Bani de la primărie pentru plata bonelor

 Primăria Constanţa anunţă că sprijină financiar părinţii care nu îşi permit să plătească o bonă pentru copilul de vârstă preşcolară, sumele fiind cuprinse între 250 şi 710 lei lunar, pentru fiecare minor.

„Sprijin financiar de la primărie pentru serviciile oferite de bone! Primăria Municipiului Constanţa, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, acordă părinţilor, care nu îşi permit să plătească o bonă pentru copilul de vârstă preşcolară (max. 6 ani), ajutoare băneşti”, a informat marţi municipalitatea, printr-un comunicat de presă citat de Agepres.

Conform administraţiei locale, ajutorul financiar se acordă lunar pentru fiecare copil, în funcţie de media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni, astfel: – 710 lei pentru venituri de până la 2.100 lei/membru; – 550 lei pentru venituri între 2.101-2.500 lei/membru; – 390 lei pentru venituri între 2501-3000 lei/membru; – 250 lei pentru venituri între 3.001-3.500 lei/membru.

Pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă persoanele care au domiciliul în municipiul Constanţa şi îndeplinesc cumulativ mai multe condiţii.

O astfel de persoană trebuie să fie cetăţean român, al altui stat sau apatrid, cu domiciliul în România, în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare; angajată cu contract individual de muncă ori în baza unui raport de serviciu, desfăşoară activităţi independente, obţine venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură sau piscicultură ori exercită o funcţie de demnitate publică sau asimilată; şomer indemnizat sau înregistrată în evidenţele AJOFM, la data solicitării, ca persoană în căutarea unui loc de muncă; nu a refuzat maximum două oferte de muncă din partea AJOFM.

O altă condiţie este următoarea: „copilul pentru care se solicită ajutor financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă nu este înscris la creşă/grădiniţă sau pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creşă/grădiniţă ori nu a retras copilul de la creşă/grădiniţă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Dar pentru handicap când se mareste ? In Bucuresti ! Ca in ianuarie 2024 nu au dat nimic in plus !

  2. nu uitati sa ne votati, auziti?
    Primaria mai pune o taxa si va mai da, important sa ne votati!

  3. Foarte bine ca a scos blindatele,acum sa vada si frantuzii pe cine au votat ca sa le fie presedinte !

  4. Ruperea copilului mic de mamă e o crimă. Adică mama merge la serviciu și altă femei merge la serviciul îngrijirii copilului acesteia.
    Dacă aș avea puterea aș desființa creșele și grădinițele în primul rînd. Aș impozita 80% mamele ce vor carieră.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.