Austria îl critică pe Macron. Ce ţări nu vor să trimită trupe în Ucraina?

Cehia, Polonia, Germania, SUA şi Ungaria nu intenţionează să trimită trupe în Ucraina, au declarat marţi înalţi oficiali, după o reuniune desfăşurată în ajun la Paris în timpul căreia a fost formulată o astfel de opţiune pentru statele europene, informează Reuters, preluată de Agerpres. Totodată, potrivit EFE, Austria l-a criticat marţi pe preşedintele francez Emmanuel Macron, care a vorbit luni despre posibilitatea ca statele europene să trimită trupe în Ucraina, subliniind că „nimic nu trebuie exclus”.

Cu toate acestea, Macron a subliniat că nu există un consens deocamdată asupra acestei probleme, în timp ce aliaţii au convenit să-şi intensifice eforturile pentru a trimite mai multe muniţii Kievului, în condiţiile în care lupta Ucrainei împotriva invaziei ruse a intrat deja în al treilea an.

„Nu există consens astăzi pentru a trimite în mod oficial, asumat şi avizat trupe terestre. Însă în dinamică nimic nu trebuie exclus. Vom face tot ce trebuie ca Rusia să nu poată câştiga acest război”, a explicat preşedintele francez luni, la finalul unei conferinţe internaţionale pentru susţinerea Ucrainei care s-a desfăşurat la Paris, marcând o netă evoluţie a poziţiei sale cu privire la acest subiect.

Întrebaţi despre afirmaţiile lui Macron, prim-ministrul ceh Petr Fiala şi omologul său polonez Donald Tusk au spus că o asemenea opţiune nu este luată în calcul de guvernele lor.

„Sunt convins că ar trebui să dezvoltăm căile de sprijin la care ne-am angajat după agresiunea Rusiei” împotriva Ucrainei, a declarat Fiala în timpul unei conferinţe de presă alături de Tusk, după o întrevedere a lor marţi, la Praga. „Cred că nu trebuie să deschidem alte metode sau căi”, a adăugat Fiala, insistând că aliaţii se concentrează în prezent asupra sprijinului militar, precum şi a celui umanitar şi economic.

La rândul său, Donald Tusk a declarat că „Polonia nu plănuieşte să trimită trupe pe teritoriul Ucrainei”. „Cred că ar trebui să nu facem speculaţii astăzi dacă vor exista circumstanţe care ar putea schimba această poziţie”, a mai spus Tusk.

În ceea ce-l priveşte, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a declarat că Ungaria nu este dispusă să trimită arme sau soldaţi în Ucraina. „Poziţia Ungariei este clară şi solidă: nu suntem dispuşi să trimitem nici arme, nici soldaţi în Ucraina. Războiul nu trebuie nici adâncit, nici extins, ci trebuie încheiat”, a postat Szijjarto pe reţelele sociale, potrivit MTI.

Niciun soldat al ţărilor membre ale UE sau ale NATO nu va fi trimis în Ucraina, a dat asigurări cancelarul german Olaf Scholz marţi, la o zi după ce preşedintele francez Emmanuel Macron nu a exclus această posibilitate, relatează agenţiile AFP şi EFE.

„Ceea ce s-a decis între noi de la început rămâne valabil şi pentru viitor”, şi anume că „nu vor fi trimise trupe la sol (în Ucraina în războiul cu Rusia n.r.), niciun soldat nu va fi trimis nici de ţările europene, nici de ţările NATO pe teritoriul ucrainean”, a precizat Scholz la o conferinţă de presă.

„Germania este ţara europeană care sprijină cel mai mult Ucraina. Şi aşa va continua. Dar este clar că nu ne vom transforma în parte a conflictului, nici direct, nici indirect”, a mai transmis cancelarul german, într-un mesaj separat postat pe platforma X.

Şi ministrul său al apărării, Boris Pistorius, a exclus ideea că Germania ar putea trimite trupe în Ucraina. „Trupele la sol nu sunt o opţiune pentru Republica Federală Germania”, a clarificat el la conferinţă de presă comună cu omoloaga sa austriacă Klaudia Tanner.

Statele Unite nu vor trimite trupe combatante în Ucraina, a precizat marţi Casa Albă, după ce în ziua precedentă Macron a sugerat o posibilă desfăşurare de trupe terestre străine în sprijinul armatei ucrainene în războiul cu Rusia.

