Anul Nou cel Mincinos

Departe de hămăiala politică, într-un sat transilvan, am încercat o altă privire asupra țării prin care ne alergăm oasele și ne încețoșăm mintea. Începe să se vadă ”țara asta”, cum zic cei care nu-și dau seama de amploarea nepăsării lor. Semnele de dispreț din această exprimare banală încep să se vadă peste tot. Multe sate goale, cu case lăcătuite, multe mașini vechi, joarse din țările de Vest, aduse din dorința de a face o „țară ca afară”, rable părăsite pe lîngă porți, buruieni uscate crescute din șanțurile colmatate și cîini vagabonzi de toate mărimile. Și încă un lucru trist. Nici urmă de copii la joacă. Mă rog, or fi fiind la studii de engleză și la lecții de internet, ca și babele din bancurile cu Bulă! Aș zice că unii, din cauza frigului, se înghesuiau la Mincinoșii TV ca să vadă vedetele de mîna a treia și a patra cum cîntă imnul pușcăriașilor, celebrul ”La Chilia-n port” cu Ciutacu pe post de prim-solist. Dar cel mai trist lucru într-un oraș ardelenesc de tradiție este strada mare.

Nenumărate magazine de second-hand, cu pantofi scîlciați pe rafturi stradale, cu tricouri și cămăși pe umerașe de sîrmă (le fură, nenicule, pe cele de lemn!?), cu „Orice articol-3 lei”, cu haine la kilogram și cu băbuțe probînd rochii și bluze ca sosite cu ajutoarele trimise popoarelor aflate în stare de necesitate. Tot al treilea magazin este de pantofi, de mezeluri sau „Second Hand- Avem noutăți din Olanda!”. Și, apoi, clasicele magazine Vodafone și Orange și clienții lor la coadă să-și plătească abonamentul sau cartela. Bietul român rămas de trenul tranziției mai are un singur cîrlig cu lumea: telefonul mobil. Și unii dintre ei, fotografiile cu mîncare și cu nepoți de pe Facebook. În rest, străzile sunt un fel de tristețe în mișcare. Multe-multe jachete de fîș bleumarin, gri, negru, verde închis sau albastru, culori posomorîte, la care nu se prea vede uzura, cu oameni care se feresc de roșu și de galben ca Dracul de tămîie! În provincie, mai ales în orașele mici, nu defilează decît bunicii rămași să păzească acareturile. Pe străzile amărîte și în mersul nehotărît al localnicilor se vede cel mai bine cît de resemnată și de duplicitară este „țara asta”.
La București, străluce, iar în provincie „se duce”.
La București, se țin dicursuri năvalnice și pline de eroism, în provincie, lumea plînge fără cuvinte sărăcia din „țara asta”.
Sărbătoarea Crăciunului a fost dominată de accidentul petrecut la Spitalul Floreasca. O femeie bolnavă a luat foc pe masa de operație. Nu era de ajuns cancerul de care suferea, mai avea nevoie și de cancerul comportamental de pe micile ecrane. Ministrul Victor Costache, plecat în concediu de Sărbători, și trompetul său, Emanuel Ungureanu, dispărut după trăboiul de la Cluj-Napoca, s-au grăbit să revină în scenă. Ministrul, cu comunicate bărbătoase, iar Emanuel Ungureanu cu supoziții nemernice. Dintr-o dată, țara nemulțumită de sistemul de sănătate a fost bombardată cu toate promisiunile și închipuirile unor oameni care nu mai fac parte din acesta, dar l-ar folosi din plin.
Colac peste pupăză, ca o pupăză furioasă, doamna ministru de la Muncă și protecție socială s-a grăbit să ne ofere pe post de plăcintă de Revelion o încercare a dumisale de a ne arăta cît de cretin funcționează casele județene de pensii. Mărturisesc că prestația Violetei Alexandru (Bau) la Pro Democrația a lăsat în urmă imaginea unei tinere oneste și sîrguincioase. Apariția sa la Muncă a fost însă o surpriză prin seriozitate, dar și prin nepricepere. Din păcate, tentativa Violetei Alexandru de a se prezenta poporului ca un bau-bau al noului guvern, pornită să facă ordine în domeniul pensiilor prin două trei telefoane la Casele județene, ne-a arătat cît de disperată este foamea de imagine și cît de grosolană este pretenția de profesionalism. Un ministru care se lasă filmat dînd telefoane ca un reporter începător face un lucru mai de nimic decît dacă n-ar merge la serviciu sau ar confunda ministerele între ele. Tentativa Violetiei Alexandru de a demonstra că mecansismele din subordine nu funcționează este egală cu o operațiune candidă de a face de rahat instituția pe care o conduce fără nici un pic de pricepere.

