Alina Gorghiu a fost implicată în afacerea dintre Baaklini Said şi Mafia băsistă

Cînd toată lumea aştepta în Parlament răspunsul la întrebarea „Va trăda sau nu Gabriel Oprea?”, Victor Ponta a aruncat bomba chiar de la tribună: Alina Gorghiu, ca reprezentant AVAS, l-a ajutat pe Baaklini Said să cîştige procesul cu statul român, neprezentîndu-se la proces! Sursa: Raportul lui Emil Boc, candidatul PNL la Primăria Cluj!

Baaklini Said a fost deja condamnat în primă instanţă la 7 ani de închisoare încă din decembrie 2013 pentru un prejudiciu total de 260.000.000 de euro, rezultat din mai multe afaceri, cele mai cunoscute fiind cu motoarele de la Reşiţa şi Institutul Naţional al Lemnului! Presa a consemnat anterior că Baaklini a fost dat în urmărire generală, fiind prins în Bulgaria, în 28 noiembrie 2010, avînd asupra sa suma de 20 milioane de euro! Interesant de subliniat este faptul că a doua zi după condamnare i s-a retras cetăţenia română sub motivul apartenenţei la nu ştiu ce grupare teroristă, jurnaliştii de investigaţie văzînd în această ciudată decizie doar o operaţiune de extragere din România prin extrădare pentru a-şi ţine pliscul! Ceea ce, fiind cetăţean român, conform Constituţiei, nu ar fi fost posibil, căci un cetăţean român nu poate fi extrădat. Surprinzăor este faptul că nici acum nu avem o sentinţă definitivă în acest proces! Toată operaţiunea poate fi citită pe www.avocatura.com.

Am găsit pe site-ul publicaţiei „Obiectiv” chiar pasajele din Raportul Corpului de control al Primului ministru Emil Boc din anul 2009, la care a făcut trimitere Victor Ponta în Parlament. Iată-le:

Dovada că Alina Gorghiu a minţit: în 2008 a încasat bani de la firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”

Citind cu atenţie aceste pasaje din Raportul Corpului de Control al Primului-ministru din 2009, lucrurile se complică şi atît DNA, cît şi ANI trebuie să reia cercetările, căci lucrurile nu mai sînt aşa de simple cum au fost tratate pînă acum, mai ales în ceea ce priveşte activitatea Casei de avocatură „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” în timpul procesului cu Baaklini Said!

În sinteză, Raportul Corpului de Control spune următoarele:

Alina Gorghiu a fost numită consilier la AVAS în data de 17.07.2007

– AVAS a încheiat cu firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” 4 contracte în perioada 2007-2008, în valoare de 53.000 euro plus TVA

– INL (Institutul Naţional al Lemnului) a încheiat un contract cu firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” în data de 24.04.2008 pentru un an, începînd cu luna mai 2008

– în 18 februarie 2009, AVAS reziliază Contractul cu firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, pentru că firma nu s-a prezentat la termenul din 29.09.2008, ceea ce a dus la cîştigarea procesului de către Baaklini Said în dauna statului român!

Cînd a fost acuzată de conflict de interese, Alina Gorghiu a replicat printr-o Declaraţie de presă pe care a remis-o Agenţiei AGERPRES în ziua de 25 martie 2015, în care afirma că se retrăsese din firma firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” în data de 17.07.2007, deci nu a semnat şi nu a mai reprezentat vreo companie! Iată pasajul respectiv din Declaraţia Alinei Gorghiu:

Din acel moment, DNA şi ANI ar fi trebuit să reia cercetările faţă de Alina Gorghiu, căci declaraţia sa reprezintă o minciună cît casa, care poate fi dovedită chiar cu Declaraţia de avere şi Declaraţia de interese, pe care, sub semnătură proprie, Alina Gorghiu le-a depus la Parlament în calitate de deputat! Iată Declaraţia de avere depusă în 12.12.2008, care poate fi văzută pe site-ul Camerei Deputaţilor:

Se observă că Alina Gorghiu a încasat de la firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” suma de 203.958,38 RON net! În acelaşi timp, aşa cum scrie în documentul de mai sus, Alina Gorghiu era şi „Consilier Preşedinte” la AVAS, unde avea un salariu confidenţial, ascuns sub formula „cf. fişă fiscală”!

Şi lucrurile nu se opresc aici, căci tot Alina Gorghiu a depus la Parlament şi Declaraţiile de interese, care confirmă că Alina Gorghiu reprezenta firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” şi în anul 2012, deţinînd 50% din părţile sociale şi 50% din părţile industriale, aşa cum se vede în acest document:

E de neimaginat cum a putut Alina Gorghiu să dea acea Declaraţie de presă în martie 2015, în care afirma senină că din anul 2007 s-ar fi retras din firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, ştiind că a depus Declaraţiile de avere şi interese din care rezulta cît se poate de clar că a minţit şi că era în firmă şi în anul 2012!

