Autostrada A8 în impas: „Să lăsăm luptele interne”

Cătălin Urtoi, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR), a anunțat că proiectul autostrăzii A8, care leagă estul de vestul țării, a ajuns într-un impas.

Potrivit sursei citate, ‘se întârzie prea mult cu predarea documentației către Consiliul de Administrație’ pentru tronsonul cuprins între Lețcani și Ungheni, din județul Iași, motiv pentru care care scoaterea la licitație pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice – n.r) pentru proiectare și execuție este întârziată.

‘Acum trei ani de zile A8 era o linie pe hartă. Toate loturile montane (din autostrada A8 – n.r) au trecut prin Consiliul de Administrație și au ajuns la SEAP. În momentul de față este o situație mai complicată pe tronsonul Lețcani-Ungheni, unde sper ca în cel mai scurt timp să se ajungă la deblocarea sa, fie că ne place sau nu. În acest moment pe acest tronson există un blocaj. De aceea insist ca și acest tronson să intre pe un făgaș normal, adică să terminăm această procedură birocratică pentru cele trei loturi ale tronsonului și să le vedem pe SEAP’, a declarat Cătălin Urtoi, duminică, la o conferință de presă.

El a afirmat totodată că speră ca în zilele următoare acest impas să fie depășit.

‘Să lăsăm luptele interne. Deși, repet, așa zisele lupte interne din Consiliul de Administrație al CNIR nu au legătură cu proiectul. Acolo, în CNIR, sunt niște oameni care își fac treaba foarte bine. Mă refer la oamenii din direcții, specialiști. (…) Așteptăm documentația pentru aprobarea în Consiliul de Administrație, documentație care trebuie să vină de la Executivul CNAIR’, a declarat presei Cătălin Urtoi.

Autostrada A8, denumită și Autostrada Unirii, va lega estul de vestul României. Cu o lungime totală de 304 kilometri, autostrada începe de la granița cu Republica Moldova, din Ungheni, și face legătura cu Târgu Mureș. Pentru construcția acestei autostrăzi sunt estimate cheltuieli în valoare de peste 4 miliarde de euro.

Recomanda

10 Comentarii

  1. Bucurestiul nu a fost si nici nu va fi vreodata capitala noastra. Cand serviciul ma obliga sa merg in Bucuresti, senzatia mea este ca ma aflu in tara straina.

  2. A7 este inutila dpdv economic. Bani risipiti. A8 are utilitate economica. Schimburile comerciale se fac cu Vestul, nu cu Sudul.

  3. A8 poate să mai aștepte, că nu e pe traseul Vama Siret-Port Constanța. Dacă nu era războiul, cred că biata Moldovă nu vedea autostradă până la ora asta. Politica guvernanților trădători era orientată, de regulă, spre investiții publice generoase cu precădere în Transilvania.

  4. Păi bre, sîrmă,. Capitala voastră e spre sud, nu pre west,.Nu zic că de fapt ar fi util și Ținutului Secuiesc,. Insă azi autostrăzile nu mai sunt un atu, mai ales cu problemele de mediu și trafic de reorganizat pe calea ferată.. Deci azi autostrada e deja ceva depășit,. Un stat moder iși organizează altfel transportul.. Vezi nițel pe chinez, ori japonez,,.

  5. Vorbim sa ne auzim sau cum spunea CINEVA sa ne aflam in treaba, dar pe banii fraierilor ! De cat timp si de cate guvernari se vorbeste de Pitesti-Craiova, care este pe camp, doar Himalaya e in Asia ??? Iar romanul plateste in continuare rovigneta, accize in benzina, TVA, impozit pe masina lui, dar si pe a lui Ciolacu ca nu avenit cu ea de acasa, ….. !

  6. Vai, vai, vai, cum sa denigrezi patrioții din politica românească organizata in clanuri infracționale in cei 35 ani? Cică se unesc patri.hotii din cei 35 ani pentru ce?, pentru prostit și mințit cetățenii pe continuitate sa poată să de salveze de la Container-lada istoriei? Apropo, de ce soseaua unirii daca pe marginea șoselelor de la București spre Iași sunt tiruri și cisterne cu combustibil parcate pe oriunde, aceste mașini strica șoselele pe unde circula cu tonajul peste limita standardului de încărcare, în plus, pe unde opresc, șoselele rămân pătate de combustibilul vândut la marginea șoselelor!? De ce soseaua unirii daca doar așa se poate fura pe bunul plac de politicieni și marii capi?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.