AVERTISMENT BNR! Băncile care ar rezista după „taxa de lăcomie”

români credite dobânzi

După ce controversata ordonanță a așa-numitei taxe pe lăcomie a intrat în vigoare, a apărut și primul studiu de impact. Banca Națională a României avertizează că sistemul bancar va fi îngenunchiat de noile prevederi gândite de Eugen Teodorovici.

O scrisoare transmisă Ministerului Finanțelor, semnată de prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, fost vicepremier și ministru de finanțe susținut de PSD, arată că sistemul bancar va pierde 680 de milioane de lei în acest an şi – atenție! – 3,4 miliarde de lei anul viitor

Potrivit documentului, citat de Hotnews, doar patru bănci vor încheia 2019 pe profit. Mai mult, numărul băncilor profitabile se va reduce la două în 2020.

Și nu sunt singurele vești proaste. Există riscul ca unele bănci să nu mai îndeplinească cerinţele de solvabilitate: nouă în 2019 şi 14 în 2020. Practic, acţionarii acestor bănci ar trebui să vină cu bani de acasă.

Ce ar urma să se întâmple în aceste condiții? Băncile cu personalitate juridică română s-ar putea transforma în sucursale ale unor grupuri străine, pentru a nu mai fi nevoite să îndeplinească cerinţele de capital. Şi, cel mai important, vor creşte costurile de creditare. Deci tot românii obișnuiți vor avea de suferit, asta în ciuda promisiunilor coaliției de guvernare că ordonanța vine în spirjinul oamenilor de rând.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

47 de Comentarii

  1. Miroase de la o posta ca, BNR este vanduta strainatatii! Nu poate sa doarma fiindca bancile straine care opereaza pe teritoriul Romaniei nu fac profit! Huuuuo! Sa se imprumute de la prostii de romani oferindu-le garantii romanasilor saraci care tin bani uscati(nu mucegaiti) la saltea pentru zile negre! Si sa dea o dobanda macar de 5% cat a fost inflatia pe 2018! Pic cu pic se face oceanu, parca asa ne-a invatat mentorul cu cuburile de gheata!

    • Astia considera „pierderi” tot ce visau bancherii si ce isi programasera deja ca sa jumuleasca de la romani, prin noi mariri de dobanzi la fraieri,(si nu prin marirea bazei de creditare in economia reala), asta daca ar fi fost lasati sa-si continue tzopaiala pe spatele celor prinsi in capcanele creditelor. Vise de camatari praduitori si nu de banci serioase. Dar plang,vezi dreace,de grija actionarilor care,VAI!!!, risca sa moara de foame si nu de grija alora care si-au luat o amarata de casa si sunt disperati ca mor de foame din cauza cresterii ratelor in nestire catre infinit, la bunul plac al bancilor care ,cica, se concureaza in economia de piatza (poate se concureaza la marea vrajeala),dar,in realitate,sunt intr-o intrecere socialista la profituri din pix. Dar cine or fi ei actionarii aia tristi ca vor sta ei,cu neveste ,odrasle si amante,in viitor, mai putine zile pe la Miami,Monte Carlo, sau Honolulu si vor ingurgita mai putine languste si icre negre?

    • Corporatiile straine din Romania, prin intermediul firmelor de consultanța fi$cala & lobby influenteaza realizarea politicilor fiscale… In România, codul fiscal din 2015 a fost elaborat împreună cu entitati gen AM-CHAM, Deloitte, KPMG… CTNurile au astfel grija sa ‘securizeze’ politica fiscala dintr-o țară captiva precum Romania (influențând inclusiv numirea guvernelor sau a unor miniștri). Solutia statului suveran o stiu cativa economisti competenti si obiectivi, care nu sunt cumparati sau în sfera de influenta a corporatiilor bancare, a altor CTN : 1- sa se schimbe legislatia de control si sa se permita ca verificarile fiscale la CTNuri sa poata fi facute de auditori externi, angajati, priceputi și independenți. 2- masuri alternative de impozitare, impozitarea cifrei de afaceri și renunțarea la impozitarea pe profit, impozitarea tranzacțiilor bancare, taxa pe active, taxa pe capital în cazul în care se constata crearea de condiții economice artificiale, gen fărâmitarea sau fragmentarea operațiunilor etc… Cam în toate companiile astea mari din Romania,se spune in soapta, e plasat în board un fost ofițer sau odrasla de ofiter die sau sie… Coincidenta, nu!