Cam același lucru se petrece și la MAI. Marcel Vela (socotit profesionist ca și Traian Băsescu, pe vremuri, la Transporturi) a fost dat în vileag ca informator, cam în același timp în care el se străduia să arate cît de Iohannis este el la Ministerul de Interne. La o videoconferință cu subordonații, filmată profesionist (fă-te că muncești, domnule ministru!), l-a demis pe un inspector șef pentru comportamentul acestuia de milițian. Din păcate, Marcel Vela n-a înțeles că prin decizia sa de actor important și decis și-a validat aceleași trăsături de milițian și agent de provincie.
Un ministru fuge în concediu să scape de întrebările presei, altul se chinuie să telefoneze pe la centraliste pentru a convinge poporul că a preluat un mecanism de rahat iar altul, la Interne, un fost colaborator al băieților, ține morțiș să ne convingă că trebuie să ne temem de norocul prăvălit peste noi și să ne trezim. Uniunea Europeană e o glumă! În realitate, ne aflăm în plin carnaval al miliției și al noii securități!
Geaba a zis președintele Iohannis în Mesajul său de Anul Nou că 2019 a fost „anul victoriei democrației”! Care democrație și asupra cui!? Nu știu de ce, dar în ultima săptămînă, guvernul și democrația s-au împiedecat în fiecare zi, din ministru în ministru și din promisiune în promisiune. Și de două-trei ori pe oră!
Drept pentru care eu unul mă tem de un an mai mincinos decît celălalt!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 31

50 de Comentarii

 1. DA, da! Anul Nou cel mincinos! Ați șters TOT ce este românesc, ROMÂNISMUL, dar ROMÂNIA PROFUNDĂ nu moare când vor dușmanii! Iată câteva mostre de ROMÂNIE ADÂNCĂ, ce vine din preistorie! Canalele de deversare și diversiune mass-media habar n-au de jarul de sub spuză, de vulcanul pe care dansează toți spoliații, ticăloșii, neisprăviții, scursura acestei nații! Iată câteva mostre, ce strălucesc precum diamantele, pe lângă
  „monstrele” politruce caduce! Deschideți, români adevărați, măcar acestea, deocamdată, și apoi veți vedea ce comori se ascund după draperii murdare și zdrențuite! https://youtu.be/3OBWOg6keLo?t=247; https://youtu.be/Wgu9WfRnoNA?t=203; https://youtu.be/6Ww2-XQjsEU !… Halal presă care NU MAI ȘTIE de aceste valori, a uitat că-n Ajun s-au împlinit 130 de ani de la trecerea la cele cerești a Marelui Povestaș Moldav, bădița Nică! Cât despre TV, vuvuzele ce amplifică PROGRAMAT mizeria, scandalul, violența, instigarea românilor la dezbinare! Or, această asmuțeală NU ajunge la România Profundă! NU, NU!

 2. Important este ca am ajuns noi iohannistii-#rezistenti la ciolan.Conteaza ca mintim, ca suntem si mai nepregatiti/nepriceputi, mai amatori ca ciuma rosie?! Noua ne va fi bine, restul sunt detalii nesemnificative. PNLepra galbena intotdeuna sub inteleapta indrumare a celui mai destoinic roman, monumentul de corectitudine si moralitate va conduce deacuma incolo foarte multi ani Romania cu ajutorul sekuristilor mei, procurorilor mei, justitiei mele „independente”. Hai la multi ani, bogatie, sanatate, si fericire. Noua, nu voua!

 3. Fiecare cu nemultumirile lui…Eu,spre pilda,sunt foarte suparata ca am trecut pe 81 de ani,ca ieri ieseam cu oile pe imas!
  Nimeni nu intinereste,mama draga,si nimic nu mai e ce a fost,nici macar iarna…

 4. La noi sunt codri verzi de brad
  Şi câmpuri de mătasă;
  La noi atâţia fluturi sunt,
  Şi-atâta jale-n casă.
  Privighetori din alte ţări
  Vin doina să ne-asculte;
  La noi sunt cântece şi flori
  Şi lacrimi multe, multe… (Octavian Goga – „Noi”)

 5. Citez din articol:”Nenumărate magazine de second-hand, cu pantofi scîlciați pe rafturi stradale, cu tricouri și cămăși pe umerașe de sîrmă…”, stiati ca toate aceste second-hand sunt donatii aduse din strainatate cu transport gratuit si in Romania sunt la pret de raft-calitate?! Am mai scris despre aceasta afacere! Inca o citare din text:”ministru de la Muncă și protecție socială s-a grăbit să …” sa ce? Sa urle ca sunt prea multi pensionari in Romania! Dar ea a omis sa spuna ca la stat sunt doar 1.200 mii de bugetari,de fapt, cred ca e un numar de locuri de munca dar un bugetar de lux are cel putin un loc de munca, vezi parlamentarii, gucevernul si cotrocenistul: marii angajatori ai tarii! Cati perindati sunt angajati la stat prin pile, neamuri, afaceri comune sau si sex? D ed ca in cei 30 ani s-au creionat cel putin 1500 bugetari/e de lux!

