta exact statutul Rusiei, o tara imensa intinsa pe 2 continente dar comparabila economic cu Italia sau Spania. Rusia nu a declarat ca va ataca fortele americane ci doar ca va riposta. Declaratie pur retorica deoarece superioritatea militara a SUA este neta. Daca Rusia va escalada confruntarea, se va vedea in situatia Germaniei naziste, adica izolata, cu aliati nesiguri, luptind practic contra tuturor.

  13. @Anonim (I): nu-l apara pe @Nastratin. Un trivial. Revenind la subiect, Putin stie despre ce vorbeste, Londra are ceva de-ascuns. Primo : privindu-l pe Skripal la ora „atacului chimic”, site-uri franceze afirma ca tipul era bine, merçi, acasa, cu fie-sa („intoxicata” si ea). Britanicii o si-njura drastic si direct pe May, care-a fost si ramas surdo-muta si inactiva la banditismul devenit o plaga-n tara. La chestiunile societale. Inventându-l, în schimb, pe „Skripal”. O paranoica. + ca nu uita bunul proverb britanic : „you can fool some of the people all the time, all the people some of the time, but you can’t fool all the people, all the time” („nu-s toti de prostit, si constant”). Lucru pe care paranoica anarhista de May l-a uitat. Nu-i, vorba, de fapt, de nici o „otravire”, cum n-a fost nici în cazul Litvinenko, ci de chestiuni strategice, de rolul mondial al Rusiei. Francezii (lumea de rând) au observat imediat, si-au si vorbit de Siria. „Otravirea” lui Skripal, Putin a provocat-o. Cu interviul dat lui Megan Kelly (NBC) si campania electorala, în care anunta 1. ca Rusia are o racheta supersonica (are si alte arme, deocamdata, secrete) facând inutile „scuturile antiracheta” americane (citeste, „asta fac SUA, în loc sa se ocupe de zecile de milioane de saraci si cersetorii pe care le au”) 2. ca, peste 6 ani, Rusia va fi a 5 a putere mondiala. Astea-s „substantele” „made în Rusia” ale „otravirii” lui Skripal. Plus ca prostu’ (May) se razbuna pe sat: oficialii britanici boicoteaza Campionatul Mondial de Fotbal, Moscova, 2018.

    • Sint cumva tovarasii tai intru adularea Rusiei mai rafinati? Arunci gratuit cu vorbe. Indiferent cit de mari sint nemultumirile civile ale britanicilor, in fata pericolului extern lumea anglo-saxona a fost intotdeauna unita. Intr-adevar, Occidentul a gafat de neiertat dupa 1989 (Irak, Iugoslavia, Libia, Siria, nu chiar la urma emarginarea Romaniei) dar acum se confrunta cu expansionismul rusesc renascut sub conducerea lui Putin. Pentru informarea domniei tale, toate rachetele balistice sint supersonice. Fara a intra in detalii, lasa-ma rogu-te sa ma indoiesc serios de capacitatea militara a Rusiei, fie si pentru ca nu a mai cistigat un razboi contra unui inamic pe masura de la Napoleon incoace.

  14. @Anonim (II): Si francezii (de dreapta, extrema dreapta si extrema stânga) spun si de ce: ca sa nu se-ntoarca rusofili, Rusia fiind o tara moderna, rusii, primitori, Moscova, o metropola superba, nici pe departe „înapoierea” tarii cu care trebuie îndoctrinati europenii. Adauga si scaiul sirian: Bashar, „dusmanul” care trebuia sa crape, ajutat de rusi, câstiga-n fata „opozitiei” „moderate” taietoare de capete si sustinute de SUA, Marea Britanie, Franta, Arabia Saudita …, de „tarile civilizate”, ce mai! Rusia a revenit, adica, si puternic, în strategicul Orient Apropiat (din care fusese alungata-n 1973).

  15. ne doare-n cot de toti spionii. vorbim degeaba. de aia sunt spioni, nu ca să-i comentăm noi. parcă trebuiau să fie secreti sau acum au apărut spionii publici??? ce e un reality show. a inebunit lupul!!!

  16. Cred ca cea mai mare frustrare a occidentalilor si nu numai, este faptul ca rusii sunt curati, neamestecati cu tot felul de migranti. Nu au urmat democratia de metisare a populatiilor, care este in realitate, in toate statele europene. Asta este o mare „vina” a rusilor. Toate popoarele trebuie sa se amestece, metiseze, si numai unul sa ramana pur.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.