Biden: „Hamas şi Putin au ceva în comun”

Preşedintele american Joe Biden a avertizat joi seară că, dacă gruparea  Hamas şi liderul rus Vladimir Putin nu plătesc pentru durerea pe care au provocat-o în Israel şi, respectiv, în Ucraina, mai mult „haos” şi „distrugere” ar putea fi dezlănţuite în lume.

„Istoria ne-a învăţat că, atunci când teroriştii nu plătesc pentru teroarea lor şi dictatorii nu se confruntă cu preţul agresiunii lor, ei provoacă mai mult haos, moarte şi distrugere”, a spus Biden într-un discurs adresat naţiunii din Biroul Oval al Casei Albe.

Biden a folosit discursul ca pe o oportunitate pentru a încerca să convingă poporul american că SUA trebuie să joace un rol critic în apărarea democraţiei în întreaga lume, idee care se încadrează în „excepţionalismul american” care ghidează politica exterioară a preşedintelui democrat.

De altfel, în discursul său, Biden a reiterat ideea că lumea se află într-un „punct de cotitură” în care se poartă o luptă între democraţiile lumii, în care se confruntă Statele Unite şi apărătorii ordinii internaţionale liberale instituite după cel de-al Doilea Război Mondial, pe de-o parte, şi modele autoritare precum China şi Rusia, pe de altă parte.

„Hamas şi Putin reprezintă ameninţări diferite, dar au ceva în comun: amândoi vor să anihileze complet democraţiile vecine”, a spus liderul american.

În acest sens, Biden a afirmat că sensul existenţei Hamas, care este considerat un grup terorist de către Statele Unite, este anihilarea Statului Israel, adăugând: „Hamas nu reprezintă poporul palestinian. Hamas foloseşte civilii palestinieni ca scuturi umane, iar familiile palestiniene nevinovate suferă foarte mult din această cauză”.

Totodată, Biden a remarcat că Putin refuză Ucrainei dreptul de a exista ca stat independent şi a avertizat că, dacă Occidentul încetează să susţină Kievul, conflictul s-ar putea extinde în alte părţi ale Europei, inclusiv la aliaţi din NATO, precum Polonia.

„Vom apăra fiecare centimetru din NATO”, a reafirmat Biden, folosind cuvinte pe care le-a mai folosit şi înainte pentru a-şi arăta sprijinul faţă de principiul Alianţei de apărare colectivă, în care un atac împotriva unui membru este considerat un atac împotriva tuturor.

Adresându-se americanilor aflaţi în faţa televizoarelor, Biden a explicat într-un limbaj simplu că, deşi aceste conflicte par „foarte îndepărtate”, ele sunt relevante, deoarece atât aliaţii, cât şi, mai ales, adversarii Americii urmăresc cum reacţionează naţiunea.

„Nu vom permite teroriştilor precum Hamas şi tiranilor precum Putin să reuşească. Refuz să permit să se întâmple aşa ceva. În vremuri ca acestea, trebuie să ne amintim cine suntem. Suntem Statele Unite ale Americii şi nu există nimic care să nu putem face dacă o facem împreună”, a conchis preşedintele.

Biden a cerut din nou Israelului, joi seară, să nu se lase purtat de furie după atacul-surpriză asupra statului israelian comis pe 7 octombrie de gruparea islamistă palestiniană Hamas şi şi-a reafirmat viziunea că soluţia celor două state este cea mai viabilă pentru încheierea conflictului palestiniano-israelian.

„Am cerut guvernului Israelului să nu se lase purtat de furie”, a subliniat preşedintele american într-un discurs din Biroul Oval al Casei Albe, care a fost transmis în direct pe principalele reţele de televiziune ale ţării.

Biden a comparat momentul pe care îl trăieşte Israelul cu ceea ce a trăit ţara sa după atacurile din 11 septembrie 2001, când mulţi americani au fost furioşi şi s-au făcut „greşeli” în ceea ce priveşte răspunsul Statelor Unite la adresa terorismului, în căutarea dreptăţii.

„În vremuri ca acestea, când frica şi suspiciunea, furia şi revolta sunt puternice, trebuie să acţionăm mai mult ca oricând pentru a ne păstra valorile care ne fac ceea ce suntem, o naţiune a libertăţii religioase şi a libertăţii de exprimare”, a cerut Biden.

