Antrenorul Universității Craiova, pus la zid 

Universitatea Craiova are de mai bine de două luni pe bancă pe antrenorul bulgar Ivailo Petev, cel care în țara natală a fost campion cu Ludogoreț și care a fost o perioadă selecționer al Bosniei și Herțegovinei. Aducerea lui Petev, după mai multe experimente nereușite fie cu tehnicieni autohtoni, fie cu străini, s-a sperat a fi cheia pentru crearea unor mecanisme de joc de calitate în evoluțiile leilor albșatri.

Însă timpul trece iar jocul etalat de craioveni este departe și de speranțele fanilor dar și de așteptările celor care au fost sau încă mai sunt legați mai ales sufletește de culorile clubului din Bănie. Uitima partidă, un umilitor 0-3 acasă cu FCSB, scor de neprezentare, a pus și mai mult paie pe foc în rândul celor care consideră că Petev nu a reușit să facă nimic în folosul îmbunătățirii calității jocului Craiovei.

Bulgarul a acuzat vehement arbitrajul susținând că până la ruperea echilibrului în prelungirile primei reprize dintr-un penalty care nu trebuia acordat, echipa lui a jucat de la egal la egal cu FCSB. Însă el este dispus, dacă este considerat cel responsabil pentru rezultatele și jocul fără orizont, să închidă imediat conturile cu Universitatea Craiova și să plece. Două dintre numele importante din istoria Universității din perioada ultimului titlu cucerit, în 1991, Pavel Badea și Sorin Cârțu, care pe atunci era în rolul lui Petev, au criticat în termeni destul de duri abordarea meciurilor de către bulgar.

„Nu pun la îndoială profesionalismul lui Petev. Este clar că este un antrenor cu experiență, un antrenor care are și experiență de echipă națională, dar cred că în ultimele etape nu a fost inspirat în ceea ce privește alcătuirea primului 11 și nici din punct de vedere al sistemului. Cred că ar fi putut fi mai inspirat decât a fost în ultimele etape. Cred că aceste schimbări dese în primul 11 au creat o stare de confuzie în rândul jucătorilor”, a declarat Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, la ProSport Live.

Sorin Cârțu a fost mult mai direct, mai virulent: „(n.r. Mihai Rotaru îl apără și spune că Petev nu cunoaște campionatul, echipele, adversarii, jucătorii…) Și eu sunt de acord cu treaba asta, că nu cunoaște fotbalul, dar nici nu îl studiază. Ar trebui să vezi mai multe meciuri cu adversarii, să le observi calitățile pe care le au, în special cei periculoși. Cu cine joc, cu Farul. Cine e periculos? Păi, Louis Munteanu. Păi, uita-te, bă, la patru-cinci meciuri de-ale lui Louis Munteanu!. FCSB… Coman. Uită-te, băi, băiatule, studiază patru-cinci meciuri, nu frânturi de joc pe care ți le prezintă un analist video, și atunci recuperezi din handicapul ăsta pe care îl ai. El, la amândouă partidele, s-a prezentat nepregătit, zic eu, pentru că deciziile luate… Apar cu Farul și prezint doi fundași centrali foarte lenți în fața unui jucător cu demarcare bună, foarte agil. Păi, copilul ăla a avut cinci ocazii. Coman, aseară, tot așa. Decisiv în multe situații.

 

Nu știu dacă trebuie să plece sau să rămână, e decizia lor. Soluția este studiul, fă studiu mai mult. Păi, tu la meciul cu FCSB te prezinți fără niciun atacant când acolo tremură lumea cu două-trei săptămâni înaintea meciului, să aștepte echipa, să se bată pentru victorie. Lumea era supărată și dacă făceai egal, iar tu vii și te prezinți fără niciun atacant în teren. Ce e atitudinea asta, ce spirit lansezi tu pentru această partidă?”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. „Antrenorul Universității Craiova, pus la zid”

    In Romania doar antonescu maresal si cu ceausestii au fost pusi la zid … si executati. Dar ce poate scrie un numarator de cornere ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.