Aparatele pentru apnee în somn, susceptibile că ar provoca decesul

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a anunțat în această săptămână că aparatele de tratare a apneei în somn retrase anterior de pe piață au fost asociate cu moartea a 561 de persoane.

În iunie 2021, agenția a anunțat o rechemare a aparatelor Philips Respironics BiPAP și CPAP – dispozitive purtate peste noapte în timp ce cineva doarme – precum și a ventilatoarelor, afirmând că „spuma de reducere a sunetului pe bază de poliratan pe bază de poliester (PE-PUR), care este utilizată pentru a reduce sunetul și vibrațiile în aceste dispozitive afectate, se poate descompune și poate intra în calea de aer a dispozitivului”.

După cum a menționat agenția în alerta sa inițială, „resturile negre din spumă sau anumite substanțe chimice eliberate în calea de aer a dispozitivului pot fi inhalate sau înghițite de către persoana care utilizează dispozitivul”, notează people.com, scrie stiripesurse.ro.

Reacția producătorului

Într-o declarație pentru PEOPLE, un reprezentant al Philips a scris: „Pe baza investigațiilor de până acum, Philips Respironics nu a găsit date concludente care să facă legătura între aceste dispozitive și decesele raportate în aceste rapoarte privind dispozitivele medicale.

Compania mai afirmă că  nu se așteaptă ca utilizarea dispozitivelor sale de terapie a somnului cu spumă PE-PUR să aibă ca rezultat daune apreciabile pentru sănătatea pacienților.

Teste suplimentare sunt în curs de desfășurare”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

9 Comentarii

  1. Europa aparatele de apnee sunt decontate de stat. La noi, platim sanatatea la toate locurile unde esti angajat si cand mergi la spital, mergi cu serurile in plasa!…
    Daca ai concomitent trei locuri de munca, platesti de trei ori!

  2. practic este ca si cum ai fi in coma si ti se pompeaza aer cu forta…este logic. spun asta de 10 ani, iar „medicii” se uita stramb la mine ca le stric afacerile cu tot felul de securisti bigpharma bagati „deep” in inchierierea acestor mizerii…

  3. daca suferi de apnee si nu o tratezi, adormi la volan. Asta nu o stii sau vorbesti din filme?
    Ar mai fi o solutie sa slabiti dar cati reusesc?

  4. Daca suferi de asa ceva, nu este normal sa te cureti mai repede?
    Este logic ca la o boala cronica respiratorie si incidenta mortalitatii sa fie mai mare.

  5. nu sufar de apnee, dar ma intreb cum or fi supravietuit bunicii nostri pana la 100 de ani…? bunica-meu uita sa respire in somn. ma intreb cum o fi supravietuit razboiului? a mai pierdut si-un picior pentru ca rumanii sa devina tampi si panicati de orice… noi, copiii, atunci ne amuzam copios. v-au spalat rau pe creieri astia, mah…

  6. pentru o ruda m-am interesat si da, stiu lucruri „din teren”, pentru ca m-am intalnit cu tot felul de situatii. ruda traieste si acum…ha! de 5 ani se chinuiesc „medicii” sa-i bage pe gat aparat de pompat aer cu japca in plumoni, cu chirie.

  7. Eu zic ca o cotarla care sa te latre daca incepi sa dai ochii peste cap e mult mai sanatoasa. Si mai da si din coada. Se practica cu succes si la persoanele cu epilepsie.

  8. Sa vedem pretul actiunilor Philips cand o sa inceapa sa curga despagubirile pentru sute de oameni trecuti pe lumea aialalta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.