Alertă: Peste 100 de teste rapide antigen, eliminate

Comisia Europeană a eliminat din lista testelor rapide antigen COVID-19 trei teste. Alte 107 teste rapide antigen au fost respinse. Testele neconforme au rezultate false și pot pune în pericol sănătatea, atrage atenția InfoCons.

Conform InfoCons, o listă a testelor rapide antigen COVID-19, precum și un set de date standardizate ce trebuie incluse în certificatele rezultatelor testelor COVID-19 au fost stabilite de către Comitetul pentru securitatea sănătății al Comisiei Europene.

Conform actului adițional, Comisia Europeană a eliminat din lista testelor rapide antigen COVID-19 trei teste:

– Canea Covid-19 Antigen Rapid Test (fabricat de Core Technology Co., ltd)

– BIOCREDIT COVID-19 Ag – SARS-CoV 2 Antigen test ( fabricat de RapigGEN Inc)

– Coronavirus (SARS-CoV 2) Antigen – Oral Fluid ( fabricat de Tody Laboratories Int.).

De asemenea, alte 107 teste rapide antigen COVID-19 au  fost respinse –lista acestora este disponibila aici.

Statele care fac parte din Uniunea Europeană au convenit în unanimitate referitor la o recomandare a Consiliului, de stabilire a unui cadru comun pentru utilizarea testelor rapide antigen și recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor COVID-19 pe întreg teritoriul UE.

Lista comună a testelor rapide antigen considerate adecvate pentru utilizare trebuie să îndeplinească cele 3 criterii:

– să poarte marcajul CE;

– să îndeplinească cerințele minime de performanță : ≥ 90% sensibilitate și ≥ 97% specificitate;

– au fost validate de cel puțin un stat membru că fiind adecvate pentru utilizarea lor în contextul COVID-19, oferind detalii cu privire la metodologia și rezultatele unor astfel de studii, cum ar fi tipul de eșantion utilizat pentru validare, cadrul în care se utilizează testul a fost evaluat și dacă au apărut dificultăți în ceea ce privește criteriile de sensibilitate cerute sau alte elemente de performanță.

Conform Autorității Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, „dacă se solicită sau se recomandă teste COVID-19 negative pentru desfășurarea oricărei activități, este esențial că acestea să fie recunoscute reciproc și rezultatele testelor înscrise în certificate recunoscute în întreagă UE. Acest lucru este esențial, în special în contextul călătoriilor. Cetățenii UE au nevoie de claritate și predictibilitate”.

Situația din România s-ar putea înrăutăți îngrijorător, dacă se continuă utilizarea unor teste care nu îndeplinesc criteriile minimale adoptate la nivelul Comisiei Europene. Un test care nu este conform va avea un rezultat „fals” negativ sau pozitiv, iar prin această nu se contribuie la îmbunătățirea situației de criză în care se află țară.

„Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă, trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul”, spune Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

Potrivit acestuia, achiziția din bani publici a unor teste COVID-19 neconforme va duce doar la o cheltuială nejustificată în această perioada și chiar la răspândirea și mai accelerată a virusului, având în vedere rezultatele eronate ale acestora.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

7 Comentarii

 1. Ce se poate înțelege de aici, că acest ANMDM pune la îndoială (discreditează) cele 7o milioane de teste rapide care urmează să fie folosite în învătământ ?!

 2. Black Out! ! 21 de minute !

  Pe 12 octombrie 2021, vrem să facem o întrerupere globală de 21 de minute simultan, pentru a ne arăta puterea. Să ne arătăm puterea! În același timp, toți vom întrerupe energia electrică și vom opri telefoanele, telefoanele mobile, rețelele de socializare (Facebook, WhatsApp etc.). Acesta este protestul nostru împotriva reglementărilor, restricțiilor legilor fundamentale legate de virusul C *. Oamenii din întreaga lume care doresc să pună capăt uzurii obligatorii a măștii, distanțării sociale, constrângerii copiilor sau vaccinării obligatorii o pot folosi pentru a demonstra rezistență. Trebuie să oprim toți utilizatorii de energie electrică, telefoane mobile, internet și alte dispozitive electronice. Facem acest lucru pe 12 octombrie 2021, oprim toate dispozitivele între orele 16:00 și 16:21 timp de 21 de minute și întrerupem toată energia electrică. Nu este nevoie să ieșiți pe stradă, ci doar opriți tot ceea ce ne controlează. Este expresia puterii noastre, a solidarității și a curajului nostru moral în fața măsurilor legate de virusul C *. Să ne arătăm cu toții puterea. Oprește timpul și folosește cele 21 de minute pentru tine, familia ta, pentru relaxare sau pentru propriile gânduri. Lumineaza întunericul !

