Au scăzut rezervele valutare ale BNR

Banca Naţională a României

Rezervele BNR au scăzut în luna mai faţă de luna precedentă, reiese dintr-un comunicat, postat pe site-ul propriu. 

La 31 mai 2018, rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la nivelul de 33,12 miliarde de euro, faţă de 33,53 miliarde de euro la 30 aprilie 2018, arată un comunicat al Băncii Centrale.  În cursul lunii mai au avut loc „intrări de 2,18 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele”. Totodată, în luna mai au avut loc „ieşiri de 2,6 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele”, se arată în comunicat.

Potrivit BNR, rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,71 miliarde de euro. Astfel că rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 mai 2018 au fost de 36,84 miliarde de euro, faţă de 37,16 miliarde de euro la 30 aprilie 2018.

„Plăţile scadente în luna iunie 2018 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 1,698 miliarde de euro”, a mai comunicat banca centrală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. oare de ce se diminuează rezervele „obligatorii” ale bancilor. asta înseamnă o scutire de impozit direct pe bănci- (un fel de TVA pentru bănci)???? asta în condiţiile cresterii ROBOR, a inflaţiei şi a dobânzii BNR!!!CIUDAT

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.