Discursul său a durat aproximativ 15 minute şi a fost transmis în direct pe principalele reţele de televiziune ale ţării.

Preşedinţii SUA susţin adesea astfel de discursuri atunci când doresc să transmită naţiunii un sentiment de gravitate şi urgenţă. Acesta este al doilea discurs al lui Biden rostit din Biroul Oval de la preluarea mandatului în 2021, după un alt discurs pe care l-a ţinut în iunie privind plafonul datoriei, aminteşte EFE, preluată de Agerpres.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

55 de Comentarii

 1. Generatorul haosului planetar face „teoria haosului”. Ia infiintati statul palestinian si vedeti cum dispare haosul din regiune! Sau, ca aducere aminte, cine a sprijinit si promovat fundamentalismul islamic si organizatiile teroriste? Parca SUA. Dupa asta, o sa mai ramana problema kurda, generata tot de anglo-saxoni (ca si cea indo-pakistaneza). Toate conflictele sunt bombele si minele plantate de voi.

 2. Lumea se imparte in doua, pe de o parte lumea democratica, libera si autarhiile care ar vrea sa ne faca sclavi pe toti

 3. Sa razi sau sa plangi cand te uiti la papusa de Biden. Sa razi, cum au reusit americanii sa se autosaboteze cu o asenenea relicva sau sa plangi pentru faptul ca viitorul omenirii e la nana unor sforari, iar Biden si comisia europeana distrug societatile pe ambele naluri ale Atlanticului

 4. Asta or e prost, or e … prost. Adica, el vrea sa plateasca pentru crimele pe care le-au comis el si americanii lui in Vietnam, Libia, Iugoslavia, Irak, Afganistan, Somalia?!? Te pomenesti!

 5. Foarte mare dreptate are „impaiatul”: Putin si Hamas sunt vii si lupta pentru dreptate si libertate! El e liderul zombi al imperiului american.
  Istoria ne-a dovedit ca niciun imperiu nu a fost liberal si nu a adus democratia !
  Tot istoria ne-a aratat ca sua si israel sunt 2 state teroriste care nu au platit niciodata pentru teroarea lor…
  Slava H !
  Slava Z !

 6. Este incredibil ca nu a alaturat-o si pe d-na Sosoaca sau pe comentatorul axon !!! Ce face A3 ??? doarme ?
  ,,În vremuri ca acestea, trebuie să ne amintim cine suntem. Suntem Statele Unite ale Americii şi nu există nimic care să nu putem face dacă o facem împreună”, a conchis preşedintele.
  Da ,SUA cel mai criminal stat din istoria omenirii ,care practica terorismul la nivel de stat,jefuirea tarilor,crearea de grupari teroriste,impunerea dogmelor proprii,etc,etc
  „Vom apăra fiecare centimetru din NATO”, a reafirmat Biden,
  Suprafata se masoara in cm patrati !!! Ce bine ar fi dak nato ar fi doar o linie, masurabila in cm !!!

 7. @tibi1. Dvoastra confundati niste notiuni. Citez din DEX: „Autarhie = Politică prin care se tinde spre crearea unei economii naționale închise, izolate de circuitul economic mondial.”
  Cat despre „lumea democratica, libera” in ziua de azi asa ceva nu prea mai exista, doar suntem oameni maturi presupun.

 8. Ca întotdeauna , nistorescu nu scrie un editorial, ci un proces verbal, transcris după ce a belit ochii in crucea noptii la discursul lui Biden.
  Multumim frumos, domnule , vor veni vremuri grele când Tică si aurolacii lui nu vor mai citi procesele verbale semnate de cornel Nistorescu.
  Ideea cu noul cotidianul de hunedoara este grozavă, căci partidele din judetul roșu din inima Transilvaniei abia așteaptă propaganda contra Psd, ciolacu și Firea. Laurențiu Nistor, și colegul său de bancă Mircea molotz vă așteaptă la Barul Majestic, a cărui rațiune de a fi, o veti înțelege când veți citi in Cartea de Onoare , ce distinși xiaristi de talie județeană i-au călcat pragul pentru a socializa cu „sursele” si face anchete jurnalistice competente. Profi Marga și profi Molotz, material didactic pentru Profi charlie.
  Tică vă poate suge ra cotidianul de Călărași. Un leu grămadă nu strică.