„Preşedintele (american Joe) Biden a fost clar asupra faptului că Statele Unite nu vor trimite soldaţi să lupte în Ucraina”, a declarat, potrivit Reuters şi AFP, purtătoarea de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Naţională al SUA, Adrienne Watson, după ce Biden s-a întâlnit la Casa Albă cu o delegaţie a Congresului pentru a discuta despre ajutorul oferit Ucrainei.

Într-o serie de declaraţii făcute agenţiei austriece APA, preluate de EFE, ministrul de externe austriac, conservatorul Alexander Schallenberg, a declarat marţi că ceea ce lipseşte în aceste momente este „o perspectivă diplomatică”, altfel spus, căutarea unei ieşiri negociate din războiul declanşat acum doi ani de Rusia. Declaraţiile lui Macron „merg în direcţia opusă” eforturilor de a obţine pacea, a atras atenţia şeful diplomaţiei austriece.

„Este evident că ieri, la Paris, nu a existat sub nicio formă un consens asupra acestei chestiuni (…) Şi este destul de surprinzător când se iese cu o chestiune care nu are un consens şi se creează în acest mod o dezbatere de care în realitate nu avem nevoie”, a criticat Schallenberg. „Mai mult, în acest conflict avem nevoie din nou de o perspectivă politică şi diplomatică. Trimiterea de trupe este de fapt un semnal în sens invers”, a conchis ministrul austriac.

Prim-ministrul slovac Robert Fico, ce s-a opus ajutorului militar pentru Ucraina, a declarat înainte de reuniunea găzduită de Macron la Paris că sunt câteva state membre ale NATO şi UE care iau în considerare trimiterea de soldaţi în Ucraina pe bază bilaterală. Fico a subliniat că acest lucru va duce la escaladarea conflictului.

Un oficial al Casei Albe a declarat luni pentru Reuters că SUA nu plănuiesc să trimită trupe să lupte în Ucraina şi că nici NATO nu are intenţia de a trimite trupe în sprijinul Kievului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

40 de Comentarii

 1. Să înțelegem că românia normală și educată a președintelui ar trimite trupe în ukraina!…
  Să zica clar locatarul de la cotroceni cu subiect și predicat..România trimite sau nu trupe în ukraina?…
  În secunda doi să știm ce să facem.!…

 2. ‘ Nuanțe’, Macron ‘ a subliniat că nu există un consens deocamdată asupra acestei probleme ‘, destabilizăm lumea pentru Ucraina?!

 3. Sunt suficiente 4 cuvinte să-l caracterizezi pe președintele Franței: macron este un idy !

 4. Dar romania?
  Iohannis e dispus sa trimita carne de tun mioritic ptr Slava lui Zelenski?

 5. Daca e nevoie toti ciumpalacii din Est vor fi luati pe Front in Ucraina…Cine refuza pierde Ratia de Parizer cu Soia de la NATO…Sper ca nu mai exista dobitoci care nu stiu de ce vine si cum vine mancarea la Hipermarket….Cehia poate pierde Skoda rapid…Doar Polonia si Ungaria au ceva posibilitati de refuz. Ungaria are Rusia, Polonia are catolicismul….Romania este Prizonierul Total, s – a pus rau cu toata Lumea civilizata care este China, Rusia… Romania produce mai nimic, doar cereale. Carnea, laptele, fructele sunt 75 la suta de import…Romanii vor merge pe Front, s – a incheiat tratatul de asistenta militara cu Ucraina.

 6. Sa sustii UKRAINIENIi Cu arme cu resurse de orice fel ca sa se apere ,nu i problema,tot asa si rusii sant sustinuti de altii cu arme Sau mercenari Dar sa trimiti soldati reguluri la nivel de guvern asta.i razboi direct

 7. Rusia nu va avea nicio problema sa trimita trupe in statele europene! Asa se scarpina de zeci de ani, ,,marii europeni” si rusii trag foloase!

 8. rammstein nu te trimite pe tine, fiindca tu rupi bilete la wc public…esti ocupat….

 9. … de aici deducem că ghioceii de la București din acest motiv pregătesc spitalele pentru război? La gradul de slugărnicie din colonie ai noștri sunt primii care trimit iobagii carne de tun.

