Femeile care au tumori la sân şi mănâncă soia se expun unui risc crescut, tumorile devenind mai rezistente la tratamentele împotriva cancerului, au informat luni cercetători americani.
Un studiu realizat pe şoareci de laborator arată că cei care au fost hrăniţi toată viaţa cu componente de soia au reacţionat bine la Tamoxifen, medicament împotriva cancerului de sân. În schimb, cei care au început să mănânce soia la vârsta adultă şi după ce au dezvoltat un cancer la sân s-au dovedit mai rezistenţi la tratament, scrie Agerpres.ro.
„Rezultatele sugerează că femeile care au început să mănânce soia la vârsta adultă ar trebui să nu mai consume dacă au cancer la sân”, afirmă Leena Hilakivi-Clarke, specialist în cancer şi profesor la Universitatea Georgetown.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.