Cine este Baaklini Said, cel care a fost ajutat de firma Alinei Gorghiu să cîştige prin neprezentare procesul cu statul

Dar, dacă pînă acum Dosarul Baaklini Said părea că are legătură doar cu Sorin Blejnar şi Mafia băsistă, iată că lucrurile se complică şi o includ acum şi pe Alina Gorghiu, devenită co-preşedinta PNL prin influenţa preşedintelui Klaus Iohannis! Se cuvine, astfel, să recitim prin această nouă grilă articolul „Dilema lui Florian Coldea: SRI, între salvarea lui Said Baaklini şi capetele mafiei politice”, apărut sub semnătura colegului Vlad Dumitraş, chiar în cotidianul.ro din 14 februarie 2013:

„Said Baaklini şi Sorin Blejnar au fost iniţial complici la prejudicierea bugetului public cu 41.943.157 lei. Adică aproape 10 milioane de euro. Suma reprezintă returnări ilegale de TVA pentru nişte tranzacţii imobiliare fictive. Prin intermediul a două offshore-uri din Cipru (Potts Agri SRL) şi Panama (Scottsdale Business Corporation), banii au intrat în conturile BCS Secure Investment SRL.

Când tandemului Baaklini – Blejnar i-a fost întreruptă activitatea infracţională, prejudiciul creat statului român, pe seama returnărilor ilegale de TVA şi a evaziunii fiscale, a ajuns la 260 de milioane de euro şi a implicat cel puţin o duzină de VIP-uri politice, oameni de afaceri, mai mulţişefi de vamă, generali şi ofiţeri superiori de poliţie şi SRI.

Baaklini şi Hassan Awdi au fost complici în prejudicierea statului român cu 35 de milioane de euro, în dosarul falimentării RODIPET.

Un tun mai modest, de 2,5 milioane de dolari, l-a dat Băncii Agricole, în luna aprilie 1998.

A achitat “voluntar” o datorie de 3,5 milioane de euro a Institutului Naţional al Lemnului, după care a trecut la executarea silită a activelor institutului în valoare de 15 ori mai mare decât datoria.

Locotenenţii lui Baaklini, Ali Danfash, Ahmed Kadum şi Omar Feisal, au cumparat fictiv societăţile comerciale, cu datorii către stat şi diverşi furnizori, ale lui Cristian Boureanu şi ale lui Cristi Borcea, după care “cumpărătorii” au dispărut. În acest fel, Cristian Boureanu a scăpat de datorii de circa 8 milioane de euro, putând să contracteze credite bancare de zeci de milioane de euro.

Marele tun pregătit de Said Baaklini a fost exportul fictiv a patru motoare de la UCM Reşiţa într-o ţară din Africa, fiindu-i aprobate returnări de TVA în valoare de 60 de milioane de euro. Nu i-a reuşit. A fost arestat de către autorităţile bulgare, pe aeroportul din Sofia, în timp ce încerca să dispară, pentru a se sustrage urmăririi penale. În momentul arestării avea asupra sa 20 de milioane de euro cash, în bancnote de 500. Suma trebuia să ajunga la Miami, unde avea un bussines cu Elena Udrea, Dorin Cocoşşi Cristi Borcea.

În jurul lui Said Baaklini s-a ţesut o reţea de interese ale familiei Elena Udrea – Dorin Cocoş, generalilor Gabriel Oprea, Gioni Popescu, Virgil Ardelean, Nicolae Berechet, afaceriştilor Dumitru Puzdrea şi Năstase Cătălin, Viorel Cataramăşi Ion Ţiriac. Mai mulţi şefi de vamăşi ofiţeri superiori din poliţia de frontierăşi antitero – SRI au protejat contrabanda cu sardine, ţigări, zahar, orez şi alte produse efectuată de Baaklini pe ruta China – România- Anglia.

Virgil Măgureanu, Omar Hayssam şi Costel Bobic apar şi ei complici ai lui Baaklini, dar şi o “pleiadă” de politicieni din toate partidele pe la care “Mafiotul nr. 1” s-a perindat cu donaţii şi sponsorizări în schimbul protecţiei . Din lista lui Said nu lipsesc Viorel Hrebenciuc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu şi Aleodor Francu, Ludovic Orban şi Crin Antonescu.

Unii oameni mai informaţi susţin că Elena Udrea ar fi primit şi transferat, la rândul ei, sume importante din diverse afaceri către persoanesus-puse. În joc ar fi intrat şi 20 până la 50 la suta din evaziunea fiscala de care nu ar fi străine diverse nume sonore din lumea afacerilor spectaculoase (Cristian Boureanu, Cristi Borcea, Said Baaklini, Dumitru Puzdrea ş.a.).

