Bărbile lui Barbu

În viteza de balamuc cu care se rostogolesc declarațiile trăznite, inițiativele deșucheate cu subsoluri dubioase, gafele și dezvăluirile, am trecut ca trenul pe lîngă una lată anunțată de figurantul ministru înregistrat la Evidența persoanelor sub numele de Barbu-Florin Ionuț, de la Agricultură.

Din capul rotund al acestui ministru n-am recepționat decît propoziții neterminate, gîgîieli și, din cînd în cînd, enormități. Fost pupăză la o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară și director pe la Îmbunătățiri funciare în județul Olt (pup-pup-pup la Paul Stănescu!?) și director în Primăria Slatina, acest șters Florin Barbu este o probă de mediocritate politică, intelectuală și morală a felului în care funcționează selecțiile și desemnările PSD și PNL. Nu contează performanțele, profesionalismul și proiectele celui desemnat să conducă un domeniu. Totul se reduce la contribuția insului la partid. Cu fonduri, cu fundul, cu afișele, cu mobilizări de nepoate, cu orice, nu contează. De ani și ani, de trei decenii, regimente de impostori și incompetenți ocupă și conduc instituțiile publice spre nicăieri. Îl asculți pe Florin Barbu și-ți dai seama imediat că omul se califică pentru un post de comandant de pluton al nepricepuților guralivi. Adică de ministru. Este la fel de „strălucit” ca și Dănut Andrușcă, ca și Ion Ștefan-Grindă sau ca Mihai Tudose și ca atîția alții.

Ei bine, acest personaj restant la gramatică și la logică a anunțat o descoperire bună de un mare premiu acordat însă de comuniști:

Am introdus un mecanism pe care îl voi crea împreună cu retailerii, împreună cu Ministerul Economiei care se ocupă cu partea de comerț a României. Practic aceste Ordonanțe au fost date de Ministerul Agriculturii dar și alte ministere au atribuții în comerțul cu alimente,  și vom crea un mecanism. Mi-aș dori să îl creez și îl am creionat deja. O să am o discuție săptămâna viitoare atât cu retailerii, cât și cu procesatorii. Pentru toate produsele agroalimentare. Deci pentru absolut toate produsele agroalimentare”

Ionuț al nostru de la Agricultură stă cu un crac al gîndirii în trecut și cu altul în viitor. „Am introdus un mecanism pe care îl voi crea”. Cu așa logică de oțel, nici Dracu nu se poate pune cu el! Omul a introdus deja și pe urmă creează!

Voi reproduce încă un pasaj important din Ionuț Florin pentru că este probabil principala sa operă cunoscută pînă acum.

Iată ce susține agro-inteligentul îmbunătățirilor funciare din județul Olt:

Vom crea acest mecanism pentru a stabiliza toate prețurile din România. Vorbim la produsele agroalimentare. Vreau în continuare ca aceste alimente de bază, cele 14 alimente de bază care sunt consumate de 50% din populația României, să rămână la același nivel. Vă spun și de ce! Atunci când în guvernarea Ciucă s-a luat decizia scăderii prețului la lapte cu 20% și neavând o formă juridică, așa cum noi am dat această Ordonanță, toată scăderea s-a dus la laptele de la poarta fermei, la fermieri. I-am explicat și prim-ministrului că nu este nevoie de un acord. Pentru că un acord nu este respectat. Un acord nu are formă juridică, un acord nu are contravenție, și atunci nu poți să tragi la răspundere pe nimeni. În ordonanța privind plafonarea adaosului comercial, fermierii nu există. Și este destul de logic și foarte clar”. (Florin-Ionuț Barbu)

Vedeți și auziți ce grozav funcționează mecanismul de stabilizare a prețurilor gîndit de Florin Ionuț Barbu? Exact ca proiectul de țară al lui Iohannis, ca România Educată, ca reducerea cheltuielilor bugetare a lui Ciolacu, ca dotarea inspectorilor fiscali cu pistoale!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 47

