BREAKING Zelenski vorbește despre un „summit de pace”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că speră ca în toamna acestui an să poată fi organizat un „summit de pace” care să pună capăt războiului pornit de Rusia contra ţării sale şi a estimat că discuţiile care se vor desfăşura săptămâna aceasta în Arabia Saudită sunt un pas în această direcţie, transmite Reuters.

„Lucrăm pentru a face să se întâmple anul acesta”, a spus Zelenski în faţa diplomaţilor ucraineni, referindu-se la un summit care să aducă pacea. „Toamna este foarte aproape, dar încă mai este timp pentru a pregăti summitul şi pentru a implica majoritatea ţărilor lumii”, a adăugat preşedintele ucrainean, care încearcă în prezent împreună cu aliaţii săi să construiască un sprijin internaţional cât mai larg pentru un „summit de pace” care să plece de la formula de pace dorită de Kiev.

El a menţionat mai departe că aproximativ 40 de ţări vor fi reprezentate la discuţiile confidenţiale care vor fi găzduite sâmbătă şi duminică de Arabia Saudită la Jeddah şi care vor aborda planul de pace propus de Zelenski, plan care cere retragerea completă a trupelor ruse din Ucraina şi restabilirea graniţelor acestei ţări recunoscute internaţional, inclusiv cu peninsula Crimeea.

Printre statele care vor fi reprezentate la discuţiile din Arabia Saudită se numără SUA, ţări europene, Egipt, Turcia, dar şi Brazilia şi India, apropiate de Rusia în grupul BRICS.

Însă Rusia nu a fost invitată, iar aceasta vede în reuniunea de la Jeddah mai degrabă o încercare de a promova punctele de vedere ale Ucrainei şi de a ralia faţă de acestea alte state.

Totuşi, surse diplomatice citate de agenţia DPA afirmă că gazda reuniunii, Arabia Saudită, depune eforturi pentru identificarea unui compromis acceptabil de ambele părţi, în speranţa că „un summit global de pace” va putea fi organizat mai târziu anul acesta pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Însă oficiali ucraineni şi occidentali au declarat că „summitul de pace” evocat de Zelenski nu va implica Rusia, deşi aceasta este parte în conflict, aşadar în această formulă nu ar fi vorba despre negocieri de pace propriu-zise între Moscova şi Kiev.

Ultima rundă de negocieri de pace ruso-ucrainene a avut loc în martie anul trecut la Istanbul. Ulterior, Kievul a condiţionat orice tratative cu Moscova de retragerea totală a trupelor ruse din Ucraina (inclusiv din Crimeea) şi restabilirea graniţelor acestei ţări recunoscute internaţional, cum prevede planul propus de Zelenki şi considerat de Moscova o cerere de capitulare a Rusiei. De partea sa, aceasta din urmă cere Kievului să accepte pierderea Crimeei şi a teritoriilor ucrainene ocupate de Rusia şi le reproşează responsabililor ucraineni că s-au retras anul trecut de la negocierile de pace pentru că aşa le-a cerut Washingtonul.

Pe de altă parte, în discursul său de miercuri Volodímir Zelenski a cerut Uniunii Europene să dea undă verde până la finele anului în curs negocierilor de aderare a Ucrainei la blocul comunitar. „Până la sfârşitul anului, decizia de a începe negocierile pentru aderarea statului nostru trebuie să fie aprobată de Consiliul European. Nu există alternativă la aceasta”, a indicat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

38 de Comentarii

 1. „vor aborda planul de pace propus de Zelenski, plan care cere retragerea completă a trupelor ruse din Ucraina şi restabilirea graniţelor acestei ţări recunoscute internaţional, inclusiv cu peninsula Crimeea.”

  La ce categorie se incadreaza textul de mai sus ?

 2. Soarta lui jelinski s-a decis la Vilnius, a devenit un fel de pETROV la fel de nefrecventabil. Cine are un IQ rezonabil vede ca contraofensiva s-a terminat=fasait si Occidentul kolhoznic nu mai are bani, arme, vointa si resurse pentru o cauza pierduta. Bietul klovn habar nu are de negocierile de pace, stapanul nu trebuie sa informeze sclavul asupra intentiilor.

