Interviul Putin-Carlson, fitilul bombei electorale americane

”Tucker Carlson nu a trecut examenul la istorie cu Putin”, scrie revista britanică The Spactator, cu referire la lungul excurs istoric al lui Vladimir Putin din prima parte a interviului. Rusia si Putin nu fac istorie de dragul istoriei, ci pentru că au in minte mereu sloganul din 1984, al lui George Orwell: ”Cine controlează trecutul, controlează viitorul”. The Spectator îi reproșează jurnalistului american că a tratat superficial această parte consistentă a interviului și a ratat întrebări importante: cum niște scrisori ale hatmanului Hmelnițki din secolul 17 pot fi folosite pentru a invada o țară vecină în secolul 21?; de ce Carlson nu a cerut mai multe detalii despre înțelegerea invocată de Putin privind oprirea extinderii NATO, la începutul anilor 1990?

Pe de altă parte, ”lecția” de istorie a lui Vladimir Putin, o reluare a eseului publicat de el în iulie 2021, cu aproape un an înainte de invazia in Ucraina, continuă aceleași mesaje de atunci, mesaje observate și subliniate de profesorul American John Mearsheimer: Vladimir Putin nu se opune existenței unui stat ucrainean independent și suveran la granițele Rusiei, nu se opune dreptului ucrainenilor de a-și decide viitorul, ci se opune aderării la NATO a Ucrainei și politicilor de marginalizare a limbii si culturii ruse în Ucraina.

O altă publicație britanică, UnHerd, scrie însă că, în ciuda acuzațiilor venite chiar din Congresul SUA cum că Carlson este un ”trădător” și în ciuda întrebărilor prea puțin agresive adresate liderului rus, Tucker Carslon nu este un prieten al Rusiei. ”Interviul Putin-Carlson oferă o imagine a două narațiuni ce se opun viziunii liberale care domina Vestul: cea putinistă și cea a a dreptei americane post-liberale. Carlson insistă mult pe rolul statului profund din SUA, în timp ce Putin insistă pe tema trădării Rusiei de către Vestul Colectiv”, scrie UnHerd.

Interviul Putin-Carlson poate fi considerat o mișcare tactică pe frontul din Ucraina, iar momentul interviului a fost stabilit de președintele rus, nicidecum de ziaristul america, scrie Rzeczpospolita. Iar momentul trebuia să coincidă cu apogeul disputelor politice din Congresul SUA privind acordarea ajutorului de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Venite în acest context, declarațiile lui Vladimir Putin cum că este pregătit de dialog, că refuzul vine de la administrația Biden și de la președintele Ucrainei, că ”războiul se poate încheia în câteva săptămâni”, dacă SA nu mai trimit arme în Ucraina sunt văzute ca încercări de influențare a congresmenilor conservatori din SUA.

”Interviul a arătat latura rațională a lui Putin”, scrie istoricul Sumantra Maitra, pentru The American Conservative. În primul rând, Putin pare îngrijorat de acțiunile CIA. În al doilea rând, spune că președintele Zelenski este neputincios în fața neonaziștilor din Ucraina. Apoi, Putin crede că SUA vor avea mari probleme din cauza imigrației în masă și a datoriei naționale. În cele din urmă, el subliniază că distrugerea reciproc asigurată funcționează în ambele direcții și ca nu dorește un război cu NATO. ”Trupele ruse vor intra în Polonia doar dacă Polonia va ataca Rusia. De ce? Pentru că nu avem interese în Polonia sau Letonia sau în altă parte. De ce am face asta? Este împotriva bunului simț al lucrurilor să te implici într-un război global care să ducă omenirea în pragul distrugerii. Este evident”, a spus Putin. ”Un om care este îngrijorat de distrugerea omenirii nu este un cruciat irațional. Daca înțelege că descurajarea nucleara funcționează în ambele sensuri, poate că America ar trebui să reînvețe această lecție”, scrie The American Conservative.

Interviul realizat de Tucker Carlson este un fitil introdus în butoiul cu pulbere al alegerilor prezidențiale dn SUA, scrie CNN. ”Pentru Putin, interviul a fost o ocazie de a explica conservatorilor americani, punct cu punct de ce el este mai degrabă un aliat decât in inamic al SUA. A fost o ocazie de a se mai apropia cu un pas de visul său: întoarcerea lui Donald Trump la Casa Abă. Kremlinul vede în Trump un Gorbaciov american – strategii speră că el va scinda America și o va duce spre prăbușire. Sau cel puțin o va duce în situația în care va avea alte lucruri de făcut decât să lupte împotriva putinismului. Mulți conservatori văd în Putin o amenințare mai mică la adresa democrației americane decât este Biden”, spune jurnalistul Stanislav Kucher, pe Telegram.

Mai mult, interviul cu Tucker Carlson este văzut ca o mișcare importată în campania pentru alegerile preizidențiale din Rusia, din luna martie. De pe 29 ianuarie și până în ziua premergătoare interviului cu Putin (Carlson precizează că interviul a fost realizat pe 6 februarie), la televiziunile ruse au fost difuzate nu mai puțin de 2.000 de știri despre prezența jurnalistului American la Moscova, un lucru văzut de presa vestică drept o dovadă a suferinței provocată rușilor de izolarea față de Vest. Aceasta înseamnă că interviul a fost și o operațiune electorală pentru Putin. În primul rând, interviul a avut rolul de a trece în plan secund decizia autorității electorale de a invalida candidatura singurului rival din afara așa-zisei opoziții sistemice cu care ar fi urmat să se confrunte Putin la scrutinul din martie. Candidatul Boris Nadejdin, care era și singurul ce se opunea războiului din Ucraina, ar fi fost eliminat nu pentru că ar fi ajuns într-un potențial al doilea tur, ci pentru că era cotat cu peste 10% din voturi.

Interesul uriaș stârnit de prezența lui Tucker Carlson în Rusia a fost criticat de o serie de internauți și ziariști. ”Omul alb sosește printre indigeni. Toata lumea primește ordin să sărute pământul pe care calcă. Breaking News: Tucker Carlson intră la toaletă”, scrie un internaut. ”Sunt uluit de modul în care oamenii care i-au luat în derâdere pe ucraineni pentru servilismul lor față de politicienii europeni încep acum să documenteze fiecare pas și fiecare strănut al lui Carlson la Moscova. A venit, a mâncat, a băut ceai. Ce minunat că a venit un american ca să ne vadă! Tovarași, nu va simțiți bipolari?”, scrie jurnalistul pro-Kremlin Andrei Medvedev.

Nu în ultimul rând, interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin a fost văzut și ca o mișcare pentru promovarea miliardarului american Elon Musk și a companiei sale X, fosta Twitter. De altfel, în monologul difuzat cu două zile înainte de interviu, Carlson a ținut să-i mulțumească lui Musk pentru că nu va bloca postare interviului. Vladimir Putin a subliniat că Musk este un antreprenor cu uriașe calități și că, în cazul în care va întâmpina probleme în Occident, porțile Rusiei îi sunt deschise, în ciuda sprijinuluio oferit Ucrainei prin rețeaua de sateliți Starlink. Chiar și acceptul lui Putin ca interviul să fie publicat pe X este o recunoaștere a rolului platformelor sociale din partea unuia dintre puținii lideri ai lumii care nu are un cont Twitter.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 28

149 de Comentarii

 1. Hi, hi, “vitejii” nghiei! Dupe război, uăi? Păi vuoi nu aplicaț aceiași tehnică?…’Au cân-i vuorba di alțâ vă puti(n)?…

 2. Interviul cu Putinantropul este o proba de prefacatorie si minciuna cu care specimenul ii ameteste pe prostii care se uita in gura lui.
  Declaratiile acesttui escroc sunt lipsite de minimissima credibilitate. Au fost livrate unui prostovan incapabil sa discearna realitatile actuale contextuale si intentiile perfide ale acestui individ cu mentalitate primitiva. Toata politica Putinantropului se reduce la politica maciucii mai mari si la minciunile cat mai gogonate…….[Rumburak]

 3. Lasa – l dracu pe bolnavul mintal Geoge Orwell, nu e la chestiune…. Se revine la Echilibrul Strategic postbelic numai prin Retragerea NATO la Linia Berlin…Orice Expansiune NATO la Est dincolo de Linia Berlin inseamna ruperea Echilibrului Strategic realizat prin infrangerea Germaniei naziste….Este foarte ticalos sa incalci un Echilibru Strategic in defavoarea Rusiei cand la realizarea acestuia Rusia a contribuit decisiv…Asta inseamna sa furi munca Rusiei, sa furi sacrificiul poporului rus.

 4. Dupa ce a cheltuit miliarde de dolari pentru realizarea sistemului Android, China a fost interzisa pe Android…Interzisa de Occidentul Colectiv Criminal care actioneaza ca un Bandit….China si – a creat propriul Sistem de Operare numit Harmony OS care impreuna cu App galerie a inlocuit complet Sistemul Google la nivel international…Deci se poate pune cu botu pe labe Occidentul fost Colonialist si actual NeoColonialist prin instrumentele sale NATO si UE…

 5. de la citatul:”George Orwell: ”Cine controlează trecutul, controlează viitorul”. din articol. Daca ne amintim filmul SF in care in toata lumea ramasese o singura carte pe care unii o memorau, oare ce ne asteapta in viitor? Deja pe baza sloganului CO2 e posibil sa dispara cartile, sa dispara multe date care daca vor fi stocate numai digital pot dispare datorita unui virus sau accident. Apoi deja se pune problema ca AI sa rescrie Biblia. Deci despre ce trecut si ce viitor vorbim? Poate el exista pt cei din afara UE pt care nu-s valabile toate aberatiile alimentare care bantuie Europa occidentala. Aberatii care tind sa ne transforme din oameni liberi in sclavii unor functionari de la Bruxelles, FMI etc. Poate ca inainte de inversarea polilor magnetici ai Terrei ar trebui sa inversam atributiile functionarul din CE si sa fie concediat cand sare calul si pus sa raspunda pt ideile crete.

 6. Auzi braul la Marcel Ciolacu, scolit la cursurile Secu – SNSPA…Cica Ucraina e tara suverana si independenta….NU e bre…Ucraina s – a rupt de Rusia printr – un Acord…Care spune ca daca Ucraina adera la NATO atunci Rusia NU o mai considera independenta…Asta la nivel juridic…La vedere, e si mai grav, Regimul din Ucraina este instalat de Amerlocia pe Maidan….Eu inteleg, lumea s – a obisnuit cu o Rusie slaba si cu o Amerlocie puternica care face cum vrea muschiu sau….Dar azi Rusia nu mai vrea sa fie slaba si isi reclama dtepturile….la concret Retragerea NATO la Linia Berlin stabilita prin al Doilea Razboi Mondial….pe care Rusia l – a castigat….dar in ultimii 30 de ani a fost declarata ca l – a pierdut..

 7. Putin avea nevoie de un spălător al imaginii sale de criminal abject. „Disputa” dintre MoscaUlus si Rusia Kievana e de cca 500 de ani. Daca nasul Cleopatrei ar fi fost mai scurt, fata lumii ar fi aratat altfel. Daca hatmanul Hmelnitki ar fi incheiat o alianta cu otomanii și nu cu muscalii, istoria relatiilor dintre Imperiul Mosca si ucraineni, ar fi putut fi diferită. Or, pentru muscali, Ucraina este cea mai savuroasa bucată. Fara Ucraina, Colosul cu picioare de lut este invalid. Acum, Ucraina si Russia se afla in pozitia „distrugerea reciproca garantată”. In acest context, cat de lipsit de sens ar fi ca Ametica sau Fascista Rusir sa-si trimita bombe nucleare una spre cealaltă; nu ar fi decât sa se distruga reciproc si toata lumea ar muri. Insa ipocrizia nerusinata a sangerosului pitic nu are margini. Devastat, asadar, de ura, ghiujul nefast Puțin s-a comportat asemenea unui degenerat actor, care încearcă din rasputeri sa-si justifice atrocitățile, dictatura personala, suprimarea prietenor „incomozi”, jugularea opoziției, nazificarea culturii si ciupercaria de lagăre. Monstrul rescrie istoria, stiind foarte bine ca insira minciuni proaste. In vremurile imemoriale, cand oamenii se razboiau cu pietre, ciomege si ghioage, era firesc ca unul din ei, mai cainos, sa ia initiativa si sa impună ordinele sale. In vremurile noastre, actiunile indezirabilui Putin sunt abominabile. Iar interviul asta nu a adus nimic surprinzător, nimic iesit din comun.

