Antena 3, Diana Șoșoacă și două instituții fundamentale puse într-o lumină proastă

Hăhăială, chițcăială, miștocăreala și fugăreală. Responsabili cu hăhăiala, chițcăiala, miștocăreala și fugăreala au fost Diana Șoșoacă și câțiva dintre fanii săi care au ajuns parlamentari.

Plus Makaveli, care a ajuns viral pe rețelele de socializare după un atac la adresa lui Mihai Gâdea și care astfel a intrat în grațiile Dianei Șoșoacă.

Victima fugărelii și miștocărelii a fost o jurnalistă de la Antena 3. Evenimentul nu a avut loc în spatele bufetului unei gări prin care nu a mai trecut trenul de pe vremea când ministru al Transporturilor era Traian Băsescu, și nici în vreo peșteră în care, în Epoca de Piatră, oamenii se adăposteau până trecea iarna și până le creșteau bărbile până la brâu.

Evenimentul a avut loc în Parlamentul României, un fel de sat din care câinii au fugit mâncând pământul văzând ce fel de oameni mișună pe-acolo.

În Parlamentul României face fiecare ce vrea, iar Bunul Simț nu trece cu zilele pe-acolo de teamă să nu se îmbolnăvească și el de bădărănism.

Angajații televiziunilor aleargă cu camerele de luat vederi țipând la parlamentari, iar parlamentarii îi aleargă pe jurnaliști cu telefoanele mobile țipând și ei.

Nu există nicio regulă care să aibă tangență cu decența și cu profesionalismul de care ar trebui să dea dovadă și unii, și ceilalți. Nu există un regulament referitor la locurile și momentele în care se pot organiza conferințe de presă și se pot face declarații de presă, iar aleșii neamului, unii ai neamului prost, nu au nicio emoție să-și ridice poalele în cap, să-i umilească și să-i privească de sus pe jurnaliști.

Unii dintre jurnaliști s-au transformat în procurori, iar unii dintre parlamentari în hărțuitori. Dacă lucrurile acestea ar avea loc într-o peșteră, unde să nu existe camere de luat vederi și conexiuni la internet, nu ar fi nicio problemă, jurnaliștii și parlamentarii putându-se certa acolo cât este iarna de lungă. Însă, aceste imagini fac turul unei țări întregi și ele sunt văzute de milioane de oameni care, astfel, nu mai dau doi bani pe Presă și pe Parlament.

Într-o țară democratică, puterile Statului sunt Puterea Legislativă, adică Parlamentul, Puterea Executivă, adică Guvernul, și Puterea Judecătorească, iar legile nescrise spun că Presa este cea de-a patra putere. Numai că masa cu patru picioare pe care ar trebui să stea Țara are numai două și de aceea stabilitatea sa este una cât se poate de precară.

Presa nu înseamnă numai televiziunile care manipulează, distorsionează adevărul, incită la ură și stau cu mâinile în șold, cu ochii injectați de ură și cu gura pe cei cu ale căror opinii nu sunt de acord, iar Parlamentul nu înseamnă numai poșetele fluturate deasupra capului de Diana Șoșocă în hohotele de râs ale susținătorilor săi.

Însă, din păcate, acțiunile lor pun într-o lumină proastă două instituții fundamentale ale unui stat care la un moment dat a făcut rost de democrație, numai că nu a făcut rost și de instrucțiunile de folosire a acesteia.

Unii jurnaliști și unii politicieni au coborât nivelul atât de jos încât genunchiul broaștei pare un fel de Vârful Omu la care se uitau cu gura căscată oamenii din Epoca de Piatră atunci când ieșeau primăvara din peșteri.

Recomanda 20
Sorin Avram 785 Articole
Author

11 Comentarii

  1. Este un motiv ptr toate astea: stim ca mai toti politicienii sunt incompetenti si hoti, iar presa este cumparata de ei.
    De ce ar exista asa ceva?
    Romanica are 200 MLD euro datorie externa, nu are spitale, transporturi, educatie.
    Lucrurile astea ar trebui sa fie in atentia presei, presa care are si rolul de a educa si informa cetateanul.