 9. Președintele unui stat terorist nu se poate exprima decât asemeni unui practicant înrăit a acestei ideologii imperialiste. Acum dacă are Alzhaimat si mai uita uneori ca e reprezentantul lui, nu-i nici o problema. E înconjurat de mii de teoreticieni și practicanți ai terorismului care ii scriu textele sau ii prezintă imagini cu acțiuni care sa-i reimprospateze memoria.
  PS. E interesant cum teroristii transforma statele pe care terorizează prin democrația pumnului în gura în state sclavagiste și fac din conducătorii lor aleși sau numiți argati de sclavi. Nici ca se putea mai bine
  Priviti-i pe ai noștri argati ce bine își fac treaba și ce satisfăcuți sunt când licuriciul dictator le mângâie orgoliul de slugi credincioase. Pentru faptele lor suntem convinși ca licuriciul le-a asigurat un loc în nenurire alături de marii tradatori ai neamului.

 10. Tâlharul cel mare, hoțul cu atestate autentice, vezi Coreea, Vietnam, Cambodgia, Nicaragua, Chile, Mai aproape, Serbia, Irak x 2, Siria, Liban, Libia, Tunisia, Egipt, Panama, Granada, listă incompletă, 850 de baze militare în străinătate, plus cele plutitoare, care una singură este mai puternică decât armata unor țări mai răsărite, cel care a distrus , la propriu, o populație autohtonă – amerindienii- au furat o mare halcă din teritoriul Mexicului, urlă din toți bojocii că vezi doamne că Hamas și Putin sunt răii lumii care trebuie stârpiți. Ești inclus pe lista „răilor” doar atunci când afectezi „interesele” unchiului Sam. Cât timp, la Moscova a fost un Gorbaciov sau mai ales Elțîn, Rusia era bună, democrată, pacifistă, ce mai, de pus la rană, fiindcă aceștia au pus la picioarele politicii americane Rusia și nu numai. Cum a venit la putere căpcăunul de Putin, narativul s-a schimbat radical, Rusia devenind inamicul public nr. 1. Nu atât pentru pierderile economice, cât pentru cele politice, Rusia preluând conducerea, alături de China, a forțelor care se opun actualei ordini mondiale, monopolară. Exemplul dat de Putin nu trebuie urmat în niciun caz, așa cum a fost și cel al lui Ceaușescu cu datoriile, al lui Gaddafi sau Saddam cu stăpânirea petrolului, nefiind singurele exemple, care au plătit cu viața „ îndrăzneala” lor. Cine face ca Putin sau se alătură lui o pățește rău de tot. Numai că lumea de azi nu mai este cea de pe vremea lui Reagan, Bușii, Clinton sau Obama. S-a trezit și mai ales are liderii, nu numai persoane, Putin, Xi, ci și țări în devenire puternice, India, Brazilia, RSA, etc., etc.

 11. Continuare. Cât despre „democrația” americană să ne lase. Este un cuvânt, un concept golit total de conținut. Nu ești ales că te vrea poporul, această credință este o mare iluzie, fata morgana a politicii. Ești ales de bani, de puternicii țări, în țările puternice, de puternicii mondiali în neocoloniile contemporane, România fiind un exemplu clasic. Cu un singur supraveghetor, nu există nici democrația internațională. Iar când apar și alți pretendenți la participarea conducerii treburilor lumii, aceștia au devenit , automat, dictatori, satrapi, căpcăuni, și alte asemenea etichete.

 12. Omul asta batran, e plecat de mult cu sorcova! Primul terorist al lumii, care provoaca neincetat tragedii, din 1945 incoace, este USA. Daca nu era ajutorul american pentru Israel, nu era Hamas, daca USA nu „intra” in Ukrania, ca-n propria ograda, inarmaind-o si pregatind-o pentru NATO, nu era razboiul din Donbas! Batranul asta va baga omenirea in proces de distrugere totala, nu-i pasa, el mai are citiva ani si da coltul!

 13. Sunt curioasă dacă se va înființa un stat palestinian ce pretext vor invoca extremiștii pentru războiul sfânt.

 14. Badicule! Când dorești sa-ți îmbogățești vocabularul pune mâna pe DEX nu mai asculta tot felu de posturi radio-tv neacreditate ca te trezești ca-n situația de față când te acoperi de ridicol… Tie chiar ți-a plăcut atât de mult cum sună termenul de “autarhie”?