 10. Vad ca mult prea bogata Romanie falimentata prin contracte paguboase, de ticalosii hoti din frunte, nu se afla printre tarile enumerate ca nu trimit trupe. Vai mama noastra, vanduti de iudele vremelnice ce tot se succed la conducere. Firesc ar fi sa mergeti la razboi, voi miseilor cu tot neamul vostru. Dar nu va fi asa nu? O tuliti din timp in tarile calde mizerabililor! Acolo va asteapta macroul glazurat cu mumia pereche

 11. sa trimiti trupe împotriva rusiei înseamn razboi declarat ,sa vedem cine îsi asuma razboiul si daca au adaposturi suficiente anti radiatii…

 12. Românache, du-te la război cu rușii, aperi afacerile marilor multinaționale, ale sekuristilor locali și casele lui bulibașa Iohanis.

 13. Lavrov a știut de ce a spus : ” Ne doare-n cot !!! ” …Neoconii latră la lună prin rezbelul declarațiilor ! P.S. Un prusac a spus mai demult: ” Cu RUȘII, SĂ NU VĂ BATEȚI, ei sunt INVINCIBILI !!! ” … Stars War i-a obligat pe inginerii ruși ( sovietici) să creeze ” Mâna Moartă ” funcțională din 1985 !!! Realitate sau mit , Russia ( cu 6500 de focoase nucleare ) bate ca la fasole cele mai moderne weapons ( clasice ) pe pielea urcacilor de sacrificiu ! …Frica ( de U235&Co ) ține departe de bostănărie pe Ali- Baba și cei 40 de hoți !!! Puținel stie de ce a spus : ” Ce rost ar mai avea să existe lumea daca Russia nu ar mai exista !!! ” … Doar PROȘTII merg …la război și „viteji” ca Răducu-Tare-n- Gură cu Ghenerali-fara-dinți vor sa moară pt. de-alde Tataia -Zombilica !!! …PACEA este cel mai bun ” război” al RAȚIUNII !!!

 14. @ miki….Zi mincinosule, cand a mai intrat Rusia cu trupe in Europa ca sa intre si acum? O singura intrare in Cehoslovacia ca era in Tratatul de la Varsovia….Vrei sa afli de cate ori a intrat Occidentul in Rusia?…Vrei sa vezi cum te bombardeaza Americanii daca vrei sa iesi din NATO?

 15. Pare că deja îl dezvăluie unul din compromisurile mizerabile ale plavanului pentru a ajunge secretar la nato! Și nu e totul!

 16. Cehia, Polonia, Germania şi Ungaria nu intenţionează să trimită trupe în Ucraina, DAR ROMANIA LUI IOHANNIS care s-a autopropus șef la NATO?
  Băi Iohannis, sluga tot slugă rămâne!

 17. In razboiul asta se moare pentru corporatiile si structurile financiare care vor detine Ucraina “suverană”.
  Astept sa aud vocea care ii va spune lui Macron sa mearga el la raboi alaturi de ceilalti prieteni ai lui Putin din vestul Europei.
  Daca au fost amici de caviar pe vremea contractelor bănoase, să se arunce ei in tocătotul de vieți din Donbas.

 18. Eu aș trimite câțiva „ voluntiri”, care sau dovedit aprigi susținători ai cerșetorului de la Kiev. În fruntea listei l-aș pune pe trântorul național, iubitor de vile luxoase, Iohannis, comandat de Ciucă, că tot are experiență de luptă cu popota și magazia de bocanci și nici Ciolacu nu se cade să lipsească, tot este dedicat trup și suflet cauzei ucra, cu orice risc și plată din partea României. Tot în acest eșalon aș mai include gheneralii părerologi prin mass media noastră cea „supra independentă”. Era să uit un personaj deosebit de important, care este sugrumat de emoție când vorbește despre Jeglenski, plin de ură față de Putin și ai lui, Radu Tudor, secondat de Prelipceanu cum să lipsească acești indivizi din detașamentul foarte dedicat luptei antirusești. Ca băieți de trupă, ordonanțe se mai găsesc câțiva trepăduși, fătuci, postaci, care militează peste tot, hotărâți să servească cauza ucra. Poate așa scăpăm de ei și facem un bine și românilor.

