Bolnavii de cancer, lăsați de izbeliște. Rafila zice că se fac pași importanți

Ministrul Sănătății spune  că „facem pași importanți” și că lucrează cu experți pentru realizarea Programului Național de Combatere a Cancerului .

Alexandru Rafila a susținut, de asemenea, la un post Tv, că nu vrea să polemizeze cu  Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer. Ba, mai mult, susține ministrul, nici nu e sigur că acesta ar fi  reprezentul pacienților bolnavi de cancer, ci, mai degrabă, ar pretinde că este.

Cezar Irimia a declarat că pacienții oncologici au fost „abandonați de sistem de când domnul ministru Rafila, în care ne pusesem toată încrederea, a venit la conducerea Ministerului Sănătății”.

„Eu nu-mi propun să intru în polemici cu dl Irimia, dânsul are niște opinii de foarte multe ori care sunt inexacte. Mie discursurile acestea foarte pompoase și de multe ori demagogice nu mă stimulează să dau o replică, dimpotrivă. Ar trebui să consultăm și profesioniștii din sistem cu care eu lucrez direct, tocmai ca să aplicăm această strategie națională și facem pași importanți”, a spus Rafila.

Faptul că puțin după 1 iulie pacienții au acces la medicină personalizată, respectiv testare genetică și medicație adaptată, că au acces la cele mai noi metode de radioterapie, că pot să facă investigații de tip RCT fără să mai aștepte mult timp, am redus timpul de așteptare pentru diagnostic la maxim 5 zile, deci am scurtat mult lucrurile nu cred că susțin afirmațiile domnului”, a  mai declarat ministrul.

„Mă sună oameni disperați din Iași, din Timișoara, din Cluj, care nu își găsesc tratamentele orale în farmacii. Nu au posibilitatea să își cumpere aceste tratamente, care sunt foarte scumpe, și, de aceea, ei renunță la a mai cumpăra sau, mă rog, a mai căuta medicamente. Cu alte cuvinte, renunță la viață. Toate aceste lucruri sunt cunoscute de domnul ministru Rafila”, declara Cezar Irimia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. c r i mi nal ule !! ordina ru le ! ti c a lo s inu man!! PAIATZA POSEDATA DE S A TA NE LE O-ME-SE!

 2. SOLUȚIA CANCERULUI o carte de Robert E. Willner M.D., Ph.D. 1993 ISBN 0964231603

  Una dintre acele cărți „dispărute”. Dr. Willner a fost un medic cu o experiență de 40 de ani. A devenit eretic medical după ce soția sa a fost mutilată și ucisă de terapiile ortodoxe pentru cancer. Medicină ortodoxă, modernă, științifică, contemporană, tradițională, convențională, bazată pe dovezi/știință sau școlară. Aka Big Pharma, The Drug Trust, Știința modernă, Profesia medicală, Industria medicală, Industria Cancerului și SIDA, Medicina corporativă.

  p.s: Nu a existat niciodată un studiu randomizat condus corespunzător care să arate că radioterapia a salvat vieți sau chiar a produs o creștere semnificativă a supraviețuirii pentru orice tip de cancer. Radiațiile sunt cancerigene și mutagene. Un studiu recent cu pacienți cu cea mai comună formă de cancer pulmonar a constatat că radioterapia postoperatorie, care este administrată în mod obișnuit, crește de fapt riscul relativ de deces cu 21%, cu efectele sale cele mai dăunătoare asupra celor aflați în stadiile incipiente ale bolii. De asemenea, nu este vorba doar despre bani, este vorba despre convingeri puternice, credințe care s-au îmbinat cu personalitatea practic a tuturor din industria de tratament al cancerului, în special a medicilor. Pe scurt, aceste convingeri sunt că cancerul poate fi tratat doar cu terapii care mutilează, otrăvesc sau ard pacientul, în speranța că „ucid” cancerul… ceea ce este profund satanic

 3. Remodelat pentru perioada actuala dupa anul 2.000, cantecul „Ciobanas cu sute de oi” arata Ciobanas(romanie) cu sute de (b)oi in toate domeniile care se lovesc unii de altii de atata nesimtire, lux si comoditate criminale.

 4. Rafila se face ca e preocupat si mimează perfect interesul. De fapt il doare la basca de medicamentele inexistente in farmacii. Ii da cu diagnosticul si cu testarea genetica. Pai bine ma (b)oule si cei care au deja diagnosticul de unde isi iau medicamentele , alea disparute despre care te faci ca ploua?

 5. Simplu=cît mai puțini poluatori inutili și costisitori! Moare un canceros=era normal! PS= cu cît a crescut mortalitatea oncologică in ultimii 3 ani ?

 6. Tovarășe Rafila iti recomandam insistent sa fi mai uman ca tăticul tău , cel care a forțat prin mijloace sălbatice taranii romani Împroprietăriți de Regele Ferdinand I , sa își dea averea lor , sufletul lor la ,,COLECTIVA “ adică toți lenesii , bețivii si cei dați cu regimul comunist sa aiba aceleași drepturi asupra averilor puse la un loc, ca se luau si vitele si inventarul agricol , iar tot dintre ei , cei ,,patati” alegându- se “ președinții ,,COLECTVEI” . Ai grija ca bolnavii de cancer sa aiba gratuitate la toate medicamentele si analizele necesare si întâietate , întrucât cancerul secera si tinerii- averea si viitorul tarii , nu numai bătrânii care au dus țara pe umeri in mizeria regimului comunist timp de 45 de ani. Ca ministru al Sănătății nu ai făcut nimic, macar acum lupta- te pentru o legislație de urgentă pentru bolnavii de cancer. Recomanda spitalelor private sa aiba înțelegere si sa ia parte la efortul de a salva populația care este atinsa de acest flagel , acceptând sa aloce din profitul lor sume generoase pentru ,,aleșii soartei “ dintre care scapa un procent mic.

 7. Nu si-a facut planul, impus de omese, la mortaciuni cu coronavirusul 19 +vaxxinuri, si a trecut la selectia naturala a bolnavilor de cancer, lasandu-i fara medicamente Un tortionar de tip nou! Caldararu Ciolacu vrea chiar sa il propuna candidat pesede ( aripa secusoros) la prezidentiale Ca iepure de cursa, e bun!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.