 15. @tibi1,

  Esti un habarnist care nu intelege nimic din ce se intampla! Lumea se imparte in crestini si antihristi, iar statele alea „democratice” sunt in realitate DEMONOCRATICE, conduse de satanisti.

 16. AUTARHICUL tibi1 a dat iar cu mucii’n fasole…
  măRog, ți-am Zis să trimiți EPOLEtzUL la ghereta garajului, să completeZe bonuri de intrare/ieșire…😜

 17. Statele Unite au efectuat teste nucleare în ziua deciziei Federației Ruse privind CTBT

  Testele nucleare subterane au avut loc în statul Nevada, după cum a raportat pe 18 octombrie site-ul Departamentului pentru Energie al SUA. Testele au avut loc în ziua în care Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat o lege care revocă ratificarea Tratatului de interzicere completă a testelor nucleare (CTBT).

  „Echipa Sitului de Securitate Națională din Nevada a efectuat o explozie chimică subterană la locul respectiv pentru a îmbunătăți capacitatea Statelor Unite de a detecta explozii nucleare cu randament redus în întreaga lume”, a spus departamentul într-un comunicat.

  Potrivit Departamentului pentru Energie al SUA, testele efectuate pe 18 octombrie au fost efectuate pentru a reduce amenințările nucleare globale.

 18. „Hamas şi Putin au ceva în comun”. Unul iti provoaca diaree, celelalt iti provoaca constipatie. Asa se intampla cand esti batran si senil. Pampersi ai?!

 19. Când în capitale Occidentului cu “democrații consolidate” vântul manifestațiile bate într-o anumită direcție tu Editat în declarați contra vântului și ca apoi să cauți vinovați că ești cu stropiți pe costum peste tot. Jenant.

 20. Din nou toti SCLAVETII SOVIETICI s-au mobilizat exemplar la ordinul lui Rasputin…I-a inspaimantat declaratia ILEGALULUI Bideu
  pe care NUMAI ROLLASONATA il mai numeste Robinette…De fapt Hamas si Rasputin AU TOTUL IN COMUN, dar SENILUL Bideu a avut totusi
  o sclipire de constientza limitandu-se la „CEVA in comun”! Pe sclavetii SOVIETICI i-a uns pe suflet pretinsa „scapare” a lu Bideu
  cu „milionul de irakieni” ucisi in cele doua expeditii NATO/SUA cu aviz ONU in Irak!!! La socoteala celor cateva zeci de mii de MILITARI irakieni DIVERSIONISTUL care i-a pus lui Bideu in gura pretinsul MILION au trecut UNUL din MILIOANELE DE IRAKIENI si de KUWEITIENI ASASINATI de Saddam Husseim!!! Ti Calosia hemo roid tomlin maxtoriana ucide omenia…Comparatia lui Bideu DE FAPT IL ABSOLVA PE RASPUTIN de PATERNITATEA CRIMELOR CONTRA UMANITATII comise de Hamas in Israel si in Fasia Gaza!!!

  Sclavetele SOVIETIC doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID BOLSEVIC insinua ieri o MONSTRUOZITATE, cum ca TERORISTII au fost lasati sa comita atrocitatile din Israel!? Fanatismul bolsevic neutralizeaza si UNICII NEURONI din dotarea sclavetilor SOVIETICI!!!

 21. Propun sa ii asaneze Coldea, Gelu Oteanu sau schizofrenica de dana budeanu ca sunt pe cai mari si merge treaba!
  Auziti, dar schizofrnicul de Gutila din UK mai traieste?

 22. Statul schizofrenic rus este un stat terorist! Ideologia islamică militantă și regimurile ei teroriste s-au născut în vintrele Rusiei Sovietice. Acest Hamas și toate celelalte bande teroriste au crescut, s-au îngrășat și s-au școlit la academia terorii din Rusia. Teroristul Putin profita, agita, finanțează, echipează și asmută. Ca urmare, va trebui să încheiem socotelile și cu „măiestrii terorii ruși”, și cu Hamas, și cu alți „măiestri ai Terorismului”.

