Azilele groazei. Ciolacu cere demisii și clarificări: „Hoteluri de cinci stele”

Premierul Marcel Ciolacu a cerut, vineri, 7 iulie, în debutul şedinţei de Guvern, demiterea conducerii Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi Agenţiei judeţene Ilfov în cazul bătrânilor torturaţi în azile.

El a arătat că este vorba despre oameni în vârstă, bolnavi şi vulnerabili care, în loc să fie ajutaţi, au fost efectiv torturaţi.

Eu, personal, vă spun sincer, nu am putut parcurge toate stenogramele apărute în presă. Cred că acest grup infracţional organizat, cu complicitatea unor funcţionari, trebuie să răspundă cât mai repede. Şi îi solicit domnului ministru al Muncii ca astăzi conducerea ANPIS să fie destituită şi conducerea AJPIS Ilfov. Conducerea AJPIS Ilfov – care are atribuţii clare de control şi autorizare a acestor centre. Au autorizat un centru pe data de 29.06.2023, un centru pe data de 10.05.2023 şi un centru autorizat provizoriu, de această dată, pe data de 10.05.2023. Domnul ministru o să meargă la briefing să vă prezinte pozele din dosar care arată că aceste centre sunt nişte hoteluri de cinci stele şi realităţile pe care le-a găsit presa acolo”, a declarat Marcel Ciolacu.

La acest subiect: Mărturii din azilul groazei. Fostă angajată: Am fost amenințată să nu spun nimic

Domnul ministru o să meargă la briefing să vă prezinte pozele din dosar care arată că aceste centre sunt ca niște hoteluri de cinci stele și realitățile care le-a găsit presa acolo. Deci, anumiți funcționari au schimbat pozele și realitatea. Au adus către conducerea ANPIS imagini și lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea (…) Românii trebuie să știe ce s-a întâmplat”, a menționat Ciolacu.

Premierul a cerut, totodată, şi intervenţia ministrului Justiţiei.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2020, în judeţul Ilfov, ar fi fost constituite două grupuri infracţionale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile, exploatarea victimelor fiind realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate a acestora, prin constrângere şi exercitare de acte de violenţă fizică.

De asemenea, exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa sau neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică/psihică de autoîngrijire, concomitent cu ţinerea acestora în stare de aservire faţă de membrii grupurilor infracţionale organizate, în vederea obţinerii de către liderii grupărilor şi de către ceilalţi membri a unor foloase patrimoniale pe nedrept.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

34 de Comentarii

 1. batranii nu sunt in grija premierului.
  Premierul se grijeste numai de baronii locali!
  Alooo, i-ati facut minister viperei, nu mai stiati cum sa o periati!
  Acum sa mergeti dupa ea, cu totii!

 2. ANPIS încă o verigă în ‘lanțul slăbiciunilor’, pentru că sunt multe instituții importante care nu și-au făcut treaba (pasibile de rigorile legii într-o democrație) urmează, tipic românesc, ‘batista, țambalul ‘ sau alte evenimente care să ocupe ‘agenda zilei’.

 3. Lasă Ciolacu aruncarea cu rahat în ventilatorul ministrului Muncii, spune-ne ce i-ai cerut Gabrielei Firea, demisia, sau să se dea la fund o perioadă până trece urgia mediatică?

 4. Ciolacule,vezi ca la tine in Partid este mizeria.La voi.Sunteti criminali inca de la revolutie si mineriade.

 5. Sa raspunda , in primul rand, cei care au permis , sa se intample ce s-a intamplat in aziluri , pentru ca ei nu si-au facut treba ! N-au controlat , n-au verificat , nu au luat nicio masura ! Sa raspunda de batjocorirea si umilirea acelor batrani amarati ! N.B. Probabil, ca nu se va intampla mare lucru, desi sunt multi vinovati ! Acum se fac mari controale in toata tara ; i-a apucat dragul de munca pe unii !Ce te joci? Se munceste acolo , nu se taie frunza la caini! (Oare?) Vai de mama noastra in ce tara trista traim !

 6. @Normal. Da,da, și putin este de vină, este mână in mână cu firea.