 8. CE NOROC CU FORME DE VIATA CA’ TINE ! NE MAI DESCRETIM FRUNTILE IN PREZENTA IGNORANTEI RURALE !!SINGURUL ESCROC DE AICI , ESTI TU , MAI RUMBURAKU PROSTANAKU , IMI PLACE ” DESPRE TINE ” AMETITULE , PTR CA MA FACI SA RAD ….

 9. Niciun fitil. Putin nu face decat sa repete ce spune de 3 ani incoace. Occidentul insala, nu-si respecta angajamentele, nu e de incredere.

 10. BRITANICII astia nu deageaba sunt PE BUNE
  numiti : PERFIDUL ALBION ! 🤣🤣🤣

  Pai n-are MAREA BRITANIE o istorie plina de sange si EXPLOATARE 🙂 in sute de ani de COLONIALISM IMPERIAL !
  „ASTIA” s-au gasit sa dea lectii !🤞🤞🤞

  Altceva era daca spuneau romanii (care doar prin famiglia germana REGESCA ) a ajuns sa-si recucereasca TRANSILVANIA) ceva despre ukrano-rusi !

  RADE HARB DE OALA doar sparta ! 😀

 11. Putin le-a returnat americanilor, faimosul monolog din filmul Rocky :
  IF I CAN CHANGE, YOU CAN CHANGE, EVERYBODY CAN CHANGE !
  Cum spuneam, deocamdata, marele castigator este Elon Musk, care l-a pocnit „la ficat” pe Soros, cu 100 de milioane de vizualizari, and counting…..

 12. Lamureste lucrurile pentru popoare. Sefii stiau deja dar le ascundeau de popor. Asa cum evvreii be-ay fyrat Rosia Montaba asa evvreii au furat 39% din Ucraina. Putin isi ia tara inapoi. Romanii nu pot vor plati bir la evvrei pe aurul dacilor.

 13. Lamureste lucrurile pentru popoare. Sefii stiau deja dar le ascundeau de popor. Asa cum evvreii ne-ay furat Rosia Montana asa evvreii au furat 39% din Ucraina. Putin isi ia tara inapoi. Romanii nu pot si vor plati bir la evvrei pe aurul dacilor.

 14. Linia Berlin lool,,, aia a fost acum 80 de ani. Sa revii la o linie care a căzut psihologic la nici 10 ani în 1956 la Budapesta si fizic la spargerea zidului in 1989 si disparitia sovielelor in 1991 e cu adevărat un paranoid redudant politic in Kremlin.. Terapie in 3 pasi:
  -somn mult fara alcool
  -fara muzica radio sau tv or net
  -miscare usoara natura aer curat pasarele susur rau, fluturi alergari în pasul strengarului sarituri coarda sau cules de floricele..
  la medicatie nu ma bag dar trebuue intrebat

 15. Cred ca a bagat fitilul in capul americaniilor. Diferenta dintre paraliticul si Putin e de la cer la pamant. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

 16. Istoria si drepturile popoarelor e la bunul plac al Moscovei!Interviul a facut un urias serviciu celor care lupta sa starpeasca dictatorii si un urias deserviciu lui Elvis Trump, care acum arata ca pudelul lui Putin
  Exact asta nu vor americanii,o scula ruseasca la Casa Alba
  Calson, in goana dupa senzational,a facut greseala vietii lui

 17. Ce FRICA si ce CENZURA in mass-media(includiv Cotidianuk) in a publica interviul cu Putin!. .”amarastenii” astia de REDACTORI EDITORI se dau DEONTOLOGI 100%,crezand ca sunt LIBERI si DEMNI !.

 18. „…scrie revista britanică „The Spectator”, cu referire la lungul excurs istoric al lui Vladimir Putin din prima parte a interviului. Rusia si Putin nu fac istorie de dragul istoriei […] „The Spectator” îi reproșează jurnalistului american că a tratat superficial această parte consistentă a interviului și a ratat întrebări importante: cum niște scrisori ale hatmanului Hmelnițki din secolul 17 pot fi folosite pentru a invada o țară vecină în secolul 21?”…
  Jurnalistul american ar fi trebuit, în timpul excursului istoric, să nu rateze întrebarea pentru Putin: DE CE Perfidul Albion, aliat cu Imperiul Otoman musulman – odios de sute de ani în Balkani – și cu Imperiul Franțuz neapoolăion3ean impotent și cu regatu’ nevolnik a’ sardinelor a atacat în martie 1853 Rusia în „războiul Krimeei”, PRIMUL RĂZBOI MONDIAL REAL, și a făcut GENOCID în Nova Rossiya?! Doar pentru a bloca INDEPENDENȚA POPOARELOR CREȘTINE DIN BALKANI și accesul Rusiei la Bosfor? Javre britișe, care dominau și jefuiau la acel moment 1/3 din suprafața Lumii!
  Da’ DE CE, anterior, clasa „aristocratică” a Perfidului Albion – formată, ca șî azi, dîn tikiați imigrați sub criminalu’ Cromwell, care și-au cumpărat în sute de ani posesiunile nobiliare și titlurile de „lorzi” – a dat ordin dă atacare a Chinei la 1839, pentru a o obliga să accepte în continuare importul drogurilor traficate în întreaga Asie de britișii parșivi și criminali, pentru a distruge fizic și moral poporul chinez?!
  https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=GKAlOtDKHDo
  P.S. Oricare om cu cunoștințe minime de Istorie știe că Marele Lickurici de azi e continuatorul în Lume a pooliticii parșive a Perfidului Albion colonial, imperiul imens, jefuitor ordinar, căzut în 1946 – sub conducerea înțeleaptă a criminalului drogat Churchill – sub loviturile dorinței de independență a popoarelor colonizate……[Rumburak]

 19. Rasistul George Orwell numea Romanii „animale” in cartea lui „Ferma animalelor” in care doar fermierul Anglo-Saxon Jones este om shi doar lui i se aplica drepturile omului ceilaltzi „animale” iar cei cu idei de stanga chiar „porci”. De altfel tot „animale” sunt numitzi shi azi bashtinashii in constitutzia Australiana care evident le da doar dreptul de a fi „abatorizatzi”. Unii au incercat sa schimbe constitutzia Australiana dar la referendum schimbarea a cazut shi bashtinshii au ramas cum erau: „animale” bune doar de „abatorizat”.

 20. Marea contraofensiva cu laudatul(de catre Radu Tudor CNN-A3) armament NATO a disparut subit, cu tancuri cu tot. Nimoc Nu s-a mai auzit mai de ele.
  Carlson chipurile sa-l intervieveze pe Putin, a fost trimis sa puna batista pe tzamabal inainte de incheierea pacii. Jocurile fiind deja facute si incheierea razboiului
  Nu conteaza ce se mai poate zice, oprirea luptelor tot ce se mai poate face.
  Argumentele verabale, egal cu zero. Pe teren nu mai exista soldati in viata sa lupte NATO nu poate onora cu destula munitie cand e nevoie de ea pe front nu in prin 2025. Sau cine stie cand

 21. mai du-te Editat cu propaganda ta in favoarea miliardarilor satanisti! adica americanii vor o scula a lui Soros, Gates, Hillary and Co, bah dobicreti?

 22. Un interviu penibil. Dar s-a vazut un Putin disperat care pluseaza crezand ca mai poate fi credibil. Niet. Este din ce in ce mai izolat. Dupa interviu va surveni moartea.Cu acest debil Rusia va pierde si mai mult. Un imbatranit cu mintea uitata in URSS.Cum ar fi ca cele 193 de state ce reprezinta Federatia Rusa isi cer libertatea? Cum va face fata?

 23. Dan Ba, tu esti pro-st? Fara acei „miliardari” tu nu aveai net sa versi prostii pe aici.Esti nerecunoscator democratiei.Mergi ba in Rusia sa ai libertatea pe care o meriti.Cati ani ai debilule?

 24. Russia se opune ca ucrainenii să intre în NATO împreună cu teritoriile și populațiile rusești; după ce eliberează partea de est și Odesa, nu cred să mai aibă Rusia vreo problemă ca Ucraina de prin Galicia să intre unde-și dorește (din Sumî îs sub 500 km pân’ la Moscova însă din Jitomir e de 2 ori mai greu să atingi Kremlinul atunci când SUA te transformă în săgeată).

 25. Scrii tâmpenii la comanda national-socialistilor americani, @Marchievici, a unora de teapa lui Soros. Interviul Putin-Carlson (care nu face decât jocul poporului american, le aduce, de fapt, un omagiu mortilor americani pentru nimic în Vietnam, moment din care SUA nu mai trimit decât putine trupe-n exterior, recurg la MERCENARI, si-n cazul Ucrainei, EUROPENI, asa ca NU MAI FACE ELOGIUL NEO-CONILOR CRIMINALI DE MASA DIN SUA, fiindca ADEVARUL CONSTA ÎN SUTELE DE MII, DEJA, DE MORTI EUROPENI ÎNTR-O UCRAINA CARE DISPARE, FIINDCA NU MAI ARE BARBATI), interviul lui Carlson, spuneam, are deja 200 de MILIOANE de spectatori. Si China, aliata Rusiei, aproape 1 miliard si jumatate de locuitori. Rusia „izolata” si „înfrânta”. RUSOFONII ARSI si RASIGNITI DE VII-N UCRAINA, @Marchievici, drept care, capu’ la cutie, privind Rusia, capu’ la cutie. Vezi ca si Hitler voia sa-si ia o „revansa” fata de URSS „comuniste”, si ca oricine n-a-nvatat din trecut (SUA, UE-UrSSula-Reynders-Macron, propagandistii belicosi ai lui Soros, nazistii tarilor baltice, Finlandei, prometeistii polonezi, un Trudeau-n Canada care glorifica-n PARLAMENT un „erou” ucrainean din WW2 din trupele de volutari SS…), n-are viitor.

 26. Mi-a placut cum le-a zis nemtilor
  ca deageaba sunteti mintiti ca noi nu va dam GAZ
  noi va dam insa altii nu vreau sa primiti GAZ de la noi 😀
  si nu doar atat …sunteti in RECESIUNE pentru ca ce-i care va interzic GAZ pe NORDSTREAM nu va mai dau nici … LNG !

  😀

 27. Putin minte de stinge, precum o fac pe forumurile Cotidianului axon, ics, Al, Ileana Rollason, si inca destui alti copeicari.

  Putin spune ca nu vrea razboi cu Polonia sau cu Letonia sau in alta parte. Minte. Asa spunea si despre Ucraina si totusi a invadat-o.

  Carlson nu este singura cirtita care sapa in America. Profesorul John Mearsheimer face acelasi lucru. Un stat care nu poate decide in politica externa si interna, asa cum vrea John Mearsheimer despre Ucraina, nu mai este un stat independent. Asta vrea deci Putin in privinta Ucrainei, a Republicii Moldova si nu numai.

  Aceste state au dreptul sa-si aleaga singure drumul. Minoritatea rusa, consecinta ocupatiei ruse de mai bine de un secol, daca vrea sa traiasca in pace acolo unde a fost colonizata, trebuie sa respecte statul in care se afla, nu sa emita pretentii peste pretentii sau chiar sa ridice arma, asa cum s-a intimplat in Republica Moldova si Ucraina, dind pretext Rusiei pentru a-si intinde iar tentacolele cotropitoare.

  Putin nu face decit sa-si urmareasca propria politica expansionista, aruncind praf in ochii lumii, prin mijlocirea unor cozi de topor sau idioti utili.

 28. Ce functioneaza in Kosovo nu e valalabil in Ucraina?Dar sa nu asteptam raspunsuri de bun simt.Putin le da sfaturi americanilor si nemtilor ca unor elevi repetenti,cei doi operatori ai defunctului Nord Stream care nu au castigat nimic din aceasta miscare neghioaba.Lasand deoparte istoria veche a rusilor,Ucraina vrea, nu vrea Biden, a fost parte a URSS fapt ce nu se trece asa usor cu vederea ,mai ales din punct de vedere financiar.Numai gaina se ridica ,se scutura si-si vede de drum mai departe.Pozitia ziaristilor ,in fata istoriei,este deliranta.Probabil ca s-a nascut odata cu incalzirea globala o ramura de ziaristi verzi la minte.Nici nu mai conteaza care e adevarul,important pentru presa este :cum i-a dat-o printre picioare,ca la fotbal.Halal caine de paza al democratiei.Dorinta de dezinformare a presei mondiale depaseste ,pe termen lung,raul facut de razboiul din Ucraina.E drept ca gugustiucii din presa digera greu adevarul dar si meseria de jurnalist are gustul ei amar atunci cand o faci in genunchi.Iata ca un ziarist american isi respecta tinuta.Are de ce sa fie invidiat.Lectia de istorie ruseasca trebuie predata si in Germania si pe la neghiobii din UE.Gratuit.Numai sa ii duca mintea sa absoarba informatiile.Deocamdata vorbesc gloantele si nu e loc de discutii.

