Australia anchetează modul în care a fost gestionată pandemia

Australia a anunţat joi o anchetă despre felul în care această ţară a gestionat pandemia de COVID-19, vizând mai ales restricţiile drastice de călătorie şi începutul lent al campaniei sale de vaccinare împotriva noului coronavirus, informează AFP.

Australia a impus unele dintre cele mai stricte restricţii de călătorie din lume în timpul pandemiei, închizându-şi frontierele în raport cu ţările străine timp de doi ani şi plasând în izolare majoritatea marilor sale oraşe timp de mai multe luni.

„A fost o perioadă foarte tulburătoare din vieţile noastre. Însă am depăşit-o”, a declarat prim-ministrul australian Anthony Albanese în faţa reprezentanţilor presei.

„Trebuie să analizăm ce a funcţionat bine şi ce ar putea fi îmbunătăţit, concentrându-ne pe viitor”, a adăugat el.

Pentru cea mai mare parte a fazei acute a pandemiei, strategia australiană a funcţionat, însă relaxarea regulilor de protecţie sanitară a dus la o creştere a numărului de cazuri detectate. Rata de vaccinare ridicată a populaţiei australiene a limitat totuşi numărul deceselor asociate COVID-19.

Această anchetă independentă, ce va avea o durată de 12 luni, va analiza politicile implementate de guvernul federal, a precizat Guvernul de la Canberra.

Ea se va concentra pe furnizarea de vaccinuri, tratamente şi material medical esenţial, pe ajutoarele financiare acordate persoanelor private şi companiilor, pe ajutorul oferit în materie de sănătate mintală şi pe asistenţa furnizată australienilor aflaţi în străinătate.

Unele dintre statele australiene au publicat deja rezultatele propriilor anchete.

Cea efectuată de statul New South Wales a dezvăluit că „erori grave” au fost comise în timp ce mii de pasageri au fost autorizaţi să se îmbarce pe vasul de croazieră Ruby Princess la Sydney, pe 19 martie 2020, înainte ca rezultatele testelor lor COVID-19 să fie disponibile, declanşând apoi un val epidemic.

Din ianuarie 2020, Australia, o ţară cu o populaţie de 26 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 11 milioane de cazuri de COVID-19 şi 22.800 de decese asociate acestei maladii, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Australia a devenit una din primele beta dictaturi fascisto-medicale din lume in contextul fraudei Covid. Acum studiaza cum sa acopere toate gaurile din narativa lor genocidala. Restul sunt povesti pentru gascanii vaccinati

  2. Mda este ca si cum eu mă anchetez pe mine să văd ce am făcut cu banii și dacă m-am purtat ok cu copilul și soția … eventual îmi dau și o amendă….

  3. O tin langa cu rigoarea restrictiilor. Nici un cuvant despre incalcarea grava a drepturilor si libertatilor si, in primul rand, dramele provocate de aceste ,,vaccinuri”. Mai batuti in cap decat ai nostri. Nu pot fi suspectati de intelepciune, nici australienii, nici occidentalii de frunte !

  4. Deh, puscariile de la antipozi ai Majestatii Sale. Nimic de vazut, circulati!

  5. Nu ma mira restrictiile si urmarile care par a comunism si nu democratie. S-au imbolnavit, saracii bogati, de control cat mai strict a cetatenilor incepand cu iesirea din casa pana la intoarcerea din vacanta, control la sange din toate punctele de vedere. Mavgandeam ca e ceva uman dar, dupa cum spunea un roman care a revenit in tara dupa 45 ani de australia, citez „e mai rau ca in comunismul ceausist in australia”,’acum, zilele trecute, spunea „parca e mai bine in australia, ai securitatea personala asigurata din toate punctele de vedere, in Romania nu exista de niciun fel pentru cetateanul de rand”! Concluzia lui „mai bine rau cu rau, decat rau fara rau”! Si chiar are dreptate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.