Bilanțul cutremurului din Ecuador creşte

Numărul victimelor după cutremurul devastator din Ecuador a ajuns la 413 morți.

„La momentul actual bilanțul este de 413 morți”, a anunțat ministerul care coordonează acțiunile de salvare, potrivit AFP.

Până luni seara când s-a făcut public noul bilanț, numărul celor care își pierduseră viața în cutremurul cu magnitudinea de 7,8 era de 350 de morți.

Președintele Rafael Correa a adus în discuție și un cost al reparațiilor care va ajunge la miliarde de dolari și a subliniat impactul potențial uriaș asupra economiei.

„Reconstrucția va costa miliarde de dolari”, a spus Correa în orașul Portoviejo, unul dintre cele mai afectate de cutremur.

Michael Henderson, un consultant de risc la Maplecroft, a precizat că nu crede că Ecuadorul va putea face față situației la fel cum a făcut Chile în 2010, atunci pagubele fiind de 30 de miliarde de dolari.

„În timp ce economia Chile își revenea puternic după criza financiară, Ecuadorul a înregistrat o scădere accentuată în ultimul timp din cauza prețului mic al petrolului. Dar pagubele totale ar putea fi mai mici decât în Chile din cauza magnitudinii mai mici a cutremurului și a faptului că Ecuadorul este o țară mult mai săracă”, a spus acesta.

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,8 a zguduit sâmbătă provincia Esmeraldas din nord-vestul Ecuadorului, în apropierea graniței cu Columbia. Seismul s-a produs la ora locală 18.52 (23,58 GMT), la o adâncime de 19,2 kilometri, la 173 de kilometri vest-nord-vest de capitala Ecuadorului, Quito.

Ultimul cutremur puternic care a lovit Ecuadorul s-a produs în 1979, când au murit 600 de persoane şi au fost rănite alte 20.000.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.