 29. Un interviu excelent ! Fără întrebări pregătite în prealabil, fără foi în față.
  Arată un adevărat LIDER. Dezinvolt, spontan, cu simțul umorului.
  Si apoi privesti Fosila de la WH care tocmai s-a întâlnit cu Mitterand.
  UrSula, Cârnatul Opărit, Macroul de Sena sau pe Trudeau Jr. (Castro).
  Nu mai menționez Dulapul, măCiuca sau CioKalakul, măRog.. 🤮

 30. @Kantemir a’ II-lea:la istorie esti zero; rusii au ocupat neprovocati Principatele Romane in 1853 in urma unui conflict religios in Ierusalim(aflat in Imperiul Otoman) intre catolici si ortodocsi
  Deși principalele motive de război au dispărut după ce Rusia și-a retras trupele din Principatele Dunărene, la reactia Occidentului,Anglia și Franța nu au încetat ostilitățile. Hotărâte să rezolve o dată pentru totdeauna așa numită „Problemă orientală”, aliații au propus anumite condiții pentru încetarea focului, și anume:

  -obligația Rusiei de a renunța la protectoratul asupra Principatelor Dunărene;
  -abandonarea oricăror pretenții de amestec în treburile interne otomane având ca pretext protejarea creștinilor din Turcia;
  -revizuirea Convențiilor Strâmtorilor din 1841 și liberul acces al tuturor națiunilor la navigația pe Dunăre.
  Când țarul a refuzat să accepte condițiile de pace, a izbucnit ceea ce avea să fie numit Războiul Crimeii in care rusii au fost zdrobiti
  Astfel, Țările Române au intrat sub protecția aliaților, iar Moldova a primit înapoi sudul Basarabiei, ocupată de ruși încă din 1812

 31. @Kantemir a’ II-lea :

  Dupa frazare, esti cel care trimite tot felul de prostii, chipurile din Ardeal cu dragoste. Tot prostii spui si acum.

  Razboiul Crimeiei a fost provocat de Rusia prin ocuparea Principatelor Romane. Daca nu ar fi intervenit marile puteri, Dunarea nu ar mai fi fost un fluviu deschis navigatiei internationale. Linia Dunarii a fost obiectivul Rusiei in razboiul inceput in 1806, terminat cu avansul ei numai pina la Prut.

  Tentativa Rusiei de avans spre Balcani, sub pretextul eliberarii popoarelor crestine, pretext mincinos deoarece a jertfit primul popor crestin pe care il avea in cale, adica romanii, a fost reluata cu elan si mai belicos in 1877. Si acum a fost obligata de aceleasi mari puteri sa-si opreasca inaintarea spre Constantinopol si sa-si reduca din pretentii, Congresul de la Berlin anulind sau modificind mai bine de jumatate din articolele tratatului de la San Stefano.

  Din pacate, Europa de azi nu mai este cea din 1853 si 1878, ceea ce permite Rusiei sa isi faca iar menendrele.

 32. Câteva pasaje din care Puțin arată ca este groggy- slab , fără putere, amețit. El se autointitulează apărător al omenirii fiind îngrijorat de distrugerea omenirii, nefiind un cruciat irațional. Adică nu va folosi arme nucleare. De parcă șefii lui din umbră nu ar avea familii și urmași și interese de a menține puterea autocratica și îl lasă pe el să declanșeze apocalipsa. . Dar nu spune ca , China , puterea vasala este impotriva folosirii armelor nucleare, iar Rusia se supune. Nu dorește un război cu NATO dar a vânturat ideea atacarii unor țări din NATO. Ziarele conțin acestor amenințări. Culmea, Putin explică conservatorilor americani ca el este un aliat decât un inamic al SUA. Iar un jurnalist rus, Kucher declara ca ,, mulți conservatori americani văd în Putin o amenințare mai mică la adresa democrației americane decât este Biden”. Apoi Putin declară ca Elon Musk este un antreprenor cu uriașe calități și are porțile Rusiei deschise dacă are probleme în Occident. Toate aceste aspecte demonstrează ca Putin este încolțit și și- a pierdut încrederea. El demonstrează ca nu cunoaște soliditatea instituțiilor americane și libertatea exprimării în SUA. Dar se pare ca in Occident duduie industria de război, neexistând încredere în Rusia.

 33. @piticule 18:03
  In disperarea ta , te-ai cracanat mental prea tare ! Putin „disperat ” ???? ” debil” ??

 34. „Cum niște scrisori ale hatmanului Hmelnițki din secolul 17 pot fi folosite pentru a invada o țară vecină în secolul 21?”

  Intrebare in stil propagandistic occidental, eludand istoria reala incepand cu Tratatul de la Pereiaslav. Intrebarea corecta era: „Cum o carte controversata, nerecunoscuta de marea majoritate a oamenilor, poate sta la baza unui genocid inceput in secolul XX si continuat in prezent in Orientul Mijlociu?”

  Unele comentarii ale presei (scl)avizate sunt chiar hilare: „De pe 29 ianuarie și până în ziua premergătoare interviului cu Putin (Carlson precizează că interviul a fost realizat pe 6 februarie), la televiziunile ruse au fost difuzate nu mai puțin de 2.000 de știri despre prezența jurnalistului American la Moscova, un lucru văzut de presa vestică drept o dovadă a suferinței provocată rușilor de izolarea față de Vest.” Pai nu cred ca rusii sunt mai izolati decat sclavii europeni obligati sa plateasca biruri care ajung la criminalul zelenski, sa-si distruga agricultura ca sa ne bage pe gat viermi si insecte, sa-si paraseasca tara in cautare de lucru aiurea (ops, asta de fapt e libertate, nu izolare), sa stea in casa si sa se vaccineze la ordinul asasinilor psihopati care vor imputinarea populatiei mondiale, sa nu mai fie primiti la lucru daca nu au pasaportul verde etc.

 35. Din seria: trageti in mesager ! Toti occidentalii canta in cor melodia preferata: „pentru mine toate femeile sunt la fel” !

 36. Ciolacule nu ai inteles: Nu Putin a deschis subiectul Transilvania ci magarul de Carlston a bagat soparla „da, asa cum este si cu Transilvania” vorbindu-se despre ungurii din Transcarpatia ! Nu este exclus ca acest Carlston sa fi fost „injectat” de unguri cu vreo caruta de dolari doar pentru a pronunta cuvantul Transilvania. Se stie ca propaganda ungureasca in SUA este foarte activa si puternica Ungaria cheltuind ANUAL 1,2 milioane dol. pentru propaganda doar in SUA (nu vi se pare ciudat ca Ungaria nu pateste nimic dupa atatea zile fripte pe care le face NATO si UE ?) Aici, in Florida se afla si sediul Comitetului pentru maghiarii de pretutindeni. La noi SIE, SRI-ul , Academia, guvernul(pe Iohanis nici nu-l mentionez) au lasat garda jos. Nu este cazul ! Sa nu credeti ca nu intram in Shenghen asa…intamplator …

 37. Acest interviu intareste doar convingerea ca razboiul din Ucraina este de fapt razboiul proxi purtat de SUA pentru distrugerea Rusiei si acacpararea resurselor sale in beneficiul oligarhiei sioniste care conduce SUA din culise. SUA si NATO nu aveau absolut nici un temei pentru a incercui Rusia ca un brau de fier, in conditiile in care Rusia isi dorea sa fie aliat al NATO, ba chiar sa fie admisa in NATO. Singura explicatie logica pentru extinderea NATO catre Rusia este pregatirea invaziei si distrugerii Rusiei ca stat. Nu exista nici un dubiu in aceasta privinta, oligarhia sionista care deja a acaparat Ucraina, in lacomia ei proverbiala vrea mult mamai mult, vrea sa acapareze si Rusia pentru resursele si teritoriul ei si pentru a putea domina intreaga lume.

 38. @Transumanu:

  Briul de fier de care vorbesti tu iti incinge de fapt tie mintea. Fortele NATO dizlocate in Est sint pur simbolice si in nici un caz nu anunta o invazie. In schmb, faptele Rusiei au insemnat invazie, in Republica Moldova, Georgia, Ucraina. De incercuire nici nu poate fi vorba, din moment ce Rusia controleaza ferm Arctica, are o lunga frotiera cu China, Mongolia, Iran, unde nu exista nici un soldat american. Pur si simplu, baliverne de copeicar.

 39. @Vidu
  Cred ca numele tau vine de la continutul tigvei craniene pe care o porti pe umeri. Nu se intelege nimic coerent din comentariul tau, fie pro sau contra Putin.

 40. @piticul cracanat
  Vezi piticule ce patesti in lumea asta Editat, daca stai aplecat? Ramai vesnic pitic cracanat.

 41. @Anonim
  Ramai tu anonim cu ideile tale. Imi repet afirmatiile sub o alta forma, ce motiv temeinic avea NATO sa se intinda spre granitele Rusiei daca Rusia dorea sa intre in NATO? Putea Rusia ca membru NATO sa atace vreun stat fara acordul unanim al NATO? Rusia insa avea un motiv intemeiat sa intre in NATO, pentru ca daca devenea membra NATO nici SUA sau alta tara membra nu ar fi putut ataca Rusia, asa cum se prefigureaza in prezent. Asta este motivul pentru care Putin a facut prima mutare catre inamicul Ucraina unde se pregatea invazia Rusiei de catre NATO. Au intrat in Ucraina spre a se apara. La atata minte putina cata ai, nu ma astept sa pricepi, dar poate pricep alti cititori care este adevarul acestor vremuri. Daca Rusia intra in NATO nu mai era in pericol iminent sa fie jefuita de lacomia sionismului american.

 42. Decat sa va certati intre voi,mai bine „Cautati si veti gasi” TOT interviul VIDEO si TRANSCRIERE in romana !. Este destul de interesant si educativ pentru politicienii din Romania.

 43. Miserabila presa Khazara din America a si sarit cu antidotul : „Putin l-a ales cu grija pe Tucker-un novice in ale Ucrainei”. te doare mintea cu aceste reptile. Ei ca si cei din Tell-Aviv au adoptat tactica propagandista a lui Goebless (ministrul propagandei a lui Hitler).

 44. Este un interviu. Este presa, este scula democratiei. Ce va agitati precum un pepsi? Nu vreti presa? Mergeti in Korea de Nord.

 45. @Transumanu:

  Intrarea Rusiei in NATO este o gogorita. Chiar daca va fi fost afirmata vreodata de Rusia, nu poate fi luata in serios, fiind, evident, o diversiune.

  Tarile foste sub copita Rusiei bolsevice, aka URSS, au extins NATO, nu NATO s-a extins peste ele. Dovada consta in faptul ca singurele care au scapat, cel putin pe moment, de ingerintele Rusiei sint cele care au fost acceptate in structurile europene.

  Exemplul cel mai clar este al Statelor Baltice. Acestea s-au pricopsit pe timpul ocupatiei rusesti cu o importanta minoritate rusa. Spre deosebire insa de cea din Republica Moldova si Ucraina, cea din Statele Baltice nu s-a agitat pentru secesiune, mergind pina la revolta armata, ca in Republica Moldova si Ucraina, desi nu a privit cu ochi buni independenta acestor state. Rusia nu a avut cum sa-si intinda tentacolele in Statele Baltice, desi acestea au fost mult mai intransigente cu minoritatea rusa, transplantata pe timpul ocupatiei, conditionindu-i cetatenia de cunoasterea limbii locale.

  Vezi in acest sens recenta declaratie a hazaicei purtatoare de minciuni a Kremlinului despre cazul candidatului la primaria Chisinaului, care a refuzat sa vorbeasca in limba oficiala a tarii. Nici Republica Moldova nici Ucraina nu a procedat asa cum au procedat Balticele, desi erau la fel de indreptatite, pentru ca ele nu beneficiaza de nici o protectie. De aceea si constituie obiectul agresiunii rusesti, inclusiv sub forma armata.

