Bicicleta Coffee-Bike, o aventură a simțurilor

Fie că o vedem la colțul unei străzi sau la un eveniment, Coffee-Bike atrage atenția oamenilor, atât prin șarmul său cât și prin aromele de cafea proaspăt măcinată.

Cafea de cea mai bună calitate

Este vorba despre o tricicletă construită special pentru a funcționa fără alimentare directă cu apă și electricitate și echipată să ofere doritorilor, cafea de cea mai bună calitate, cocktailuri unice de cafea sau ceaiuri selecționate, suc proaspăt de portocale, dar și prăjiturele delicioase.

Businessul Coffee-Bike a fost lansat în România în vara anului 2015 de soții Adrian și Roxana Bîlă. Cei doi au deschis, la început, cafeneaua din incinta British Council, care a devenit  o locație permanentă.

„În primăvara lui 2016 am început activitatea, în special la evenimente, cu a două biciclete, iar în 2016 am semnat patru francize”, mărturisește Adrian.

Germanii Tobias Zimmer şi Jan Sander, în 2010, pe vremea când erau studenţi au avut ideea business-ului  şi au început construcţia Coffee-Bike. Conceptul s-a extins şi a ajuns în prezent la 300 de unităţi,  în sistem de franciză,  la nivel internaţional.

Până la 120 de cafele într-o oră

Adrian și Roxana Bîlă au petrecut o perioadă în Germania şi au înţeles că locaţiile sunt testate temporar, din punct de vedere al traficului şi al vânzărilor. Bicicleta este total independentă și funcționează 14 ore fără conexiune la curent sau apă. Oriunde ar fi amplasată, în spaţiul public sau privat, la un concert sau orice alt tip de eveniment, Coffee-Bike poate produce până la 120 de cafele într-o oră.

„Franciza Coffee-Bike poate fi accesată prin 2 modele de business: – un model ce constă în achiziționarea bicicletei Coffee-Bike și  la care investiția este de 21.500 euro plus TVA, respectiv un model de business care se bazează pe închirierea bicicletei, caz în care investiția scade la 11.500 euro + TVA. Sistemul pune la dispoziţia fiecăruia o bicicletă Coffee-Bike complet echipată : accesoriile pentru preparare,  informaţiile, know-how-ul afacerii  şi un stoc iniţial de marfă”, spune Adrian Bîlă.

Un training intensiv

Din momentul în care bicicleta este adusă în România, timp de o zi, are loc un training intensiv şi de a două zi, cafeneaua este activă şi îşi poate începe activitatea. Avantajele Coffee-Bike sunt mobilitatea și varietatea produselor ce pot fi oferite spre vânzare. Cel care a preluat franciza plăteşte redevenţa lunară doar pentru specialităţile de cafea vândute. Preţul mediu al unei cafele este de 9 lei.

Rezultatele obţinute din participarea la diverse evenimente i-au încurajat pe investitori să își dorească, pe viitor, să se extindă atât direct, cât şi în franciză, în Cluj, Constanţa, Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara, Craiova, Oradea.

„După patru ani de funcţionare, cifrele arată o medie zilnică a vânzărilor de peste 200 euro”, afirmă antreprenorul.

Anul trecut,  cifra vânzărilor medii a unei francize a fost de 200. 000 lei, net. Astăzi, Coffee-Bike România a ajuns la 13 francize.  Orașele în care regăsim în permanenţă, tricicleta Coffee-Bike, sunt București, Ploiești și Iași.

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. 9 lei pentru o cafea la nivelul salariului minim si mediu din Romania este hotie pe fata.

  2. Hotie este sa platesti energia electrica si benzina ca un german, nu o cafea la 9 lei.
    On topic: Felicitari antreprenorilor si tuturor care MAI pot detine o afacere frumoasa in tara asta de cacao…

  3. E hotie cu pretul benzinei dar si cu al cafelei comparativ cu preturile din UE.

  4. @ Gelu: Ma refeream la faptul ca, in cazul pretului la energie si combustibil, nu ai de ales si esti fortat sa cumperi la preturi impuse fara concurenta reala. Cafea buna poti gasi, de la 1 leu la 15 lei sau si mai bine, depinde de gusturi si posibilitati. Nu te obliga nimeni sa cumperi la 9 lei. Este cerere si oferta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.