 6. Domule Nistorescu nu chiar atât de negru dracul. Veșnicia s-a nascut la sat și va rămâne la sat fiindcă veșnicia este nemuritoare. Acțiunile domnului ministru Daia începuseră să de roade. Din păcate cei mai bine informați primeau diferențiat mai mult și firea omului țaran nu vede ce î-a dat guvernul ci grație fitiliștilir, înjură guvernul ca altul primește mai mult. A cui e afacerea cu magazine de haine purtate? mister! Ele au apărut după 1990 și prin 1995 erau în Baia Mare frecventate și de lumea bună. Când se primea marfă și venea nevasta primarului, doamne doctor sau neveste de șefi se închide magazinul până cotrobăiau prin saci. Și se gaseau lucuri deosebite rochii, bluze, scurte, trenciuri, care nici azi nu au aparut în comerț de mâna întâi. Au dispărut sub guvernarea Tăriceanu și înflorit sub guvernarea Boc. Și curios prezența magazinelor de de mâna doua este în tandem cu “cazinouri de jocuri de noroc. În Sibiu în loc de magazine, sedii mai mari de bancă s-au deschis Cazinouri și Centre de analize medicale. Trebuie să fie un holding care stăpânește magazinele: “Am primit marfă din Germania, Outlet store, Cazinouri, Case de amanet, Naturiste, Farmacii, Analize medicale.

 7. Un caz autentic de manipulare parsiva si efectele dezastruoase ale acesteia , s-a intamplat recent la noi , un individ cae se pensionase pe la 45 ani , pe caz de boala ( cu argumente mai mult sau mai putin valabile ) , si-a dus omul viata ani de zile in continuare in fata televizorului si prin dezbateri ” politice ” cu semenii la coltul blocului …….
  Avand abonament la tv prin cablu , avea acces la anumite posturi TV ex, Realitatea TV, B1, , Pro tv,, Digi 24 , televiziuni aservite statului paralel antiromanesc al lui basescu / iohanis si gasca , astfel in campania electorala recent incheiata cu un anume prilej public acel pensionar AFIRMA CU TARIE CA CHIAR DACA IOHANIS II TAIE TOATA PENSIA EL TOT PE IOHANIS IL VOTEAZA , lasand fara cuvinte asistenta !!!!
  Fapt extrem de grav si prin faptul ca dupa cum se vede CA LA FEL CA ACEST INDIVID MAI SUNT FOARTE MULTI CARE AU CAZUT PRADA MANIPULARII MIZERABILE ALE LUI IOHANIS SI ACOLITII SAI , devenind sustinatori fanatici agresivi , irationali ai acestora iar consecintele nefaste le suporta tara si toti romanii !!!!

 8. Cornel Nistorescu minte luminata ne dumireste cit de cacat am ajuns in capitalism dupa ce am fost de risul lumii in comunism. Pina si Marele Normal Klaus Iohannis are cosmaruri in ultimul timp privind comportamentul tot mai agresiv al Vampirului Ungur Ludovic Orban chiar si pe timp de zi, la lumina. Portarii de la Victoria apar cu cruci Anormal de Mari atirnind la gitlejurile porcine la vedere. Speranta vine tot de la tara vecina si prietena, aliatul nostru strategic America, al carui ambasador ne asigura aproape zilnic ca Va fi Belsug. Eu l-as crede 100% daca mi-ar spune si pentru cine…

 9. Bine, bine, dar ce, sau cine, e iohaniss asta asa de des evocat in articol !?
  E cumva transilvanean ?

 10. Avand in vedere ce fel de marionete sunt propulsate in functii executive pe la Bucuresti ne putem astepta la o inrautatire a situatiei generale. Recent am citit o stire in presa online din Germania https://www.diepresse.com/5743969/deutsche-regierung-genehmigte-rustungsexporte-in-rekordhohe, unde scrie ca unul dintre principalii clienti ai fabricilor de armament germane in 2019 a fost Ungaria : achizitii de cca 1,8 mld euro !! …O alta stire / informatie legata de Transilvania si de situatia precara si confuza din politica antiromaneasca practicata in tinuturile Romaniei il are ca emitator pe N.Peia, fost candidat la alegerile prezidentiale. Acesta anunta un viitor sumbru pentru statul nostru Romania,secesiunea Transilvaniei la un Centenar dupa Tratatul de la Trianon. Nu stiu cat de patriot este personajul politic respectiv, dar stiu ca se afla in anturajul g.ral-lui in retragere Chelaru, fost sef de stat major al Armatei, un om cult, cunoscator al istoriei militare, cunoscator al situatiei strategice din Transilvania. De aici probabil si citatul (extrem de actual) din Nicolae Iorga: „Poporul, domnilor, se împarte firește în clase, clasele se împart în indivizi, interesele indivizilor nu se împacă între ele și interesele claselor, de multe ori, se dușmănesc; însă, mai presus de interesele indivizilor, mai presus de interesele claselor, trebuie să se ridice solidaritatea națională, sentimentul de unitate trebuie să îmbrățișeze o societate de la un capăt la altul. Acest sentiment asigură menținerea unui popor, acest sentiment asigură afirmarea unui popor și-i dă biruința în toate împrejurările”.

