Cazuri de difterie cutanată în țara noastră

Ministerul Sănătăţii anunţă că medicii au depistat tuplini de Corynebacterium diphteriae ne-toxigene (difterie cutanată netoxigenă) la doi bărbaţi în vârstă de 38 şi 40 ani, consumatori de droguri, infectaţi HIV.

Potrivit sursei citate, cei doi au fost internaţi la un spital de boli infecţioase din Bucureşti, cu leziuni cutanate.

„Din leziunile cutanate aflate la locurile de injectare s-au izolat tulpini de Corynebacterium diphteriae ne-toxigene. Evoluţia pacienţilor este favorabilă”, precizează Ministerul Sănătăţii.

Tulpinile de bacil difteric care produc toxina (toxigene) şi sunt implicate în producerea difteriei respiratorii sunt diferite de cele izolate la cei doi pacienţi, subliniază sursa amintită.

„Ultimul caz de difterie cu tulpini toxigene a fost înregistrat în România în anul 1989. Acest tip de difterie se previne prin vaccinare încă din primul an de viaţă, cu vaccinul inclus în Programul Naţional”, se mai arată în informarea Ministerului Sănătăţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

14 Comentarii

  1. „consumatori de droguri, infectaţi HIV.”
    -daca se ardeau in bostan
    aveau si „variola maimutzei”?

    mai in serios:
    -HIV/SIDA NU EXISTA!

  2. Iarasi un caz unde e nevoie de vaccinuri.
    Ca sa vezi, bre, coincidenta!

    Vaccinurile astea sunt solutia la orice, chiar si daca vrei de exemplu sa ploua, sau sa ninga.
    Conditia este ca ele sa fie deja in stoc, nefolosite.
    Dar poftim coincidenta, chiar asa stau lucrurile!!

  3. La jegul si viata de caverne care se intalneste azi tot mai frecvent in randul aurolacilor, boschetarilor si saracimii, trebuie sa ne asteptam si la cazuri de tifos, ciuma si holera.
    Sistemul medical romanesc este in colaps, doctorii buni ne pleaca din tara, iar pe cei buni care mai raman ii bagam in puscarie. Imbecilitatea domneste in randurile gloatei si al posturilor TV, stimuland frica de vaccinare.
    La ce te poti astepta in asemenea conditii?……[Rumburac]

  4. pt vaccin la bebelusi sub un an pt a preveni difteria cutanata netoxica aparuta la adulti care se drogheaza, care au boala poate din viata comuna…etc. interesanta perspectiva de a preveni ceva care s-ar putea intampla daca le va place sa fie XY+XY daca vor folosi substante si daca vor dobandi si un virus..

  5. Difteria, este o boală a sărăciei, mizeriei și igienizării proaste, similară cu variola, care amintește de comentariul doctorului Mendelsohn: „Timp de treizeci de ani, copiii au murit din cauza vaccinării împotriva variolei, deși nu mai erau amenințați de boală”. În 1935, Claus Jungeblut, MD, profesor de bacteriologie la Universitatea Columbia, publică pentru prima dată studii despre vitamina C ca metodă de prevenție și tratament pentru poliomielita; în același an, Jungeblut mai arată că vitamina C inactivează toxina difterică. La doi ani de la descoperirea acidului ascorbic, Jungeblut inactivează cu acidul ascorbic virusul poliomielitei. In anii 1936-1937, în succesiune rapidă Holden și colab.,au arătat o inactivare similară a virusului herpes; Kligler și Bernkopf cu Vaccinia virus, Lagenbusch și Enderling, cu FMD virus; Amato, cu virusul rabiei; Lominski, cu bacteriofage; Lojkin și Martin, cu virusul mozaic al tutunului. Rata de mortalitate a copiilor între 1860-1965, din cauza tusei convulsive, scarlatinei, difteriei și rujeolei a scăzut cu peste 90% înainte de introducerea imunizărilor și a antibioticelor. Lasă melodramele cu frica de vaccinare pentru DivaTv. Oricum, ai texte siropoase.

  6. Multe specii diferite de Corynebacterium sunt distribuite pe scară largă în natură. Dipteroizii sunt relativ rezistenți la influențele negative ale mediului. Pot supraviețui multe săptămâni în praf și pecărți, jucării, creioane etc.. Praful din spitale și instituții poate deveni puternic infectat cu secreții pulverizate uscate. Factorii de mediu comuni de-a lungul istoriei care au crescut foarte mult incidența și severitatea difteriei sunt prezentați în următoarele citate: „Nu există nicio îndoială că expunerea la emanația apelor uzate este o sursă fructuoasă de difterie… statisticile asocierii dintre cele două sunt foarte pozitive.” (Quain 1894, în Beddow-Bayly, 1939, p.105).
    Epidemia din Rusia a fost cauzată, ni s-a spus, de un nivel scăzut al imunizării copiilor (OMS, iulie 1993). Dar majoritatea cazurilor au fost la adulți care trecuseră printr-un sistem de vaccinare obligatorie care a impus 5 injecții. Conform vechii filozofii, acești oameni ar fi trebuit să fie imuni pe viață. Până în 1993, situația era destul de diferită. Imunizarea în Rusia în epoca comunistă era obligatorie pentru copii, cu contraindicații determinate de medic, nu de părinți. Cu „perestroika”, a început mișcarea anti-vaccin, condusă, în mod ironic, de medici, nu de profani, care a contribuit la o scădere ușoară a nivelurilor de vaccinare. Dar aceste niveluri erau încă mai mari decât cele raportate pentru SUA în 1990 și pentru Australia în 1995. Transmiterea la nivel înalt între adulți a fost demonstrată în grupuri caracterizate prin supraaglomerare, niveluri scăzute de igienă și rate ridicate de contact, de exemplu: persoanele fără adăpost (implicit, unii consumă droguri, împart seringi, sunt pozitivi la testul HIV) și pacienții din spitalele de neuropsihiatrie. (Vitek și Wharton).