    • Dupa ‘90, regimul politic « democratic » a inițiat grabit reformele necesare pentru tranziția la economia de piață. În acest context, Banca Națională a României revine la « normalitate », adica o entitate cu alti stapani, nu statul… Prin schimbări legislative, instituția a fost reorganizată şi s-a modificat Statutul BNR, cu reluarea atribuţiilor unei bănci centrale într-o « economie de piață ». Istoria economica a României postcomuniste au scris-o unii ca Mugur Isărescu si consiliul BNR, care s-au adaptat numai la cerintele economiei de piata, ale capitalismlui transfontalier, fara nicio grija fata de interesele României …Mi-amintesc ca inca de prin anii ’90, dupa mineriade, marele Guvernator (mason, cf presei democratice) circula numai cu BMW 7… Mai tot ceea ce au realizat bine predecesorii socialisti de la conducerea BNR din anii ‘70-‘80 pt finanţele romanesti ( Malinschi,Rauta, Florea Dumitrescu, Decebal Urdea) s-a dus in neantul indatorarii publice din anii capitalismului fara mama,fara tara…

  2. Hai sictir! Să mă apuc să plâng de grija băncilor străine! Și Banca Transilvania este bancă românească doar din punct de vedere al convențiilor, la 31.12.2017 capitalul românesc era în proporție de 50,72% și capitalul străin 49,28%.(https://www.bancatransilvania.ro/actionari/structura-actionariatului/) Simplul fapt că n-au actualizat datele cu structura acționariatului mă face să cred că peste 50% este deținut acum de capitalul străin!
    Când aud propagandiștii că nu mai pot de grija băncilor românești mi se face brusc greață!

    • Saracul de tine! Daca s-ar retrage bancile din Romania n-ai nmai avea greturi pentru ca ai umbla lihnit de foame. Bancile sunt un rau necesar, la fel ca si disciplina. Dar daca Romania prin glasul majoritatii decide renuntarea la banci este ok, tot bancile vor face profit dupa cativa ani cand vor prelua intreaga tara pe nimica toata, pentru ca atunci va fi falimentara. Nenorocirea nu sunt bancile occidentale care sunt interesate de crestere economica si profit, nenorocirea este ciuma rosie care lucreaza impotriva Romaniei si in folosul marelui dusman de la rasarit care lucreaza pentru distrugerea vecinilor si preluarea lor prin expansiune teritoriala fara razboi. Asta este o veche traditie la ciuma rosie de pe vremea internationalei comuniste sau Cominternului. De asta PCR a fost scos in afara legii in perioada interbelica.

    • Smarandake prin ce logică ai ajuns tu la concluzia că fără hotii ăștea s-ar muri de foame?

    • Mă Smarandache, tu chiar ești un geniu! Ai sesizat foarte bine că dacă se retrag băncile străine din România, eu mor de foame! Păi dacă erau românești, unde se retrăgeau, Smarandache? Probabil tot în România, și nu mai muream eu de foame! Și mai scutește-mă cu ciuma roșie, că toată clasa politică, fără excepție, a încuviințat la vânzarea băncilor românești.

