Cum poate fi interpretată decizia BEC care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze ca independent la Senat, pe listele de partid, a fost întrebat fostul ministru al Justiției, la Antena 3 CNN.
Hotărârea nu spune nimic, fiecare înțelege ce vrea, a răspuns Tudorel Toader.
O decizie solomonică, a insistat fostul ministru.
„(…) BEC-ul până la urmă a dat o hotărâre, o decizie solomonică, adică n-a spus nimic, fiecare înțelege ce vrea. De aceea noi continuăm discuția(…)
E clar că(…) BEC-ul nu poate să modifice legea, nu poate să adauge la lege pentru că și-ar depăși competențele, plus faptul că legea nu se modifică, potrivit comisiei de la Veneția, în anul electoral, înainte de alegeri.
”… eu trag concluzia că președintele Iohannis nu poate să candideze, pentru că trebuie să-și declare apartenența…Deci, BEC a dat interpretarea, dar n-a schimbat nimic față de ce spune legea. N-ai ce căuta pe listă dacă ești independent(…).
Degeaba spune preşedintele că această lege nu va fi adoptată pentru că nu vreau eu (Iohannis – n.r.).
Nu va fi adoptată pentru că nu permite Constituția”, a conchis fostul ministru.
Biroul Electoral Central a decis, vineri, că nu e nevoie de modificarea legii pentru ca președintele Klaus Iohannis să candideze pentru un post de senator pe lista PNL.
Vai de stiinta lor de maidanezi politici! Si la „fara sa-nveti” daca faceau facultatea de drept tot trebuiau sa citeasca, chiar pe litere, Constitutia. Si un copil de clasa a cincea intelege ca bolovanul nu are dreptul sa candideze. Voi nu, e batman, batman!
Solomonarii dă la B.E.C. sunt buni dă văpsît cu cătran șî dă tăvălit apoi în puf dă gîște.
De unde gîște? Chiar ei ie gîștele, da’ nu ale Capitoliului…
O dezbatere fara niciun sens, atat din partea politicienilor, cat si a ziaristilor. Bani si „eforturi” in zadar. Aticolul 84, al. 1 din Constitutie spune clar: (1) În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată. Deci, daca turistul nr. 1 vrea sa candideze, o poate face doar daca isi da demisia din functia de presedinte. Mai clar de atat nu se poate.
Chiar s-a exprimat diplomat acest judecător, actual avocat sau ce este! Omul putea să spună că e exact ca în țigănie unde clanurile fac ce vor, sau, în justiția țigănească unde totul se plătește prin compensare sau prin taxa de protecție. Vedem toți cum se plasează în funcții, la fel și după alegeri prin recompense sau procente care nu au legătură cu voturile real exprimate și numărate! E obișnuință cu vechime aceasta practică, de asta se cearta intre ei, de asta se dau neputincioși, de asta și aruncă ură viscerala spre și între cetățeni, de asta practică orice împotriva compatrioților și a țării natale, de asta fac legi cu dedicație compensare pentru plasatorii care plasează și plantează indivizi politic după alegeri, de asta e menținut haosul și umilință in Romania.