40 de Comentarii

 1. Votez AUR,Calin Georgescu,Eugen Teodorovici si alti ROMANI de calibru.Acesti nemernici oblojiti in slehtele numite PSD,PNL,UDMR,USR trebuie trimisi la lada de gunoi a istoriei politicii romanesti.Apoi toti HOTII acestei tari dovediti sa fie trasi la raspundere,incepind de la Petre Roman-Neulander si terminind cu Ciuca si Ciolacu(duetul Ciu-Cio).Participati masiv la vot si votati cu mintea din cap si nu cu kilogramul de ulei(din Ukraina).

 2. Uăi cu baețâ di la PiSiDe n-ai cum te pune. Ăl’ di la Enerjie ni-o promis și știț’ că ce promite PiSIDeu face: vor să depoziteză enerjie ilectrică in depozitele di gază…

 3. Pai din pleiada de facultati cu bani si din alea cu IFR ( invatamint cu frecventa redusa) de un an si jumatate ies numai ” dottori” .Dar de la caratorii de vorbe si muncitori cu gura la ce ne putem astepta ?Banuiesc , ba mai mult sunt convins ca se admira in oglinda cind scotea frazele astea ” inteligente” …Ce mi-e JohAnnuSS ce mi-e Barba … Unul mut si de o prostie bouleana si celalalt aidoma , numai ca-i ies din gura riuri de vorbe fara noima.Este ” peroada” lor. Votez ” raul cel mai mare” !

 4. E adevarat, la Caracal s-o fi rupt carul cu prosti, da’ sigur boii au trecut Oltul si unii au ajuns pina in primaria Slatina …

 5. Asta e mai rau decit Sulfina, cu genocidul aleia aplicat gainilor si ratelor ! Daca da vreo epizootie in vaci, capre si magari, e in stare sa bage toate aceste dobitoace in fostele pubele de plastic si sa le gazeze !

 6. Când l-am auzit prima oară vorbind pe Florin Barbu, credeam că e scenetă umoristică 🤣🤣🤣

 7. Tot oțărât pe români. Mai scrieți de bine de guvernarea cu români nu numai despre cei gen “Și străinul te tot paște de nu te mai poți cunoaște” care conduc Oradea spre a scoate numai trecutul și prezentul unguresc la vedere. Ăștia-s oamenii cu ăștia defilăm! cu aceștia trebuie păstrată plutirea până la o generație mai bună. Arătați greșelile fără batjocură, îndrumați cei bine. Dacă nici Cotidianul și Televiziunea Română, atunci cine? Luați exemplu de la domnul profesor Andrei Marga, ori cât critică, nu desființează, explică, propune cum să fie, dă exemple din trecutul românesc sau prezentul străinilor de succes. Lucrurile se pot îndrepta cu înțelepciune și răbdare.

 8. Domnul Nistorescu vrea neaparat AUR ! A intrat in campanie. Cine cunoaste oleaca de agricultura intelege despre ce este vorba in zicerile lui Barbu….

 9. 😂😂😂😂 Corect! Chiar la acesta frază aiuritoare mă oprisem din citit din cauza râsului de neoprit😂😂😂😂😂! Ce naiba sa faci și să ceri de la un plasat analfabet funcțional? Oare și asta are diploma de doftorand?

 10. …cine plateste pentru Congresul Partidului Popular European; cine suporta costurile?