    • Smarandache Mardare Patrapulea Papara Stoleriu,mai lacheule fara chip si fara sira, se putea sa nu te repezi tu sa lustruiesti cu limba pantofii bancilor straine ? Here including BNR!!! Nu ceri cumva un bail-out,un ajutor special de Stat pentru actionarii bancilor atat de prietenoase cu PULIMEA # Rezist din Romania, ca sa nu piarda ceva din profit?
      Ca atare am cateva intrebari elementare pentru un psycho plin de spaime ca moare bancile de foame daca el nu le lustruieste clantele.
      1. De ce la 30 de ani de la Lovilutie nu exista in Romania nici o singura banca comerciala cu capital romanesc majoritar ???
      2. Cui serveste acest lucru ??? Dar mai ales, cui NU serveste acest lucru???
      3.Daca bancile respective vor raporta asemenea pierderi colosale, de unde se vor scadea aceste sume ??? Din care bilant,din care profit,daca profitul NU exista??? Romanian Orphanage Charity?

      Si o ultima intrebare dubla pentru omul pasare care-si gainateaza creierul pe umeri si pe case: Tu chiar crezi ca bancile vizate vor pleca si vor renuntat la Cartel lasand locul liber altor banci de aiurea, China poate ? Se poate sa se supere pe noi intr-atat de tare tanti Ioropa ca nu mai poate face p*la mare pe spinarea numitilor iobagi Rumani?

    • @Andrei
      Eu zic sa incerci fara banci. Ai sa vezi atunci ce iese. Sunt curios cum iti vel incasa salariul. Sunt curios cum iti vei cumpara bilete de avion, de exemplu. Sunt curios cum va mai transfera Dragnea tot ce fura in paradisurile fiscale. Sunt curios ce se va intampla cu banii lui dragnea deja pititi in diverse conturi secrete. Bancile vor depista banii, vor verifica provenienta lor si daca nu au justificare ii vor confisca. Sau vor ingheta toate conturile lui Dragnea pana se va lamuri provenienta banilor, daca nu cumva sunt bani negri. Cu banii tai s-ar putea intampla acelasi lucru. Sunt curiao sum vei mai putea face plati on-line. Sunt curios cum vei face cumparaturi pe internet. Deci bancile pot sa dispara, nu bancile vor suferi cel mai mult pentru ca Romania nu este o tara performanta economic. Va suferi populatia, se va ajunge din nou la troc de produse ca in anii ’90, anii de glorie ai regimului mos-iliesc. Faceti incercarea si lichidati bancile din Romania, desteptilor. Abia astept sa faceti asta,sa primiti ceea ce meritati, sa nu mai fiti exploatati de banci si de straini, sa traiti mandri cu tehnologie pur romaneasca.

    • Smarandache,fii bun,scuteste-ne de truisme ieftine de ‘telectual SPP-ist de la bufetul Cotroceni.
      Daca nu-ti cer prea mult, te rog schiteaza un raspuns cat de cat comprehensibil la intrebarile mele anterioare, pe care le pictez aici-sa din nou , ca sa te scutesc de un efort neuronal prea mare sa le cauti.

      1. De ce la 30 de ani de la Lovilutie nu exista nici o singura banca comerciala cu capital majoritar romanesc in Romania ???
      2. Cui serveste acest lucru ??? Dar mai ales, cui NU serveste acest lucru???
      3.Daca bancile respective vor raporta asemenea pierderi colosale, de unde se vor scadea aceste sume ??? Din care bilant,din care profit,daca profitul NU exista??? Ori este vorba cumva despre organizatia caritabila ‘Romanian Orphanage Charity’ ?

