Băsescu își face singur curaj

Traian Băsescu a declarat miercuri, după aprobarea fuziunii PMP cu UNPR, că obiectivul noului partid pentru alegerile parlamentare din toamnă este obținerea a 15-20% din voturi.

„Obiectivul este între 15 și 20 procente pentru toamnă”, a spus Băsescu, la finalul reuniunii Congreselor PMP și UNPR, unde s-a votat fuziunea.

Potrivit lui Băsescu, în urma fuziunii celor două partide teritoriul este acoperit, dar că încă au mai rămas zone, în mediul rural, unde nici PMP și nici UNPR nu au organizații.

„Încă mai rămân pete albe în mediul rural unde nici noi, nici UNPR nu avem organizații, dar, în general, se rezolvă problema acoperirii teritoriului. În momentul de față avem, la nivel național, cei doi președinți executivi, avem doi prim-vicepreședinți, până luni domnul Steriu îi va desemna și pe ceilalți doi, structurile în teritoriu fuzionează strict pe baza rezultatelor din alegeri, adică acolo unde organizația județeană de la UNPR a obținut un scor mai bun are președinția organizației, acolo unde a obținut PMP are PMP președinția. Cel mai mare obiectiv pe care îl avem la Parlament este să avem grup pentru a putea fi reprezentați în secțiile de votare la alegerile din decembrie”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a declarat totodată miercuri că el este „cel mai bun profil de premier”.

Astfel, chestionat dacă este de acord cu „profilul de premier al lui Dacian Cioloș”, despre care a vorbit liderul UNPR Valeriu Steriu, fostul președinte a afirmat: „Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu”.

Valeriu Steriu a afirmat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că PMP l-ar putea susţine pe Dacian Cioloş pentru Guvernul care se va forma după parlamentare, dacă „ideile converg”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.