 11. „Atunci când în guvernarea Ciucă s-a luat decizia scăderii prețului la lapte cu 20% și neavând o formă juridică, așa cum noi am dat această Ordonanță, toată scăderea s-a dus la laptele de la poarta fermei, la fermieri. I-am explicat și prim-ministrului că nu este nevoie de un acord. Pentru că un acord nu este respectat. Un acord nu are formă juridică, un acord nu are contravenție, și atunci nu poți să tragi la răspundere pe nimeni. În ordonanța privind plafonarea adaosului comercial, fermierii nu există. Și este destul de logic și foarte clar”.
  Nu văd ce reproșuri s-ar putea aduce unor astfel de intenții ! Dar se mai uită ceva: Unii dintre cei aflați la conducere își propun să ia niște măsuri, cum a fost și cea cu jocurile de noroc, dar dacă văd că intențiile lor nu pot fi materializate din cauza influențelor venite de la alți poli de putere, din Țară sau din afară, se așteaptă ca cetățenii să-i sprijine demersul , mai ales prin ieșiri în stradă și manifestații de acceptare a măsurii propuse și de condamnare a celor care se opun ! Văzând asta și decidenților le-ar fi mai ușor să treacă la măsurile necesare și cei din umbră ar ceda presiunilor și nu și-ar mai pedepsi slugile cum se întâmplă de obicei ! Am mai spus-o : Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă !
  Nu poți să stai pasiv pe margini și doar să critici fără a întreprinde nimic și mai apoi să-i critici pe cei care ajutați de tine ar fi putut face ceva !
  Indiferent cât de mult ar dăuna asta intereselor obscure a celor care ne conduc de fapt , dar noi nu-i vedem.
  Așa cum nu ne văd nici ei în stare să ne apărăm interesele și-i lăsăm să-și facă de cap !

 12. Ce este fascinant? Un „singur” om din Media devoaleaza tâmpenia partidelor politice! Cine este? De fapt cine sunt? Dl Nistorescu și Redacția Cotidianului! Felicitări maxime ambilor! Restul? Morsa în evul mediu timpuriu, lăptos în privire, lingău, atotștiutor! Profesorul Epidermă? Limbaj de preșcolar, idiot funcțional! Dacă ăsta sunt crema, restul ce este? Trash? O țară în plină involuție unde Kovesi a mâncat copii născuți de o zi la Maternitatea Giulesti! Dl Nistorescu a fost ” driblat” ca un naiv în formă pură că Kovesi și DNA este Drac cu D mare și dl de la CJ PRAHOVA cu furaciune de 48 000 000 de lei plus Lamborghini de 680 de cai putere este Serafim cu S mare! Ce mai este de spus? Dna este cancer, psd-pnl este răi! Inchei: Impotriva prostiei chiar și zeii sunt neputincioși( Schiller)…

 13. Totuși, se vede pe ce este bazata economia țării, pe creșteri de prețuri și consum, astea sunt criteriile de baza care prăbușesc economic tara. De ce? Pentru că, au crescut preturile la tot ce înseamnă consum, exclud creșterea impozitelor la debutul 2024, și constatăm că, cetățenii vor cumpăra mult mai puțin, consumul va fi minimizat mai grav că înainte de 1988 când grija era să se achite datoriile țării, dar aveam din ce trăi. Acum exista totul din import dar de proasta calitate și cetățenii nu mai au cu ce cumpăra, un sac de bani pentru o mica sacoșă de cumpărături subțiri. Dar bugetarii de lux din politica românească cheltuie fără măsură dar in nesimțire fondurile din bugetul statului dar nu pe ce e strict necesar și urgent. P.s. de ce atâta vâlvă peste tot in legătură cu organizarea politicienilor pentru alegeri fi ce dracu mai cer milogii vizibil infractori? Pe cetățean nu îl interesează croncaneala intre acești vizibil infractori din politică, ii interesează strict finalul și acțiunea în sine, daca mai exista la vedere! Sa se duca dracului în pădure să urle unii la alții fara live pe televizor, nu asta e grija cetățeanului din Romania! Politica și politicienii, sunt ultima sau de loc, grija cetățeanului.