  3. „o taxă ca cea reglementată de OUG nu poate fi alăturată notiunii de ”lăcomie“. Considerăm că stabilirea unor praguri fixe ale ratei dobânzii ca reper pentru evaluarea profitabilităţii excesive a unui sector bancar nu este adecvată, pentru că ratele de dobândă de pe piată au caracter variabil fiind corelate, printre altele, cu prima de risc şi rata inflației care la rândul lor sunt influențate de o serie de factori interni şi externi”.Deci „lacomia”nu exista in opinia lui F.Georgescu marele geniu isarescian,pt.ca exista „prima de risc si rata inflatiei”adica riscul si inflatia create de EI, de bancile si multinationalele si mollurile si supermarketurile ce scumpesc ori de cate ori GUVERNUL mult hulit ia cate o masura pt „sclavii”Tarii!
    Geniu FG face bancilor si exercitiul de stress adica cat de stressati sunt ei ca stau degeaba,invart banii nostrii si jumulesc fara ac.dobanda!Exerciţiul de testare la stres s-a realizat luând in calcul două scenarii macroeconomice de
    severitate diferită (de bază şi advers). Pentru captarea efectului suplimentar datorat impunerii „taxei pe lăcomie”, au fost ajustate rezultatele financiare estimate pentru anii 2019 şi 2020, după cum urmează:
    – baza de calcul a taxei propuse rămâne constantă in anii 2019 şi 2020 la valoarea activelor financiare din octombrie 2018:
    – rezultatul financiar net al băncilor in anii 2019 şi 2020 conform scenariilor de testare la stres s-ar diminua cu: (i) 84% din valoarea taxei de lăcomie, dacă prezintă profit net, (ii) respectiv cu valoarea totală a taxei pe lăcomie dacă prezintă pierdere.
    Ei, sa ramane „baza de calcul constanta” la „stress”, de ce este nevoie de varianta II 84% financiarul net al bancilor sa fie diminuat?Ramaneti domne la baza de calcul constanta si asa SISTEMUL BANCAR NU ESTE ROMANESC CI STRAIN,vandut de voi_BNRUL cu toptanul!!!Puteti „demonstra” orice minciuna banchereasca acoperind vanzarea voastre de TARA !

    • Am ajuns sa jintuim la Sovromuri unde statul roman avea 50/ din afacere , acum nu mai castigam din nimic se uita tot străinul dupa ajutoare de stat si garantii de sta construiesc la ses autostrăzi de zece ori mai scumpe / km decât Transfagarasanul , ne indatoreaza tara către străini prin metode de împrumut ascunse si neimpozitare a capitalurilor scurse printre degete , au externalizat toate serviciile profitabile iar la noi plătesc doar salarii de mizerie . Deja suntem in genunci iar asta cu dictatura nu mai tine într-o tara unde din salariul nu mai poti trai si unde vb ca papagalul neexistad consecinte , si de unde esti invitat cu decenta necesara prin foame si alte lucruri decente ( nemtesti) sa pleci si sa urăști locul acesta .

  4. Si Ungaria a procedat tot asa si n-au murit bancile. Ce se tin bancherii de ciolan, mai ceva ca Azorel!

    • Partea bună este că Ungaria încă mai are bănci de stat și nu de-alea din parcuri!

  5. Consider ca, acest „anunt” (ca de articol nu poate fi vorba!), este doar o diversiune destul de inabila si, in masura mai mare, mizerabila! Este adevarat, nu sunt finantist de profesie, totusi, stau si ma intreb: oare cum „rezista” si cum „supravietuiesc” toate aceste banci straine in tarile unde filialele lor funcioneaza normal. Adica, in tarile unde-si platesc normal impozitele catre statele unde activeaza, unde comisioanele nu sunt la fel ca in Romania, unde raportul dintre dobanzile la depozite si cele la credite nu este atat de mare, etc. Sunt doar cateva dintr-un lung sir de intrebari pe care le-as pune.

    • E foarte simplu de inteles: o piata mica, asa cum e Romania, are dobanzi si comisioane mai mari. INEVITABIL. Banca face profit din dobanzi si comisioane. Intr-o piata mare, cum e Germania sau Franta, banca face profit din volum, adica poate sa lase dobanzile si comisioanele mai mici (comparativ cu cele de la noi).

      Gandeste-te ca te duci la piata sa cumperi 1 kg de cartofi. Si vine langa tine un alt cumparator, care vrea sa cumpere 100 de kg. El va negocia cu vanzatorul un pret mai bun per kg decat tine, fiindca el cumpara mai multe kg. In final, vanzatorul de cartofi va castiga mai mult de la el decat de la tine, chiar daca lui ii vinde mai ieftin si tie mai scump…

    • @ena Bravo tovule. Cred ca ai fost la multe ședințe de partid, ca explici cum am auzit ca făceau aia. Clar și la nivelul poporului. Asa m-am prins și eu de ce nu emigrez în Elveția, ca trebuie sa aibă ăia niște dobânzi de mori ca sunt mult mai mici decât Romania.

