Bombă la Real: Ancelotti riscă închisoarea

Lucrurile păreau a merge tot mai bine la Real Madrid. Echipa cu cele mai multe trofee din istoria fotbalului spaniol și recordmana Champions League e pe primul loc în La Liga, cu un avans confortabil, joacă miercuri seară pe teren propriu cu Leipzig pentru calificarea în sferturile de finală ale acestei ediții de Champions League și a realizat un transfer imens pentru noul sezon, cel mai scump jucător al lumii, francezul Kylian Mbappe,venit ca jucător liber! Însă cotidianul Marca, unul dintre ziarele de casă ale Realului, vine cu o veste care cade ca un trăsnet pe cer senin. Antrenorul italian Carlo Ancelotti este acuzat de evaziune fiscală față de statul spaniol și procurorii care anchetează cazul cer 4 ani și 9 luni de închisoare pentru tehnicianul galacticilor!

Povestea nu este de acum ci tocmai din perioada anilor 2014 și 2015, deoarece acesta este acum cel de-al doilea mandat ca antrenor pe Santiago Bernabeu pentru italianul în etate de 64 de ani. De atunci sunt și fraudele fiscale descoperite de justiția iberică și cele două capete de acuzare se referă strict la nedeclararea unor sume provenind din vânzarea drepturilor de imagine. Prejudiciul se ridică la exact 1.062.079 euro.

Procurorii susțin că deși Ancelotti a avut statutul de rezident al Spaniei, domicilat în Madrid, el nu a trecut în declarațiile de venit și câștigurile de pe urma exploatării drepturilor de imagine, pe care le transferase către două companii.

Marca a citat raportul Parchetului în acest caz. Ancelotti este acuzat că „pentru a evita taxarea venitului din drepturile de imagine”, primit atât de la Real Madrid cât și de la alte firme pentru diferite evenimente, italianul „a apelat la o rețea complexă și neclară de trusturi și companii desemnate să-i colecteze veniturile”.

Conform acuzațiilor, Ancelotti ar fi „căutat opacitate în fața Trezoreriei și să ascundă beneficiarul real al veniturilor din drepturile de imagine, astfel încât nici el, nici respectivele companii să nu plătească taxe pentru sumele mari primite în Spania sau în afara țării noastre”.

În 2014, veniturile lui Ancelotti de pe urma drepturilor de imagine au fost de 1.249.590 euro. În 2015, de 2.959.768 euro, fără ca Ancelotti sau cele două entități cărora le-a „cedat” drepturile să plătească taxele aferente.

Acuzarea a calculat că Ancelotti ar fi prejudiciat statul cu 386.361 euro în 2014 și 675.718 euro în anul fiscal 2015.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. 4 ani si 9 luni pentru nici 400.000 Euro ? Aia sun nebuni. In Romania, unde se respecta cu sfintenie litera si spiritul UE, la suma asta se da suspendare.

  2. Fraierul de Carlo! L-a mancat in cwr sa antreneze in Spania, in loc sa antreneze in Romania! La noi ar fi scapat de multa vreme, fapta ar fi fost prescrisa cu vreo 2-3 ani inainte de-a fi fost comisa!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.