 11. Cica, Carmenita, ducesa de Rapa, se apropie sfioasa de Jhonny, si-l intreaba:
  C. – Ma iubesti, neuronul meu ratacit?
  J. – Te iubesc.
  C. Numai pe mine?
  J.- Numai pe tine si, uneori si sub tine.
  Cum trebue sa i te adresezi lui Jhinny cand il intalnesti.
  – Ce mai TACI, domnule preș-e-dinte.
  Din Gandirea lui Jhonny:
  – Cand vreau sa tic, tac.
  – Doresc ca CD-iul TACERII sa fie declarat Secret Bila si Sucuri Gastrice-Exclus sucuri intestinale si
  cagbogazoase.
  – Cel care citeste, in public, poate face greseli si de ortografie si de ortopedie.
  – Nu alegati dimineata cu stomacul gol. Alergati cu capul gol.

 12. Oameni buni , prostia nu salveaza Romania!
  Manipularea se produce astazi din cauza lipsei de carte ,de intelegere!
  Pana in 90 se facea carte ,dar nu prea era informatie!Acum e prea multa informatie si nema carte!
  Grosu e prosti!
  Daca nu era prosti nu votau timp de un sfert de veac asemenea specimene!
  Daca nu e carte ,nimic nu e!

 13. Eu nu mai fusesem de mult la mine la tara ,unde altadata eram FRUNTEA si chiar POPA LOCULUI,imi zicea primul SARU-MANA. Acuma s-au schimbat multe,
  Chiar in dreapta proprietatii mele de 5 hectare ,la capatul de la SOSEA,unu a deschis un centru de fier vechi colectand masini uzate ,unele de colectie,cum e un lamborghini. Mai incolo,lipite de scoala,dreapta stanga,2 magazine de jocuri de noroc.In locul caselor cu palimare,au aparul viloaie cu 2 etaje si mansarda goale.Dar lipite de sosea PENSIUNI cu 20 de camere, chiar intotdeauna goale.
  Sint bani multi.unii ii gasesti pe jos, nu se mai apleaca lumea sa ia ortul mortului .
  PESEDEAUA NE-A BAGAT in acest DEZMAT PECUNIAR,ne revenim greu,greu.
  Nu mai vezi betivi in shant,oamenii beau whisky,ce imbata greu.

 14. IMEDIAT dupa revolutie,am fost la PRIMARIE,care vazandu-ma s-a ridicat brusc in picioare.Primaria era alcatuita din noul primar care alungase pe ala ceausist,si din restul personalului,adica omul de servici,pompierul si contabilul ,toti intrupati intr-un singur salariat
  .Acuma PRIMARIA veche casa boiereasca rechizitianata,s-a latit fatza,spate,dreata,stanga,cucurigu.
  Pe fiecare latura flutura mare STEAGUL UIE.
  Zici ca e cladire din BRUCSEL,nu mai mica ci mai POPU-LATA.

 15. Domnule Nistorescu ar trebui să mergi și-ntr-un sat moldav din județul Vaslui să vezi binefacerile conducerilor înțelepte din ultimii 30 de ani… dacă-n Ardeal te-ai întristat în Moldova te-ai îngrozi…
  Am revenit pe plaiurile strămoșilor mei după mai bine de 20 de ani… Tristețe e puțin spus… pur și simplu m-am îngrozit…
  Mi-am dat seama că cei care conduc nația română sunt complet rupți de realitatea din teren…
  Ar fi prea multe de spus și rezolvarea problemelor ar dura mai mult decât timpul profețit de bolșevicul ăla de Brucan…
  Nu știu dacă realizați dar pentru a avea o Românie funcțională ar trebui schimbați toți funcționarii din administrația publică locală și centrală, aproape toți polițiștii locali și procurorii precum și o mare parte din judecători care dau hotărâri strâmbe. Politrucii din Parlament care-și zic deputați și senatori și care-s la mâna serviciilor (peste 95% dintre ei) ar trebui să înfunde pușcăriile… procentajul fiind valabil și pentru europarlamentarii români…
  Din nefericire pentru mine am ajuns și eu la concluzia lui Petre Țuțea.

 16. in bugetul 2020 se ”taie” 20% din ce a fost prevazut in 2019, atunci tragedia este inca ”o facere de bine”…odata a fost „au trebuit sa moara ca sa demisioneze” acum „a trebuit sa moara ca sa taiem din bugetul pt Sanatate” si sa sprijinim mediul privat, acolo daca se intampla o tragedie este doar un eveniment tragic, daca este acolo unde putem face declaratii politice este altceva…Viata a devenit o afacere de ”dreapta”…asa este in lumea civilizata, ai bani traiesti daca nu ajungi sa salvezi pe altii dupa…

 17. ‘ Realitatea românească și … fețetele sale ‘, una este ‘realitatea’ din gura politienilor și alta este realitatea de dincolo de vorbele lor goale, gen ‘ am redus supraacciza dar … conform codului fiscal am crescut/actualizat acciza ‘ .

 18. ‘ Realitatea românească și … fețetele sale ‘, una este ‘realitatea’ din gura politicienilor și alta este realitatea de dincolo de vorbele lor goale, gen ‘ am redus supraacciza dar … conform codului fiscal am crescut/actualizat acciza ‘ .

