Alina Gorghiu, gafă în direct cu „dicționarul ortopedic”

Alina Gorghiu a gafat în timpul unei emisiuni radio, când a fost întrebată dacă este corect ministrul sau ministra Justiției.

„Mă bucur că puneți întrebarea aceasta. De câte ori scriu pe Facebook că ministra Educației a fost în județul Argeș, lumea mă admonestează că n-am scris corect. Sigur, avem varianta de feminin în dicționarul ortopedic și ortografic al limbii române“, a spus Alina Gorghiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

30 de Comentarii

 1. Dacă stă Hu ortopedia numai pe umeri sau în ‘genunche’ la acțiuni, normal că totul e varza in creierul de furnica maidaneză.

 2. I-o fi ramas vreun os deformat in creier si trebuie sa mearga la ortoped sa i-l indrepte sau sa i-l scoata.
  Ca k sa vezi cine a putut sa conduca PNL!……[Rumburak]

 3. Astea sunt ravagiile Spiru Haret. Uite ca au ajuns absolventii de la SH si ministrese. Nu mai putin adevarat ca si diftsionaru’ortopedic roman accepta absolut orice aberatie sau variatie pe o tema data,dupa cum academicianu’ Van Gelie Almanahe opina, pe buna dreptate . Tout est permis, abas le communisme !

 4. rachida dati
  ministra justitiei in Franta
  evreeică algeriancă, a scăpat un
  „felație aproape nulă”

  ce-i in gusa si-n capusha,
  ciolacu e cu erecția….

  Dati are două naționalități, franceză și marocană, dar susține despre sine că este
  „o franțuzoaică de origine franceză”.
  A fost numită Ministru de Justiție pe 18 mai 2007 de către președintele Nicolas…

 5. Este ministra justitiei si nu a invatamantului ca ministrul ‘genunche’ sau cel care nu avea habar de gemul neutru (funeriu cel fara bac). Si apoi Alina vorbste chiar impecabil limba romana comparativ cu toti ceilalti ministri ai justitiei dinaintea sa, exceptia fiind profesorul Toader.

 6. poate i-a sosit ceasul osteo-porozei:
  sa se tratteze cu Plantur,
  cica de la 38 de ani…..

 7. nu exista ministra, ..nu a existat niciodata nicaieri. ipocrita „feminista”. DACA VREI SA FII CORECTA TE ADRESEZI „DOAMNA MINISTRU AL/A **”. FUNCTIA NU ARE GEN BHAI. „DECAT” OMU’ CE-O OCUPA. FRACTURA DE LOGICA, BHAI, DOAMNA AVOCAT! (avocata, doctoritza, ministra, miner-mineritza? wow!! sau se aplica „decat” la funnTzii „inalte” de prostie??)

 8. Și asta este ministrul Justiției?! Fugiți, oameni buni, plecați de-aici scapă cine poate, țara nu mai are vreo șansă cu gorghiu ciolacu, ciucă, johannis… o gașcă de derbedei semianalfabeți, put a prostie și dau pe-afară de ifosele semidoctului!

 9. Marine militiene, in limba romana se poarta istoric derivate ca invatatoare (ai avut asa ceva ?!), secretara, academiciana etc. Nu stie nimeni ca au fost interzise. Poate le interzici tu cu trotinetistii tai.

 10. Alogena asta ne zicea,că trebuie să renunțăm la suveranitatea, aveți grijă oameni buni pe vine votați,că acești trădători de neam și țară ,o să vă afunde într-un hău din care nu veți mai ieși, PSD, PNL,sunt aceiași mizerie,că de ONG-ul usr și udmr îmi este scârbă să vb

 11. Cum te ‘chiama ‘ pui de dac?: „derivatele” intr-adevar eZista „decat” la militzieni. altfel, exista doar doamna secretar, doamna academician, doamna invatator. exista un mod de a face o cerere SCRISA DE MANA? CUNOSTI CUM? sau „decat” la calculator stiti voi?? atunci pune mana si invata militiene!

