Londra Ambasada României apare pe lista rușinii 

Transport for London (TfL), responsabilă pentru rețeaua de transport din oraș, a publicat lista datoriilor pe care ambasadele din capitala Marii Britanii le-au strâns la bugetul orașului prin neplata taxei de trafic. Pe listă apare și Ambasada României, cu aproape 2 milioane de lire sterline. Cel mai mare datornic este, detașat, Ambasada SUA, arată Politico.

Ambasada Statelor Unite la Londra a strâns peste 14 milioane de lire sterline în taxe de trafic neplătite, cea mai mare valoare a oricărei ambasade din capitala Marii Britanii, arată cifrele oficiale. Un comunicat privind libertatea de informare a Transport for London (TfL) a constatat că ambasada americană a acumulat datorii de 14,6 milioane de lire sterline în decurs de 20 de ani, când a fost introdusă taxa. Taxa  a fost introdusă pentru a ușura traficul în orașul aglomerat. Este o taxă zilnică care se aplică majorității vehiculelor între orele 7:00 și 18:00. în zilele lucrătoare și la 12 p.m. la 6 p.m. la sfârșit de săptămână.

TfL a transmis într-o declarație că, în timp ce majoritatea ambasadelor din Londra își plătesc onorariile, „o minoritate încăpățânată… refuză să facă acest lucru, în ciuda reprezentărilor noastre prin canale diplomatice”.

Acesta a adăugat: „Vom continua să urmărim toate taxele neplătite și notificările de penalizare aferente și solicităm ca problema să fie abordată la Curtea Internațională de Justiție”.

Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este Laura Popescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioana Radu 8555 Articole
Author

11 Comentarii

  1. Mai rușinos decât datoria poate fi numai o școlărița gravida in familia directorului liceului..

  2. Lista-i lunga, lunga, si noi iar la coada ! 🙂 Las ca-i f bine asa ! Noi si Ukracia cot la cot pe frontul de Est luptam sa le aparam lor kuru’… azi maine din cauza lor.

  3. Fain banc N.Vhoar dai! Mă întreb și eu daca ține careva registrul datoriilor ambasadelor și consulatelor de la București și de prin țară. Si Marea Britanie numai mare nu mai e.Asta-i o datorie pe olyna două la un oengeu care umple țara cu „diversitate”, cheltuieli cu cazarea prin hoteluri, caratul cu barca și vaporul, banii de buzunar, haleala și altele,.GB se îngrijeste de armata de mâine a Davosiților , autonnumiți”elite”, băieți stricați de familie”bună”.

  4. Sunt tari pricopsite care refuza sa plateasca o taxa hilara, demna de capatanile ‘englejilor’. Si in mod cert datoria este de pe vremea guvernelor MELE. Ambasada a raportat probabil mereu.

  5. Ei hai, nu le mai cumpără sau închiriază rușii clădirile și-au intrat în criză pentru niște chirii. Nu și-au găsit alte scuză pentru ce n-au făcut sau ce?

  6. Eu i-as pune pe astia de la ambasada sa se traga cu ricsha unii pe altii.In Londra pina si PM este indian,asa ca merge.

  7. Pai, nici o ambasada nu plateste (cf. tabelul din articol): prerogative diplomatice, imunitate totala. Nu pricep de ce insista TfL. Mai ales ca „taxa” respectiva, iecolojica, e absurda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.