  Scoate-ti deci cercul de fier care iti incinge mintea.

 46. @ nicu olahus
  Aveti perfecta dreptate si poate ca nu ar fi rau, ca cineva de la MAE (care o fi ala) sa-i atraga atentia Dlui Carlson, ca deontologia prevede dialogul cu ambele parti, pentru formarea unei opinii. In aceste conditii, ar trebui sa ceara si punctul de vedere a partii romane, ca tot are dumnealui studii de istorie.

 47. Carlson cel viteaz Da,Putin este disperat. Urmeaza sa dispara in neant, din ce in ce mai singur. Singur de moarte. Pui pariu? Un dictator mereu va sfarsi tragic. Ori ucis, condamnat, ori sinucis. Stii cum a crapat Stalin? In propria voma.Asa va crapa si Putin daca scapa de tribunalul de la Haga. Esti de partea negativa tovarase.Esti pierzator. Pui pariu?

 48. @qwe:

  Este inevitabil ca gaborii spoitori de tingiri ruginite, rataciti prin lume si istorie, sa nu apara precum sarpele la drum cind i se face de ciomag.

 49. Am citit interviul in lb franceza, Carlson T nu face referire la Transilvania. am sa urmaresc ce spun radu tudor, gadea si generalii ca astia stiu mai bine.

 50. Minciunile din presa occidentala a devenit politica de stat.
  Vedem cum se comporta Anglia si SUA in Orientul Mijlociu, bombardeaza in Irak, in Yemen, in Liban , fara sa tina cont de nimeni si nimic.

 51. Este de remarcat reacția celor care falsifică istoria, dar odată și odată trebuia să se spună, și în așa fel încât să se audă. Ar fi fost o mare greșală al lui Putin să scape această uriașă ocazie.

 52. @Calin ii citeaza pe briți. Când se satură de briți, trece la americani si cu asta basta. Mulțumesc, nu servesc randurile tale strâmbe.

 53. Frisoane la serviciile de la Bucuresti… Cuvantul Transilvania a venit de unde NU se asteptau… Daca va castiga Trump atunci Sriul si Politia intra in frisoane grav… Apriori sau Aposteriori?!:))) B sau W ?!:)))
  Sa se stie ca sa se stie! Stiu baietii ce si cum… Investigatorii si analistii:)))
  Romanilor, treaba e clara, vin vremuri grele daca ala a pronuntat ce i s-a spus, desigur!

 54. esti jalnic. Minti, desi ii acuzi pe altii de minciuni, incerci sa inșeli cu neadevaruri, esti patimaș si de rea credință, asa ca nu ai priza decat la trolii din Baneasa.

 55. Americanii, englezii, nfmtii si stapinii lor: sionisti racisti, si supremacisti stapinii Reservei Federale, care au pornit razboiul din Ucraina, sint enervati pe Putin pentru ca a zis ca nu vrea razboi cu NATO nici sa cucereasca Europa. Adica, il uresc pe Putin pentru ca a stricat planurile complexului industrial- militar- academic evreiesc sa porneasca un nou razboi mondial ca sa- si vinda armele. Europenii ii uresc pe rusii pentru ca rusii nu se tem de ei, nici nu se complexeseaza fata de ei.

 56. Pentru rusofobi, învățați istorie!!! Se pare că ați trecut ca gâsca prin apă pe la școală. Ucraina este Rusia! Ați auzit de Rusia kieveană? Citiți, fraților! Nu vă place școala, preluați doar propagandă. Proștii vor fi manipulați întotdeauna de cei puțini, care au
  interese. Ucrainiana se aseamănă mult cu rusa. Diferențele lingvistice se datorează faptului că o parte a Ucrainei a fost sub stăpânire poloneză cândva, turcă, austriacă. Dacă nu credeți, studiați cazul Belgiei, câte limbi se vorbesc acolo și sub ce stăpâniri a fost de-a lungul istoriei. Dacă este drept războiul început de Putin în Ucraina… creștinește nuuuu! Strategic, poate. Pacea este cea mai bună soluție, în orice situație ar fi de preferat. Dar, cred, nici Rusia, nici SUA nu au fost interesate de pace. Ucraina a ascultat de SUA ca o fată mare de maică-sa. Poate, într-o zi, va fi pace, iar oamenii vor reuși să treacă peste acest episod atât de dureros.

 57. asta e buba Cenzurii,
  ca nu commentezi sau ca ai fost cenzurat PARE CA E TOT AIA:
  -ne abtinem deocamdata sa comentam.
  (interviul trebuie vazut)

 58. Ia uitati.va in poza asta cum.ii tremura piciorul lui Putin,ce zice.ti SIMTI.ti si voi asa un usor tremurat in picior.Daca nu inseamna ca santeti americanofili😱

 59. @Anonim
  Este clar, esti spalat pe creier, tu nu esti om ci goarna celor care te programeaza sa debitezi prostii luate din surse oficiale.

 60. Un interviu interesant. 138 mil vizualizari pana la aceasta ora pe „X”. Si apropo de libertatea presei, in imensa majoritate a tv&web news romanesti(si nu numai), nici nu a inceput lumea sa vada interviul si s-au si pus tunurile asupra lui Tucker Carlson. Zici ca toate sunt Scanteia din ’47 si ataca propaganda capitalista.
  Ce am vazut din interviu? Putin isi vede de interesul lui si al Rusiei. Lucrurile care-i convin din istorie inista pe ele, si omite pe cele care nu-i convin.
  2. Razboiul putea fi evitat. Dar nu s-a dorit. Dar occidentul nici nu a sprijinit Ucraina sa castige. Odata ce te angajezi intr-un razboi, te angajezi sa-l castigi. UE se angajeaza sa-si sporeasca cheltuielile militare, cica sa se apere impotriva Rusiei, dar in acelasi timp isi urmeaza planurile de decarbonizare si dezindustrializare. Un non sens. Cheltuieli militare pe datorie din importuri, energie scumpa, inflatie, scaderea nivelului de trai,etc.
  3.Daca s-ar fi acceptat acordurile de la Istanbul s-ar fi negociat de pe o pozitie mai puternica. Acum, cu rusii care detin initiativa pe front, mai greu.
  4.Am impresia ca Rusia este si ea constienta ca risca sa ajunga sa fie un vasal al Chinei. BRICS-ul incepe sa fie o problema pt US. Intrarea Arabiei Saudite in Brics, scaderea ponderii petro-dolarilor in comertul global. Desi US este in decadere ca hegemon global, sacalii nu se simt suficient de puternici sa-l provoace direct. Cele mai mari companii High tech sunt si apar totusi in US. Europa in schimb devine tot mai irelevanta.

 61. …cum spune progresistul transumanu, nimeni nu mai comenteaza articolul…o spune fara sa vrea, sinapsa unica a ars odata cu ferma dacilor!,,,asta sasa, sa inchidem subiectul, fitilul chiar a fost aprins!… nu pt noi, cei care traim, simtim si intuim adevarul, interviul a aprins fitilul platitorului de taxe american…care a fost mintit de statul memorie dar ghici ce?…platitorul are arme, are dreptul de a purta arme si, mai mult, de a le folosi!…stiti care este problema noastra?…un banc: el moare…dupa zece ani apare ea, tot in rai…iubitule!…el:am avut o intelegere, pana cand moartea ne va desparti!…

 62. Interesante păreri, pro și contra, aproape că nu mă mai simt ciolăcist, covrigar de buz ăuuuuu, mă simt deja dator să întreb instalatorul ( tânăr, sănătos, fără operație ) de pe strada cealaltă cum e mai bine să mă operez pe inimă cu stent sau prin minitoracotomie, prin chirurgie endoscopică și prin abord endovascular? Așa enigmă am, dar, ciocacii, tibilici, piticii, lențe de popi, trolli la greu m-au luminat ! Trucker ăsta nu e nici mare ziarist, nu știe să ia interviuri, Putin e bâlbâit , uită cu cine vorbește, cade pe podiumuri și pe scări de avion, dă mâna cu stafiile, vorbește cu morții, nu știe cine e hamăsA, nici cine a mai murit dintre preș.E.dinții franciei sau jegmaniei naziste, cum îl cheamă pe șeful Egiptului (sau Mexicului, el știe ce-o fi vrut să-i BĂșească-mintea ), se kacășipișepeEL la 7 , se trezește la 8, fiu-său nu are legături cu burisma, nu se drogangește, prostitutele lui o fac de plăcere și nu pentru bani, armele se dau în ocraina gratis după ce se îndestulează trilionarii, fabricanții de armme , cu alte trilioane, totul e bine , nu avem emigranți ilegali, nici 50 000 de morți de la armele de asalt, nici 200 000 de drogangii morți de supradoză, nici 4 000 000 de oameni fără adăpost, nici 40 000 000 care așteaptă cu sufertașele la coadă cina caldă, totul e perfect, avem o problemă unică, pianizdului i s-a furat pianul, are scula proprie dar, pian nu? MARȘ la pace , pianizdilor tăgârți ! SLAVĂ PĂCII, bidoniștilor !

 63. @Anonim, baiete sau fato, esti cu siguranta bugetar. Foarte probabil semnezi in ziua de plata pe stat la MAE, MAI , scrib la Parlament,posibil consilier la f’un dipotat ori senator USR , sau mai grav consilier la Manastirea din Deal. Esti vidat complet de fluidul cefalo-rahidian care-ti fu inlocuit de umorile mictionale ale lui Bivolaru. Narativele tale sunt preluate din surse externe, sunt repetitive, simpliste, dihotomia este norma , dar si oneroase prin manevrele de idiotizare a vulgului, exact cum era propaganda Europa Libera sau Voice of America inainte de ’89, bazate pe regula de 3 simpla care domina azi peisajul din mass media si din cantzelariile Occidentului Colectiv, care marseaza pe imbrobodirea in primul rand a pretinsilor intelectuali, cu transformarea LOR in vectori purtatori de molime ale encefalului.

 64. @Anonim, baiete sau fato, esti cu siguranta bugetar. Foarte probabil semnezi in ziua de plata pe stat la MAE, MAI , scrib la Parlament,posibil consilier la f’un dipotat ori senator USR , sau mai grav consilier la Manastirea din Deal. Esti vidat complet de fluidul cefalo-rahidian care-ti fu inlocuit de umorile mictionale ale lui Bivolaru. Narativele tale sunt preluate din surse externe, sunt repetitive, simpliste, dihotomia este norma , dar si oneroase prin manevrele de idiotizare a vulgului, exact cum era propaganda Europa Libera sau Voice of America inainte de ’89, bazate pe regula de 3 simpla care domina azi peisajul din mass media si din cantzelariile Occidentului Colectiv, care marseaza pe imbrobodirea in primul rand a pretinsilor intelectuali, cu transformarea LOR in vectori purtatori de molime ale encefalului.

 65. Voi va aduceti aminte ca FoxNews a folosit argumentul ca nici un om cu discernamant nu poate lua in serios ce zice domnul nu?

 66. @Kantemir al II lea: stii ca Dimitrie, primul Cantemir, avea o mosie-n Rusia, aproape de-a Ecaterinei cea Mare, tzarina nemtoaica?

 67. „Dacă elitele americane ajung până la urmă să realizeze că lumea se schimbă din cauza circumstanțelor obiective și trebuie să se poată adapta în timp la acestea, folosind avantajele pe care Statele Unite le păstrează și astăzi, atunci, poate, ceva se poate schimba.

  Acest lucru are de-a face cu excesul de încredere. Oamenii din elita ta politică nu înțeleg că lumea se schimbă din cauza unor circumstanțe obiective și trebuie să iei deciziile corecte cu competență, la timp, în timp util pentru a-ți menține nivelul, scuză-mă, chiar dacă cineva dorește un nivelul de dominație. Astfel de acțiuni nepoliticoase, inclusiv în ceea ce privește Rusia, să zicem, și alte țări, duc la rezultatul opus. Acesta este un fapt evident, a devenit deja evident astăzi.” – V.V.Putin

  Adică, prima parte sună simplă: obiectiv ai pierdut deja și nu poți schimba acest lucru. Ori recunoști și începi negocierile, ori vei pierde și mai mult.

  Și a doua parte este indiferența totală față de rezultatul primei părți! Adică: nu contează deloc cum reacționezi. Puteți asculta, puteți ignora. Puteți înțelege situația dvs. sau puteți continua să pretindeți că nu există nimeni mai cool decât tine pe planetă.