 23. Oare cine sunt teroristii adevarati?
  Nu cumva SUA?
  SUA:
  – pe baza unei minciuni scornite tot de SUA, au atacat Irak-ul, au ucis peste 500 000 de copii si vreo 2 milioane de civili adulti, dupa care au furat petrolul si aurul Irak-ului.
  – au distrus Siria(pe care o jefuiesc si acum de petrol si gaze), Yemen, Afganistan, Libia, etc. si au lasat distrugere si multa saracie.
  – au atacat si distrus Iugoslavia, tara suverana si independenta.
  – etc.
  Per ansamblu, SUA, dupa 1945 si pana in prezent, au ucis oameni dublu decat Germania nazista, asta fara sa punem la socoteala faptul ca SUA s-au creat pe cadavrele a peste 100 de milioane de indieni americani…

 24. @ Charlie,
  Aici nu este vorba de ”toti SCLAVETII SOVIETICI” și ce capacitate mintală ai. Ești deranjat că majoritatea nu e de aceeași părere cu tine. Explicația ar fi; ești plătit să ai asemenea opinie care contravine cu rațiunea sau emiți păreri tâpite gratuit.

 25. Aveti orbul gainilor ? Nu vedeti cum Ucraina si Rep .Moldova impreuna cu Romania formeaza o trilaterala de forta . Nu vedeti cum Ucraina si Israel vor intra in NATO dupa ce Razboiul se va fi incheiat .Nu stiti ca deja Suedia si Finlanda sunt in NATO .Nu stiti ca toate natiunile europene non UE vor fi integrate rapid .Nu vedeti cum teroristii din Orientul mijlociu sunt distrusi de catre SUA si Israel .Nu vedeti ceea ce acum UE poate face spre a elimina cetatenii care s-au radicalizat ?Nu vedeti cum Rusia nu poate iesi de vreun an bun din transee . Nu vedeti cine vinde armamentul dovedit performant si cum Rusia este scoasa din comertul cu gaze .Nu vedeti pierderile uriase de militari in razboi .Daca nu le vedeti pe astea ce sa mai zicem de cele care nu sunt supse in public .Aveti orbul gainilor ?

 26. @conu mitzu: din fericire dupa 89 ne aflam pe partea buna de dupa cortina de fier inaite eram pe invers 🙂 …ma bucur ca Putin musulmanii si alti nebuni au ramas pe partea ailalta

 27. @Sandule te inseli. Teristii arabi au invatat de la armatele paramilitare evreiesti Lahti si Igu, care intre cele doua razboaie mondiale au comis atentate atrice in Palestina – de la uciderea palestinienilor, pana la aruncarea in aer a unor baze militare englezesti sau a unui HOTEL. In Rusia atenatele impotriva tarului Alexandru al II-lea a u fost organizate de revolutionari evrei. In Comitetul central al PCUS ca si cel al PRM din 1948 erau foarte multi evrei si mai putini rusi. Chiar si alti revolutionar care activau in URSS dupa revolutie nu erau rusi, Cel care a infintat temuta CEKA (securitatea sovietica) a fost un sleahtnic POLONEZ – Feliks Dzierżyński.
  Chiar rusii erau victimele bolsevicilor veniti din marea SUA, via Trotzky cu banii lui J. Schiff.
  Lenin era si el corcitură : tatăl său – Kalmikia, ciuvașii, iar mama – fiica unui evreu Israel Davidovich Blanca.
  Un lung sir de evrei revolutionari au pus mana pe putere alaturi de Stalin.

