Boc, nemulțumit de măsurile fiscale. Europa apasă accelerația, noi apăsăm frâna

Emil Boc susține că eliminarea facilităților fiscale din sectorul IT e o greșeală.  Propunerea ar trebui eliminată din pachetul de măsuri fiscale cu care a venit Guvernul, spune primarul Clujului.  

„Nu sunt mulțumit de conținutul actului în ceea ce privește eliminarea facilităților pentru IT. Este o greșeală, chiar dacă s-a îndulcit documentul și este un plafon până la care nu se elimină aceste facilități. Capacitatea acestui sector de a genera valoare adăugată pentru România nu ar trebui să fie afectată”, a declarat  Boc la postul de radio Ziua Live, potrivit Cluj24.

Acesta a mai afirmat că în 2010, când situația economică era mult mai grav, iar el era premier, i s-a înaintat o astfel de propunere, dar a respins-o. „Sper sa se schimbe, pentru că altfel vom plăti pe termen lung”, a punctat edilul

„Nu putem fi competitivi cu Franța în agricultură, cu Germania în automotive, dar putem sta la masă prin sectorul de IT și inovare. Acest sector este capabil să dea soluțiile pentru slujbele bine plătite ale viitorului și soluțiile pentru tranziția verde și digitală. Suntem contra curentului. Europa apasă accelerația, noi apăsăm frâna”, a mai afirmat Boc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

 1. taxare progresiva cu quantumul venitului pentru toata lumea…
  fara exceptii
  ca peste tot in lume….
  in rest sint doar vorbe si vint

 2. Boc, ca un băsist sadea nu înțelege că într-o țară normală nu pot exista privilegiați din perspectiva legii, fie ea și fiscală. nu pot exista „speciali” fie ei și providențiali. nu pot exista domenii economice întregi scutite de impozite. Și industriile petrolieră și gazeifieră din România sunt rentabile și comparabile cu a altor țări de vârf din Europa. Hai să le dăm și lor scutiri. După aia o să vină Boc și o să spună că și primarii din România sunt performanți și trebuie scutiți de impozite. Iar după aia și de responsabilitate.

 3. @gigel. Aveți dreptate 100%. E singura soluție adevărată. Creșterile de tva vor reduce consumul, deci impact negativ.

 4. Emil Boc a fost, este si va fi un cretin. UE e in prag de insolventa, se face un nou pact de austeritate sub fuhrerul Ursula, dar clujeanu’ nostru, fruncea, vede acceleratii in UE. Bah bolovane, in 2020 s-a votat un buget al uniunii pana in 2027 parca, si deja au delapidat tot… acuma se uita cum sa forteze alt buget, cum sa vanda fraierilor obligatiuni ale UE, BCE, etc PS: rromania a avut impozitare progresiva pana prin 2005 parca? cand a venit Tariceanu-Petrov cu programul de cota unica. In majoritatea tarilor, care n-au productie si resurse, cota unica provoaca pe termen lung distrugerea bugetelor contributiilor sociale… rromania o sa reuseasca sa reziste asa cam 25 de ani, cu imprumuturi peste imprumuturi… sa vedem ce zice „Tigru din padurea tutelara” care vine luna viitoare sa studieze contabilitatea, si „o sa arunce-o bomba” pentru 2024

 5. Boc este un zero barat,dă din gură să se audă vorbind ,la toate se”pricepe” numai la aministrație NU, lăudăros,încrezut și parșiv sunt ” atuurile” lui.

 6. Rachiteleanul securist este atat de incuiat incat dovedeste cine anume l-a trecut prin scoli. Cand toata Europa a intrat in recesiune economica, orice prost stie ca si sectorul IT isi incetineste activitatea. Dar rachiteleanul vorbeste aiurea de acceleratie. O fi tras ceva pe nas?

 7. ma, bo-boc-ciule, mah…deci de acolo iti vin shpagile si aranjamentele de la securimea IT? nemultumita ca-i scade avutia din lenea ce-o doare, mah? dar noi astia de ne chinuim sa supravietuim, cum le-on duce, mah, toate? fir-ati ai gheenei de slugi nemernice si criminale. v-ati facut stapani pe romani!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.