  7. În realitate, majoritatea cazurilor de difterie din Rusia a apărut în subgrupuri specifice. Refugiații sau persoanele strămutate din cauza conflictelor, persoane fără adăpost, alcoolici, militarii și persoanele care trăiesc de la o zi la alta, care încearcă să hrănească copiii. O proporție foarte mare de cazuri au fost la femei, factor nu bine înțeles de fraternitatea medicală, dar de la sine înțeles pentru cei cu bun simț. Femeile (mamele) vor hrăni restul familiei înaintea lor. Interesant, totuși, un studiu raportează că rata mortalității a fost excesivă doar într-un singur grup – cel al alcoolicilor. Rata mortalității lor a fost de 25,7%, în comparație cu rata de deces a rușilor „normali” de aproximativ 1%, în ciuda stresului asociat vieții în Rusia. (Scand. J. Infect. Dis., 1996, p. 41–46)
    În timpul WW2, difteria a devenit cea mai răspândită boală infecțioasă din Europa de Vest și cea mai frecventă boală infecțioasă contractată de militarii americani, în ciuda vaccinării extinse. (Biol. and Clin. Basis of Infect. Dis., 1985, pg. 230).
    Literatura publicată înainte de dizolvarea stabilității în Rusia arată clar că: „O dislocare gravă a economiei sau societății Statelor Unite ar putea foarte bine să crească incidența difteriei, precum și a altor boli infecțioase”. (Biol. and Clinic. Basis of Infect.Dis, 1985, pg. 230).
    Mitul conform căruia vaccinarea este factorul principal care a eliminat difteria la nivel mondial este evidențiat de evoluția situației din Rusia (și din alte țări) astăzi. Deci a spune că vaccinarea a oprit difteria în Rusia este foarte discutabil. The Lancet (1996) a relatat că în 1995 Ucraina a re-vaccinat întreaga populație și că difteria a continuat fără încetare. Punct.

  8. @o forma de publicitate , „care au boala poate din viata comuna…”
    -ai spus o vorba mare!

    (daca era mai „la comun”
    aveau si „variola maimutzei”…)

  9. Sa dai vina pe neva( )nati ca le e lene sa se vaxxineze? Nu se face!
    Cum zice Rammstein e mai bine: incinerezi purtatorul.
    Next!

  10. Io zic sa se incinereze aia care pentru doua cazuri de difterie vor sa impuna inca o vaccinare.

  11. ai dreptate cu istoria vaccinasii si anitibioticelor, iar noi de peste 30 de ani am primit multe si anti TBC, dar erau fabricate pe aici si erau sigure dupa ’89 s-a inchis si asa a aparut vaccinul antiTBC mai puternic care a produs la unii nounascuti TBC nodular. Tu stii ce inseamna sa faci tratament cu antibiotice pt un TBC la o mana de copil? Tu stii ca unii copii au hipoacuzie sau chiar nu aud din cauza antibioticelor. Iar acum cu „marea evolutie” antiCovid nu stiu daca as avea curajul sa-mi vaccinez copilul pe motiv ca ar putea face varicela/rujeola ceea ce odata era firesc se numeau bolile copilariei, unii adulti o repeta pt ca virusul se mai modifica, dar nu toti sunt afectati, nu m-am contaminat de la copil. Asa cum nu toti copiii fac rujeola/varicela fratii mei nu au avut. UNII pot avea viroza/gripa altii nu.

  12. Din 1968 până în 1971, talharii de la OMS a efectuat un studiu amplu pe teren pentru a testa vaccinul BCG. A fost un model de testare pentru eradicarea tuberculozei pe această planetă. Într-o zonă cuprinzând 309 sate, aproximativ 364.000 de oameni au fost vaccinați împotriva TBC, în timp ce o altă zonă de aproximativ aceeași dimensiune a fost lăsată nevaccinată. Rezultatele au provocat însă o mare consternare în rândul experților în vaccinare: în zona vaccinată au fost mai MULTE cazuri de TBC decât în ​​zona nevaccinată. La noi se administreaza un vaccin Calmette Guerrin (BCG) în primele șapte zile de viață inca din epoca comunistă. Nici al nostru nu a fost bun, așa cum niciun vaccin nu a fost vreodată bun sau antibioticele care bombardeaza întregul corp, cu consecințe nefaste pe termen lung. Nu vă mai îmbătați cu apă rece și nu vă mai lăsați copiii pradă experimentelor medicale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.