 28. DA,DA..BIDOANE SI BIDEU.AVETI CEVA COMUN CU UCIDEREA AZTECILOR IN
  1767,CAND ATI FURAT MEXICUL.RAGAIALA INGLIEJA,FIFI NEBUNA,AGONIT
  3 MIL.DE INGLIEJII BETIVI,CRIMINALI,CURVE,DROGTI,HOTI..PENTRU A SCA
  PA DE RETARDATII SPINI AI HOTILOR SI CRIMINALILORI..VOI,USA,SUNTE
  TI O COLONIE INGLIEJA,CA SI,CANADA,AVUSTRALIA SI NOUA ZEELANDA,
  PLUS, CELE 54 DE COLONII DIN LUME-africa=25/america latina=10/asia=15.BA,
  ABIBILD SCARA DE MASINA STRICATA.VOI.INGLIEJII AZMERICANI ATI DI
  SRUS LUMEA.DIN 1953 ATI FACUT 55 DE RAZBOAIE CIVILE.ATI INCEPUT,CU
  SARACA COREE,IN 1953,SI VIETNAM 1960.TOV PUTINA,ROMAN CINSTIT,N-A
  ATACAT PE NIMENI.MAMA RUSIE NU ARE NICIO COLONIE,DIN CARE SA FUR
  E.BIDON ESTI PITIC,BALBAIT,CRIMINAL CU FIITU CURVARUL,PRIN 1950 ERA
  O LOZINCA.AMERICANI,ACASA,GO HOME,GO HOME.TOT ATUNCIERAU LOZI
  CI DISPERATE ALE OAMENILOR.JOS,CU IMPERIALISMUL ANGLO-AZMERICA
  N. MOARTE UNCHIULUI SAM,HOTUL DE BANI.BIDOANE,HAI SICTIR,SI LA
  SING-SING,PENTRU CRIME.JAVRA BALBAITA IN SENILA.CAZATURA

 29. Faceti socoteala la cat au jefuit americanii in Irak? Dar de cat au furat rusii din Romania ati uitat patriotilor?? Va pasa de Irak mai mult decat de Romania??

 30. Nu fi idiot, ai noștri au făcut multe nefăcute în fostul URSS. Norocul cu Stalin care ne-a dat înapoi Ardealul, a trebuit sa fie plătit, câștigătorului.

 31. In religia evreiască Satan e slujitorul lui Dumnezeu.Bidon are mai multe in comun cu Satana decât cu un om .El și în stare de senilitate profundă incă mai reactionează la comenzile Satanei căci ăla e intermediar intre om si Dumnezeu.

 32. RECTIFICARE … doru popescu CU DumneZEU, cu PATRIE/ROMÂNIA si cu POPOR/cel ROMÂNESC !
  DumneZEU (ZEU/DZEU/DomnZEU) cel AUTOHTON si STRAVECHI pe aceste TARAMURI Europene (Tatalui Ceresc „*Dyḗws Ph₂tḗr”, cel PIE/3000 BC) …
  CU PATRIE/ROMÂNIA (fiind nascut si botezat in stravechiul oras Craiova, cel al civilizatiei Neolitice Salcuta/6000 BC, al Pelendavei GETO-DACICE/600 BC, oras care face parte din Romania/383 AD, Tara Româneasca/450 AD, ROMÂNIA /1859) …
  si CU POPOR/ROMÂNESC (RESPECTAND poporul nostru cel ROMÂNESC/popor stravechi de peste 8.000 de ani dpv. genetic, precum si IUBIND spiritualitatea noastra cea STRAVECHE/de peste 8.000 de ani/reprezentata prin BASILEII cei GETO-DACICI pamanteni/Zamolxis, Burebista, Decebal, prin Vladimirescu/1821, Balcescu/1848, Cuza cel pamantean/1859, GENIILE numite Eminescu si Iorga …).

  Astfel, apartinand acestui NEAM stravechi … am si PATRIE/ROMÂNIA si POPOR/ROMÂNESC si DZEU/cel PIE autohton.

  Cei care NU NE RESPECTA nici TARAMUL nostru, nici NEAMUL nostru, nici SPIRITUALITATEA noastra, nici DumneZEUL nostru autohton … sunt cei FARA de TARA, FARA de POPOR si FARA de DumneZEU !

 33. Si vor crapa ambele variante. Putin deja a ajuns un pichinez chinez.

 34. Piei Diavole! Diavolul este la rasarit .Tie popa la biserica ce t-a spus? Sa-i pupi puoala si sa te rogi la sfintii rusi?

 35. RAD : HAHAHAHAHA !

  MISHTEAUX acest straniu-misterios care frecitit cu mintea de pe urma +
  pare ZEUL PRE-INFORMATIEI (cu misterios-comicele lui predictii ante-stie mai mult decat 5E )

  MDA ! (s-au facut de ras „mai marii lumii” … un singur GENIU razlet rade plictisit de mintea lor ! 🙁 BIDEN e PUTZ , Marele Blond e IN! Urmariti prin ce tretirpuri internationale „3301”Q il va repune BOSS de bsoss-i pe TRUMPY … POTUS !

