Boloș, despre tichetele de masă. Angajatorul să decidă!

Angajatorul va putea decide dacă va da tichete de masă în forma de până acum sau va acorda salariaţilor numerar, a declarat, miercuri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, într-un briefing de presă susţinut la Palatul Victoria.

Întrebat dacă tichetele de masă vor fi plătite pe carduri restricţionate ca până acum sau vor fi bani cash, Boloş a răspuns: „Am lăsat la latitudinea angajatorului să decidă dacă va da banii pe tichet, cum spunem noi, sau îi va da în numerar, va plăti oamenilor în numerar. Aceasta este decizia angajatorului cu privire la felul în care va da oamenilor indemnizaţia de hrană”.

Întrebat despre cotele de TVA şi despre îngrijorările că Guvernul va pierde lupta cu inflaţia, Boloş a afirmat: ”Să dăm vestea cea bună, alimentele rămân cu 9 la sută, medicamentele rămân cu 9 la sută, partea de proteze medicale şi tot ce înseamnă pentru persoanele cu dizabilităţi sunt şi cu zero la sută TVA. De asemenea, avem 5% pentru lemne de foc, pentru energia termică, gazele naturale, pentru tot ceea ce însemană consumul la nivelul populaţiei”.

”Dacă ne gândim că în luna august guvernul a luat măsuri care au dus la scăderea preţurilor la produsele alimentare şi la felul în care avem trendul inflaţiei, nu văd că avem un recul, adică o schimbare a tendinţei inflaţiei”, a cochis Boloș.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. Marx despre tichetele de masă:
    ” -este un mecanism al dublei exploatari! ”

    -citatul se regaseste in cunoscutul dictionar numismatic
    alaturi de reproduceri ale tichetelor de masa ji’daneshti puse in circulatie IN ROMANIA, acum 100 de ani:
    nu e nicio indoiala
    sint inscriptionate IN YEDISH!
    (intrebati la maya mortghertshtern ce scrie pe ele)

  2. 5% la gaze naturale? baaah ma lasi? si pentru buleftrica nu? ce facem cu prostimea intelectuala care si-a bagat incalzirea pe electric… ca e eco si modern 😀

  3. …problema nu este -neaparat-de forma ci de fond, de fiscalizarea acestor sume!…este corect, tiparirea tichetelor costa mai mult decat emiterea unui card-spatiul, utilajele, materiile prime, angajatii, distributia etc-dar suntem in tara in care avem peste 200000 de it-isti care nu platesc taxe dar nici nu avem programe, in care bancile fac profituri colosale dar nu se obosesc sa asigure comerciantilor pos-uri pt cumparatori…cum ramane cu taxarea bonurilor, indiferent de modalitatea de acordare?…

  4. Fix cum am spus, s-au sucit și scremut și tot de la palmasul de rând iau grosul. Restul sunt praf in ochi.

  5. Impozitarea cu 10% a tichetelor de masă va face ca multe firme să renunțe la acordarea acestora lăsând statul cu ochii în soare’, se vor găsi alte forme de compensare a salariaților,tot vorbea Ciolacu despre ‘recordurile’ evaziunii ficale.

  6. Inca ceva, parca si pana acum se impozitau tichetele de masa, de pe vremea lui boc! sau astia acum au aflat ori poate erau si tichete neipozitate pentru oamenii speciali!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.