Alo, Ludovic? Te caută Lukaşenko!

Un hâtru cu multă experienţă zicea că Firea ar fi pierdut şi dacă ar fi câştigat. Ştia şi cum se putea face tărăşenia: când reprezentantul PNL şi cel al USR în secţia de votare se pot înţelege, iar reprezentantul PSD nu are aliaţi, pesedistul nu are cum să împiedice ca în teancurile voturilor pentru candidaţii fără şanse să fie depuse multe buletine cu ştampila aplicată pe Firea. Asta e metoda de bază a unei posibile fraudări. Una secundară ţine de scanarea proceselor-verbale. Unele procese-verbale (nu multe) pot fi scanate în fals: pui hârtia cu rezultatele falsificate peste semnăturile de pe hârtia cu rezultatele aşa-zis corecte (cât de corecte, dacă ţinem cont de metoda de bază?).

La ora actuală se ştie că cererile pentru renumărarea voturilor au fost respinse. Iată că o fraudare este uşor de făcut când PSD nu are aliaţi la numărătoarea şi la scanarea voturilor. De altfel, primarul PSD de la sectorul 1 pare că ar fi încercat să falsifice nişte scanări după ce s-ar fi prins că a fost furat la tencuire.

Una peste alta, renumărarea tuturor buletinelor de vot din secţiile bucureştene ţinea de necesitatea democratică cea mai stringentă. Ducă-se pe pustii! Nu e întâia oară când judecătorii de la birourile electorale ţin spatele unei presupuse fraude. Amintiţi-vă de prezidenţialele din 2009. Atunci chiar judecătorii de la CCR au fost pregătiţi să nu admită renumărarea necesară.
Metoda tencuirii frauduloase a buletinelor de vot nu are succes decât atunci când doi candidaţi au şanse aproape egale, dat fiind că nu poţi pune mii de buletine unde nu le este locul.

Uluitor: Orban descria cum pot fi falsificate voturile înscrise în procesele-verbale, dar zicea că nu ar trebui renumărate buletinele de la acest scrutin. Ceea ce te face să gândeşti că ştia ceva periculos pentru PNL şi USR.

Renumărarea voturilor la sectorul 1 risca să scoată la lumină un modus operandi aplicat la nivel naţional. Şi atunci Belarus scria pe tricourile noastre electorale.

Metoda tencuirii frauduloase n-a putut fi aplicată la alte alegeri, când PSD avea aliaţi în secţiile de votare. Tencuiam noi fraudulos, tencuiau şi ei. Rezultatul final nu era influenţat. Dar acum am putut tencui fals fără ca ei să poată ţine ritmul cu noi.

La sectorul 1, numai din renumărarea proceselor-verbale comparativ cu scanările la câteva secţii s-a ajuns deja la sute de voturi în plus pentru fostul primar. Per total, ar putea fi câteva mii. Iată care era principalul argument pentru renumărare.
PNL e supărat foc pe USR din pricină că a răscolit rahatul la sectorul 1 şi apăruse riscul de a fi dezvăluit un modus operandi cu caracter penal.

În 2009, la prezidenţiale, CCR a admis doar o renumărare a voturilor nule. Pe vremea aceea nu se vorbea despre fraudarea de la operaţiunea de separare pe teancuri a buletinelor pentru că nu existase încă situaţia izolării unui candidat (partid) aşa cum a existat acum, la localele din 2020, când aliaţii Puterii şi-au putut lua curajul de a păcăli reprezentanţii PSD.

Metoda „scanările Maradona” a putut fi exersată şi la europarlamentare fără riscuri, căci se ştia că Dragnea a decis să nu facă numărătoare paralelă… Poate, poate scăpa aşa de mâna lungă a Statului Paralel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

14 Comentarii

 1. In 2020 cand tocmai guwernerul pnl organizeaza alegerile de orice fel, toate alegerile sunt si se vor frauda, fiti siguri! Pnl si guwernerul mieu nu au nicio vina, doar psd e vinovat de orice desi nu au nicio contributie la actiunile a estor panarame pnl! Metoda pnl-paratrantor „hotul striga hotii”!

 2. ciuma galbena e mai buna :

  la S1 nu e posibila renumararea voturilor ca e ceruta de „ciuma rosie” si trebuie OBLIGATORIU sa iasa frantuzita cloantza, care are o misiune de indeplinit si care nu mai poate de iubire si grija pt bastinosii care au votat-o dupa cozi uriase.
  In toate celelalte cazuri, unde renumararea voturilor a fost ceruta de ciuma galbena, a fost aprobata cu aplauze.
  Deci nici ciumele nu sunt judecate la fel – halal giustitie…

 3. Voi ați intrat în democrație de vreo 14 ani..!!..Si vorbiti de fraudare??..Păi uitați-va la americani ,dupa vreo 250 de ani de democrație la fel se întâmplă !…acum vreo câțiva ani s-au renumarat toate voturile din statul Florida..