  😐 -> Nu glumesc ! Totul e pentru ca TRUMP sa redevina POTUS ! (Cu mintea de pe urma ve-ti sti… ! Geniile gandesc „altfel” !RECE!

 36. … PUTIN e de vina (?) 😀

  [inca nu s-a uzat la NULANDIERII TURBATI 😐 propagandistic-talamb: placa asta !]

 37. Daca-i dadeau pentru org. 129 de milioande de dollari in diamante
  ii scapam de multe … asa DRACUL va lua USA !

  Zgarcitului i se ia ce are ! SE VEDE ACUM 🙁 !
  Ce erau 129 de milioane CASH fata de multi-MILIARDELE care le pierd direct si colateral acum …incepand din „24-joi”
  LACOMIA nu e OK ! INFORMATIA (nu aia 1/1000) COSTA , costa muuult !

  RECITITI-MI comentariile in timp si spuneti ce puteai voi DIN TIMP face pe seama lor !
  ❤️❤️❤️[dupa TOATE-GHICITE nu-i straniu PUNCTUAL : „mi-e frica de POGROAME!” cand nu stia CIA ce va urma ? !]❤️❤️❤️
  NU doar atat ! VAD clar si pierderile TALAMBE si general complete ale USA de-acum incolo !
  Le-am mai zis …daca n-au GENII atunci macar sa-si cumpere !

  „NINGE PE FED!” (-> asta nu-i o gluma 🙁 🙁 🙁 )

  Spuneti si voi …e 129 de milioane CASH mult fata de ce pagube are USA acum ? Mai ales c-au pierdut si CHINA odata cu nereusitul COMPLOT la … Xi 🙁
  MDA ! Si PROSTI si FUDULUI !
  PS: Israelul va pierde … 🙁 [stiind ce va urma vada ca-s mai prosti decat le era permis ! 🙁 !

 38. Nu ,Putin si Netanahui au multe in comun…Criminali,psihopati care.si trimit la moarte si sacrifica proprii Copii si cetateni,Ca sa.si aringa planuri meschine aducatoare de haos mizerie , saracie,sujugare,jertfe pentru tatucul lor

 39. Idiot e ala care-l preamareste pe criminalul Stalin… Americanii in loc sa perceapa despagubiri de razboi de la nemti i-a ajutat prin Planul Marshall…rusii, in schimb, ne-au luat tezaurul dupa ce ca pe cel din primul razboi l-au facut pierdut, plus 15 ani pompat petrol in Rusia fara evidenta locomotive, vagoane, fabrici intregi demontate si aruncate in stepa doar ca sa faca rau Romaniei. Americanii au vrut sa ne ajute si pe noi cu Planul Marshall dar s-au opus „prietenii”…Pe salbatici vor postacii kopeikari sa-i faca stapani aici? Nici ei nu cred in ce scriu dar cei 40 de arginti sunt buni..

 40. PS. Ce vina am eu … ca TERORISTII au profitat de niste SLABICIUNI evidente ale OFICIALITATILOR din Statul Israel ? Degeaba te agati de mine !
  1. Nu lasi niste fete de 20 de ani (locuitoare din chibuturile de frontiera) sa apere GRANITA TARII in locul OFICIALITATILOR TARII (ARMATA, POLITIE, POLITIE de FRONTIERA). GRANITELE TARII trebuia APARATE in mod OFICIAL, PERMANENT si CONTINUU ! Ceea ce NU S-A INTAMPLET ? De CE ? QUI PRODEST ? DEGEABA, doar post-factum, MASEZI 3000.000 de soldati si TANCURI la GRANITA tarii ! Toti stim ca tancurile nu pot sa fie folosite intr-o riposta dintr-o zona dens populata ! Toti stim ca o INVANZIE intr-o zona dens populata se va sfarsi precum la Stalingrad, Berlin, Avostal, Bahmut … cu DISTRUGEREA COMPLETA a ZONEI respective ! Asta se doreste oare ?
  2. Daca stii adresele SEFILR teroristilor din Gaza, TREBUIA ca OFICIALITATILE Israeliene (Serviciile de Securitate/laudatul Mosad) sa SUPRAVEGHEZE in mod PERMANENT si CONTINUU activitatile acestora. Ceea ce NU S-A INTAMPLET ? De CE ? QUI PRODEST ? Degeaba bombardezi, post factum si nediscriminant, populatia civila din zona in care actionau teroristii ! Provoci doar de 3 ori mai multe victime decat cele ale tale, pentru a ucide doar 15 sefi teroristi ! Asta se doreste oare ?