Surse amabile din Parchet au spus că, în anchetă fiind, Said Baaklini a început să vorbească mai mult decât trebuia şi nu mai poate fi oprit. A devenit periculos pentru înalţii săi protectri politici. Concluziile anchetei arată căîn spatele grupării de criminalitate organizată condusă de Said Baaklini au stat Elena Udrea, Traian şi Mircea Băsescu, Sorin Blejnar şi Gheorghe Falcă. Cuantumul final al prejudiciilor aduse statului român este estimat la 260.000.000 de euro.

Ce ar susţine Baaklini în confesiunile sale? Că ar fi fost arestat pentru:

• Nu a achitat exclusiv celor doi fraţi şi celor mai înalţi protectori 60 de milioane de euro, ci tuturor protectorilor;

• A refuzat să predea “reţeaua de afaceri” pe ruta China – România – Anglia, cu care lucrează, în continuare, din detenţie;

• A atentat la amanta lui Zeus, care-l frecventa la Snagov. A mai avut şi relaţii neprincipiale şi cu altee doamne din politică şi guvern.

Din cauza dezvăluirilor şi a persoanelor implicate, ancheta se aflăîn impas. Pentru protecţia VIP-urilor din lumea politică, în primul rând a sa personală, Traian Băsescu i-a dat temă generalului Florian Coldea să găsească soluţia adecvată, deoarece seismul scandalului periclitează, în accepţia comanditarului, stabilitatea politicăşi securitatea naţională.

În consecinţă, au început să fie livrate presei băsiste informaţii “pe surse”, cum că Said Baaklini este cercetat într-o amplă operaţiune de prevenire şi combatere a terorismului, derulatăîn cooperare de către SRI, SPP, DGIPI, DNA, Agenţia Naţională de Control a Exporturilor şi Importurilor Strategice pentru fapte conexe suspecte de terorism şi contrabandă cu produse specială cu dublă destinaţie, care pot servi la producerea armelor de distrugere în masă.

Şeful Departamentului Antiterorist, generalul Cozma, şi şeful Direcţiei Juridice (replica democratică a fostei Direcţii a VI-a a Securităţii), colonelul Dumbravă, coordonează instrumentarea unui dosar pe baza căruia Said Baaklini să fie inclus într-un lot de expulzabili, din seria celor cu care ne-au obişnuit comunicatele oficiale din ultima vreme.

În cazul lul Baaklini, Florian Coldea şi Dumbravă au o mare dilemă. “Teroristul” este, din 1998, şi cetăţean român. Altfel nu putea sponsoriza la greu partide şi candidaţi.

Străinii cu cetăţenie română, aflaţi pe teritoriul României, urmeazăîntocmai regimul cetăţenilor români, ei neputând fi expulzaţi sau extrădaţi. De la interdicţia constituţională a extrădării se admit unele excepţii.

Dilema instrumentelor lui Traian Băsescu ar fi următoarea: cum s-ar putea face abstracţie de calitatea de cetăţean român a “teroristului”, sau cum să găsească un serviciu extern cooperant, care să instrumenteze o cerere de extrădare a româno-libanezului Said Baaklini?

Experienţa anterioară a lui Florian Coldea, din cazul Omar Hayssam, nu-l inspiră totuşi la o “extracţie” din înalte raţiuni de stat a agentului de înaltă corupţie Said Baaklini, acoperit ca infractor de drept comun. Şi atunci rămâne o întrebare elementară. Cum rezolvă SRI, Parchetul şi Traian Băsescu dosarul Baaklini? Măcar de grija Elenei Udrea!

Şi, uite-aşa, dintr-o Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, depusă de PNL prin co-preşedinta Alina Gorghiu, totul se întoarce ca un bumerang împotriva liderului PNL, scoţînd la iveală un adevăr pe care cu greu l-ar mai putea demonta, căci documentele depuse chiar de ea la Parlament arată că, sub Guvernul Emil Boc, în caliatea dublă de consilier al preşedintelui AVAS şi co-proprietar al firmei „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, Alina Gorghiu primea contracte în care trebuia să apere statul, dar favoriza în procese firmele adversare, care au cîştigat prin neprezentare aceste procese, producînd pagube uriaşe în bugetul public!

Aici avea dreptate Victor Ponta: a mai fost o femeie (referire clară la Elena Udrea) care s-a crezut protejată şi a sfîrşit în cătuşe! Culmea este că acum, prin acest Baaklini Said, Elena Udrea şi Alina Gorghiu par mult mai apropiate! Dar aşa este cînd dai cu rahat în ventilator, rişti să ajungi fără voie sub duş!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.