BEC spulberă misterul de pe buletinele de vot la europarlamentare

Biroul Electoral Central (BEC) stabileşte, miercuri, prin tragere la sorţi, ordinea pe buletinele de vot la alegerile europarlamentare. S-au înscris în cursa electorală treisprezece partide şi trei candidaţi independenţi.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 81/2019 privind aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European în anul 2019, miercuri se stabileşte ordinea pe buletinele de vot a a partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care au depus liste de candidaţi, precum şi a candidaţilor independenţi.

Stabilirea numărului de ordine pe buletinul de vot se face prin tragere la sorţi. Potrivit procedurii, candidaţii independenţi se vor trece la sfârşitul buletinului de vot, în ordinea înregistrării candidaturilor.

Potrivit deciziilor BEC, au rămas definitive candidaturile depuse de treisprezece partide şi de trei persoane fizice.

Astfel, candidează la alegerile pentru Parlamentul European PSD, Alianţa 2020 USR-PLUS, ALDE, UNPR, Pro România, PNL, UDMR, PMP, PRU, Partidul Social Democrat Independent, Blocul Unităţii Naţionale, Partidul Socialist Român şi Partidul PRO DEMO.

De asemenea, candidează Gregoriana Tudoran, reprezentant al Asociaţiei „Împreună pentru A8”, care militează pentru construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, George Nicolae Simion şi Peter Costea.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe în 27 aprilie şi se încheie în 25 mai, la ora 7.00.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.