Boc fâlfâie Constituția în cazul Gheboasă

După ce a văzut ce grozăvie a produs festivalul din bătătura sa, primarul Emil Boc iese cu declarații la postul de radio Napoca Live. Mai cu perdea așa, edilul clujean îi admonestează pe organizatorii festivalului UNTOLD în scandalul Gheboasă, dar aruncă pisica moartă în curtea altor instituții.

„Acest artist ar trebui să înțeleagă că limitele libertății de exprimare există și nu pot avea incitări la discriminări și manifestări obscene contrare a bunelor moravuri. Vorbim de tânăra generație, pe care dacă nu o protejezi, ce valori va promova mai departe? (…) Este treaba autorităților statului să deceleze în ce măsură acele versuri, este vorba despre Consiliul Național al Audiovizualului, Consiliul Național de Discriminare dacă este cazul, Jandarmeria a aplicat o amendă considerând că acele versuri încalcă prevederile legale și reprezintă contravenție. Există o limită în oricine! Nimeni nu are voie să spună în public orice, oriunde, oricând, distrugându-ne valorile pe care o societate o are în construire (…). Eu nu spun că toate acestea se regăsesc în versurile acestui artist, el a intrat în vizor din cauza UNTOLD, dacă era pe altă scenă nu îl băga nimeni în seamă. Când am să mă întâlnesc cu organizatorii Untold am să recomand să aibă un filtru prealabil, suplimentar. Când pui sigla UNTOLD, legitimezi pe foarte mulți, iar eu nu pot să spun să îl invite la ăla sau pe ăla. Dar brandul îi obligă să aibă o atenție sporită”, a spus Emil Boc, la postul radio Napoca Live.

Pe de altă parte, primarul Emil Boc amintește că există o serie de prevederi legale care interzic cenzura.

În articolul 30 din Constituție care începe la alineatul 2 cu fraza «Cenzura de orice fel este interzisă». Asta este diferența între democrație și dictatură. În dictatură, orice era spus trebuia aprobat în prealabil (…). Democrația pornește de la «Cenzura de orice fel este interzisă, libertatea de creație este garantată», dar nu totul se poate ascunde în spatele libertății de exprimare și atunci vine Constituția foarte clar și spune în trei articole consecutive ce limite avem (…). Libertate totală nu există nici în jungla amazoniană. Libertatea totală nu este specifică conviețuirii umane. Vine legea și spune “Sunt interzise de lege defăimarea țării și a națiunii, îndemnul la război, la ură națională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau violență publică, precum și manifestările obscene contrat bunelor moravuri». Aceste lucruri sunt interzise prin Constituție și oricine face acestea trebuie să se supună Constituției și regulilor prevăzute de ea”, a mai declarat Emil Boc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. dupa ce a calcat-o in picioare de atata amar de vreme? paginile sunt distruse sub talpile pro s t a la u lu i pituk (mai ales la minte!). hai . CINE NU CUNOASTE CONSTITUTIA ROMANIEI SI NU O RESPECTA NU TREBUIE SA FIE CETATEAN ROMAN! ASTA TREBUIE SA FIE LEGE BHAI! CUNOASTEREA LIMBII ROMANE, SCRIS SI VORBIT SI RESPECTAREA CONSTITUTIEI, MATERIE LA SCOALA (editat) CE ESTI!

  2. Uite cine vorbește! O jigodie care a pierdut găștile pe prund, a încurcat facultățile pe la Cluj, și-a scos adeverință de C.A.P. că muncește și a ajuns mare „constituțional”! Ce probitate morală ai, piticantropule?

  3. Ai de capul lui! Toate siteurile cenzureaza ce vor si ce nu le convine,ba sunt chiar amendate daca nu o fac :)! Constitutia a ajuns hartie igienica in mainile creatorilor de realitate! Asa ar trebui să fie interzise si meta,x, yt si inca o gramada de platforme online.

  4. „Acest artist …”

    Injuratura a devenit arta la un basist ? A ajuns sa vorbeasca despre Constitutie un profesor de constitutionalism care a semnat 15 (cincisprezece) ordonante declarate anti-constitutionale ?! Asta este un produs tipic UBB Cluuuj !!!

  5. Intradevar legea spune ca cenzura este interzisa ,dar organizatorii acestui vestival aveau datoria sa stie inainte ce se va cinta in fata tinerilor si nu lasati toti manelistii sa behaie tot ce au vrut ei.Cum poti sa faci educatie tinerilor cu asemenea manele care contin cuvinte pornografice ,nu mai comentam tinuta celor de pe scena .Maine poimine vor apare la nudul gol ca sa cinte tinerilor.

  6. Fostul f-UTC-ist face ce face și i se fâlfie de orice! Boculeț cum era la UASC din Babeș-Bolyai??? Nasol moment, mișto coliva vorba revolutionarului N. Dide (care era mai bun decât toți reziștii actuali!!!).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.