 19. La tzara e rau ca din cauza exodului de apti la oras-diaspora e dusa tot la orase- au ramas persoane fara bani. Daca in bucuresti la supermarchetele occidentale gasesti PULPE DE PUI proaspete cu 6 lei kg,la tzara JEGUL DE KIOSCAR vinde pulpa de pui,rascongelata,putreda,cu 18 lei kilul. si primarul accepta ca murind batranii -de cauze naturale-le ia PAMANTURILE.!

 20. e cazul ca dupa 3 decenii sa lasam deoparte alegatiile=cacanariile= cu informatorii, Toate persoanele cu functii de conducere in ceausism trebuia sa dea NOTE INFORMATIVE,care in general erau de bine. De note erau mai feriti cei de la SAIBA,ce sa zica un zugrav despre un zidar?

 21. Ani nu sunt nici mincinosi , nici nemincinosi ! Oamenii sunt asa ! Si ticalosi ! Indeosebi politicienii si ziaristi … cel putin eu asa vad in Romania !

 22. Daca ati fi urmarit comentarile unora ati fi descoperit ca multi sunt ingrijorati de ”noaua viziune” in care cei din Arcul Carpatic au fost ”stimulati” sa se ridice plini de dispret impotriva moldovenilor dvs si sudistilor care s-au jertift si in WW I cand Regatul era neutru si in WW II pt ca in urma Dictatului de la Viena o parte din Ardeal a fost rupt, iar regimul horthist a ucis si schingiuit in toata zona, ramanand in mental doar Ip si Traznea. Am fost socat sa citesc comenatrii despre neamul teleormanean, dambovitean sau moldovean, ca si cum n-am fi un popor. Deci nu domnul pomenit a indus, inca din anii ’80 este o miscare internationala, sa speram ca totusi norii negrii nu vor distruge firavul fir al istoriei unui popor. Poate nu ar trebui sa ne mandrim ca a fost denumita „gradina Maicii Domnului”, in gradina nu traiesc oameni ci doar flori/pomi. Sa speram ca vom dainui peste veac si ca nu banii vor fi totul…

 23. Da Dle Nistorescu, democratia merge impiedicat, doar dictatura inainteaza OBLU…pe care sa o preferam??

 24. Opriți-vă domnilor și doamnelor din văitături și ocări! Românilor le plac ,,MĂSCĂRICII,,.. (reiese din sondaje )..iar din de ăștia e plin și ,,La trecoceni;;… și la ,,Polata Victoria,,..și mai în fiecare minister: Sică cu …urul când ,,în premierat-când în primărie, S-Câțu supradotatu ce umplu toate ,,GAURURILE,,..,pânza de–Vela vrea cu tot vântul să-l sufle pe Arafat ăi să vândă iute,iute funcționala instituție creată de ,,arab;; , ;telefonica ministră, ; Ciuca-șul cumpărător de ,,zburătoare vechi ce le vor folosi la stră- pungerile noilor ,,autostrade,,…ETC,,iar condcător de,,zgomoturi,,bruxelianul nebruxelan iar peste toți ,,pontașul șăf,,- învingătorul democrației (ori kreatorul demo…)

 25. Asa a zis si Hitler in 1933! Klaunul stie el bine cum sta treaba „nemteasca”! Eu, copil din ardeleni, fugiti din Marginime, de „ofensiva” papistasilor la finelel secolului 17, stiu mai bine ce inseamna „democrtatia” sasilor, secuilor si ungurilor din Ardeal! Klaunul nost a reinstaurat si politic, Unio Trium Nationum, ca economic este mai de mult!

 26. @gaman. Ai dreptate securistule, acum este târziu, trebuia la revoluție sa umplem pușcăriile cu voi.

 27. Vedem niste cătușe la TV ,si ne trece supararea dar nenorocitii ne-au luat si cătușele e timpul sa ne revoltam nenorocitii ne-au luat si circul ? Ce sa facem daca am fost generatia lui Orban am îmbătrânit muncind si Orban cu chitara prin politică …sa nascut politician saracu are 48 de ani si 25-30 de politician ca si werner turcan a uitat sute de perechi de chiloți prin vilele lac de la 1 la 100 si alte vile de protocol ,birouri si ambasade dupa o revolutie facuta de Radulesca cu arma in mana

 28. ma adresez cu o metaora preferata de idolul tau ilici si-ti zic-mai animalule,daca nu crezi cas-a ieftinit benzina fiind cea mai ieftina din UIE care se va pune cu parul pe ORBAN si CATU,du-te ma la pompa,si constati cu OCHIOMETRUL si cu BUZUNARULca s-a ieftinit,ANTENACIOSULE! gaman

 29. Nici eu nu știu să descriu ce sentiment am avut cînd m-am întors pe meleagurile natale.
  Casele care alta data aveau perdele cusute in geam și garduri văruite la poarta sunt niste cocioabe, văcuțele care altădată existau în fiecare gospodărie, mai sunt 5 in tot satul, cimpul altădată muncit acum este mare parte pirloaga plin de hoituri de animale aruncate, generația noastră complect degradată fara nici o sursa de venit pt că transportul la oraș nu le permite un program de 10-12 ore in privat, pt că salariul minim pe economie nu le permite o chirie de 200-300 de euro și utilități,în comuna nu pot munci decit că argați zilieri pe moșia primarului, pt că dacă vor să acceseze fonduri să facă ceva trebuie sa aibă în primul rând ceva animale, paminturile, și bani pt firme de consultanta, și degradarea va fi și mai mare peste niste ani copii lor care termina 8 clase nu vor avea cum să se întrețină în oraș pt a putea continua studiile.
  Dar lucrul minunat este că peste aceasta mizerie tronează mari și falnice cele două palate cu turnuri și foișoare ale primarului și fratelui acestuia.