 7. Politia stia din 2020 si au intervenit in 2023. Trei ani oamenii a. Ăia au fost tratați inuman și ei adunau probe și ascultau convorbiri. Ceva e putred aici. Procurorul care a instrumentat cazul ar fi in stare sa inregistreze un viol și apoi să aștepte ca faptuitorul sa mai atace alta femeie doar pentru a aduna probe suficiente. Hai că ne-am tâmpit cu toți dacă credem că Firea e vinovată. Mai ales presa.

 8. Azilele au functionat bine merci sub obladuirea premierilor Cacatu si Ciucaca. Nu e admisibil ca in 3 ani de zile aceste aziluri sa nu fie controlate macar o data la 6 luni. Dar toate aceste grozavii nu au nici o importanta atata timp cat cele 120.000 capetele de organe din cele 7 servicii secrete romanesti devoreaza bugetul staului cu 4, 5 miliarde de euro anual. Restu-s povesti de adormit #rezistentii.

 9. Budai ne spune că, ministerul a fost mințit! Din moment ce controalele sunt aranjate cu căprioare la proțap și vin bun! Mai jigodiilor din jilțurile României, daca nu sunteți mafioți, controalele se efectuează fara anunțarea controlaților. In rest, este mafie pretutindeni! Huuo naziștilor din subordinea lui Budai și Firea! Succesuri stat român cu organele care se uită in alta parte in toate domeniile! Ăștia de la aziluri au furat si zaharul din ceai!

 10. SE PARE CA UNOR BATRANI LI S-AU LUAT CASELE CAND AU FOST INTERNATI IN AZIL…SINGURI, FARA FAMILIE…

 11. @Libiu Mateescu:daca o da afara Ciolacu,o angajeaza gubernatoru’ Manole Matusalem ca pe Dancila,in amintirea unei vechi „çolaborari”II placeau blondele de cand era doar maior ,pe vremea lui Ceasca
  Blondele care scot petrol,se salveaza

 12. Ce sa intelegem, ca, ciolacu cere demisii sa nu fie agatati de dosare penale si anchete, si dupa ce trece valul, ii gasim in functii inalte, practica europeana si occi!

 13. In primul rand sa fie destituit primarul Pandele si arestat ptr complicitate cu criminalii.
  Sa nu spuna cineva ca lepra de primar nu stia ca batranii erau chinuiti si cerseau goi la gardul celor trei azile din comuna lui.
  Dar autoritatile de ce nu au facut controale?……[Rumburak]

 14. In mod sigur la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Ilfov,zac niste sobolani bugetari precum zac prin tara la ANPIS ,scopul lor este sa infrupte din cozonac,au ajuns sa masluiasca si sa falsifice ceea ce fac de decenii!
  Acum,il „induc in eroare”pe tovarasul Budai care ,saracul la orice iesire la tv.nu uita sa plinga cu lacrimi de crocodil de bunicii nostrii!
  Acesti bufoni ordinari,se acopera unii pe altii,Budai saracul este sincer si drept,a taiat in carne vie,adica n-a facut nimic s-a facut ca munceste sau nu vede.
  Grija lui este ce mai minte impreuna cu Ciolacu,Firea si gasca plina de „borfet”din Guvern si ministere unde fiecare si-a atasat slugile:Firea a luat-o pe duduia Ligia,nedespartita !
  De ce Firea n-ai luat un olimpic si alti olimpici,ce fug de coruptia voastra minciand pamintul?Cine esti tu de ti-ai facut „famiglia”mare si prospera?
  Inca nu ti-ai dat demisia de onoare?
  Parchetul sa demonstreze cum stai in spatele clanului de decenii,acoperind infractiuni prin functiile avute!
  Ciolacu,Budai,Rafila,Firea -Demisia!

 15. La Jilava cu miniștrii mafioți psdei Pandelea si Budigai! Cei mai iresponsabili care are structuri mafiote in subordine care sug sângele poporului prost si încasează cate o căruță de bani lunar! Îi doare in cur de supuși!