 3. Nasol, vine toamna,vin ploile, contraofensiva mai are fix vreo 40 de zile.
  Faza e că un plan de pace cu retragerea din Crimeea nu există pentru ruși.
  Așa se vrea inițial,dar să vedem finalul.

 4. Rusia și-a pierdut cu mult puterea de negociere. Nu prea mai contează ca resurse, piața de desfacere, forța de muncă, exportator de armament și decidenț politic. Războiul Rece a încetat prin incapacitatea URSS de a face fata economic cursei inarmarilor. Același lucru se va întâmpla și acum.

 5. Intre NATO si Rusia s-a incheiat un acord de pace dar Jidanii ( falsii evrei ) baga batzul prin gard doar, doar va incepe razboiul mondial clasic asa cum l-au programat inainte de 1871 odata cu programarea primelor doua razboaie care si-au indeplinit scopurile, insa acesta care s-a incheiat le-a dat cu virgula. Asa-zisul razboi din Satania lui Poponel Zelensky se prelungeste doar pentru ca organizatia satanista UE sa mai fure bani de la tarile UE si sa-i trimita in SUA Company via Ucraina, pentru ca SUA Company sa nu intre in colapsul financiar inevitabil. In scurt timp Clona Retardata Bideu va fi arestata impreuna cu alte 388 de scursuri din jurul lui, si shandramaua Cabalei va cadea definitiv. Jidanii si reptilele Rockefeller si Tothschild stiu ca ei si tot neamul lor de imputziti cleiosi vor fi executati prin spanzurare, dar fac tot mai multe nenorociri pe ultima suta de metri. Finalaul va fi apoteotic si OMUL, CREATIA Lui Dumnezeu, va INVINGE !

 6. Zrli inca nua aflat ca India si Brazilia se retrag daca nu sunt invitati si rusii? Ce negocieri sunt fara Rusia si China?

 7. Daca mascariciul drogat de la Kiev vine cu aberatii din astea (cred ca ori e in ruptura de stoc de „iarba”, ori e in sevraj !) poate sa se astepte sa auda doar un imens si homeric hohot de ris dinspre Moscova ! Oricum, dupa patru ani (cit a prezis ministrul ungar de externe) la emisiunile viitoare cu intrebari si raspunsuri de la tv, la intrebarea : „Ce-i mai mica si mai mica decit pi..da de furnica ?” toti candidatii vor raspunde in cor : „Ucraina pitica !”

 8. Iar a tras ăsta ore mult pe nas! Cum sa fii așa de „dus” și să nu înțelegi că poți vorbi și cu guvernul galactic daca nu se discută cu Rusia te kci pe el de „summit” !

 9. Volodimir nici nu ști cât de mic ai început să fi. ( din clasicii răi, în viață )

 10. Ca se vorbeste de pace este foarte bine dar eu nu inteleg cum se poate negocia o pace cand una din partile combatante nu este prezenta !? A crede ca se poate ajunge la niste termeni de pace de catre Ucraina & friends care sa poate fi dup aceea impusi cu de-a sila unei superputeri nucleare precum Rusia mi se pare o naivitate la nivelul unor prescolari nu al unor presupusi oameni de stat. Ma intreb uneori daca unii dintre cei implicati in aceste jocuri sunt chiar zdraveni la cap…

 11. Va pun pe tapet o informatie cat se poate de reala, am vazut pe trafic marine online, in apropiere de Micolaiv pe fluviul curgator spre marea neagra, un vas american, e la distanta de vreo 10-15 km de Micolaiv, posibil la incarcare sau masa stie de ce e plasat in acea locatie pe apa. Daca rusnacii ataca odessa si izmail dar ataca toata zona de sud vecina cu crimeea, se pune cel putin o intrebare la care va raspundeti singuri:
  – Ce cauta vasul american in acea zona daca ukraina nu e in nato?
  – Cum de nu este atacat acel vapor american, vizibil de oriunde prin lupa de la lunete?
  – Cum de nu au inregistrat atacurile ruse din odessa si izmail?
  – Cum de nu au reactionat sau actionat vaporenii americani de pe vas cand rusnacii au atacat odessa si izmirul? Sa intelegem ca e ceva ascuns, ceva ce nu trebuie sa afle cetatenii de oriunde, ceva ca intre 2 parteneri cei mai cei de pe glob??

