Alte gunoaie oprite la graniță

Peste 33 de tone de deșeuri textile și aparate de cafea au fost oprite la intrarea în țară de polițiștii de frontieră din Borș.

„Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu nu au permis intrarea în România a trei automarfare, încărcate cu 33.800 kilograme de deșeuri textile şi aparate uzate de cafea, pentru care şoferii nu deţineau documentaţia necesară pentru transferul de deşeuri.

În data de 16.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare, conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 34, respectiv 49 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din textile pentru societăţi din judeţele Alba şi Prahova.

În urma analizei documentelor prezentate la control, cu sprijinul reprezentanţilor Gărzii de Mediu, s-a constatat faptul că încărcătura din cele două mijloace de transport nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, cei doi șoferi neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, în cele două vehicule se aflau 29.600 kilograme de deşeuri textile.

În data de 17.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași punct de frontieră au efectuat controlul asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 41 de ani, care transporta,  conform documentelor de însoțire a mărfii, aparate de cafea uzate, pentru o societate din Hunedoara.

Și în acest caz, pentru cele 4.200 kilograme de deşeuri s-a stabilit că şoferul nu a prezentat  documentația necesară prevăzută de lege pentru un astfel de transfer.

În toate cele trei cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză și a mărfurilor transportate”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Cu alte cuvinte nimeni nu pateste nimic chiar daca este prins.
    De ce nu se modifica/completeaza legea?
    1. Masina confiscata.
    2. Soferul pedepsit cu 5 ani de inchisoare.
    3. Firma destinatoare (reprezentantii ei) 10 ani de inchisoare.
    Fara pedepse de la… la… ani de inchisoare.
    In acest fel s-ar reduce introducerea de deseuri in tara.

  2. Pentru firmele care au contractat „marfa” s-a deschis dosar penal ??!…sau se da o AMENDA simbolica de ochii lumii ca pana acum.

  3. „Importatorii’nu pot fi bagati in puscarie?Sau ‘legea nu prevede’:))

  4. V-ati prins acum de ce UE ar cam fi de acord ca Romania sa intre in spatiul Schengen ! P.S.: Poate explica cineva ce inseamna ,, transfer de deseuri ” din alte tari in Romania ?

  5. Deseurile revarsate peste Romania, sunt atacuri teroriste la siguranta Tarii si la viata cetatenilor. SRI s-a implicat in prevenirea atacurilor teroriste cu deseuri ucigase impotriva Romaniei ?

  6. „În toate cele trei cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză și a mărfurilor transportate” Si de ce nu au fost arestati soferii, iar firmele pentru care lucreaza, desfintate? Exista cumva un blat de care nu stim noi?

  7. <<Dumitru are dreptate.Pana cand nu se iau astfel de masuri[cum se iau pentru oamenii de rand] ceea ce fac acum este praf in ochi.Opresc o masina[care intra dupa aceea prin alta vama]si trec 20 de tiruri.cu gunoaie.Se fac ca opresc un vapor si trec 3 vapoare.Importul de gunoaie toxice si periculoase este un act institutionalizat,cu care au fost de acord toate partidele,din beneficiul caruia profita foarte multi.Totul pe distrugerea sanatatii noastre.De ce nu recunosc ca s-a semnat din 2016 un acord de catre tara noastra ,cu statele UE sa primim noi gunoaiele.Ceea ce este grav ca in interiorul acestor colete sunt substante toxice ,periculoase,radioactive,care sunt arese sau deversate in canalizarile oraselor[acestea din urma fiind volatile sunt inspirate si in locuinte ,dar nimeni nu le monitorizeaza]Daca erau simple gunoaie ,le ardeau ei,dar neutralizarea pentru substantelor toxice. costa enorm.Presedintii din lumea a treia au inceput sa refuze gunoaiele,ai nostrii nu.In schimb sunt grijulii ,sa ne vaccineze,ca nu pot sa doarma noaptea cu gandul la sanatatea oamenilor.

  8. Alta metoda,Familiile celor care importa aceste gunoaie sa fie obligati sa stea,sa locuiasca langa gunoaiele importate,nu pe plaja la Monaco.

  9. Daca ar fi detinut documentatia ar fi intrat? Adica puteau sa intre legal dar ei au vrut sa intre ilegal? De ce nu se interzice prin lege intrarea “deseurilor” = gunoaielor, astfel incat in nicio situatie sa nu mai fie permisa intrarea lor in tara?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.