 16. Cine n-are bătrâni, să-și cumpere, zice o vorbă …din bătrâni !

 17. „„„da,da,da! grupuri infracționale-da dicot,sri unde aia or mai fi–fost ! unde-s plângăreții că „suntem controlați și-n rinichi? BICICLETA DULAPULUI FDGR-IST NU TRECEA PE ACOLO,CONSILIERII NU-I ȘTIAU! -CURAT FĂCĂTURĂ ! CURAT MURDAR ! „ TOTUL PENTRU ELIMINAREA ORICĂRUI PURTĂTOR DE SÎNGE ROMÂNESC,DE GÂNDURI ROMÂNEȘTI! ÎNAITE :WERNERI,HELVIGI,MURĂREKCMANI……,SĂ IASĂ PREOTUL ARONDAT-DE EPARHIe CARE-AVEA ÎN OBLĂDUIRE ȘI SĂ SPUNĂ CÂȚI AMĂRÂȚI AU PROHODIT DIN ACELE„„„HOTELURI DE CINCI STELE” IAR DACĂ PANDELE ȘI NEVASTĂ-SA AU ȘTIUT,AU ORGANIZAT,AU SPRIJINIT AȘA CEVA -LA TÂRGOVIȘTE!! DAR ȘI DACĂ TOTUL A FOST ORGANIZAT ÎMPOTRIVA LOR–TOȚI ORGANIZATORII ,SPRIJINITORII ȘI PARTICIPANȚII LA CANAL -BUCUREȘTI- GIURGIU cu roaba,lopata și turtoiu!

 18. He he ! Vorba tariceanului catre o femeie sinistrata la inundatii (il stiti, baiatu’ ala care parea tot timpul ca are o coada de matura infipta in koor) : „Da’ ce vreti doamna, sa va fac eu hotel ?!”

 19. Unde erau jurnalistii de investigatia ai televiziunilor ? In Ucraina, sa ii „soarba” ideile lui Zelenski ? Chiar asa unde sunt jurnalistii de investigatii , au pierit cu totii , s-au pensionat sau pur si simplu s-au prostit ori sunt cumparati la buchet de aceasta mafie care pretinde ca guverneaza.

 20. Mistretzu buzoian isi arata din nou duplicitatea de terorist la LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern(ba, costi care te dai „anti-CIUMA ROSIE”, dar mistifici scarbavnic cu „revolutia”)!!! In primul rand PASAREA RESPONSABILITATII la Munca, ca sa-si salveze COMPLICEA la TRADAREA Romaniei, dar si prin aceasta pirueta exonerand ministrul infam care de PATRU ani AMANA MARIREA VENITURILOR
  si a PENSIILOR, dar si INDEXARILE, perorand fatzarnic despre „seniorii nostri”!? Functionarii responsabili direct sunt COMPLICII EXECUTANTI ai CRIMINALILOR care au ORDONAT si le-au ASIGURAT SPATELE, preluand si PARTEA LEULUI!!! O LICHIDARE ORGANIZATA care CONTINUA TRADITIA COMUNIST-CEAUSISTA, ca si de dupa 1989, culminand cu PANDEMIA VIRUSULUI BOLSEVIC chinez!!!Tipic bolsevic/nazist
  de a combina LICHIDAREA celor neapti de munca cu extragerea de PROFIT!!! BANI, BIJUTERII, CASE, IMBRACAMINTE, PARUL UMAN…

 21. Adevărații infractori sunteți voi guvernul , instituțiile statului ,peste tot pusi politic fără nicio pregătire și pe salarii babane , vă prefaceți 3 zile de gura presei că faceți ceva
  apoi uitare și nepasare de români ca înainte …voi PSD PNL sunteți adevărații torționari ai intregului popor român , de 33 de ani

 22. M-am saturat de familia virgina mafioata Pandele! S-a cam terminat cu pelerinajele la Iași pe banii mafioților! Daca nu am spus-o, o repet! Privatii sunt cei mai mari mafioți din Romania și trebuie dusi la Târgoviște! Acești privați sirisisti l-au lichidat pe Ceausescu! Acum se culeg rezultatele! Romania cu averea transferată în buzunarele hoților privați și cu o datorie de 150 de miliarde de euroi!

