Bilanț sângeros al confruntărilor din Gaza

UPDATE Peste 140 de palestinieni au fost uciși duminică în Fâșia Gaza, în contextul intensificării operațiunilor armatei israeliene, conform AFP.

De la debutul conflictului, aceasta a fost cea mai sângeroasă zi.

În cele două săptămâni de conflict, cel puțin 502 palestinieni au fost uciși, conform sursei citate.

Pe de altă parte, 13 militari israelieni au fost ucişi în ultimele 24 de ore în Gaza, ridicând la 18 numărul militarilor morţi de la începutul ofensivei.

Confruntările continuă: noi victime luni

Alți 9 palestinieni, dintre care 7 copii, au fost uciși luni dimineață în urma unui raid israelian la Rafah, în sudul Fâșiei Gaza.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgenţă, duminică seara, la New York.

Consiliul şi-a exprimat „grava sa îngrijorare faţă de numărul tot mai mare de victime” în conflictul din Gaza şi şi-a reiterat apelul pentru „încetarea imediată a ostilităţilor”.

Într-o declaraţie citită de preşedintele Consiliului, ambasadorul rwandez Eugène-Richard Gasana, la încheierea a două ore de consultări cu uşile închise, cele 15 ţări membre cer o „revenire la acordul de încetare a focului din noiembrie 2012” între Israel şi Hamas.

Ei „cer respectarea legilor umanitare internaţionale, în special privind protecţia civililor” şi „subliniază necesitatea ameliorării situaţiei umanitare” în Fâşia Gaza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.