 14. La ordinul securistilor lui Aszashtalosh subordonatul Ciolacu l-a dat afara din guvern pe cel mai competent ministru postdecembrist al agriculturii. Vina lui DAEA a fost ca era un roman patriot, iubit si respectat de majoritatea romanilor. In schimb tot la ordinul acelorlasi securisti ii lauda zilnic fara sa tresare pe cei mai incompetenti ministri ai sai GRINDEANU si BOLOS.

 15. Dezastrul se vede cu ochiul liber la agricultura. Cei mai mari pilosi sunt lucrătorii APIA care nu-și mișcă hoiturile din fata calculatorului sa cunoască situația din teren. Spagarii grași de la APIA nu cunosc situația agriculturii de aia s-a dus cu destul in gura la Ursula. Micii agricultori sunt striviți de marii latifundiarii care sunt mana in mana cu APIA! Toată agricultura românească este la negru!

 16. Nu numai copiii spun ‘lucruri trăsnite’, la asa guwernanți … așa ‘succesuri’ !

 17. Păi bre,. Ai vre-o vorbă clară, in care să fi sigur că așa este și să mergi pe variantă lor, de la vre-unul dintre politicieni romîni, de la werner, de la pește sau de la covrigar, de la vre-unul din minister ? N-ai bre. N-ai : Iar pe cine eventual poți conta, pe profesionalismul și seriozitatea maghiarilor, păi ei nu sunt intrebați, lăsați,. Deci,.

 18. „Deșteptul” sigur a trecut pe la Șprițul Haret! Ăștia ne sunt conducătorii politici făcuți la „privat”. Nu știe să lege doua cuvinte( e mai rău că Bideu care confundă Faza cu Ucraina), a decolmatat canalele de irigații pe hârtie și fura fondurile europene. U.E., o vaca buna de muls de șmecherii din agricultură care lucrează cu fonduri europene și Luluta doarme in popușoi! Să-și pună cizmele pana la șold și să intre în grajduri prin balega sa vadă ce mănâncă bovinele românești! Hoții PSD-istii pe toate drumurile! Hoți cu acte în regulă și romanii mănâncă produsele cancerigene de afara!

 19. Morsa ține de 6 ( șase) la cei care jefuiesc România de 35 de ani! Maestrul Epidermă este efectiv ” scârbit” de România, țară fără Istorie, profund Antisemita, unde la nunta Căpitanului ( Corneliu Zelea Codreanu cumva?) au venit 150 000 de oameni în costume populare! Profesorul Epidermă profesor universitar(?) la veceul SNSPA, fost Ștefan Gheorghiu, are firmă de sondaje publice/analo-rectale, firmă de jumulit banu’ public! D-le dragă Cornel Nistorescu! Domnule dragă! În România suntem Draci, Porci, Cretini, Imbecili? Trăim pe spinarea altora? Firme de sondaj( imbecilul analfabet de la SNSPA), analist politic ( Morsa), etc, etc…Maestre dragă! Vine o duhoare de nesuportat din partea psd-pnl! Fostul Frontul Salvării Naționale, fostul PDSR, Actual psd-pnl! Maestre! S-a întâlnit la barieră hoțul cu prostul? Era Maestre pe vremea lui Ceaușescu Duminică „Ora veselă” la radio! Acum „Ora veselă” a fost înlocuită cu discursurile d-lui Ciucă, postările lu’ Core, Drag de România, Justinianus, Yahweh, toți trolii lingăi la organul erect/ semierect a lu’ Covrigar! Așa șef, așa slugi! Țară tip Sud America, principii zero, zero patriotism! Veceul Public Gara de Nord! Un tâmpit postac Drag de România? Fraiere! Drag la ce? Șeful de la Cj Prahova 48 de milioane de lei, Lamborghini de 680 de cai putere? Imbecilule Drag de România? Te crezi la Războiul de Independenta 1877? Fraiere! În 2024 unii trăiesc ca pe vremea lu’ Harun al Rasid 1000 și una de nopți! Anul 665 AD! Proștilor, slugi, cârpe la cei care au vândut România! Rușine Core! Karma Hoților asupra ta pe 1000 de generații! E grea munca ” cinstită”? După ce crapi, mori, ce faci? Suni ca dl Buzatu să-ți aducă în portbagaj 250 000 de Euro? Dar sufletul, unde e sufletul în Ecuația asta? Tâmpiților!

