AUR nu mai are voie să folosească afișe cu Avram Iancu

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 1 Alba a dispus înlăturarea afişelor electorale ale AUR cu imaginea lui Avram Iancu. Decizia a fost luată, cu majoritate de voturi, după o sesizare depusă de Societatea Cultural Patriotică „Avram Iancu” din România – filiala Alba Iulia. Dispoziția poate fi contestată, în termen de 48 de ore de la afişare, la Biroul Electoral Central.

„Folosirea imaginii unei persoane (Avram Iancu) pe un material de propagandă electorală (afiş) induce ideea că acesta este candidatul promovat prin materialul electoral, inducere eronată cu privire la identificarea clară a candidatului”, susține BECJ Nr.1 Alba, în hotărârea citată de Agerpres.

Cei care nu au votat pentru această decizie au argumentat că, potrivit prevederilor art. 12 din Constituţie, figura Eroului Naţional Avram Iancu nu se regăseşte printre simbolurile naţionale consacrate constituţional.

La un eveniment recent organizat în Alba Iulia, George Simion, președintele AUR, a afirmat că formaţiunea l-a pus pe Avram Iancu pe afişele electorale din judeţul Alba deoarece și acesta s-ar fi ridicat împotriva „fărădelegilor” actuale.

Foto: Timi Slicaru

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

 1. De ce se fereste Simion sa puna pe afise poza lui Chelaru, Georgescu, i.Antonescu, Zelea Codreanu … ? La aceasta intrebare raspunde Ambasada Israel la Bucuresti si Departamentul de Stat al SUA. Oare stie, deja, ca nu va fi admis pe buletinul de vot la alegeri ?

 2. Citez:”„Folosirea imaginii unei persoane (Avram Iancu) pe un material de propagandă electorală (afiş) induce ideea că acesta este candidatul promovat prin materialul electoral, inducere eronată cu privire la identificarea clară a candidatului”, susține BECJ Nr.1 Alba,”

  Prin aceasta juristii/magistratii de la BEC DESCONSIDERA locuitorii judetului ALBA ii crede inculti si fara minte incat sa-l considere pe Avram Iancu ca fiind candidat. Poate asa o fi in cazul acesta este corect ca niste oameni incapabili sa faca deosebire intre o figura istorica si un candidat mai pot fi lasati sa voteze daca nu au discernamant?

  Lipsa de discernamant a populatiei este specifica numai judetului Alba?

 3. Cum își permit acești nesimnificanti ,mediocri,amatori,fara merite,servitori antiromani da folosească imaginea unor eroi și titanici patrioți români care au plătit cu să gele propriu și chiar cu viața ROMÂNISMUL.DACA ASTAZI AR FI IN VIATA i.AR TRAGE IN Țeapă sau i.at decapita pentru cum tratează mint și manipulează poporul românesc .

 4. ati auzit de personalitati care pot deveni modele de viata? AUR a incarcat sa aduca in atentia locuitorilor valorile neamului. Avram Iancu este un simbol pt moti, dar nu si pt mine, din ceea ce am invatat, are si…nu l-as pune alaturi de Mircea cel Batran, de Vlad Tepes sau Stefan cel Mare si Sfant, mai bine se gandeau la Iancu de Hunedoara dar motii sunt prea nestiutori incat nu au auzit de Iancu de Hunedoara, tatal lui Matei Corvin…Istoria nu-i pt toti si mai alest pt absolventii de Drept din BECJ Alba care nu pot discerne intre un personaj istoric si un candidat, intre un constum de epoca si unul modern. Cam asta e electoratul fara scoala, fara IQ.

 5. Electoratul asta de 34 de ani este bombardat intens și sistematic cu telenovelas,ignoranta,cocalarism,manelism ,non valori ,droguri,pițipoance media,interlopi pensati și epilați cu praf magic,in nas ochi și urechi,băgați la vaccin și identificare digitala ca oile la târla.Dar este de spus și că votanții devin din ce in ce mai puțin iar revoltații care dezvolta stratageme și tactici antiopresive stau in umbra și așteaptă momentul oportun pentru ziua curățeniei și a judecății 😁

 6. Foto: Timi Slicaru

  -asta e destul de neobishnuit,
  poate e vb. de

  סְלִיחָה (sliha) – Hebrew->English – Polly Lingual
  What’s the difference between אַהְלָן (alan), הַי (hai) and שָׁלוֹם (shalom)? Don’t all three mean „hello”?

  -Timmy Sliharu?

 7. Cuibul de viespi penelist autodenumit societatea Avram Iancu a activat celula „democratica” a BEC suparat ca AUR va castiga alegerile. Ieri o asociatie sorosista, azi una a masoneriei, toti „apoliticii” ataca „inamicul public” care ii va lasa someri. Lupta devine crancena cand le sufli ciolanul. De asta imi place AUR!

 8. Folosirea imaginii unei persoane (Avram Iancu) pe un material de propagandă electorală (afiş) induce ideea că acesta este candidatul promovat prin materialul electoral, inducere eronată cu privire la identificarea clară a candidatului….

  Cel mai stupid argument! Nu sunt fan AUR, dar nici nu pot sa accept ca tocmai Societatea Cultural Patriotică „Avram Iancu” din România sugereaza ca romanii habar nu au cine este Avram Iancu! Atunci de ce mai exista aceasta societate si culturala si patriotica care a esuat in menirea ei de a-l face cunoscut pe Avram Iancu? Sunt platiti din bani publici si nu isi fac treaba. Atunci sa-i dam afara!

 9. ”Societatea Cultural Patriotica Avram Iancu” ? Securiștii nu au altă treabă ? Au devenit ridicoli, din păcate pentru noi ei știu că există un ”bazin electoral adânc pentru alde Ciucă și Ciolacu”, atât de ”adânc” încât până și ”catindații” lor riscă să se înece de asta au ajuns la aceste trucuri ieftine ! De ce nu scoateți AUR în afara legii ce vă mai obosiți cu prostii ieftine .

 10. George, da de ce nu folosești figura lui Bula sa promovezi partidul prorus si pe tine, Bula iti seamana fantastic, o simbioza perfecta ar fi, te gândești băiete ?

 11. Afisele pot sa ti placa sau nu, mai inspirate sau prost gandite. . Dar, sa crezi ca daca il pune in afis pe Decebal, votantii o sa cada in capcana crezand ca o sa-l aiba de eurodeputat sau primar pe Decebal.

 12. Cum am mai spus: esti numit extremist sau putinist daca porti tricolorul. Acum esti declarat ilegal daca promovezi valorile nationale.
  Bravo natiune! Multi, dar prosti!
  Sa votati Ciuca sau Ciolacu! Ii meritati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.