 12. I-a fugit gândul la salteaua super-ortopedica! Pe asta o prefera! Fiecare cu salteluța lui!

 13. Pai Nu am avut si ” pepsiglas” tot de la peneleeeee?Si niste Grinda si ” dottore” maCiuca , etc

 14. Boc mare liberal jurist avocat primar peste traficul de droguri. Alinuta liberala ministreassa justitie se lauda in campanie cum a scapat din maini traficul de droguri si sensul vorbirii

 15. Acești handicapați care ne conduc!Ceaușescu a fost cizmar dar era înconjurat de valori adevărate nu ca actualii conducători care își trag consilieri și soferi mai prosti ca ei!

 16. Valorile de „driapta” lăbărale, urmașii lui Brătianu…oameni culți și valoroși , nu ca proștii ăia de la PSD-ul lui Dragnea 😆😆
  Oare de ce mi se par acum membrii guvernelor lui Dragnea din 2017-2020 niste lumini comparativ maimuțoii lăbărali ai lui Orban, Ciucă, Rareș & Joha ?

 17. Din ciclul :
  Cioclopedica comportativa !
  A fost ejaculat din Partid

 18. Haterilor, orice erectie e binevenita. Scuze, voiam sa scriu lectie.

 19. Era Semidoctilor si Analfabetilor cu tupeu de borfasi literari

 20. eu tot pe Fi(E)rea aș VOTA-O !
  Iar pe IliciEscu, pur și simplu îl ador, cum a curățat el Piața Universității cu „minerii”, de ăia care se VOTAU în corturi…măR😜g
  ■}RumburKK- PeZeDea TL & TM -RumburKK{■

 21. Apropo de dictionarul pe care Alinuta l-a denumit gresit: a nu se uita ce acronim frumos a fost impus de catre Academie, la sugestii de peste Ocean: DOOM, adica Dictionarul ortografic ortoepic si morfologic, dar se stie foarte bine ce inseamna doom in limba imperiala: pieire…
  Astfel ca romanii care in continuare nu au habar de nimic se uita la Romanii Au Talent (aici acronimul e mult mai clar: RAT), inregistreaza zilnic cu coltul ochiului 434.987 de reclame subliminale de nivelul milisecundelor, cu ochi, piramide si simbolistica oculta la tot pasul, si apoi se mai mira lumea de ce toti par a fi intr-o stare de apatie, de transa, de hipnoza, de ce nu exista rezistenta la sistem.
  Uite d-aia…

 22. Acu’, să fim serioși: aici a luat-o-gura-pe-dinainte!
  Oricare dintre noi, în dialog, ne mai bîlbîim, mai amestecăm uneori cîte un termen cu altu’ asemănător fonetic, iar la un microfon ce transmite în public puțini ar fi cei care chiar și-ar găsi ideile cînd vorovesc.
  Nu fiți răi tot timpu’! …v’-o spune UNU’ CHIAR RĂU…
  Îi drept, șî realizărili lu’ doftoru’ kirurg iesteticean îmi înmoaye șpiritu’ kritik la ceea ce scoate asta pi guriță, și-‘mi întăresk ceea ce bagă ea limbistik în guriță…
  Situațîie total diferită di cazurili lu’ makoveaua șî țurkana, la cari realizărili lu’ doftorii kirurgi iesteticeni îmi ‘moaye hailantă… Îi drept că șî substratu’ limbistik inițial ierea, acu’ 10-15 ani, la astea duoauă cu vădite moșteniri kumane…
  https://en.wikipedia.org/wiki/Cumans#/media/File:Cumania_(1200)_eng.png

 23. Ati gresit, @Cotidianul! nu „dictionar ortopedic”: Gorghiu a spus „cioclopedic”.

 24. ca tara e condusa de prosti si incompetenti de fel de fel de fuste care, in loc de bordel, sant pripasite prin institutiile statului pe… si ochi frumosi, pupile de politicieni infractori, nu-i nicio noutate.Aceasta este tara in care ne-am nascut si traim. Avem democratie, asta pe care Socrate o chema o inselatorie de popoare, in care infractorul e stapanul,iar cel cinstit si competent e sclavul lui.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.