 30. Domnule Nistorescu, inteleg ca dupa dumneavoastra seful IPJ Valcea, tatal mafiotiolor hackeristi din Valcea care au praduit mii de oameni si care a incalcat Codul Rutier nu trebuia demis de ministrul Velea, ci decorat de Iohannis cu Steaua Romaniei?!! Romanii sa puna dracului osul la munca, sa cultive in si canepa, sa se imbrace din haine facute din canepa si in ca stramosii lor si nu in haine second hand din Olanda! Nu sunt de vina olandezii si patronii de magazine second-hand de lenea si putorosenia romanului ortodox, geto-dac care l-a scos din pepeni si pe Creanga, pentru ca nu-i asa ” muieti is posmegii”? intreaba geto-dacul duhnind a putorosenie, lasitate si victimizare! 2020 este Anul Nou cel Bun. In comparatie cu guvernul PSD 2019 condus de analfabeta veve,cu analfabetii andrusca si budai plus dughenistii ca teodorovici guvernul PNL deste Alba ca Zapada. Daca mama dumneavoastra lua foc la spitalul Floresca il mai infierati pe Ungureanu?! Doctorul Beureanu este un las si un incompetent pilos care s-a ajus in viata fiind sluga PCR si a PSD, nu prin merite profesionale! Ca sef de echipa chirurgicala doctorul Beureanu care intr-o tara normala, nu ar fi fost sef de echipa nici la recoltat tomate este responsabil de de pregatirea si calitatea profesionala a echipei cu care opereaza, implicit de moartea femeii. 2020 va fi anul in care in Romania se va alege graul de neghina.

 31. „Amarata asta de la Carpati”(asa-i spunea cu tristete poetul Ion Gheorghe) nu mai are deloc stima de sine.

 32. Pentru ‘ cel cu neuronul rătăcit ‘, ‘inteligentule’ se vede clar că toate bazele de impozitare au crescut, treci pe la pompă săptămâna viitoare !

 33. ALO,BAI FRAIERILOR LA NOILE ALEGERI SERVICIILE VOR ADUCE PNL – ul LA 130% CA EI NU STIU CAT REPREZINTA 100% CA ATUNCI CAND AU BAGAT LA PNL,USR,PMP ATATEA VOTURI DEOARECE AU UITAT DE UDMR SI A FOST NEVOIE SA BAGE 1000 DE VOTURI LA UNGURI LA CALAFAT SI ALTELE LOCLALITATI ASEMANATOARE DIN SUD UNDE NU ESTE PICIOR DE UNGUR.TRAIASCA SI INFLOREASCA UNIUNEA SERVICIILOR NOASTRE CU CELE STRAINE PENTRU PROPASIRA NEAMULUI ROMANESC SI A PATRIEI CINSTIRE ROMANIA.

 34. Romania, fosta tara, actulmente un bantustan plutocratic pe sistem sud-american sub umbrela americana si germano-rusa si impanata cu povesti vanatoresti macroniano-frantuzesti. Teritoriu condus de servicii secrete si procurori in avantajul stapanilor occidentali ai bantustanului. Teritoriu fara industrie, fara agricultura, fara sanatate, fara infrastructura dar cu cheltuieli abradacabrante in zona armamaentului, a serviciilor secrete si a magistratilor, cu zero beneficii pentru iobagime!

 35. matale esti un om trist si mereu suparat. cred ca si din rai vei carcoti. o nuanta:ce vine dinspre psd,nu prea iti provoaca suparare.

 36. Bre domnu’ Nistorescu , toate nenorocirile astea pe care le vezi in Romania si pe care le insiri in articol , pe 1 noiembrie 2019 nu existau ? Ca nu te-am auzit plangand asa , cu vorbe , de biata tarisoara ! Nenorocirile au aparut brusc dupa 17 noiembrie 2019 ? Asa nitam-nisam ? Si ai avut brusc o revelatie divina dupa niste sarmale , piftii , carnati , slanina si palinca ? Sau dupa bicarbonatul obligatoriu si ragaielile aferente ?

 37. Și totul este atât de simplu! Caut OMUL capabil să conceapă un Proiect de Țară genial, care să absoarbă interesul entuziast al mulțimii, forța de muncă bine remunerată(„Veniți dragi români înapoi, veniți acasă!”), plevușca derbedeilor și pezevenghilor, a leneșilor să rămână pe dinafară, cu o ECHIPĂ pe sprânceană, dar care să aibă abilitatea de a urca sus de tot, făcând pe… Păcală, pe prostul, ca să poată păcăli „vigilența” SS, a trinoamelor și polinoamelor antiromânești, ce abia așteptă la cotituri asemenea oameni pentru a-i faulta, a-i curăța și cu „ajutor” extern(vezi numai abuzul FBI în peltica justiție românească, bine burdușită cu bani)! Am crezut, naiv, că Prostul Închipuit ar putea fi WKJ, dar… nu este el omul! Numai un om providențial ne poate salva. Abia aștept clipa în care să pot „pipăi și să urlu: ESTE!” Iată Omul! Ecce homo!

