Barroso: Anunţul ETA de renunţare la lupta armată este un moment istoric

Preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a salutat vineri anunţul organizaţiei separatiste basce ETA de renunţare definitivă la lupta armată, numindu-l „un moment cu adevărat istoric”.

„Din partea Comisiei Europene şi în nume personal, vreau să-mi exprim satisfacţia deplină faţă de anunţul de ieri privind încetarea definitivă a activităţilor militare ale ETA. Acesta este un moment cu adevărat istoric, care pune capăt anilor de teroare şi atacuri în societatea spaniolă”, a afirmat Barroso, citat într-un comunicat.

Preşedintele Comisiei Europene i-a felicitat „pe toţi cetăţenii spanioli” şi „toate instituţiile democratice din Spania” pentru această „victorie”, care „marchează punctul culminant al anilor de eforturi neîncetate în lupta împotriva terorismului”.

„Vreau de asemenea să evoc toate victimele acţiunilor teroriste ale ETA şi familiile acestora, pentru care îmi exprim sprijinul şi solidaritatea”, a mai afirmat preşedintele CE.

Organizaţia teroristă bască ETA a anunţat joi că renunţă definitiv la lupta armată, după 52 de ani de conflict şi atentate, cu un bilanţ de peste 800 de victime, şi după numeroase alte declaraţii de încetare a focului anunţate în acest răstimp, informează Agerpres.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.