  Doar Occidentul va plăti pentru toată prostia Occidentului. Și cu cât face mai multe din aceste prostii, cu atât va plăti mai mult – și nimănui nu-i pasă deloc ce alege Occidentul: toate scenariile au fost deja calculate și totul a fost luat în calcul.

  În esență, acesta este un ultimatum clasic.

 68. Blocarea constanta in „social media” la ce zic Putin sau oficiali rusi, ce-a schimbat, cum ar fi pe campul de lupta?

  Propaganda de A3 a lui Radu Tudor o fi mai buna, la „teatrul de operatiuni” di la opereta.

 69. @Nicu Olahus:așa e!citesc pagini ale unor maghiari din State,aflați acolo de multe decenii-e de neînchipuit cât sunt de organizați,până la ce nivele ajung,cum lucrează necontenit,bine coordonați pentru anumite interese,momentan politica lui Orban;se mai plâng ei de cei care-datorită dublei cetățenii au ajuns acolo mai recent și încă nu s-au integrat perfect în „organism” deranjând adesea funcționarea,dar sunt repede dați pe brazdă…de la educația hungaristă a copiilor(tabere de cercetași etc)până la diferitele întâlniri”culturale”,totul este organizat și controlat într-o singură direcție…dar

 70. BLAT-BLAT-BLAT de la început—că altfel…- analizați următoarele :CARGIL,DUPONT,MONSANTO -DEȚIN 17MILIOANE HA TEREN AGRICOL DE CEA MAI BUNĂ CALITATE-ÎN UCRAINA BOMBARDATĂ FĂRĂ MILĂ DE –PUTIN–!-DIN 27 MILIOANE -10 MILIOANE HA SUNT CULTIVATE CU GRĂU! AȚI AUZIT ,AȚI VĂZUT FOTOGRAFIA VREUNEI TARLALE DE GRÂU COPT ARZÎND SUB COVORUL DE BOMBE RUSEȘTI???OARE DE CE? NICI MĂCAR DIN GREȘEALĂ?!?…………10MILIOANE HA= 100 MII KM PĂTRAȚI-MAI MULT DECÂT O TREIME DIN SUPRAFAȚA ROMÂNIEI!-ȘI NU VREM SĂ VEDEM :AMERICANII ÎȘI CAM ADUNĂ JUCĂRIILE ȘI PUN CAP COMPAS :YEMEN,SIRIA,IORDANIA –POATE POATE REUȘEȘTE SĂ MAI PUNĂ DE „UN RĂZBOI DE IMPLEMENTARE A DEMOCRAȚIEI -ȘI SĂ-I DEA CÂTEVA SCATOALCE ȘI IRANULUI- CARE…AR VREA SĂ OCUPE …CE? -POATE O IN-SULIȚĂ DIN MAREA–VIORIE— ..BLAT,BLAT ȘȘȘI NOI NE EUFORIZĂM CU BAZA AMERICANĂ CARE NU NE-O PUTUT APĂRA DE DOUĂ DRONE PUTINISTE!!!–(IAR ȚĂRILE EUROPENE-NATO VOR SCOATE 60 MILIARDE DE EURO-PE CARE LE VOR „LIVRA INDUSTRIEI AMERICANE DE ARMAMENT CARE VA TRIMITE TEHNICA DE LUPTĂ PE CARE CÂNTA M.JACKSON”) !! 9 II VINERI— PĂI MĂI UCRAINILOR SUPERVITEJI ȘI CIA CEA MAI TARE-NU AȚI REUȘIT SĂ-I ARUNCAȚI ÎN AER CA PE NORD STREAM! DA DOMNULE PODOLIAK-RĂMÂNE AȘA CUM AM SPUS-AMERICANII ÎȘI STRÂNG JUCĂRIILE ȘI PLEACĂ -RĂMÂNE -EUROPU SĂ PLĂTEASCĂ OALELE SPARTE DE PENISMANUL CE O A ÎNCÂNTAT! THEY HAVE ANOTHER JOB NOW- YEMEN-HOUTHY,ISRAEL-HAMAS-SIRIA IRAN !BY,BY, -ORICUM RUȘII NU VOR BOMBARDA PROPRIETĂȚILE KARGIL,DUPONT,MONSANTO – ȘI NICI VOI „HEROES” NU VĂ VEȚI PUTEA ASCUNDE-N RAPIȚĂ! ADIOS PROSTĂNACILOR!

 71. @ Dumitru, @ Flory Texas, @ Eugen Serbanescu, @ Mynameisgr(pari a fi Profetul Mishteaux), subscriu la tot, +10!

 72. Tii, ce se mai vinzolesc copeicarii! Parca ar fi un viespar peste care s-a aruncat un pahar de apa fiarta.

  @Platon: Ca gisca prin apa vei fi trecut tu, asta daca intr-adevar vei fi fost totusi pe la scoala. Ucraina nu este Rusia. Ucraina are propria identitte, pe care si-a afirmat-o atunci cind a fost posibil si a fost posibil doar atunci cind a slabit ocupatia muscaleasca. Si italiana se aseamana cu romana si totusi Romania nu este Italia.

  @Transumanu: E discutabil daca tu ai creier, daca vorbesti de invadarea Rusiei de catre NATO. Fortele NATO dislocate in Est, pina a nu incepe razboiul in Ucraina, erau simbolice. Nici azi nu sint cine stie ce, de unde si dificultatea de a da curs acordului 5 in caz de criza majora. Daca NATO planuia sa atace Rusia, de ce se tot codeste sa ajute Ucraina? …

  @Flory, Texas alias Eugen Serbanescu Sclavete: nu ti-e rusine sa semnezi de 2 ori pe statul de plata al KGBului? Macar schimba partitura …

  @Mynameisgr8: Este Rusia chiar in masura sa dea ultimatum Occidentului? A mai fost cineva care si-a ridicat in cap toata lumea si a sfirsit intr-un beci.

  @Ileana Rollason: Cind a murit Dimitrie Cantemir, viitoarea tarina Ecaterina nici nu era nascuta. Cum vor fi fost oare mosiile lor vecine? Tarul Petru, decit sa-i ofere lui Dimitrie Cantemir mosii si demnitati in Rusia, mai bine si-ar fi organizat mai bine campania si nu ar fi pierdut lupta de la Stanilesti. Cu tarul Petru si Cantemir, poate ca relatiile dintre Romania si Rusia ar fi fost altele. Poate …

  @Dm: Te repeti ca o flasneta hodorogita. Pesemne copeicile iti zornaie dupa numarul de postari.

  @Dan: Ai dreptate, insa copeicarilor putin le pasa. Ei nu vad mizeriile sovine ale unora ca: Marele Urs, qwe, Kantemir a’ II-lea, ultimul fiind cel care pretinde ca scrie din Ardeal cu dragoste. Ei sint pionii de front care raspund prezent ori de cite ori se vorbeste de Rusia.

  Restul plevustii copeicariste: aceiasi apa batuta in aceiasi piua putinista.

 73. Mie interviul mi-a confirmat că: 1.pe ruși îi deranjează că și-au pierdut dominația peste jumătate din Europa 2. că nu-și asumă nici o vină pentru asta spunând ” am fost păcăliți” . Nu tovarăși, ați pierdut-o pentru că n-ați fost în stare să o păstrați, să dovediți că sunteți un partener valoros și, mai ales, credibil. 3 Jurnalistul nu a fost interesat să afle informații: dacă erau atât de mulți propuși în Ucraina, de ce n-ați organizat voi un maidan? ; De ce ați atacat Cecenia și Georgia? De ce a spus Medvedev că vă veți implica in alegerile altor state? I-a pus o singură întrebare mai incomodă ” dacă considerai că teritorii din Ucraina aparțin Rusiei, de ce nu ai spus asta acum 22 de ani? „. Putin nu i-a răspuns și el nu a insistat. Jurnalistul nu s-au dus acolo să afle informații ci doar să facă bani și să le dea cu tifla altor jurnaliști pe care Putin i-a refuzat. Înțelegerea între ei a fost clară: eu te ajut să faci bani, tu mă lași să influențez alegerile în SUA.

 74. 1812:otomanii dau Basarabia rușilor; prin 1828 la Adrianopol otomanii ( puterea suverană a Moldovei și Valahiei) dau aceste provincii rușilor ca ”ĂȘTIA” SĂ NU INTRE ÎN CONSTANTINOPOL ȘI RUȘII INSTITUIE REGULAMENTUL ORGANIC-ÎN 1848 -TURCII ÎȘI AMINTESC CĂ SUNT PUTERE SV ȘI INTRĂ ÎN BUCUREȘTI -NU CU DORINȚA DE A ELIMINA REGULAMENTUL CI –DEALUL-SPIRII- IAR DUPĂ 1851 OTOMANII VOR SĂ FIE NUMAI EI STĂPÂNI ȘI CU SFATURILE ȘI AJUTOARELE NEPREȚUITE -IMPERIUL BRITANIC,IMPERIUL FRANCEZ,SARDINIA ETC SE UMFLĂ-N PENE -RUȘII INTRĂ CU OȘTILE ÎN „PRINCIPATE” DAR TREBUIE SĂ SE RETRAGĂ -MARILE PUTERI ATACĂ CRIMEIA —DAR CU TOATĂ VICTORIA TOT RUSIA CÂȘTIGĂ -IAR ÎN 1877 LE TAIE DE TOT MACAROANA ROMÂNEASCĂ TURCILOR —

 75. @Anonim ,DILIULE ,ti-am mai spus ,cand iesi la produs pe forum nu te mai betivani cu matrafox de pufoaica & obiele ,pe care o ingurgitezi direct din gumarii nespalati ! Ca puti urat ,DILIULE !Numai tu insulti pe toata lumea !
  si nu esti la nivelul intelectual al celor pe care-i spurci ! se vede si din avion !
  si iar ai sa latri ca nu te publica ziarul cu ineptiile pe care le debitezi !

 76. Interviul le stă în gât trolacilor Urcaci și EPOLEȚILOR SPECIALI !
  Ei ar vrea ca doar flașneta 🥳ilor KhaZari să ZdrăngăneaZcă la maxim (ca MAXIMA contra-ofensivă Urcacă, de primăvară…).
  Și BiZonul Li🌈ic sau sclavetele European să bage mâna adânc în buzunar și să cotiZeZe fără sa gândească.
  Uite că nu mai merge cu MONOPOLUL ADEVĂRULUI…
  Ghinion, măRog…🤣

 77. Interviul e normal, și era de făcut, de mai mulți jurnaliști care se vor democrați , cu informarea corectă , cu audierea poziției și a celelilalte părți,. Insă e de văzut cum au sărit ca arși restul de buimaci acoperiți, mituibilii, șantajabilii,. care mormăie blesteme asupra lumii și susțin distrugerea războiul. Sunt chiar mulți,..Dăi dreaq,.

 78. @ISTORCIU CIOCPOC: Intr-adevar, ciclopic, adica doar cu un singur ochi, si acela cu ochelari de cal.

  In toate reperele pe care le-ai dat, ambitiile Rusiei au fost zagazuite de marile puteri ale timpului. In acele campanii, Rusia viza, ca ultim obiectiv, Constantinopole si Strimtorile, ca obiectiv intermediar Dunarea, 1806 si 1853.

  Rusia nu a cistigat ci a fost invinsa in Razboiul Crimeiei, lectie pe care nu a uitat-o in cel inceput in 1877. Astfel, avansul spre Constantinopole, dupa ce drumul i-a fost deschis prin interventia Romaniei si a concursului dat de voluntarii din Balcani, a fost oprit la somatia britanicilor, care au si trimis o escadra navala in Marmara. Victoria sa in acest razboi a fost una a la Pirus.

  Pina la urma, pacea a fost aranjata de Congresul de la Berlin, care a anulat sau modificat 18 din cele 29 de articole ale Tratatului de la San Stefano. De notat ca si acum Rusia a incercat ocuparea Romaniei, refuzind sa-si retraga trupele, dupa ce luptele din Balcani incetasera. Le-a evacuat doar la somatia Germaniei.

  Acest razboi, inceput cu elan belicos de imperiu senil, a aratat ca si Rusia era tot un om bolnav. Nu degeaba printul Gorcekov considera Congresul de la Berlin cel mai mare esec din cariera sa de diplomat. S-a consolat in patul unei prostituate nemtoaice, unde si-a aflat si moartea. Halal diplomat imperial…

 79. Se oftica la maxim fatalaii progresei si rusofobi ca n-a mai functionat cenzura soroshista…vizualizarile de pe yt, tictoc si alte platforme sunt de cateva ori mai multe decat cele de pe x.