 23. Romanânia batrâneilor cu pensii speciale vs România bătrâneilor înfometați și bătuți…
  Uitați de Putin și Ucraina, pe teroriștii noștri nu îi întrece nimeni

 24. Felicitari, domnului prim-ministru! Sper ca masurile preconizate sa se si realizeze in practica.

 25. @JackD
  „ar fi in stare sa inregistreze un viol și apoi să aștepte ca faptuitorul sa mai atace alta femeie ”

  26 mar. 2023 · Alexander Zudor, actorul-violator, condamnat la 7 ani de închisoare, pentru că urmărea femei și le obliga să întrețină relații sexuale sub …

  -in Bucuresti,camere de spionaj stradal,ala comitea politzia nu-l gasea,
  tot-tot.

 26. Pentru acei batrini criminalii incasau pensia plus bani de la stat si aunci nu inteleg cum ii lasau ( ori ) ii ajutau sa moara pentru ca automat pierdeau banutii .Sau poate nu-i pierdeau , mortii figurind ca vii .Naravurile astea sint mostenite , sa ne gindim la grozaviile din casele mortii din timpul lui cel ciuruit ( atunci bunul cel mai vandabil era mincarea si poate detergentii ) .Oricum reteaua de criminali este densa si aparata de politruci influenti .

 27. A luat-o inainte ca alea de pe centura.Băi Cioclacule,nu demisii,băi ăsta!! Cercetari penale si condamnari la inchisoare.Si nu cu suspendare,dupa modelul criminal al justitiei din Romania.Cu lipsire de libertate,inauntru la țuhaus! La galere!

 28. Si mai e ceva.Presa este securista pentru ca a participat la aceasta mascarada prin publicarea cu intirziere a faptelor,pentru a scoate in evidenta vîna balaoachesului.Ciuca este cel care trebuie tras la raspundere,nu Firea sau alti corupti.Pe timpul guvernului Ciuca s-au intimplat crimele!

 29. În poze și „vaccinurile” erau „sigure și eficiente”, criminalilor

 30. Nimeni nu se aștepta. Situația este foarte gravă și neplăcută deoarece numai Gabriela Firea îl poate învinge pe Nicușor Dan.

 31. Deci mafiotii securisti care dirijeaza copios cateva partide ale momentului au cunoscut inca din 2020 prin oamenii lor din institutiile importante ale statului toata tarasenia dar au asteptat momentul potrivit pentru a actiona. Cei care au stiut si au asteptat ordine in acest sens sunt mai vinovati decat acei infractori. Cine era la guvernare in 2020 in afara de Johanis?

 32. O golaniada pusa la cale de tandemul USR- SRI( Soros) care PUTE de la o posta Cu MINCIUNI SI POVESTI INVENTATE Nu o simpatizez DE LOC pe coana Firea dar de aici cu a arunca cu laturi contra ei pe motiv ca e nevasta de Pandele ( da el trebuie mentionat, printre vinovati!) e cale lunga Dintre MINCIUNILE ROSTOGOLITE IN MASSMEDIA 1-Ca Firea de la Min muncii e responsabila (???????)cu azilurile de batrani? Si pt ca locuieste in Voluntari!!!De cand asta? 2- Minciuna ca are o sora care a lucrat la astfel de aziluri!!!- lucru negat de firea 3- Interdictie care i s-a pus de posturile afiliate sereii sa se apere impotriva calomniilor ( syaena3, emdigi24, be1 petrov, etc) Si toate astea ca sa fie reales- LA COMAMANDA sereii- nulitatea DE PRIMAR SOROSIST ( protejat de ambasade) INCOMPETENTUL Plicusor Dan Intrebare, intrebatoare Dar cand MUREAU PE CAPETE batrani,exact in aceste aziluri, cu #USR la min Sanatatii , secu-derbedeii# ce fac tambalau acum, de ce nu s-au sesizat de crimele de acolo??? PS Multumim pe aceasta cale presei ( ziare, posturi teve,etc- aliniate secu) pt contributia majora la aceasta golaniada antiFirea Slava plicusorului

 33. Institutiile statului roman ar trebuii sa sapa putin mai adinc la acast caz cu caminele de batrini din Romania ,. ca vinovatii sint inca foarte multi care trebuiesc pedepsiti exemplar si nu doar sa demisioneze din functiile lor, ca sa scape pe moment din acest scandal.Demiterea trebuie urmata cu ancheta si o condamnare cu executare pt. tot ce se intimpla in Romania cu aceste case de torturat bunicii si parintii nostrii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.