 20. Singura calitate a lui Barbu este că e span așa cum ne zicea Tomitanul!

 21. Ce scriu, NU E NOSTALGIE, E CRUNTA REALITATE! CEI CARE AU TRĂIT ÎNAINTE DE 1989, OARE ISI AMINTESC SA POATĂ FACE PARALELĂ INTRE PERIOADA DINAINTE DE 1989 SI PERIOADA DUPA 1990! Timp de 50 ani, asta e perioada comunistă în România, nu au reușit să distrugă zâmbetul și speranța de pe chipul și din sufletul colectiv! Da, timp de 45-50 ani! După 1990, in cei maximum 34-35 ani, cocalarii vizibil de neatins infractori, au reușit să anihileze toată pozitivitatea și speranța din sufletul colectiv! Nu au nicio legătură cu viața colectivă a majorității și nici cu tara pe care, sunt obligați să o administreze și să facă legi corecte și clare pentru aplicare, așa cum prevede fisa postului ocupat politic sau nu! Aceste clanuri politice, organizate în partide politice, vizibil infracționale, se ocupa strict de propriile finanțe, confort și buna stare! Nu se mai ascund de vreo 10 ani de când e Plavanul distrugător al legislației române la vedere prin instigare la nerespectare=liber la infracționalitate oricum, oriunde și oricând și totul live prin intermediul televizoarelor! Biblia clanurilor vizibil infractionale organizate politic, nu conține decât: resursele financiare, propria buna stare și confortul cat mai sfidător in lux.

 22. TOP PRIMMINISTRI.1990-2024
  URATI,PROSTI,TRADATORI=.ciolos,scartu-partu,zdrula-sula,boc-pisboc
  ARATOSI,DESTEPTI,PATRI-HOTI=nastase,tericeanu,ponta,grindeanu,ciuca,ciolacu
  organizat de UFDR=uniunea fomeilor democrate romane

 23. Nea Cornel, nu crezi ca ti-ar sta si mai bine cu barba? Ca cu BARBILE te stiu…

 24. Ticuta, te plictisesti?

  7-Richter spune:
  02 MART. 2024 LA 21:54
  Bautura ucide!

  Adevarat!

 25. Ticuta, ma asteptam sa-mi canti

  Ti-am luat un martisor
  Ca sa-l porti la tine tot mereu
  Si sa stii ca-n el e dorul meu
  Si-ti va purta noroc…

  A fost ziua mea. Nimic.
  O primavara frumoasa si tie!

  O primavara frumoasa, tuturor!

 26. „PE CINE AȚI NOMINALIZAT LA AGRICULTURĂ D-LE PREMIER DIN UMBRĂ-DOMNULE EDITORIALIST?
  DE VĂ DĂDEA CIOLACU POSTUL DE LA CULTURĂ -OARE TOT AȘA SCRIAȚI?

 27. Domnul Nae nu îl uitați nici pe tartorul cel care a moșia atâtea ” guverne ale mele” k.w. navetistul , ar fi păcat sa se supere omul ca nu ol băgați în seama@@

 28. Cică Luluta s-a trezit din somnul cel de moarte și anchetează lucrătorii APIA cum au furat fondurile europene în Delta! Când vor fi anchetații hoții APIA din toate județele țării care au pus agricultura românească pe butuci! Nici 10% din lucrătorii APIA nu au studii in agricultura. Hoții sunt niste piloși ai primăriilor și bastanilor din instituțiile de forță ale României! Se fura fondurile europene la greu si-si schimba mașinile Volvo din 3 in 3 ani!