 80. De fapt fitilul lui Tuker și avertizarea României a fost în legătură cu Transilvania când a spus: “Ceea ce este, și există multe astfel de situații, deși cred că multe națiuni sunt frustrate și de problema Transilvaniei, așa cum știți evident.”

  Adică, atenție ⚠️ la pasul următor!

 81. @Anodin spune:
  10 feb. 2024 la 9:54

  Pentru cel de azi la 8:51: Hai sictir mirlane.
  Răspunde

  Lasă un răspuns -Marlan e cel ce-a regultscroafademata si te-o produs pe tine diliule ,securistule ,antiroman !
  Tu esti slugoi care sugi licuriciul pe gratis !

 82. „Istoria se scrie cu spada”, drona sau tancul.
  Când le ai dacă n-aștepți dupâ americani.

  Restul e can-can.

 83. Eu le sugerez publicatiilor britanice sa se ocupe de istoria lor coloniala, ucigatoare si sa lase pe rusi sa-si apere proprii frati de sange…

 84. Tucker cel subtil: si eu am sesizat acel „narativ”( cu Transilvania), introdus aiurea de american, dar rusul nu a acceptat capcana si a mers mai departe pe planul lui. Aici e mana ungureasca la Carlson..

 85. @Anonim, 10 FEB. 2024 LA 8:28: ai dreptate: Dimitrie Cantemir si PETRU cel Mare, nu Ecaterina cea Mare. Privind restul, însa, ma oripilezi.

 86. @piticu plm:
  Faptul ca stalin, un personaj odios a murit in propria voma nu inseamna ca tu, nefiind egal cu el nu vei avea aceeasi soarta;
  De fapt, stalin a inspirat o suma de ganditori promotori ai revolutiei mondiale.
  Printre ei:axon si fii sai nelegitimi „bursucul” si „nazistul”.
  Ultimul dintre ei, se intreba in nesfarsita sa stupizenie ce cauta armata romana la cotul donului si la…leningrad( ceea ce doveseste ca unii participanti la discutii pe acest forum sunt indemnati sa mestece in hahat cu lingura mare, dar ei nu stiu reteta corecta si deci nu pun ceea ce trebuie in marmida)!
  Oricum, stalin a murit singur, dar de moarte buna, nici asasinat, nici sinucis, nici executat.
  Asa ca soarta dictatorilor nu este conditionata de prorocirea ta in fiecare caz!

 87. de ce nu l-a gratiat Trump pe Assange? de ce a coborat din functie cand putea sa-i puna pe shaitani cu botul pe labe? s-a mai intamplat in istoria Americii si a fost CONSTITUTIONAL…?oare de ce poarta toti chipiu pe cap…? de ce se inchina toti la zidul plangerii…? o sa-l vedem si pe „putin” curand…si pe xi…vedeti voi!

 88. Trecutul ca trecutul este important, ca de aia trolishtii se tot lauda pe aici. Dar intrebarea zilei este cum dreaku a ajuns Ameriolocii sa fie ca la noi (ca la serialul RTV, regizor Sergiu N., scenarist ideologul analfabet Oracol ot Damaroaia, tov.Brukner, ka ka hartishti nu mai incap cu cantecul ka kalin ka kalin ka mai ia a horei cu strigaturi a cominternistului Bratesh, samd) ca daca vine Trump vin tank urile ruseshti, identic ca spionul rus rromica Ylici Y. Kamunishtii mai vechi, indoctrinatzi de rabyiile lor, spune-au pe vremuri ca imperiul slav conduce lumea, de fapt nerecunoscand ca Rushii au fost cuceritzi in 1917 de khazarii lor, chiar daca s-au revarsat din America precum Trotzky, nascut pe langa Roamania, ca sa fie distrushi mai ceva ca despotismul cel mai feroce??? Concluzie:ka ka khazarii nu e nimeni=sa fie sange mult da, sange mult ca in cele 2 razboie khazare=copie la indigo, khazarul Zelea=legionarul verde vs.semikhazarul (identic ca Hitler) tov.Putin=legionarul roshu galbejitul. Asta este salvarea khazara=razboie, crime, ex mineriade ca la Ylici, samd. Rabyiile lor se conformeaza V.Testament=Abel vs.Cain
  O zi buna.
  Con
  P.S. Antonescu a fost copil de trupa la acesti raz belitzi, el fiind militar de cariera, platind pentru politicienii=derbedeii Planetei ce au aranjat Pokerul Mondial cu invingatorii stabilitzi din start prin tratate secrete, ex.Ylata ca la Malta=intere khazarii lumii. Asha platesc militarii ca in Orient ka karea lumii, ca in Orient=WW3, n-sha???

 89. @IR: Cu ce te-am oripilat?

  Era bine daca lupta de la Stanilesti era cistigata. Tratatul lui Cantemir cu Petru cel Mare era unul echitabil. Daca lupta lor reusea, poate ca relatiile cu Rusia ar fi fost altele astazi.

 90. @Anonim ,BEY JIGODIE ,Armata rusa s-a oprit pentru ca Maretul SULTAN a cerut PACE !!!
  Se pisa armata rusa pe escadra ta trimisa de britanici !!! De aceia Maritul Sultan a acceptat toate cererile Imp.Tarist !
  Inclusiv cedarea Dobrogei ,pe care IMP.Tarist a dat-o Romaniei in schimbul Bugeacului ! Esti prea analfabet si cretin ca sa intelegi ,ca aceste chestiuni au fost discutate si aprobate de lord Salsbury si Soloviov la LONDRA !
  marlania si incercarea ta boratule de a manipula ,este zero ,iar istoria reala te contrazice ! nu traim in Evul mediu boratule ! De ce boratule nu s-a eliberat Romania singura si cu,, voluntarii din Balcani,, dak erau asa puternici ???

 91. PENTRU TOTI TEMBELII CONGENITALI,SI FARA SCAPARE. NUMAI MAZGALITI LITERE.1.RUSIA,NE-A ELIBERAT DE 3 ORI. DE TURCI SI DE 2 ORI DE NEMTI,=2 CRIMINALI SI HOTI..NE-AU FURAT TOT. DUPA EI AU VENIT ALTI CRIMINALI SI HOTI.INGLIEJIA AZMERICA
  NA.DIN 1990 NE-AU MATRASIT DE TOATE. PANA SI AURUL SI URAN
  UL N-I L-AU FURAT.RUSINE OCCIDENT CRIMINAL.PRIETENII ROMA
  NIEI AU FOST NUMAI TARILE SLAVE.BA,MORFOLITORILOR.LASA-TI PE ROMANUL BASARABEAN PUTINA VASILE…IN PACE. NU VENE AU DROGATII DE AZMERICANI-CU 52 RAZBOAIE CIVILE DIN 1950-IN EUROPA cu nato-caca..ERA PACE SI FRUMOS.DATI CU MUCI,BA MA
  MELUCILOR,INBIDON,TROMPA,INFRENSEZ1,INGLIEJII,AFSTRUIECI,TARI CU 110 COLONII IN LUME.HAI,VALEA.PLECATI DIN ROMANIA IN…SCLAVIEI SI DROGURI,VA ASTEAPTA IN GHETOURI CU..NEGRII

 92. Mirlanului de la 13:20:

  Armata rusa s-a oprit pentru ca a fost somata sa se opreasca. Altminteri, nu s-ar fi sinchisit de cererea de pace si ar fi acceptat-o doar dupa ce ar fi ocupat Constantinopolul. Tot o escadra navala invinsese Rusia cu vreo 20 de ani inainte, ceea ce ea nu uitase.

  De aceea, s-a si grabit sa ofere, ipocrit, Dobrogea Romaniei, pentru ca stia prea bine ca nu i se va permite sa se extinda ca o pecingine spre Balcani.

  Nu a fost nici un schimb cu Bugeacul ci un rapt, la fel ca in 1812. Ca sa fi fost un schimb, trebuia sa fi fost agreat si de Romania. Or, Romania a protestat contra acestui aranjament. Mai mult de atit, Rusia refuza evacuarea Romaniei, ceea ce anunta o noua ocupatie. Rezultatul a fost extinderea la Berlin a teritoriului acordat in Dobrogea Romaniei si somatia din partea Germaniei de a o evacua. Trupele ruse vor pleca de buna voie din Romania sau vor fi scoase, a sunan mesajul germanilor catre Rusia.

  Daca Rusia era asa de puternica, de ce la Berlin a acceptat limitarea drastica a ambitiilor sale si nu a impus cele convenite la San Stefano?

  Poti sa raspunzi logic nespalatule, sau tot ca la usa cortului?

 93. bey ,Editat la 1812 ,maretul Sultan a cedat Basarabia rusilor ! Ti-o spune in clar orice istorie, Editat !
  Sultanul a cedat si Bucovina ,cu Suceava fosta capitala a Moldovei,cu Putna unde odihneste MARITUL VODA STEFAN 1
  Capisci boratule ? Domnul GHIKA ,GREC DE ORIGINE ,dar patriot moldovean,a protestat la MARITUL SULTAN ,iar acesta i-a taiat capul !
  N-a fost nici un rapt Editat,a fost decizia MARELUI SULTAN ! dar tu esti prea Editat ca sa intelegi !
  Boratule ,mesajul lui Bismark a fost << ,, Ma intereseaza Romania ,cat ma intereseaza paharul de BERE cand este ..gol !,,
  N-a fost nici un mesaj al lui Bismark pentru rusi ! AIUREZI Editat !
  TOATA EUROPA APUSEANA A SPUS LA UNISON -,, sa nu ne jucam cu orgoliul TARULUI si sa-i satisfacem dorintele ,, !
  Editat mergi si mai invata ,ca nu manipularile tale jegoase fac ISTORIA !
  Aceasta este inscrisa in tratate pe care tu nu le cunosti fiind prea incult,si pe care le poate accesa oricine !
  Conflictul intre rusi romani a aparut la ARAB-TARIA langa SILISTRA ,DAK AI AUZIT DE ELE ,in care un maior fiu de mare mosier din Bugeac ,nu i-a convenit schimbul propus de rusi ,si a deschis focul impotriva rusilor din garnizoana, pe care i-a si ucis !Asta i-a suparat pe rusi !,, DUPA CE V-AM FACUT INDEPENDENTI ,NE INJUNGHIATI PE LA SPATE ?!,,
  Editat SI MAI CITESTE ,CA NU NE CONVINGI CU BAZACONIILE TALE !

 94. @ „Anonim”, 10 feb. 2024 la 8:28
  Țarul Petru și Kantemir au fost înfrînți în bătălia de la Stănilești din cauza TRĂDĂRII OLTENEȘTI BRÎNKOVENEȘTI!
  Da’, așa cum e moda la voi, la valahii balkanici hortodokși, pe trădătorul Creștinătății brînkovean l-ați transformat mincinos în „SFÎNT” pă păreți. Așa ați fost în TOATĂ istoria voastră! Ce așteptări poate avea cineva de la un popor valah care-și slăvește trădătorii? ZERO așteptări! …chiar și olteanul CTP și-a pus, cu 10 zile în urmă în public, întrebarea dacă Mioritistanu’ este un stat ce mai merită să existe.
  …io am găsit de mulți ani răspunsul la întrebarea asta,
  https://www.banat.ro/academica/Vuia.htm
  și coincide cu răspunsul celor 100000 de țărani români ardeleni adunați în 1928 PE ACELAȘI CÎMP de la Gyulafehérvár („Alba-Iulia” = nume inventat de miticul brătian nemernic): Nem! Nem! Soha!
  https://culturaromana.ro/ioan-lupas-despre-versatilul-iuliu-maniu/

 95. Hai sictir mirlane. Nu stii decit sa injuri ca la usa cortului. Spui numai prostii. Un maior nu trateaza probleme teritoriale si nici independenta. Europa la unison si-a impus vointa la Berlin, dupa cum o facuse si in Crimeea. Du-te la Balaceanca si trateaza-ti istericalele.

 96. „Dedolarizarea, contraofensiva care invinge ofensiva globala a monedei americane: Elon Musk recunoaste greseala SUA de a fi transformat dolarul într-o arma………………………………..