    • @ Nicoleta
      Mai PROST exemplu nu puteai gasi (alegerea, in fond, te reprezinta).
      Prin Elvetia trec 15% din fondurile bancare la nivel mondial, dar vine Nicoleta si ne spune ca „sunt mult mai mici decât Romania”…
      Oricum, chiar daca ne referim strict la oamenii obisnuiti si nu la fondurile de investitii, cred ca nu ai inteles ca o „piata mare” se refera la puterea de cumparare a celor care o compun si nu la numarul de cetateni. Altfel, Bangladesh ar fi o piata mai mare decat Franta si Germania la un loc.
      Elvetienii sunt in situatia celui care cumpara 100 de Kg, iar romanii in situatia celui care cumpara 1 kg si urla ca a fost jefuit…
      Elvetia e un exemplu foarte prost si pentru ca, spre deosebire de Franta sau Germania, dobanzile si comisioanele la imprumuturi sunt mai mari, iar la depuneri, foarte mici (chiar negative in unele cazuri). Mai mult, cetatenii elvetieni SUBVENTIONEAZA bancile comerciale din banii lor. In Elvetia s-a facut un Referendum in 2018 intitulat „Bani Suverani” iar elvetienii au respins cu 75% modificarile propuse pentru sistemul bancar, adica au ales sa isi subventioneze bancile in continuare (!)…

  6. cEI DE LA BNR TREBUIE EXECUTATI PT INALTA TRADARE IMPREUNA CU MASONUL ITZAK-RESCU PUS DE FRATII LUI CAMATARI DE PESTE OCEAN SEF LA PORTOFELUL NATIUNII BNR.ACESTI BANDITI TRADATORI MINT .TOATE BANCIILE AU PROFIT DOAR CA MAJORITATEA IL ASCUN DECLARAND ZERO PROFIT.SI DACA NU AU PROFIT VALEA RAMAN CELE CARE AU PROFIT.

  7. Sa ma bata Dumnezeu daca-mi pasa de bancile straine! Vreau sa ramana acele banci care-si trateaza corect clientii si platesc darile la stat. Profit de aceasta ocazie si propun sa facem o cheta din care sa cumparam batiste pentru maharii BNR, care plang de mila bancilor straine. Hai ca se poate!

    • Rămân toate, ba mai vin și altele de peste ocean (tocmai a intrat cu surle și trâmbițe First Bank)! BNR-ul ne crede imbecili. Adică băncile mamă se descurcă la ele acasă cu dobânzi la credite de 3 ori mai mici și dobânzi la depozite de 3 ori mai mari decât în colonia România și filialele din România vor da faliment! Păi suntem un veritabil Eldorado al bancherilor!

  8. Zău, ba Georgin Florescu? Pe cuvântul tău? Hai sa o vedem și pe asta! Adicatelea să avem grija de banci și bancheri sa nu răcească, săracii, și sa aibă profit din bír nu din creditare? Ei sa nu riște nimic, sa nu piardă orice tâmpenie și excrocherie, penala ba, ar face? Sa plătească tot clientul tâmpeniile și excrocheriile lor?

  9. Pai exact asta urmareste Dragnea, coada de topor a Rusiei. Vrea sabotarea economiei romanesti. Dupa indeplinirea misiunii destabilizatoare a Romaniei, Dragnea si familia vor trai in huzur la Moscova de unde nu pot fi extradati.

    • Mai, Smarandache, esti sarac
      cu duhul, pe undeva inseamna
      ca esti fericit. Toata reto-
      rica ta se bazeaza pe cateva
      cuvinte: Dragnea, ciuma ro-
      sie, Moscova. Stai calm, nici mie nu-mi place Dragnea, dar daca iti dai cu
      parerea pe-aici, vino si tu
      cu argumente mai acatarii, nu mai fi o moara stricata.