 38. Doamne,ce ministru bun la Munca era Budigai,ala cu facultate terminata pe la Dalga,cand trecuse de prima tinerete(c-asa e noua moda!). Cum iesea el la tv.si-i certa pe toti:moderator,invitati,telespectatori. De la inaltimea lui de Dalga Sau madam Dan,cu facultate ecologica, cautatoare de microfoane prin prize,febletea lu” unu Dragnea,acum detinut politic al binomului,statului paralel s.a.m.d(ati uitat campania?). Si dintr-o data, Nistorescu vede ce-i in tara. Pai du-te prin Moldova lui Oprisan sau Oltenia febletei dtale. Olguta. Sa vezi acolo cum a scos Psd-ul tara din namoale. Si de toate astea sunt de vina astia, nu aia care au fost,nu-asa? Regrete?! Rabdare,vor reveni prietenii dtale. Asta daca astia-s niste prosti. Sau daca i s-a umflat capul lu” ala de-i prim.ministru. Dar nici la Psd nu se vede bine cu caricaturile actuale. Prevad un viitor sumbru pt.presa „deontologica”.

 39. Exista PRECEDENTUL NATIONAL Petrov care-i ingroapa pe toti cei ce au fost binganitori mizerabili ai securitatii, plasati strategic de aceasta in politica si care refuza sa-si recunoasca cinstit faptele. Un sceptic poate crede ca majoritatea celor ce colcaie in politica actuala sunt oameni ai securitatii sau sunt legati ombilical de aceasta. Daca tatane-su lui Orban n-ar fi fost mahar securist (asa se zice), are oare Sica vreo valoare speciala care sa-l recomande ca premier? In mod clar ca nu. Despre Basescu, pana a deveni Petrov, orice roman cu ceva in cap era convins ca a fost omul securitatii. Il deconspira exact trecutul sau dar si evolutia sa spectaculoasa postdecembrista, desi nici in cazul sau nu putem vorbi de niscaiva valori speciale, afara de aceea cu care a fost dovedit de CNSAS mai tarziu, chiar foarte tarziu dupa ce le daduse tzeapa cea mare romanilor. In cazul acestor indivizi ce au tupeul de a se indesa in continuare la ciolan (sau poate nu pot refuza, este si aceasta o varianta de luat in seama) nu hartiile ii dovedesc sau ii albesc, ci simpla lor ascensiune la varful institutiilor de forta. Nu orice neica nimeni venit de nicaieri ajunge acolo fara proptele sau recomandari beton. Iar trecutul de binganitor este una dintre cele mai sigure recomandari.

 40. „Anul Nou cel Mincinos…… un rahat ne-a adus”, iar mesajul impostorului Iohannis în Mesajul său de Anul Nou că 2019 a fost „anul victoriei democrației” te face sa te prapadesti de ras! Care democratie, cea a pedeleprelor, infractori lipsiti de bun-simt? A dictaturii joianis care spune ori esti cu mine, ori esti impotriva si apoi trebuie sa fi eliminat, desfintat? Sa fim seriosi! Bine spus „Anul Nou cel Mincinos”!

 41. Situatia in zona araba s-a schimbat. Daca in perioadele de timp trecute Cineva crea multiple Conflicte artificiale de pe urma carora sa (se) profite, acum Altcineva le strica aranjamentele. A se intelege foarte bine ca principalele Razboaie si Conflicte ale lumii din Istorie (inclusiv „vrajeala” cu Teroristii si Blocurile Turn) au fost provocate de Forte din afara partilor beligerante. Acum vom avea parte de o ruptura a Strategiei celor care credeau ca Circul va merge la Nesfarsit sau, mai precis, pana la incadrarea in „tiparele” Planurilor Oculte (ieftine) urmarite…

 42. Minciuna este mai departe o practica, care se aplica cetatenilor Romaniei. Ea se exerseaza si se lucreaza devenind o piatra de pret pentru cei aflati astazi la putere, o piatra ce inlocuieste uitarea. Oamenii uita de foarte multe ori, sa priveasca inapoi. Justitia e pe mana unor tineri slabi pregatiti. Sa nu mai vorbesc de muzica si arta ce se copiaza sau plagiaza chiar, din afara. Sanatatea, invatamantul, reformele in economie la fel. Ma intreb, exista cu adevarat o noua generatie intelectuala in Romania? Critica nu mai e critica, se transforma intr-o lovitura pe care o dai celor ce te incomodeaza, cu orice pret ei trebuie loviti verbal. Si asta se intampla de multe ori cu placere, cu ranjetul mincinos pe buze.