 29. Chestia cu „capul rotund” e de-a dreptul epocala…Dar nu e noua, deja de cateva decenii URIASELE CAPATZANI CHELIOASE care tradau fara nicio greseala NOMENCLATURA BOLSEVICA au intrat la concurenta cu la fel de URIASELE CAPATZANI RASE CHILUG ale tineretului rrom si nu numai, cu cefe late si burti plesnind de prosperitatea cladita cu trafic de droguri, carne vie si copii, plus cersit…
  Despre capatzanile uriase ale NOMENCLATURII CEAUSIST-STALINISTE vorbesc aici de 12 ani FARA DISCRIMINARI, respectiv referindu-ma si la PROFI din Padurile Baneasa, Gradistea, Snagov, Paltinis, Cicu, Poiana Brasov, Faget etc…

 30. Ăsta-i din ceata de agricultiști de pe lângă Stănescu, dintr-ăia de-i spun tractorelului pesedizat peste măsură că a luat foc stâlpul din fața partidului când se aprinde felinarul pe stradă. Sau ălea de le dau ocol tramvaiele la cap de linie sunt de fapt insule, parafrazându-l pe Serghei. Iar fața aia rubicondă a lui este precum gogoloiul de gunoi rostogolit cu dedicare de gândacul de bălegar. Gogoloi ca-i umple și intelectul de la o ureche la alta.

 31. Charlie, mămică, Cornel Nistorescu are capul rotund sau pătrat? De ce nu candidează la Parlament sau prezidențiale, că 12 voturi ar avea de la tine, daca ținem cont ca semnezi cum te taie capul tau zevzec. E cefere mare de capete pătrate, poate ajungi ministru in guvernul ion cristoiu, cu președinte Cornel Nistorescu. Radu humor ambasador în Israel,neapărat.

 32. Maestre! Dragă domnule ziarist! Am fost cu „ei” la curve, băute, femei, sex în grup, băut până la vomitat pe bordul mașinii! Dna Kovesi e rea? Dle Nistorescu! Psd-pnl e bun? Dvs în ce lume trăiți? Dvs respirați, mâncați, sunteți om, OM? Kovesi e Diavol? Maestre, în lume sunt oameni care „păcălesc” și oameni care sunt „păcăliți” ! Dvs credeți trolul „Bătrânul” imbecil analfabet, DNA e lucru rău! Maestre Măcelar! S-au furat 1500 de miliarde, DNA e pistol cu apă rece! Dvs cu familia dvs beți ceai de Tei cum va recomanda Manole de la BNR! Sunteți depășit de situație! Dacă ați „ști” furaciunile Psd-pnl, ați înlemni! Cancere, AVC-URI, tot tacâmul! Kovesi rea, Psd-pnl bun! Maestre, cu scoarța de copac ați încercat? Ia alcoolul! Sunteți un mare ” naiv” în panoplia de naivi! Râd cu gură în pumni ca DD Senzațional! Maestre, nu orice zboară se mănâncă!

 33. DOMNULE NISTORESCU@@@@ ! PUBLICATI SI COMENTAȚI INTERVIUL „INTERZIS IN ROMANIA” DIN INCORECT POLITIC,2 APRILIE 2018 , CU DL MIHAI SERBAN .
  Cititorii Cotidianului îl găsesc ușor pe internet căutând cu datele de mai sus.

 34. Se observa stilu lu ticacalosu tomlin zis marius Horror gelu doru popescu URA FATZA DE ROMANIA GENERICA in dejectia de ieri de la 16:34 prin care-l ataca grobian, suburban, mistificator pe Nea Cornel…Ticutza a lu Maicutza cu barba apostolica marxista Cpt core
  /Core, Mamica lui patronimica…Acest IENICER SOVIETIC e DUSMANUL ROMANIEI GENERICE si al Lumii LIBERE, un fanatic orb si surd la orice argument care-i spulbera dogmatismul rigid…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.