    • Care economie românească, Smarandache? Petrolul și gazele românești date austriecilor, gazele din Marea Neagră date americanilor, distribuțiile de energie date nemților, francezilor și italienilor, băncile date austriecilor, francezilor, grecilor, industria auto dată francezilor și americanilor, pământurile agricole și pădurile date ungurilor, italienilor, danezilor și arabilor iar industria feroaselor și neferoaselor dată tocmai… rușilor! Românii au rămas doar cu datorii. Păi dacă ar râvni „expansionista” Rusie la economia din România, nu românilor ar urma să le smulgă din mână bogățiile, întrucât au făcut-o alții deja!

    • @Dan
      Nuu este vina mea ca toate actiunile sunt dirijate de un dictator pe nume Dragnea. Cat despre argumente, ar fi cazul sa le citesti, am adus destule argumente, dar daca ele nu sunt citite din nestiinta de carte, eu ce pot face?

    • @Pixelu albastru
      Incearca sa afli cine si cum a dat resursele Romaniei firmelor straine. PSD a condus Romania detasat in acesti aproape 30 de ani, atat la nivel central cat si local. Resuesele au fost date in baza unor legi promovate tot de PSD. Includ aici si cei 4 ani de guvernare Tariceanu care a condus pe mandat PSD, ca si acum. Ia vezi si ce a cedat Tariceanu strainilor si apoi mai vorbim. Daca esti curios, vei afla, datele exista si sunt disponibile. Restul e propaganda mincinoasa a ciumei rosii, care a furat banii din taxe si acum nu mai are bani pentru buget. De ce n-are bani anul asta, daca a fost cea mai mare colectare de taxe de dupa 1990 iar economia a duduit,? Unde sunt banii? Cine administreaza, nu cumva PSD? Banii nu dispar doar pentru ca maraie opozitia, banii dispar daca sunt furati de cei care au acces la buget. Opozitia nu are acces la banii bugetului. Si atunci unde sunt banii? Evident ca veti racni ca Iohannis e de vina, pentru ca n-a numit-o ministru pe geniul Carpatilor, pe Olguta Vasilescu. Va doresc la toti sustinatorii ciumei rosii sa aveti o viata pe masura cinstei si inteligentei voastre, atat si nimic mai mult. Fara ajutoare din afara, fara pomeni, fara tehnologie straina, sa traiti mandri potrivit minunatelor insusiri cu care sunteti inzestrati.

    • Ba, mars de aici, cu manipularea ta cu tot, de tradator ce esti!
      Nu stii ce diversiuni sa creezi…parca ai fi lili!
      Sau poate asta ti-a cazut astazi (la Baneasa) de pseudonim. 😉

  10. Comunicatul BNR inseamna tradare a intereselor financiare romanesti. Tov. georgescu ar trebui inculpat. Adica in alte tari se aplica de mult asta, iar la noi vandutii din BNR striga ca din gura de sarpe? Ba ticalosilor!

  11. siktir BNR … BNR cea mai antiromânească instituție din România. Veșnicul gubernator și conducearea BNR ar trebui inculpată pentru trădare națională. Se poate folosi în mare rechizitoriul din 89, cel pentru inculparea lui Ceaușescu mai puțin infracțiunile cu violență.

  12. Ma simt pro=fund tulburat de suferinta domnilor bancheri. Le recomand domniilor lor un program de austeritate, adica avioane personale si iahturi ceva mai putine. Personal, nu am nevoie de serviciile lor, cred ca as fi capabil sa-mi administrez banii si singur.

  13. Vai, vai, ce usturimi imi provoaca mie faptul ca bancile nu vor mai avea PROFIT! Cam cu le provoaca si lor atunci cand EU NU AM PROFIT.