 4. Dl Buduca,cum e corect:crema stingenta sau astringenta?Unde trebuie sa iti dai cu ea,nu te mai intreb,cunosti recomandarea
  Pe Tudorache l-au prins cu „rata-n gura” acum nu mai are rost sa il spalati,poate cu furtunul..
  Ca ai adus vorba,Luckacenko,om serios,chiar a castigat,dar greseala lui e ca,in buna traditie bolsevica isi dorea prag electoral 90% ca in Rusia lui Putin,unde si acolo pragul electoral e de 90-95% din voturi.
  Dobitocii i-au facut pe plac si vezio unde s-a ajuns!
  Nu se compara constructori adevarati de tari cu caruselul nimicurilor poolitice din Romania

 5. se fa fura si in decembrie
  deja umbla loci orban cu carantinare si alte minciuni sa ii sperie pe batrtini sa nu voteze 2 sa fure voturile ca sa fie pe plac sasului werner si duetului antiromanesc ursula si angelika

 6. Daca sunt prosti pesedistii.
  La ora asta trebuia sa avem o capitala ocupata de manifestanti pesede, de simpatizanti, membri simpli.
  O mare de oameni la Guwern, alta la Cotroceni, una la BEC, alta in S1.
  Pesedeul nu are decat sansa luptei pe bune. Daca nu se bat acum pana la unul, nu mai au nicio sansa si o sa fie furati la parlamentare.
  Pe langa ocuparea Capitalei, Ciu coilacul trebuia sa inceapa votarea MOTIUNII, sa negocieze astfel incat sa treaca si guvernul lui SICA sa fie dat jos.
  Si daca Dulapul nu pune premier de la majoritatea formata, sa fie SUSPENDAT.
  Nu ca nu ar fi buna si demararea unei astfel de proceduri.

 7. Domnule Jardan Durais sunteți tare cu crema.
  Sunt inginer, am um master la Catedra de Mecanica sectia Vibratii si un 1 studii aprofundate automatizari si ecologie in industrie
  Sunt de partea dumneavoastră trup și suflet.

 8. Domnu’ Buduca , ne impartasesti din ce ai aflat de la niscai pesedisti cum se fura la alegeri ?
  @unulaltul : Ma inteligentule , cu gura ta spui ca pesedistii nu ies , nu ocupa , nu …. ! Ca sunt prosti ! Da’ nu ti-a trecut prin cap , macar o secunda , ca poate nu sunt prosti si s-au gandit ca nu au de ce sa iasa , sa ocupe , sa ….? Trebuie sa fii bou de-a binelea sa nu fi vazut ca in trei ani PSD nu a facut decat sa mareasca din pix salarii si pensii , mariri anulate rapid de cresterea preturilor , perdea de fum la adapostul careia sa modifice legislatia penala pentru ca niciun hot sa nu mai intre la puscarie si aia din puscarii sa iasa cu recompense grase !

 9. Bai musca, viespe, gandac de bucatarie sau ce esti tu, nu te mai baga in seama cu mine.
  Vezi-ti de prostiile tale, nu esti demn sa discuti cu mine, esti mult sub demnitatea mea, mult sub educatia si cultura mea.
  Plang tastele ca ti-am raspus…discuta cu prostovanii tai.
  Hai pa

 10. Fraierul ala de Ciolacu cu toti cei pe care i-a adunat langa el au stiut din start ce se va intampla cand au facut cadou guvernarea milogului Iohanis la indemnurile santajatilor Ponta si Tariceanu. Acum fac pe neprihanitii. O vor incasa si mai urat la parlamentare.

 11. Master (!) la cluj in mod sigur. Aia fabrica pe banda rulanta toti ‘telectualii’ securitatii. Mai nou si-au intarit organizatia cu analfabetul dat cica afara din SRI.

 12. Cotidianul a pornit spalarea PSD-ului. Si eu care ma lasasem pacalit ca isi vor schimba stapanul . De unde, trup si suflet cu ciuma .De caracter nu ai cum sa scapi Buduca. Poti da si cu peria de sarma din PSD nu faci alb niciodata. Ramane rosu cu cei 3 trandafiti.Ultima suflare o va da pe mormantul lui Iliescu, adaugand inca un trandafir .Sau cand Ilici va face puscarie pentru crime. Ma intreb,ce veti mai zice atunci ? Ca Soros si planeta marte?

 13. STS retransmite/genereaza un PDF catre sectiile electorale dupe ce acestea trimit catre STS CIORNA (fotografia) cu rezultatul prezumtiv!?? obtinut dupa numararea voturilor- asa cum au fost instruiti cei de la sectia de votare inainte de alegeri – sustine Presedintele sectiei 20 sector 1 Bucuresti ;a Antena 3 !!! De aceea a fost nevoie de legea privind acceptarea la vot a celor care apareau in sistem ca au votat deja si li se atragea atentia asupra faptului ca votul dublu este pedepsit de lege… sub pretextul verificarii… STS trimite catre sectia de votare rezultatele FINALE !?? ORBAN, asa au castigat PNL/USR alegerile! Aceasta este Democratia, Statul de Drepti, Lupta Anticoruptie din Romania… Biroul Electoral Central doarme sau e de forma!??? Procedura electorala locala din 2019 a fost gandita si a generat fraude generalizate…. STS… serviciu de ingineri militari… alegeri militarizate!? Miroase a dictatura militara!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.