Alianța AUR acuzată că l-a furat pe Ștefan cel Mare

Asociația Pro Democrația (APD) atrage atenția că în spațiul public sunt difuzate materiale audio-video preluate și alterate față de forma originală fără acordul organizației.
„Aceste producții aflate în proprietatea Asociației și realizate în baza unei colaborări cu compania Leo Burnett în cursul anului 2014[1], au făcut parte dintr-o campanie de conștientizare a importanței exercitării dreptului la vot (Go-to-vote). Asociația noastră realizează campanii go-to-vote în fiecare an electoral. Videoclipurile la care facem referire sunt arhicunoscute în spațiul public și au fost premiate de industria de specialitate“, scriu reprezentanții asociației. 
Aceștia mai susțin că „videoclipurile APD cu personaje istorice precum Ștefan cel Mare  sau Mihai Viteazul au fost transformate în materiale de promovare electorală de către partidul Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR), utilizate fără drept și re-editate cu însemnele electorale ale AUR. Utilizarea acestor materiale reprezintă o încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală ale APD și Leo Burnett.
Facem apel către acest competitor electoral să retragă deîndată materialele de promovare și să respecte drepturile de proprietate intelectuală.
Totodată, solicităm autorităților abilitate ale statului, precum Consiliul Național al Audiovizualului, Autoritatea Electorala Permanentă și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării să intervină în baza competențelor lor pentru interzicerea difuzării acestor producții video modificate fraudulos și denaturate de la scopul lor.
De asemenea, adresăm rugămintea organizațiilor media să se abțină de la preluarea și difuzarea acestor clipuri electorale obținute prin metode abuzive la regimul special al drepturilor de proprietate intelectuală“.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

19 Comentarii

 1. inteleg,nu sunt sfinti in AUR,mai un portofel,mai sacosa unei batrane,mai un viol in grup la congres, dar sa-l furi pe Stefan cel Mare e impardonabil
  sa nu apuce sa vanda bronzul,militia trebuie sa se miste

 2. Ha, ha! “Pro Democrația” și alte soroșisme să dau de ceasul’ morții dupe ultimele sondaje…

 3. Pai AUR ar trebui sa producă niște filme cu acei domnitori ,pentru prostovanii auristi. Le este pana și lor jena sa-si afișeze candidații. Pai dscul liber fara minte pe cine votează,pe Ștefan cel Mare?

 4. Pompierii știe că întro pivniță inundată bagi apă ca să scoți apă. Și Cristoiu știe că dacă bagi pe Ivan cel Groaznic întro arhivă, scoți pe Vlad Țepeș din tabulariul de la Sighișoara și faci băltoacă pe centru la Timișoara.

 5. …ma intreb cum a obtinut aceasta organizatie proprietatea acestor productii?…nu de alta dar filmul a fost turnat in 1975, din banii tuturor, ca atunci se finanta de la buget si aceasta activitate…ma mai intreb ceva: poate nu sunt bine informat dar am inteles faptul ca prin ardeal ni se cam sterg urmele, au fost inlaturate mai multe statui ale unor romani importanti pt istoria tarii si a locurilor, s-au schimbat numele strazilor care aveau aceeasi importanta culturala…sa inteleg faptul ca ei au aprobat, ca nu i-am auzit sa faca scandal…

 6. … spune: Nene,nu ti-e jena de tine? De ce mama nai-bii ai renunțat educație? Ești mândru roman cu sărăcia și prostia ca virtute patriotica. Cat de jos gândiți. Mi-e jena de voi. Și al nai-bii ,aveți și drept de vot. Faceți România de ras.

 7. ca ardelenilor le place, doar voteaza pe urmasii lui Basescu unde-i afla s-au vopsit PNL, USR, PMP si mai nou isi zic ADU. Iar Basescu dupa ce a fost criticat de Clotilde acum o sustine cu frenezie, umbland prin emisiuni. O fi crezand-o mare licurici ca si ardelenilor carora le miros rau domnitorii ei sunt cu Traian pe care-l pupa ca i-a facut sclavi si azi.