  14. „Suprataxarea” bancilor si multinationalelor in Ungaria a avut un efect f. benefic asupra economiei. Chit ca imediat presa internationala a inceput imediat sa-l denigreze pe Orban, dar Ungaria s-a tinut taee…

  15. Dacă plecă, pentru Bancile care pleacănu să se dea “lege de murături” adică datornicilor să le fie stearsă datoria. Că dacă iară acceptăm datoriile vândute la recuperatori cu sediul în Olanda care vor cupăra pe 10 mii de euro o datorie de 100 de mii de euro amul râmânând cu casa ipotecată și indatorat pănă în 2050, acesta nu-i un stat pentru cetățenii români. Domilor BNR vă amintiți ca mult căinatele bănci ce huzuresc în România atunci când a micsorat câștigul bugetarilor, mai puțin la judecători și procurori, Guvernarea Băsescu-Boc-Markó, să scutească datornicii bugetari de dobănzi și taxe de administrare a creditului, cum fac aceste zile Bâncile americane fiincă bugetarii nu-și iau salar din cauza disputei pe seama Bugetului dintre tabera democrată și presedintele Tramp? Așa că urarea noastră pentru cei ce vor să plece este “drum bun, cale bătută!”

  16. schimbaţi toată conducerea bnr, e cel mai bun lucru pentru România…

  17. Bă florinele! Asta era ideea, daca bancile continua cu politicile actuale intra pe pierdere . Calculul este corect. Ca de aia se numeste Taxa pe lacomie.

  18. Este o stire alarmista pe care acest FLORIN GEORGESCU -mare finantist-oarunca pe piata.Cate banci straine au plecat din ROMANIA dupa ce au venit aici si au atras clienti la inceput prin dobanzi atractive la depozite si la creditele acordate???La aceasta ora cred ca guvernul a procedat foarte bine prin aplicarea acestei „taxe de lacomie”,fiind sngurul care a luat „taurul de coarne”.La noi este cea mai mare diferenta intre dobanda acordata la depozite si dobanda la credite,ca sa numai vorbim de alte comisioane „ascunse”.BNR trebuia sa se implice ea in aceasta problema nu sa planga pe umerii bancherilor ca nu mai au profit.Profitul se regaseste la BANCA DE ORICINE nu la aceste sucursale din tara noastra.Deja exista un cartel la aceste banci care stabilesc impreuna cursul valutar ,a dobanzilor la credite si depozite.Nu o sa plece nici o banca din ROMANIA.Pacat ca unele guverne au pus in vanzare TITLURI DE STAT prin intermediul unor banci.Oare de ce vor sa se implice ele in aceasta operatiune a statului si nu se implica TREZORERIILE,CEC-ul,etc.?

  19. „O scrisoare transmisă Ministerului Finanțelor, semnată de Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, fost vicepremier și Ministru de finanțe susținut de PSD…”???!!!
    Aoleu, Florin Georgescu, viitor Guvernator al BNR se spune, s-a dat cu „statul paralel”, cu multinationalele care sug sangele romanilor mandri, al poporului iubit, cum e posibil?!
    Cred ca dupa ce se intioarce din Maldive, dl Dragnea va convoca Parlamentul in Sesiune de urgenta(Bugetul pe 2019 mai poate sa astepte pana gasesc Bani!) si va cere revocarea lui Florin Georgescu pentru indrazneala de a semna Scrisoarea!!
    Inca ceva: Studiul de impact l-a facut BNR, INCOMPETENTII de la Finante evident ca NU sunt in stare decat de gargara la DISCIO sau la Antena 3!
    Urmeza sa auzim aberatiile discotecarului Orlando pe tema Scrisorii semnata de Fl Georgescu!
    Rusine!

    • Lili se putea sa nu mesteci ca pe ciunga ciorapii actionariatului din banci ? Care banci? Alea din Romania, care stabilesc robota, vacaritul si gloaba mai dihai decat fanariotii, desi nu sunt greci! Iar din partea cititorilor tai fideli o urare din inima: Sa ai parte de multa M*IE si in 2019! Am bagat de seama ca tare-ti mai place!