 19. Bineee… Ioh-anus ne-ar trimite și mâine în Ucraina. Noroc cu cei care mai au putina minte!

 20. Ce spune? Este ultima sansa a urmasului grupului etnic…sa se razbune pe Romania si sa…

 21. Asta e gargara pt prosti! NATO si tarile occidentale sunt deja prezente cu trupe pe teritoriul ucrainian, doar ca acestea lupta sub steag fals. Numai ca acesti imbecili care conduc occidentul cred ca astfel de vorbe ii sperie pe rusi, iar acestia o sa o ia la fuga din Ucraina cand aud asa ceva. Efectul va fi invers. Situatia se va degrada si mai mult. La final vor vorbi armele nucleare. Ne-am capatuit cu acesti oligofreni. Pe undeva intuiesc de ce doresc cu orice chip sa devina cobeligeranti. Acesti neo-marxisti sunt in cadere libera accelerata. Simpt ca la alegerile din acest an vor pierde puterea intr-un mod absolut zdrobitor. Si atunci singura solutie pt a stopa alegerile din acest an este intrarea in razboi impotriva Rusiei. Ceea ce inseamna instituirea legii martiale, atat la nivel european cat si trans – atlantic.

 22. Singurul lucru care ma va bucura daca Romania este impinsa in razboi contra rusilor, este faptul ca cele 120.000 capete de bovine vor fi trimise pe front unde isi vor lasa oasele. Cred deja ca securistii stau cu valijoarele gata facute asezate langa pat asteptand ordinul, securisti treceti Nipru. Ura si la gara, hai valea!

 23. Sper ca or mai fi 1-2 cu capetele pe umeri, prin SUBcolonie,
  care chiar dacă își riscă cariera să-i pună frână ineptului de la TreiCoceni.

 24. Eu romanachele destept su rusofob m-as duce – trimis de Joh -anus – cel puturos si faimos ,daca imi dau Bocancii urat mirositori ai ” Bolovanului ” transpirat de la statul in soare – Eroul de la Nashiria ” la popota vestita de fasole si carnati a Gheneralior eroi romani . Sa vezi ce va fugi Ivan de putoarea Bocancilor celui ce debiteaza , numai prostii de Gheneral parsiv si mincinos .

 25. „the master of your mind spune:
  17 SEPT. 2023 LA 5:17
  „ASIMPTOTA … frantha ! ;P spune:
  2 MARTIE 2023 LA 19:12
  Ce ma distreaza trist … la astia ce palavragesc de RAZBOAIE LUNGI de uzura e faptuil ca
  habar n-au de STIINTA MILITARA ( un condens de logica si extrase din istoria razboailer si psihologia umana )
  DE CE ?
  pantru ca intr-un razboi de uzura … fortzele se macina de-o parte mai mult decat de cealalta (de aia n-avem razboaie vesnice !)
  si ca de-a lungul unui razboi IN TIMP fortele in conflict tind spre ZERO cu viteze diferite …adica un razboi e cu totul altfel LA INCEPUT, LA MIJLOC si LA URMA ! … taman din cauza ca fortele nu-s constante IN TIMP ci se degradeaza CONTINUU ?
  Parerea mea de mega-super-inteligent …c-un IQ>145 e ca
  USA va baga l-a-naintare si soldati NATO pe camp …mercenarii s-au cam epuizat necrologic ! ? CREDETI ?”❤️❤️❤️
  MISHTEUX esti un GENIU … 😀 …de ce ? [ce-i propheti straniu misterios in 2 martie E REALITATE azi ! 🙁 ]
  Pentru ca esti in predictii strategice PUNCTUAL-EXACT peste puterile tuturor expertilor pentagonezi de-a prezice in baza scolilor lor de „generali” yankeie 🙁 😛 😀 !
  REPET:
  „intr-un razboi de uzura … fortzele se macina de-o parte mai mult decat de cealalta (de aia n-avem razboaie vesnice !)
  si ca de-a lungul unui razboi IN TIMP fortele in conflict tind spre ZERO cu viteze diferite …adica un razboi e cu totul altfel LA INCEPUT, LA MIJLOC si LA URMA !”
  ____
  S-a-ntamplat ce-a fost pre-explicat in „2 MARTIE 2023 LA 19:122” … privind pierderea de catre NATO(=USA) a „spatiului vital” Ukraina intr-un: – RAZBOI DE UZURA ?
  😀 😀 😀”