 41. TIBORE …acum intelegi ce-ti spunea cal si SUPERIOR PROPHETUL prin :

  🤐🤐🤐”14 august” = APOCALIPSA ?🤐🤐🤐

  Oare … „planul! … etc.
  [vi s-a zis ca MISHTEAUX e SPECIAL si nu poate gresi ? 🙁 Voi conspirationisti talambi si plini de sine, FUDULI: NU si NU ! 🙁 ]
  ACUM dupa „Mi-e frica de POGROAME”! si „S-a suparat „LONDRA” pe evrei!” si cu cine informational ai de-aface ?
  PS: Sa va mai zic e va urma politic RECENT in USA …curand ? 🙁 Plictisiti , deja plictisiti 🙁 !

 42. PS. Ce vina am eu … ca TERORISTII au profitat de niste SLABICIUNI evidente ale OFICIALITATILOR din Statul Israel ?
  1. Nu lasi niste fete de 20 de ani (locuitoare din chibuturile de frontiera) sa apere GRANITA TARII in locul OFICIALITATILOR TARII (ARMATA, POLITIE, POLITIE de FRONTIERA). GRANITELE TARII trebuia APARATE in mod OFICIAL, PERMANENT si CONTINUU ! Ceea ce NU S-A INTAMPLET ? De CE ? QUI PRODEST ?
  2. Daca stii adresele SEFILR teroristilor din Gaza, TREBUIA ca OFICIALITATILE Israeliene (Serviciile de Securitate/laudatul Mosad) sa SUPRAVEGHEZE in mod PERMANENT si CONTINUU activitatile acestora. Ceea ce NU S-A INTAMPLET ? De CE ? QUI PRODEST ?

 43. @tibi1 ,bubui de ,,inteligenta,, si incultura !!!
  ba boratule ,americanii au confiscat tezaurul Germaniei in valoare de 45 mld dolari la nivelul anului 1945,au confiscat peste una suta mii tone de documente cu inventii si inovatii ale specialistilor lui HITLER cu care s-au dezvoltat in arma nucleara,in rachete intercontinentale,in medicina,etc,etc ai auzit de Werner won Braun,Oppenheimeier,etc ???iti spun ceva, canalie ???
  Da !!!Le-au dat planul Marshall ,o nimica toata ,3 mld dolari,dupa cat au jefuit Germania !
  Maiinventezi un tezaur boratule,dupa ce armatele romane si germane au distrus partea europeana a URSS si au ucis 27 mil.de oameni ? Pentru asta boratule cine platest5e ? Citeste pe net–Masacrul de la Odessa !Ce-ai cautat la Stalingrad,canalie ?
  Sovieticii n-au fost ca americanii care jefuiesc si acum Iraq-ul ,care n-are nici o vina,decat aceea ca este bogat in oil ,iar criminalii si jefuitorii lumii n-au limite !

 44. Vezi ca taman acum in criza petrolului (actre sigur si premeditat vine”LA POMPA”)
  americanii sunt scosi in shuturi din SYRIA (pana in decembrie!) 🙁 !

 45. Cita inpertinenta si nesimtire poate sa aibe omul asta ca sa vorbesti de altii, fara sa iti dai seama ca de fapt adevaratul criminal si distrugator al pacii si linistii in lume, esti chiar tu .

 46. Mda … parca sa zic si eu ca Biden si mumia lui Ramses al II-lea „au ceva in comun” … Un „baiat” pe care dupa fiecare discurs fara sare si piper servicile secrete il ghidoneaza ca sa n-o ia (la propriu !) pe aratura Casei Albe, godfather al uneia dintre cele mai corupte familii americane, nu are ce lectii sa ne dea !

 47. „Nu crede ochilor tai” învață o povestioara biblică evreiască…Asa și este..Rușii au atacat Ucraina ..Cine este Hamas-ul care a atacat Israelul? Vezi de unde-i rădăcina, mai spune o vorba …

 48. 129 milioane … e putin pentru ce va urma ! NU STIU ! 😐
  Israelul … 🙁 !
  MDA !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.