    • Suparare…suparare…Ai si tu actiuni la banca de la tine de la poarta si la anu’ o sa stai pe ea ,la barfa,contra cost,”cu bani de acasa”.Nasol de tine la ce zicE astia.Ti-o trase Dragnea.Dar te mutzi pe shantz la…iarba verde,foaie lata…pleaca mandra in armata…

    • Lili, Smarandache sunt eu, nu-l lua in seama pe impostorul care semneaza cu nick-ul meu. Daca au ajuns sa se foloseasca de numele meu ca sa intoxice cititorii, este clar ca banda infractionala PSD-ista nu are argumente prin care sa-si sustina impostura si hotia. In alta ordine de idei, vreau sa-i vad pe cei care doresc plecarea bancilor straine cum se vor simti dupa ce nu vor mai avea servicii de telefonie mobila si internet de exemplu, toate legate de tehnologiile bancare straine. Vor folosi oare servicii de acest gen bazate pe tehnologie pur romaneasca? Sunt tare curios sa aflu, abia stept plecarea bancilor straine. Nici rusii si nici chinezii nu au indraznit sa renunte le tehnologiile occidentale. Dar la noi fudulia hotilor din PSD e de necuprins.

    • @Smarandache de la Ora 21:04: nici o problema, nu raspund, de regula, decat comentariilor care SPUN ceva, NU raspund comentatorilor platiti de PSD care NU sunt in stare sa duca nici un argument!
      Doar jignesc, atat sunt in stare, ca la PSD!!!!

  20. MAI RAMAN DOUA ??? inseamna ca iar a dat-o in bara PSD-ul … nimic sa numai ramana .. sa vad ca fac program sustinut de Guvern sa-si faca Romanul de rand banci .. fiecare familie din Romania sa aiba cel putin 1 Banca … doamne fereste cat te idioti ne cred astia de la BNR … sunt niste prosti gramada … vai Isarescu are casa de vinuri vorbeste in limbaj bancar … si el e casat pe interior … RUSINE Banci Nationale Romane cu altfel de texte penibile si ridicole .. voi trebuia sa fiti primii la invitatia parlamentului la comisie si sa simtitim cum va straduiti .. daca eu ca roman .. am si eu 15000 RON ii strang pentru COPIL pun cat pot sus de ce nu primesc minim dobanda ? cat dau dobandape prima casa (fara casa nu imi faceam copil ) ????? cum incurajati voi romananul sa tina banii in banca ? cu 0.5 % dobanda pe an … pai eu platesc 3.5 % ROBORUL + 2.5 % dobanda PE LUNA …pentru o casa care e un soi de ajutor de stat (PRIMA MEA CASA si am si copil ) huuaa magarilor .. nu va este rusine … sunteti romani ? si dusmanii tarii daca erati … nu va-ti fi permis atat de multe … si nu vorbim de afaceri mici si mijlocii … ca preferi puscaria decat sa incurcat cu dobanzile practicate in romania .. nu sunt performante bancile cu 2% ROBORUL atuni sa se duca nu avem nevoie inseamna ca se tin artificial sau doar ne seaca ne fura nivelul de trai .. zile care nu le stam cu copii nostrii stam la munca 2 ore pe zi in plus pentru banci …

  21. La pariu ca băncile care vor avea profit (cele doua) sunt CEC si Eximbanc restul au de la cine lua credite cu dobanzigrotesc de mari si sa plătească directori si consilieri prin offchoruri in asa fel încât profitul sa fie cu minus . Deja suntem satui de lacrimile BNR care isi apara adevaratii stăpâni. Isărescu va trebui acuzat de sabotaj, trădare si subminare economica in asa fel încât pe viitor sa putem reinterpreta multe din deciziile de inrobire a României. E prost romanul si credul dar pe termen lung poate va intelege din greseli .

  22. Articolul nu mai este de actualitate. Avertismentul BNR se referea la nivelul de 0.9 de impozitare asa cum se vehicula in varianta de lucru a OUG. Ce a fost publicat in MO OUG 114/2018 are impozitare de 0.3.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.