 43. FARA ONOARE!…asta este „noua lume” chipurile „moderna si progresista”…pierderea umanismului si dispretul manifest fata de ascendenta fiecarui individ cat si a natiunilor in ansamblu au devenit o tinta a globalismului si libertarienilor si noi (printre multi altii !) nu puteam face exceptie…exprimarea manifesta a demnitatii individuale umane si/sau nationale a ajuns sa fie pedepsita INSTANTANEU cu ajutorul tehnologiei (pornind de la manipularile pe retelele de socializare pana la drone ucigase acolo unde interesele socioeconomice sunt determinante!)…este un extrem de DUR si SURD razboi al „nucleelor” pentru supravietuire si aparitia „omului providential” in acest context al incalcarii flagrante a regulilor societatii civilizate, democratiei si a ceea ce ar trebui sa fie „statul de drept democratic” si-ar gasi raspunsul IMEDIAT in discreditare/eliminare!… cat despre noi nu imi ramane decat laitmotivul (de cautare a echilibrului!): siktir democratie neosecurista, coloniala, iohannista si antiromaneasca!

 44. Cornel Nistorescu: Un editorial, o contemplatie realista si trista. Oare profunzimea acestor ganduri sa ne scoata din mediocritatea noastra care–prin comparatie cu natiunile la vest de noi–, dureaza de „2050” de ani ?. NU. Absolut NU. Am fost si suntem prea „plini de noi insine”. NOI, Ardealul SI Banatul vom face tot ce este omeneste posibil sa revenim la locul nostru in Europa Centrala SI de Vest. La Multi Ani !. Uniunea Ardelenilor SI Banatenilor (UAB), Cluj.

 45. Vasile Militaru
  Bucură-te Ţară!…

  gânduri intr’o zi festivă

  Bucură-te, Ţară scumpă, îmbrăcată de paradă,
  Că, din alte ţări străine, vin prieteni să te vadă!
  Şterge-ţi lacrima din gene!… Ce oftezi într’una frântă,
  Când atâtea muzici cântă?…

  Cântaţi muzici, cât mai tare, toate câte sunteţi voi,
  Ca să nu se-audă plânsul văduvelor de război!
  La răspântiile toate, muzici, azi cântaţi, cântaţi,
  Că prea gem, sleiţi de foame, marii noştri „mutilaţi”?…

  Azi e zi de sărbătoare şi datoare eşti să joci,
  Ţara mea cu jale multă, jefuită de escroci!…
  Foametea şi desnădejdea tu n’ai drept să ţi-le spui
  Ţară scumpă, nimănui,
  Când la tine ospătează toată lifta cu pistrui?…

  Cine să-ţi ogoae plânsul?… Să te-audă, cine poate,
  Când atâtea muzici cântă la răspântiile toate?…
  Cui, o lacrimă să’i pice,
  Că ‘n bordei n’ai foc pe vatră,
  Când tâlharii ce te pradă, ospătând, duc trai ferice,
  Infrăţiţi cu veneticii, în palate mari de piatră?…

 46. Cum vrei oare, scumpă Ţară,
  Soarele dreptăţii sfinte pe-al tău cer să mai răsară,
  Dacă toţi cei ce te fură, liberi petrecând, fac haz
  Şi, când ceri să intre ‘n ocnă, scuipă ‘n bietul tău obraz?!
  Oare, când vei pune mâna, Ţară scumpă, Ţară blândă,
  În grumajii celor care vor ca Iuda să te vândă?
  Celor cari într’una rod
  Multul gliei tale rod, –
  Câţiva hoţi înfipţi în ceafa unui biet întreg norod?…

  Dar… mă iartă, Ţară blândă, că, de-a tale suferinţi,
  M’am trezit şi eu, cu tine, a haiduc scrâşnind din dinţi.
  Azi e sărbătoare sfântă,
  Când, – deşi flămândă eşti, –
  Nu se plânge, ci se cântă
  Întregirea ce ţi-au dat-o Sfinţii dela Mărăseşti?…

  Mâine însă, Ţară scumpă, sfinţii tăi suiţi la cer,
  Să le faci dreptate cer:
  Viaţa nu şi-au fost jertfit-o ei, Arhanghelii tăi mari,
  Pentru ca tu s’ajungi roabă unor ceţe de tâlhari;
  N’au murit, scăpându-şi Ţara, marii noştri mucenici,
  Ca să ţi-se ‘nfigă ‘n glie gloatele de venetici!…
  N’au căzut pentru desfrâul
  Hoţilor ce’ţi fură grâul,
  Ţară plină de belşug,
  Nici, – când lor le crapă burta, – tu să tragi flămândă ‘n jug!

 47. Azi deci, fâlfâind drapele, cântă, Ţară fără pâine,
  Şi, – cum cer ai tăi Arhangheli, – judecata s’o’ncepi mâine
  Ori destinului tău mare fir de aur ştii să’i torci,
  Ori întreaga ta grădină va fi cocină de porci!…

 48. Intrati pe „Departamentul de Informatii Romania”, la „Iluminatii si Guvernul Mondial”…

 49. Iohaniss si democratia !
  Omul acesta e bolnav si ar fi bine sa fie internat intr-un spital din Transilvania al carui produs este !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.