  2. Și ne mai mirăm că ajung români cu diplomă de licență să lucreze la Lidl… În țara în care Makaveli, cu zece clase, este răsplătit cu funcții în Parlament…

    Cat despre cele patru versuri pe care i le-a cantat doamnei… nu le pot reda din jena.

  3. @ A intrat pe zona de activitate a lu ‘ornel, îi face ”competiție”, ,,instituții fundamentale puse într-o lumină proastă”, deci, semnale de alarmă la ”ciolan mass-media” ?

  4. În scandal perpetuu probabil nu se poate construi. Însă, în liniște totală se fură pe rupte.

    Diana reacționează la mizeriile pe care „oamenii de bine”, ăia educați și supli care vorbesc frumos, le aruncă în direcția ei. Ar trebui să reacționeze altfel? Ar trebui să stea preș în fața unora care o insultă în continuu, care o atacă pe ea personal (și nu pe ideile ei) și chiar pe familia ei? Nu știu, poate da, poate nu. Depinde de temperamentul și valorile fiecărei persoane cum reacționează.

    Asta nu schimbă cu nimic faptul că ea este singura (SINGURA) care spune anumite chestiuni foarte importante pentru România. Drept dovadă că ceea ce spune nu sunt fabulații stau dosarele penale inventate de procuratură pentru fapte inexistente, faptul că i s-a interzis abuziv să candideze la președinție pe viață (deci atenție, PE VIAȚĂ) pe motive fabulate și lăturile aruncate cu nemiluita în capul ei.

    Cei care vor să construiască, o pot face foarte bine și în prezența comentariilor ei. Cei care distrug, se simt incomodați de „agresiunea” ei.

  5. Sunt persoane care se detensionează prin scandal, care au nevoie de conflicte pentru asta. Le acopera toate frustrarile. Se simt puternice, in centrul atentiei. Nu le intereseaza daca „reușesc” să-și facă dușmani pentru că asta le face să se simtă cel mai bine.
    Pe de alta parte, pot trezi admiratie celor pasnici pentru ca pot confunda aceasta afectiune cu puterea.

    Nevoia de admiratie? Tipul spune ca are ce are cu femeile maritate si distinsa gusta gluma si replica ce bine ca sunt nemaritata…

    O admiram pentru ca vedem in ea pe cineva care se cearta pentru noi, spune in gura mare ce am vrea sa spunem noi dar, este ok?
    Se poate lucra, construi intr-un perpetuu scandal?

  6. Rusine, @Sorin Avram, pentru un asemenea „articol”: daca n-as fi vazut si auzit cu ochii si urechile mele scena, riscam sa te mai si cred! Rusine, în orice caz, de-a fi SOROSIST cu orice pret si-a ataca o SUVERANISTA, care stie despre ce-i vorba, adica de alti ziaristi care-si bateau joc de ea, fiindca AVOCATA, adica stie despre ce vorbeste, SUVERANISTA si BOLNAVA DE TIROIDA, si, cred, si de INIMA. RUSINE!

  7. Îngrijorătoare este prostia cruntă a celor ce votează hoții pe motiv că le vorbesc frumos.

    Diana e o luptătoare și, chiar dacă nu-s de acord cu tot ce zice, îi apreciez îndârjirea și curajul de care dă dovadă.

    Antena 3 e mahalaua.

  8. se poate si mai rau,
    (a aparut) Prima țară unde doctorițele și profesoarele sunt obligate să se prostitueze ca să supraviețuiască.

  9. Bă, gurizdili alea dă la Latrina3-CNN șî alti abalfabiete ca ieli tre’ alungate cu pietre, ca pă cățălili dă pripas!
    Lasă termenii ca „jurnaliști”, că nu-s dă voi! …sau vrei să areți solidaritate dă „breaslă”?

  10. De când am văzut pe tok-tok o imagine cum un băiețel urina cu „bolta” pe o imagine de pe A3, nu mai servesc A3! Niste jigodii plătite de soros/ CNN!

  11. Trei puncte sunt intotdeauna intr-un plan. Deci stabilitatea e in 3 nu in 4. democratizat puterea presei prin accesul facil al oricarui om de a face live sau a-si spune opiniile pe internet, asa ca cea mai buna ideea sa castige in marketplace-ul ideilor. Traiasca freedom of speech si libertatea de exprimare cu toate exceptiile ei legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.