 8. Unde e raspunsul celeilalte parti acuzata de „furt”? Nu cumva lenea ziaristilor de a informa corect si complet miroase a manipulare? Cine sunt adevaratii hoti? Nu mai avem voie sa pronuntam cuvinte din limba romana pentru ca niste smecheri au drept exclusiv de folosinta asupra lor?

  Istoria nu cere drepturi de autor. Daca prin absurd AUR a folosit materiale din campania acelei asociatii sorosiste probabil nu s-a stiut de unde provin. Oricum e greu sa banuiesti ca „dacul” leo burnett ar sti sau ar fi interesat sa afle ceva despre istoria noastra, cu atat mai putin niste globalisti.

 9. Si care e problema? Trebuia sa se afiseze cu Ratiu si Coposu, Baiden sau Zelenschi.Pe astia doi din urma vi i-a lasat voua!

 10. Parca in 1940 Coposu avea 26 de ani in 1940, iar Ratiu 23 de ani, dar unul s-a ascuns in spatele lui Maniu spion britanic celalalt a fugit in Marea Britanie asa ca in razboi au mers restul, restul si-au dat viata ei doar si-au aparat pielea si burta, cand restul trecea prin foamete si lipsuri. restul tinerilor nu faceau politica, nu au avut pe cineva care sa-i salveze de razboi. Si mie mi-ar fi placut sa am bunici, dar pt mine ei au fost doar o poveste din cele multe in care mi s-a povestit de mosul de la Plevna, cel din razboiul din 1913, din WW I si WWII de lagarul de la Ulm si partizanii francezi, de muntii Tatra dealul Tuhar si satul Divin unde s-a inaltat la cer si inmormantat in curtea biserici apoi stramutat la Zvolen unde se odihnesc 10.500 de eroi romani, nesemnificativi pt ipocritii de atunci si de azi. Il pretuiesc pe Stefan cel Mare si Sfant, un Musatin cu radacini in Tara Romaneasca dupa afirmatiile lui Hasdeu, pt ca Musata e munteanca precum Radu miticul descalecator din Fagaras, dar mai adanc e in inima mea e Basarabul Mircea cel Batran cel care a stapanit: „peste toată Țara Ungrovlahiei și a părților de peste munți, încă și către părțile tătărești și Amlașului și Făgărașului herțeg și domnitor al Banatului Severinului și pe amândouă părțile pe toată Podunavia, încă până la marea cea mare și stăpânitor al cetății Dârstorului”. 1386-1418.

 11. Ce-au facut regele Mihai si maretii oameni Maniu si Coposu de au fost luati prizonieri soldatii romani dupa 23 august 1944 si au murit in lagare? Domnul H D H vorbeste 180.000 de prizonieri. De ce nu au negociat? De ce au umblat cu intrigi cei sase gineri ai lui Bibescu sa nu se negocieze pt ca ei traiau linistiti in ambasadele occidentale. Iar parvenitii se gudura cand aud de un vlastar nobil la punga nu si la cinste si onoare, dar de fapt ca intreg apusul putred de naravuri albe(chimice) si rosii(eurovizion etc.)

  PS imi place modificarea fragmentului devenit clip publicitar de campanie. Cineva face mult caz de frica, pt ca s-ar putea sa-si piarda privilegiile de finantati daca se schimba ceva si in Romania dupa multe lucruri tragice…

 12. Aur partid făcut in laboratoarele serviciilor secrete rusești, apoi căcat , pardon, născut la noi.

 13. Rugam pe autorul articolului,CD M (acronim)!?…sa ne PREZINTE de la cine l-a „furat”!? partidul AUR, pe Stefan cel Mare !.

 14. Partidul naționalist-suveranist roman AUR, este singura putere politica care poate PROTEJA cetatenii romani din toata tara,de pretentiile OBRASNICE si IREDENTISTE ale unor „magraoni-colonisit-sovini” !!!.

 15. Dar cine sunt editatii astia de la ProDemocratia ??? sau cine-i asociatia asta ??? Adica dupa neomarxistii astia este o problema ca nu am card la Raiffeisen si umblu cu Aurel Vlaicu in buzunar, deci trebuie sa fim arestati astia care nu ascultam ordinele indobitocitilor lui Soros !?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.