Alcaraz nu e făcut din carne de om, ci din elastic și cauciuc

Corespodență de la Madrid

După ce l-a pierdut pe Nadal, după mai puțin de 24 de ore Spania rămâne și fără Alcaraz. Campionul ultimelor două ediții se oprește în sferturi. 

Carlos Alcaraz-Andrey Rublev

4-6, 6-3, 6-2.

Rublev a făcut cel mai bun meci al său în 2024 și ajunge în semifinale la Madrid.

Abilitățile sale atletice și fizice sunt incredibile, face șpagatul, se întinde ca un un arc și se înconvoaie ca o cobră.

Carlos crește cu fiecare ghem, primul set e la dispoziția sa, dă senzația că va câștiga meciul fără probleme.

Aruncă publicul în aer la fiecare punct, atmosfera e incendiară, aduce lovituri năucitoare și zgura roșie de la Caja Magica știe că îl va înlocui cu brio în următorii zece ani pe Rafa.

Imagini inedite cu marii campioni ai lumii. Luka Modric, David Villa, Raul Gonzalez aplaudă ieșirea din arenă a lui Carlos Alcaraz

 

În setul secund lucrurile se schimbă.

Rublev atacă și arată o forță brută de rus autentic. Nu strălucește tehnico-tactic, însă puterea loviturilor sale ne conving că bandajul purtat de Alcaraz pe tot antebrațul drept nu e întâmplător. La conferință, Carlos, s-a plâns de dureri.

Pas cu pas spaniolul cedează inițiativa, scorul devine 3-6 și 1-1 la seturi.

Imagini inedite cu marii campioni ai lumii. Luka Modric, David Villa, Raul Gonzalez aplaudă ieșirea din arenă a lui Carlos Alcaraz

În decisiv, Carlos face eforturi disperate, plonjează la fileu, se întinde pe linia din spatele terenului, returnează mingile grele, însă ultimul cuvânt îl are tot Rublev.

Mi-a rămas în minte o minge cum rar am văzut în tenis. Alcaraz servește cu putere, apoi vine în viteză la fileu, plonjează ca Boris Becker și din vole trimite o minge care rămâne în teren ca și cum ar fi căzut în apă.

Manolo Santana erupe ca un vulcan, crede în remontada, scandează Si Se Puede, Si Se Puede.

În zadar. Nu sunt decât zvâcniri.

2-6 și meci.

 

Cariera lui David Villa e impresionantă

  •     Cupa Spaniei cu Real Zaragoza în 2004 și cu Valencia în 2008·
  •     Campion al Spaniei cu Barcelona în 2011 și 2013 ·
  •     Câștigător Chamăions League cu Barcelona în 2011·
  •     Campion al Spaniei cu Atletico de Madrid în 2014 ·
  •     Campion Mondial cu Spani în 2010 ·
  •     98 de selecții în naționala Spaniei 

 

Acest articol a fost sponsorizat de brandul românesc de sucuri bio Melissimo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.