  Deconditionarea activa si avansata de dolarul american este precum contraofensiva strategica a URSS la Stalingrad, care a oprit ofensiva nazistilor si a intors soarta razboiului mondial.
  Când presedintele american Richard Nixon a rupt legătura dolarului cu aurul, in 1971, SUA a comis o crima financiara globala, de neiertat. Prin abolirea convertibilitatii dolarului in aur, SUA si-a aratat puterea abuziv-maligna si ambitiile globaliste, de dominatie asupra lumii. Totodata, a atras atentia natiunilor amenintate de arma-dolar sa-si creasca rezistenta si mobilizarea de ofensiva impotriva dolarului.
  Miliardarul american Elon Musk a fost de acord cu declaratia președintelui rus Vladimir Putin din interviul luat de Carlson despre greșeala SUA de a folosi dolarul ca instrument de luptă pe scena mondială. „Am exagerat, transformând dolarul într-o armă. A fost un pas stupid”, a comentat Musk pe reteaua de socializare X, dandu-i dreptate lui Putin.

 97. @Anonim ,un maior beat este ca tine cand te drojdesti ,diliule !
  Tu postezi de la Balaceanca ???
  La Berlin diliule a fost semnat un tratat in care s-a tinut cont de vointa invingatorilor-RUSII !!!
  vezi ca iar ai baut continutul ,,ratoiului,, de la Balaceanca in loc de continutul din gumari !!!
  Esti varza ,istoricule de mahala! posteaza securistule ,la radio-sant !

 98. Acelasi hai sictir si celui care latra, zice el, din Ardeal, cu tupeul specific vagabonzilor prin lume si istorie.

  Unanimitate nu exista decit la cimitir. Nici Vuia si nici Maniu nu au militat contra unirii. Au fost doar atitudini de moment, nimic mai mult decit nuante. Deci exemplele pe care le dai nu sint deloc relevante, ele fiind maturate de istorie.

  Asa ca, Romania exista si va exista, indiferent cit sa da peste cap Ungaria, insula de uscat cu pretentie de mare putere, lingatoare a tot ciubota, turca, austriaca, nemteasca, mai nou ruseasca, tuhas si ciubota sa fie, ca limba i se lipeste ca marca de scrisoare.

 99. Mirlane, mars la Balaceanca. Daca s-a tinut cont de vounta rusilor, cum de se face ca 18 din cele 29 de articole ale Tratatului de la San Stefano au fost anulate sau au fost modificate? Daca s-a tinut cont de vointa rusilor, atunci de ce se lamenta Gorceakov ca a fost cel mai mare esec din viata sa de diplomat? Esti doar un magar fara minte si nimic mai mult.

 100. „Omul alb sosește printre indigeni. Toata lumea primește ordin să sărute pământul pe care calcă. Breaking News: Tucker Carlson intră la toaletă”, scrie un internaut. ”
  Dovadă că peste tot sunt comentatori ridicoli, dar dacă ar fi să se facă un clasament internațional cu siguranță @Anonim al nostru, de fapt al lor 😎 , ar lua locul întâi, cu coroniță de pamperși uzați , nu doar la dezinformare , sau negare a unor realități cât se poate de obiective și firești, ci și la nesimțirea și nonșalanța cu care-și permite, sub umbrela anonimatului ce și-l însușește eroic ( că altfel sunt sigur că ar lupta, ca toți ai lui, până la unu, ca să fie liber după amiază 😉 ), să contrazică aiuritor și să insulte caraghios orice contravine principiilor sale, impuse de alții, binențeles ! 😎 .
  @Ileana Rollason spune:
  09 FEB. 2024 LA 18:08
  Scrii tâmpenii la comanda national-socialistilor americani, @Marchievici, a unora de teapa lui Soros.
  Dacă ești tu, îmi pare rău, dar Marchevici nu face decât să aducă în discuție textele altora , cu care putem, sau nu fi de acord.

 101. Merită recitit !!!! :
  Transumanu spune:
  09 FEB. 2024 LA 18:45
  Acest interviu intareste doar convingerea ca razboiul din Ucraina este de fapt razboiul proxi purtat de SUA pentru distrugerea Rusiei si acapararea resurselor sale in beneficiul oligarhiei sioniste care conduce SUA din culise. SUA si NATO nu aveau absolut nici un temei pentru a incercui Rusia ca un brau de fier, in conditiile in care Rusia isi dorea sa fie aliat al NATO, ba chiar sa fie admisa in NATO. Singura explicatie logica pentru extinderea NATO catre Rusia este pregatirea invaziei si distrugerii Rusiei ca stat. Nu exista nici un dubiu in aceasta privinta, oligarhia sionista care deja a acaparat Ucraina, in lacomia ei proverbiala vrea mult mamai mult, vrea sa acapareze si Rusia pentru resursele si teritoriul ei si pentru a putea domina intreaga lume.
  ………………
  Ce motiv temeinic avea NATO sa se intinda spre granitele Rusiei daca Rusia dorea sa intre in NATO? Putea Rusia ca membru NATO sa atace vreun stat fara acordul unanim al NATO? Rusia insa avea un motiv intemeiat sa intre in NATO, pentru ca daca devenea membra NATO nici SUA sau alta tara membra nu ar fi putut ataca Rusia, asa cum se prefigureaza in prezent. Asta este motivul pentru care Putin a facut prima mutare catre inamicul Ucraina unde se pregatea invazia Rusiei de catre NATO. Au intrat in Ucraina spre a se apara. Daca Rusia intra in NATO nu mai era in pericol iminent sa fie jefuita de lacomia sionismului american.”

 102. Acest Calson,un fel de Ionut Cristache dela noi la fel ca toata cireada Bill O’Reily,Rush Limbaugh,Hannity
  Shon,Ann Coulter,Michele Malkin,Laura ingraham,Glenn Blek,Michele Buckman de la FOX NEWS Funii lui Donal
  Trump sufera de prostie=suferintanedureroasa a inteligentei.

 103. „„Dacă elitele americane ajung până la urmă să realizeze că lumea se schimbă din cauza circumstanțelor obiective și trebuie să se poată adapta în timp la acestea, folosind avantajele pe care Statele Unite le păstrează și astăzi, atunci, poate, ceva se poate schimba.

  Acest lucru are de-a face cu excesul de încredere. Oamenii din elita ta politică nu înțeleg că lumea se schimbă din cauza unor circumstanțe obiective și trebuie să iei deciziile corecte cu competență, la timp, în timp util pentru a-ți menține nivelul, scuză-mă, chiar dacă cineva dorește un nivelul de dominație. Astfel de acțiuni nepoliticoase, inclusiv în ceea ce privește Rusia, să zicem, și alte țări, duc la rezultatul opus. Acesta este un fapt evident, a devenit deja evident astăzi.” – V.V.Putin”
  ________________
  „lumea se schimbă din cauza unor circumstanțe obiective” -> crezi ca PUTIN l-a citit pe MARX the KARL ? 😐 (mishteaux l-a citi nu doar pe MARX si l-a „citit” si pe Putin, Xi, NULANDIERII, NETANYAHU si … TRUMP !
  Cum altfel par putea intelege ce straniu prophetetste ? ! 😮 (prin magie mozaica precum prophetii biblici ? 😛 )

  IQ=?
  😉

 104. Anonim,prostovane ,nu intelegi un lucru elementar ! Ca la un tratet se mai pot discuta si modifica unele lucruri !
  Asta pe general ! dar lucrurile de interes specific ,s0au validat !
  MAGAR ESTI TU SI TOATA FAMILIA TA DE ASINI, care va credeti istorici si sunteti dsoar securisti CIa ,Dusmani ai ROMANIEI !

 105. @Radu Humor: eu sunt. Ai dreptate despre @Marchievici, însa, de data asta, nu-si citeaza sursele. Asa ca ma obliga sa ma razboiesc cu semnataru’. @Anonim: rusii n-au nici o vina ca românii au avut si-ntre razboaie, si au si acuma, lideri tembeli si borfashi. Aia de pâna la 1918 nefiind ai tuturor românilor, si-abia vreo 1-2 care sa binemerite, si dintre ei (Decebal, Traian, Gelu, Menumorut…, Mircea cel Batrân, Stefan, Iancu de Hunedoara, Mihai, Cantemir, Balcescu, Ana Ipatescu, Kogalniceanu, Cuza – desi, Carol I).

 106. Rusofobii naționaliști români nu vor recunoaște niciodată că Tratatul de la Berlin menține absolut tot ceea ce a cerut Rusia și obținut de la turci prin Tratatul de la SS și că voința Rusiei este singurul motiv pentru care România a devenit independentă la 1878 (inclusiv franțujii ar fi preferat un stat aflat sub suveranitatea unei puteri vest-europene – așa cum au făcut cu Serbia, doar că Rusia nu a acceptat așa ceva la granițele imperiului său).

 107. Mirlanului de la 17:35:

  Rusia a fost limitata sever la Berlin. Nu a obtinut ceea ce a dorit in Balcani. Cind mai mult de jumatate din articole iti sint anulate sau modificate, nu mai poti sustine ca a fost vorba doar de modificarea unor lucruri pe ici pe colo. Gorceakov stia el de ce plingea. Ma rog, retardatii si mincinosii ordinari, l-am numit aici si pe ics, nu au cum pricepe, de unde si golaneala in forma si continut, pe masura dejectiilor biologoce care le umple tigva. Ca Rusia devenise inca un imperiu senil, s-a vazut foarte bine in 1914-1918, cind nu a fost in stare nici o victorie semnnificativa, fiind scoasa din lupta in modul cel mai rusinos, adica printr-o razmerita pusa la cale din afara.

  Du-te deci la Balaceanca sau la Socolo, ca acolo ti-e locul, hazna a mintii ce esti.

 108. https://www.cotidianul.ro/seful-nato-trebuie-sa-ne-pregatim-pentru-o-confruntare-care-ar-putea-dura-zeci-de-ani/, iar cineva face niște comentarii ce merită atenție :

  MISHTEAUX spune:
  10 FEB. 2024 LA 17:14
  „NINGE PE FED!”

  Totul se reduce la bani = NATO = FIAT MONEY fara nimic in afara „garantiei statului” in spatele lor !

  Nu stiu ce sa mai minta acum ca se surpa (precum ante-prophetit) SHANDRAMAUA !
  ___________
  De ce ne-ar atac rusii daca n-ar avea niciun avantaj din asta …si nici nu s-ar simti la randul lor ATACATI/incercuiti de NATO ?

  Chiar nu intelege nimeni 😀 ?
  Sa PRESUPUNEM PRIN ABSURD ca ne atca rusii si ne cuceresc …intrega EUROPA (prin absurd depcrece e clar oricui ca n-o pot face )
  cum stapanesc si MULG-ECONOMIC-PROFITUAL EUROPA cucerita …daca s-a vazut in „PACTUL DE LA VARSOVIA” ca n-au putut-o nici macar cu o ideologie-pseudo-religioasa cum a fost COMUNISMUL egalitatii absurde intre oameni (bogat=sarac, destept=prost, harnic=lenes …utopii) ?

  DE ce credeti ca au plecat din RDG de buna voie si nesiliti de nimeni, rusii ? 🤣
  OARE nu pentru ca lor, la tara gigantica cu RESURSE IMENSE, cu bogatii naturale si materii prime le trebuie si
  o populatie calma, harnica si dispusa la comert cu ei in tarile vecine lor ? 😎
  Cum ar mai putea controla o EUROPA prin absurd cucerita fara … APPARATSCHIK-cul de partid (=COMINISTII) AZI
  cand lumea e altfel si chiar si ei rusii sunt altfel ?

  Mai degraba e de crezut ca NATO vrea subtil sa puna laba pe BOGATIILE rusilor … macar la periferie !
  De aceea spun …rusii TREBUIE (= e obligatoriu) sa intaresca cu BAZE ATOMO-RACJETOMETRICE NUCLEARE
  OCEANUL INGHETAT al carui PESTE si PETROL si GAZE …le apartine LEGAL inca lor !

  USA devine prea perfida, insa nici RUSII nu-s fara genii umane ! 😛

 109. II…..

  DOLLARUL n-are cum sa nu implodeze daca asupra lui TARA CARE IL EMITE si atentie -> il garanteaza-la-valoare pe dollar
  are ea insasi DATORII INTERNE de zeci de mii …de … miliarde !
  USA se duce buuh ca imperiu … n-are cum contrazice ISTORIA OMENIRII = orice da faliment … e vraiste !
  Nu poti da faliment si inca te crede tareeeee ! Decat daca vrei sa te bata REALITATEA !