 26. „„ASIMPTOTA … frantha ! ;P spune:
  2 MARTIE 2023 LA 19:12”

  ->😎😎😎🤐🎶🎶🎶->

  „Parerea mea de mega-super-inteligent …c-un IQ>145 e ca
  USA va baga l-a-naintare si soldati NATO pe camp …mercenarii s-au cam epuizat necrologic ! ? CREDETI ?”❤️❤️❤️”
  ____________
  Exista printre noi oameni simpli …inzestrati de la natura c-un IQ extra. ORDINAR
  care independent credintei propovaduit-mass-mediatice
  STIU(!) dinainte !

  REPET: MISHTEAUX e PROPHET ! E SPECIAL ! (chiar e „TATA LOR” !:| )

  SHALOM ! … de la o „synagoga din Nord” 🙂 🙁 ! 😐

 27. „„Parerea mea de mega-super-inteligent …c-un IQ>145 e ca
  USA va baga l-a-naintare si soldati NATO pe camp …mercenarii s-au cam epuizat necrologic ! ? CREDETI ?”❤️❤️❤️”

  PROPHETII stiu c e urmeaza …insa …ceilalti trebuie intrebati:

  – CREDETI ? 🙁 🙁 🙁 [„li se vede planul in carti” …de facto tuturor ! 😐 cum copii nu-si pot ascunde secretele fata de maturi la fel guvernele nu-si pot ascude secretele fata de super-genii … ! 3301]

 28. Care Romania lui Iohanis?
  Chiar ne-am timpit de tot!
  Acesti besmetici care conduc UE si slugile lor din Romania sa mearga ei si familiile lor sa liupte cu rusii!
  Cred ca este timpul ca romanii sa se trezeasca din somn!Asta pina nu este prea tirziu!

 29. Austria si tarisoara Ungaria dau lectii UE? Dar UE, nu ar putea sa le dea un sut si sa ii trimita la prietenii lor?

 30. Atunci de ce acest dereglat sexual, care mai are si functia de presedinte al Frantei, maninca kako ? Nu ar fi normal acum dupa ce a infierbintat toata Europa cu ideile lui demente, sa fie sanctionat si sa raspunda pt. ce a spus ? Daca nu este zdravan la cap ,sa mearga la un psihiatru pt. ca in functia pe care o are acum ,poate sa devina periculos pt. intreaga Europa .

 31. Armata romana este deja de un an in Ucraina.A spus-o PUBLIC,la televiziunea propagandista americana SIENEN ,un reportaj cu soldati ai Brigazii Getica din Buzau.Absolut nimeni din armata sau din guvern nu au dezmintit ce spunea criminalul ala ce era mercenar….ucran.

 32. Austria ii critica pe toti si il lauda pe Putin. La fel ca si Ungaria, ca nu degeaba erau ei inainte de 1918 ditamai imperiul, cu austriecii si ungurii minoritari in el……[Rumburak]

 33. Să trimiteți trupe voi ăștia bolnavi mintali din țările occidentale , ăștia de vă mănâncă în coor de elgebetisti ce sunteți. Pe noi ăștia din Europa de Est și Centrală să ne lăsați în pace așa cum suntem noi mai „înapoiați” ca voi ăștia cu „progresul” și cu anti-rusismul vostru patologic.

 34. Unu’ , ca să nu plagiez ,” VREM SĂ ÎNVINGEM RUSSIA, dar nu putem” !!! .. Păi, ce plm vrei, măi GRINGO , să ne trimiteți pe noi la MOARTE pt. …voi !!?? Bă, ști ce , ia mai Du- te in pl. calului, de yankeu împuțit!!

 35. MAGA ! ❤️
  TRUMP ! ❤️❤️
  POTUS ! ❤️❤️❤️

  IQ=?
  😉

 36. Toți românii abia așteaptă să meargă la război contra rușilor, în locul ukranilor, până la victoria finală!

 37. Ccr,csm,iccj,ce mai faceti voi,ba baieti?de ce nu lyati constitutia tarii sa ii aratati la prosti ce scrie acolo privitor la armata tarii si rolul ei???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.