Avertisment al CE privind problemele statului de drept din România

Comisia Europeana

Comisia Europeană a organizat, marţi, o dezbatere pe tema situaţiei din România şi va acţiona rapid în contextul problemelor care afectează statul de drept, afirmă un purtător de cuvânt al Executivului UE, transmite Mediafax.

Membrii Comisiei Europene au discutat marţi despre situaţia statului de drept în România, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei.

Întrebat dacă Executivul UE va acţiona rapid în relaţia cu România în contextul problemelor statului de drept, purtătorul de cuvânt a afirmat, potrivit agenţiei de presă austriece APA şi site-ului TT.com: „Da, aşa se va întâmpla, Colegiul Comisarilor a fost informat”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

 1. „Avertismente”, „ingrijorari”, „atentionari”, oare ce trebuie sa mai faca infractorii din PSD+ALDE+UDMR ca sa „actioneze” Comisia Europeana?
  Actionati, naiba, altfel infractorul Dragnea scapa!

 2. @lili,arunci cu dejecții si o să se intoarca ca un bumerang asupra ta! Nu-ți mai intoxca sufletul,mai toți și chiar următorii vor fi cel puțin la fel ca actualii,poate și mao răi!

 3. „Statul de drept” la PSD-ALDE:
  „Asociații civice cer Guvernului să NU adopte Ordonanța privind referendumul: E categoric de natură să AFECTEZE drepturile electorale.
  Adoptarea OUG care Modifică acte normative în materie electorală cu 1 lună înaintea referendumului din 26 mai NU respectă recomandările Comisiei de la Veneţia și ar afecta categoric drepturile electorale, prin creșterea semnificativă a cvorumului de prezență, spun reprezentanţi ai societăţii civile, într-o scrisoare trimisă marţi preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente(AEP), Constantin Mituleţu-Buică.

  Semnatarii spun că, în condiţiile în care la Referendumul PRECEDENT condiţiile de desfăşurare au fost modificate prin OUG astfel încât să FACILITEZE atingerea pragului de prezenţă, iar prevederile proiectului de OUG, aflat în dezbatere publică ACUM, INGREUNEAZA atingerea aceluiaşi prag, s-a ajuns la practica inacceptabilă a modificării legislaţiei electorale prin OUG la FIECARE scrutin, în funcţie de INTERESE politice de moment.
  Proiectul de OUG prevede calcularea procentului de prezenţă necesar pentru validarea referendumului RAPORTAT la numărul alegătorilor înscrişi în registrul electoral, şi nu la numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente, cum cere Legea 3/2000.”
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23115309-mai-multe-asociatii-civice-cer-guvernului-nu-adopte-ordonanta-privind-referendumul-este-categoric-natura-afecteze-drepturile-electorale.htm

  Rusine, infractorilor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.