  IQ=?
  😉

  MISHTEAUX spune:
  10 FEB. 2024 LA 17:15
  ‘s multe de zis pe thema … ex: cum razboiul ukran din cauza DOLLARULUI si-a 2008 a aparut !
  CE-A FOST SPECIAL in 2008 ? (nu ce va ganditi voi !)
  in 2008 a fost CRIZA ECONOMIC BANCARA …ne-rezolvata nici azi …prin TIPARNITA !
  NATO(=USA) cu o RUSSIE invinsa sau o UKRAINA vanduta pe bucati pot
  pune VALOARE in spatele GOLULUI „garantabil” al DOLLARULUI ajuns …hartie goala in care se mai crede o vreme !

  USA e condusa de prosti care joaca PERDANT la CACIALMA ! AZI ! 🙁

  mishteaux spune:
  10 FEB. 2024 LA 17:36
  … unle chestii trebui zise ne-cenzurat 😉 (aloo)
  DE CE ?
  Pentru a le atenua explozia social-emotionala in crize !

  DE ce greseste CENZURA unui STAT PSEUDO-DEMOCRATIC ?
  Pentru ca incerca sa sugrume unele adevaruri care ar desensibiliza societatea in momente cand inca e calma
  si nu ar avea efectul de „AHA” social – revolutionar daca-s dezvaluite doar in timp de vanzoleala social-economica , PROVOCANT !

  CENZURA greseste cand incearca sa blocheze desensibilizarea din timp … uitand ca la nervi societali „caderea cetzei de pe ochii” este INSUTIT mai periculoasa decat daca a fost …administrat NECENZURAT pe bucati din timp !

  (nu-mi cenzurati toate scrierile CU TALC daca mei vreti sa scriu aici !
  Nu sunt nebun incat sa scriu aiurea ! Nu vreti ? Blocati ID-ul din e-mail si e OK ! Nu mai scriu !
  PS:
  Nu fac razboi hybrid aici si mi se rupe de emotionalitati !
  Era doar o relaxata destindere dela ce am stressant PROFRESIONIST-PROFESIONAL de faccut !)

  SHALOM ! 😐

 110. Se lauda mishteaux asta cu inteligenta si … eruditia lui ?
  (parerea ta 🙁 dupa ce i-ai citit puerilitatile 😀 … in timp ! … tine minte ce vezi e doar 1/1000 din ce-i obligat sa … )
  🙂

 111. @ics:

  Tu reciti mantrele propagandei bolsevice, la nivelul unui politruc de colhoz, de unde si limbajul de lemn precum capul.

  Puterile occidentale sint cele care, la Berlin, au consfintit, prin tratate recunoscute international, independenta Romaniei.

  Dupa cum Rusia, reocupind Bugeacul, nu a respectat cele convenite la Livadia in Crimeea, tot asa nu a respectat cele stabilite la San Stefano (ti-e lene sa scrii numele intreg de preferi pasareasca de internet, oe care o criticai cindva?), prin refuzul de a evacua Romania, ceea ce anunta o noua tentativa de ocupare a tarii, dupa cum fusesera cele din 1806-1812, 1829 si 1853. Deci Rusia nu a impus mare lucru la Berlin, ci a trebuit sa se incline, dupa cum facuse cu aproape 20 de ani inainte.

  Fara infringerea Turciei, nu s-ar fi putut vorbi de independenta. Or, Rusia a fost aceea care a solicitat insistent interventia Romaniei. Aceasta a fost sabia care, aruncata in balanta, a inclinat-o catre victoria Rusiei.

  Fara aceasta interventie, precum si ajutorul dat de insurgentii bulgari, greci si sirbi, Rusia s-ar fi inpotmolit in Balcani, daca nu cumva armata sa ar fi fost aruncata inapoi peste Dunare. Este relevant faptul ca insusi marele duce s-a refugiat peste Dunare inaintea interventiei armatei romane.

  Independenta este deci fructul efortului armatei si diplomatiei romane, razboiul pornit de Rusia fiind doar ocazia.

  Faptul ca Franta si-ar fi dorit Romania vasala siesi este fabulatia ta de mitoman. La fel si vasalitatea Serbiei fata de o putere occidentala. Vasalitatea era de domeniul feudalismului si nu isi mai avea locul in Europa secolului natiunilor.

  Romania era filofranceza, la fel cum era, la urma urmei, si Rusia. Ca Rusiei nu ii convenea orientarea pro occidentala a Romaniei, nu e de mirare. Ii scapa din gheare ceva la care rivnea demult.

 112. Iti spun o chestie desteapta 🙂
  Sti de IOHANIS va totusi primi o functie post-prezidentiala la UE 😉 ?

  – Pentru HQ NATO din BRUXELLES e peste HQ UE din BRUXELLES ! 😉 😉 😉 😉

  (nu ma crede ! vezi totusi …chronologic ce-a facut in anii de domnie IOHANNIS pentru … NATO ! KÖVESI la UE i-a fost un ASSET ! 😛 )

  PS: Chiar am IQ-ul ala peste 145 … daaaar stim amandoi ca nu asta conteza in punctualitatea predictiilor 🙂 ci unde te ridica socila-informational potentza de „prblem-solving” un astfel de IQ … si eruditia care adiacent indepent de voina „mediului social” ti-o obliga ! 😉 !
  [fi atent la … inspre unde … merge IOHANIS! SCHENGEN nu s-a putut acum …deorece: „URAGANE la … BERLIN!” 😉 ]
  AUD ?

 113. … inca ceva @Radu Humor 😉

  URSULA von der Layen a fost numita la UE … via -> RAMMSTEIN !
  (e doar 1/1000 din ce fara a produce indigestie poate spune aici ! franturi de analize care costa sute de mii de dollari si „PUN LUMEA LA CALE”
  nu e normal sa te plictisesti … din-cand-in-cand
  pentru ca PRINTRE VEZi si … uscate 😉 ! 😛

 114. „DE ce greseste CENZURA unui STAT PSEUDO-DEMOCRATIC ?
  Pentru ca incerca sa sugrume unele adevaruri care ar desensibiliza societatea in momente cand inca e calma
  si nu ar avea efectul de „AHA” social – revolutionar daca-s dezvaluite doar in timp de vanzoleala social-economica , PROVOCANT !”
  😀
  GENIAL -> exact tehnica americana a „libertatii de expresie” pana la 911 😐
  Pana atunci toate criticile erau taman pentru desensibilizare in vreme de NE-CRIZA permise !
  Dupa 911 „libertatea de expresie” a devenit cenzurata sau „ghidata”
  REZULTATUL … bipolaritatea unei AMERICI care prin cenzura … ne-desesibilizata la IDEI PERICULOASE
  … accentuata TENSIONAT (?SOCIAL-PERICULOS) sociteatea americana sub reala cenzura desi mascata, AZI !

  PS: Cine-mi intelege puerilitatile (adica e independent ca un copil in gandire , inca ne-dresat educational) vede
  ce-a facut CENZURA din USA … si stie cum era USA azi fara CENZURA !
  Se spune ca oamenii care nu-s cunoscuti ca se cearta la nervi si la necaz … ajunga sa se OMOARE canva !

  😀

 115. se vede clar ca ai acces la mai mult decat i-e sanatos unui ne-PROPHET !
  inteleg totusi de ce tie ti-e permis ce nu le e permis … boilor 😀 !

  (esti: TATA LOR ! Altfel cum … )

  SHALOM ! ❤️❤️❤️ (sa sti ca stiu ca si … 😎THEODOR HERZL😎 a fost in ATEIST auto-declarat … viniturile au pus accentul pe TALMUD din cauza „VITELEULUI DE AUR” care-i va PROOROCIT 🙁 pierde ! :* Mi-e clar ca esti un maestru kaBBalist la o synagona din nord … ) PUP !

 116. @ Anonim, 10 feb. 2024 la 8:28
  Mai, paricopitatule cornut, tu te intrebi daca eu am creier? Nu am creier daca sunt transuman, eu am cipuri si gandesc infinit mai rapid decat o bovina anonima.

 117. Cine-a pus LABA pe putere in USA dupa 911
  e absolut calr ca USA nu mai e azi condusa in foloszl americanilor sau …DOLLARULUI
  si (dupa 911) e clar ca USA poate face unui „aliat” NATO ce era imposibil de gandit inainte
  ce fel de USA e asta 😮 care-a bagat NORDSTREAM-ist GERMANIA in RECESIUNE
  si RUSSIA pe crestere in mainile CHINEZILOR cu care simbiont macro-economic MASTODONT vor concura lumea
  si DOLLARUL !

  Ce-a fost de facto GENIULE PROPHETIC la … 911 ! si de ce esti sigur (SHALOM!) c-a fost un PUCI (reusit!) !
  Poateee … 😉 … tinand cont ca LUMEA si UNIVERSUL-in-SINE sunt absurde la radacina existentala
  chiar esti un PROPHET ! 😐 … vom vedea ! 😐

  SHALOM ! ❤️🎶❤️❤️

 118. Prostia este infinit mai fascinantă decat inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, prostia nu”. Umberto Eco
  Doar două lucruri sunt infinite: Universul şi prostia umană, iar de cea din urmă sunt foarte sigur”. Albert Einstein.
  Dacă ataci replica unui prost, rişti să te trezeşti cu prostul întreg în discuţie”. Nicolae Iorga
  Ştiu că sunt prost. Dar când mă uit în jur, prind curaj. Ion Creangă

 119. @Anonim
  Haoleu, ce mi-ai zis-o! E din putul gandirii tale anonime! Imi place sa te studiez, pentru ca am gasit in tine etalonul prostiei solemne. Un etalon care in viata reala prezinta doar submultipli: deci-anonim, centi-anonim, mili-anonim. Numi tu esti anonim. Astept raspuns.

 120. @Anonim
  Mai spune, nu te teme, vreau sa-ti pot descifra mai bine mecanismele din putul gandirii tale de randas al globalismului, care este asasin al umanitatii. Esti vaccinat? Asta ar putea explica partial deviatiile tale mintale.

 121. @ „PIF le chien”, 10 feb. 2024 la 21:38
  „…donaldul asta feroce si atroce ne-a bagat Pfaizeru in casa”?
  Nu-s de acrod cu tine. Inițial nu s-a implicat cu decizii „de sus”, apoi a făcut CoVid, iar cînd s-a vindecat a apărut la un discurs public (bine-‘nțeles televizat, și de importanță națională și mondială – de vreme ce la acel moment TOATĂ LUMEA SE TEMEA DE MOARTE, la CoVid necunoscut!) în care i-a lăudat fără rezerve pe medicii care l-au tratat și medicamentul-„minune” cu care a fost SALVAT el: hidroxiclorochina lu’ franțujii de la „Sanofi” (între noi fie spus, 6 $/tratament!).
  Apoi a vrut să fie „fair” cu corpul medical american „din prima linie” (ca la noi!) ce l-a tratat și salvat, și l-a invitat la același microfon pe CRIMINALUL Dr. Fauci (autorul din culise al CoVid, da’ nu se pune)! Care, mizerabilu’, s-a apucat imediat să COMBATĂ hidroxiclorochina și TOT CE A SPUS pînă în acel moment Trump. Care spumega, la 2 metri distanță în spatele lui, că a fost tras-pe-sfoară! De cine? …de Deep State, cu aghientu’ Fauci băgat în față. Scopul: promovarea porcăriei amerloce ineficiente „Remdesivir” (3200 $/tratament!)!
  „On May 15, 2022, Fauci said that he would resign if Donald Trump wins the 2024 U.S. presidential election”!
  DE CE?! Ca dimukracii Bideului nu ar mai fi putut să-i asigure IMUNITATEA JURIDICĂ pentru vinovăția de la CoVid. El A LANSAT TOATE „tulpinile”, în Lume!
  „According to The Washington Post, prior to the COVID-19 pandemic, Fauci was „mostly unknown outside the medical community”.”

 122. @Anonim
  Sa inteleg ca ma inviti la tine acasa? Multumesc de invitatie, dar n-am bani de aruncat sa trec oceanul de dragul tau, sa te vizitez acasa la tine.

 123. @Anonim
  Putul gandirii tale globaliste este precum un put de petrol. Dintr-un put de petrol nu iese apa de izvor. Dar asta nu-i prea grav, continua asa, tu cel putin esti previzibil.

 124. @Transumanu:

  O faci tu pe spiritualul dar tot un limbric esti. Faci umbra pamintului degeaba. Aceeasi urare deci.

 125. @Anonim
  Valeu, dar constipat la cap mai esti! De la tine nu am nimic de invatat. Mergi pe calea ta si lasa-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.