  „Lumineaza întunericul”

  Program fix:

  Sursa: Fan Club Bhakdi (Prof. Dr. Sucharit Bhakdi, microbiolog și epidemiolog) Share ! Pentru Franța, este 12 octombrie între orele 16:00 și 16:21 Totul trebuie deconectat de la energie electrică, de la toate dispozitivele alimentate cu baterii de pretutindeni fără excepție, în timp ce toată lumea are ora corectă pentru fusul orar când este ora 16:00. Cât este ceasul în țara ta. Deci pentru tine se va întâmpla în acel moment.

  Vă rugăm să trimiteți cât mai multe astfel de mesaje posibil

 3. deci: daca „testele” nu dau „pozitiv” nu sunt bune? exista vreun studiu facut pentru aceste „teste bune si pozitive” care sa dovedeasca stiintific exact ce „testeaza”? exista vreun studiu de laborator care sa dovedeasca ca nu sunt contaminate si sunt folosite mondial pentru imbolnavirea omenirii? CHIR NU MAI GANDITI CU MINTILE VOASTRE?? ce veti face cand vor veni „testele” billik + sorosh la anul garantandu-va ei ca sunt „bune”? si ca, in baza lor, vom fi inchisi in masa in lagare de concentrare pentru ca suntem „bolnavi”? ROMANIA TREZESTE-TE !!

 4. Va inchipuiti daca anterioarele nu au fost aprobate, cati bai au pierdut cetatenii, cate escrocherii se fac pe spinarea cetateanului bolnav sau nu?! Peste cativa ani, o sa auzim si vedem demonstratie clara ca nici vaccinurile nu erau ceea ce trebuia si ca a fost doar afacere globala(ceea ce si este)?! Actiunea, pare ca ar fi ceva de genul „nu testari, doar vacinuri”!

 5. Are teste valabile? A redus concurenta in fabricarea testelor?

 6. De 5 zile ma rog la Sfantul Dumnezeu, Imparatul Ceres ca virusul Corona sa dispara definitiv cat mai repede cu putinta in Sfanta Nostra Romanie si sa se duca pe pustiu acolo unde om nu locuieste, intru nimic sa se prefaca si in Sfanta Noastra Romanie si intru romanii sa nu se mai intoarca niciodata. Amin. Sunt curios daca Sfantul Dumnezeu imi asculta ruga fierbinte, a unui pacatos ca mine si scapa Sfanta Noastra Romanie de pandemie.

 7. @12 octombrie 2021 – ora 16.00 -16.21 – jos dictatura globala!/Iar noi romanii credinciosi sa ne rugam in Ziua de 14 Octombrie la ora 14 cu ruga: Sfanta Parascheva izbaveste cu Puterea si Vrerea Sfantului Dumnezeu, Imparatul Ceresc, Mangaiatorul, Duhul Adevarului cel ce intru toate este si pe toate le plineste, Vistierul Bunatatilor si Datatorul de Viata si curata Sfanta Nostra Romanie de toate rele stiute si nestiute care pe pustii sa se duca, acolo unde om nu locuieste si intru nimica sa se prefaca si in Sfanta Noastra Romanie si intru noi romanii sa nu se mai intoarca niciodata. Scoate Sfanta Noastra Romanie in Lumina Divina sub paza Sfantei Cruci Vii a lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu s-a Sfantei Fecioare Maria, Nascatoarea de Dumnezeu s-a ta Sfanta Parascheva. Amin.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.