Bătrâni sechestrați pentru a li se lua casele

Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar care vizează lipsirea de libertate în mod ilegal şi înşelăciune. Mai mulţi vârstnici, cu dizabilităţi fizice sau psihice, fără moştenitori, au fost găsiţi într-un imobil, în condiţii improprii. Mai multe persoane sunt suspectate că i-ar fi ţinut sub supraveghere permanentă, încă din 2017, i-au ameninţat şi lovit pentru a le prelua bunurile.”În această dimineaţă, 6 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 11 Poliţie pun în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară şi 10 mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal şi înşelăciune”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în perioada 2017 – prezent, mai multe persoane ar fi identificat femei şi bărbaţi, având vârste înaintate şi fără moştenitori legali, cu dizabilităţi fizice şi/sau psihice, după care le-ar fi plasat într-un imobil, în condiţii improprii, sub supraveghere permanentă, împrejurare în care le-ar fi agresat fizic şi le-ar fi proferat jigniri şi ameninţări, pentru intimidarea acestora.

”Din cercetări, s-a stabilit că, inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenenţă ori afecţiune, cinci dintre bănuiţi s-au căsătorit cu persoanele vătămate, deşi diferenţele de vârstă sunt foarte mari, după care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (în urma decesului unei persoane vătămate), fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, de bunurile imobile, în scopul valorificării acestora”, a mai transmis Poliţia.

De asemenea, două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit celorlalţi bănuiţi consultanţă, pentru încheierea sau, după caz, obţinerea de la autorităţile competente a unor înscrisuri necesare demersului infracţional, legăturile maritale dintre bănuiţi şi persoanele vătămate fiind oficializate în baza unor înscrisuri medicale ori alte documente puse la dispoziţia oficiilor de stare civilă.

”În cauză, vor fi dispuse măsuri asiguratorii, constând în indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmând a fi stabilită ulterior. În baza mandatelor de aducere, care vor fi puse în aplicare, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, a mai transmis sursa citată.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. in Voluntari e un fapt curent luatul caselor cu japca

 2. in anii ’90 presa a scris despre batranii care si-au pierdut casa unii si viata, nu stiu cine era acuzat pe la Baneasa sau Herastrau ca i-a omorat pe rand si inainte i-a lasat mostenire terenul/casa. Daca nu ma lasa memoria si la TV acum 20 de ani erau prezentate dramele unor batrani ajunsi pe drumuri de mafia imobiliara…tragic este ca in atata amar de vreme nu s-a schimbat nimic…si nici nu se schimba, traim in capitalism si in filmele artistice apara acapararea de imobile si deposedarea unor proprietari marunti pt un magnat care vrea sa construiasca in mall sau zgaraie nori…sa vedeti ziua cand proprietarii unor blocuri din Bucuresti vor fi alungati pe motiv ca-i insalubru si vor face loc la marele investitor…

 3. Se poate mai rău?-se întreba Alexandru Andrieș, si tot el și-a dat răspunsul- Se poate! Și daca tot ați scris despre acest caz, onorată redacție, v-aș ruga să-l urmăriți până la rezolvare și să ne spuneți și nouă cum decurge, spre a fi făcut public modul de lucru al toasilor(tovarășilor hoților, that is)speciali care scot pe usa din dos infractori contra șpagă, după care se pornesc pe urlat că d-aia e corupție că n-au salarii xuficient de „performante” Săvedem si noi cum „performează ei pentru banii pe care-i iau.

 4. ar trebui sa stiti si sper sa investigati CA ACESTE ORORI SE INTAMPLA CU STIINTA MILITIEI, DA? acesti GRUPURI CRIMINALE ORGANIZATE sunt protejatii SECURICILOR DIN IMOBILIARE SI A MILITIENILOR !

 5. tara in care se fura copiii, tara in care se fura casele batranilor, tara unde legea este doar pentru cei cu bani, tara unde sanatatea se plateste cu bani grei…
  Romania este tara tutoror posibilitatilor. Votati FSN!

 6. Au abrogat legea „Acte de proprietate la purtător” lege din 2004 că sa credem că e ilegal? Sunt escroci pe mâna cu doctorii psihiatri de stat și militari care internează 3 zile pe fisa de internare, în fapt, e continuitate pe internare în spital. Sunt ținuți în spital până fac actele apoi unde se poate găsi spatiu pentru a nu mai ajunge în propria casă! Sunt chiar și fii proprietarilor care practica aceasta legalitate! Justiția nu are nimic împotriva acțiunii și le da prin lege ce vor, restul moștenitorilor canci drepturi de mostenire! Actele sunt legal după 5-10 ani de stat la buzunar in secret, pentru că, legea nu ii obliga sa actualizeze in baza de date. Nu e bășcălie!

 7. asa se fac averile,
  nu au toti creierii
  sau rachetele si sattelitzii lu elon musk………

  -apropos,
  mai e vreo reclama pe X ?

 8. Normal si corect intr-o tara civilizata ,ar fi ca acest caz foarte grav sa fie anchetat si judecat la urgenta si nu lasat asa cum se practica in Romania ,ca sa treaca timpul si sa se uite ,sau sa se prescrie fapta.Acesti criminali trebuie sa primeasca pedepse cit mai grele pt. faptele lor,dar prevad ca justitia romaneasca va solutiona cazul in favoarea criminalilor . Banul este ochiul dracului si coruptia este brendul justitiei romanesti.

 9. Starea Civila si Primarul cum a incheiat o asemenea casatorie intre un om bolnav si batran si cineva tanar – cum a raspuns batranul cu DA in fata Primarului ?! Notarul cum a legalizat actele, in lipsa Certificatului de sanatate psihica ?! Cum au fost scoase certificatele de la Taxe si Impozite fara o procura legala ?! Cum a fost scos Certificatul de la Intabulare fara procura legala?! Atentie mostenitorii legali : nu-i mai lasati pe parintii si bunicii batrani si bolnavi cu actele de proprietate in casa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.