 12. Contează doar că Urcacii AVANSEAZĂ spre METROPOLA Cinci_Cocioabe (PiatîiKhatki) cu viteză hipersonică ca (!) Kinjalul.
  PăZea !?

 13. sound of freedom ? haha, Caviezel are trei copii infiati (cumparati) din China. O adoptie chinezeasca costa intre 25 000 $ si 37 000$. Celalalt, ”former government agent” Tim Ballard are 3 copii infiati (cumparati) din Haiti. China si Haiti sunt doua locuri unde traficul de copii infloreste ca, coruptia la noi. the little girl saved from sex traffickers in the Colombian jungle, pur si simplu nu exista, este o fictiune, un fake news. Chestiile de genul asta: ”God’s children are no longer for sale” il spun de obicei satanistii care abuzeaza copii. Faceti-va lectiile klumea.
  Despre Jalenski.. ma abtin acum.

 14. Războiul este cea mai oribilă experiență prin care poți trece, atât ca soldat, cât și ca civil.
  Problema e că, dacă ajungi în uniformă, vei avea de ales – tu sau inamicul. Umanismul = sinucidere și nimeni n-o să te admire fiindcă ai încasat-o fără să ripostezi. Vor zice doar că ai fost un idiot și pe bună dreptate.
  Toate deprinderile din viața ta anterioară, confortul, igiena, tihna, siguranța, planurile de viitor, toate dispar peste noapte.
  Singurul lucru care mai contează e să înveți iute cum să ucizi și să te ferești a fi ucis. Restul e gargară.
  Mi se par ridicole textele despre asasinate, violuri și jafuri comise de militari pe front. Când știi că orice clipă poate fi ultima din viața ta, ți se rupe de regulile civile, legile internaționale șamd.
  Ce-o să-ți facă? Să te împuște? Asta riști zilnic. Să te bage la bulău? După câteva zile de front, viața în celulă ți se va părea minunată.
  Ce poți face e să lupți pentru viața ta și a camarazilor apropiați, de care depinzi și care depind de tine.
  Iar pentru asta te pregătești la instrucție, care are ca scop să scoată civilul din tine si să te transforme într-o mașină de ucis. Cu cruzime, cu abuzuri, cu călcarea în picioare a demnității tale. Dacă te împotrivești în numele umanismului, al religiei sau orice alt motiv, vei fi o victimă sigură.
  Am avut deja prea multe conflicte armate în istorie – iar în absolut toate omul a devenit fiară – pentru a crede că se poate și altfel.
  Andre Malraux spunea că pot exista războaie drepte, dar niciodată n-a existat vreo armată luminată de spiritul dreptății.
  Singura soluție este evitarea războiului, dar, de fiecare dată, se găsesc suficienți descreierați care să-l susțină.
  Inclusiv astăzi.

 15. Financial Times:

  Biden intenționează să finanțeze Taiwanul cu fonduri furnizate pentru Ucraina. Se presupune că amenințarea chineză este în creștere, ceea ce înseamnă că este necesară accelerarea aprovizionării cu arme către țară. Casa Albă urmează să trimită o cerere în acest sens Congresului în august.

 16. Nici Ucraina nu a fost invitata in Arabia Saudita. Nu se va decide nimic in Arabia Saudita. Tarile ne-NATO, adica restul lumii, au fost nevoie sa accepte invitatia macar pentru a nu fi sanctionate de SUA. Dar acolo vor gasi scuze sa refuze cererile SUA si ale NATO. UCraina trebuie sa capituleze si sa se denazifice.

 17. Dar pe Putin l-a intrebat? Actorul isi face cu tupeu numerele mortale (are sute de mii de tineri care au murit fiind trimisi cu forta pe front). Putin nu va discuta niciodata un plan de pace avandu-l pe acest ‘luzer’ drept partener. Ce conferinta de pace este aceea la care principala parte a conflictului nu participa???

 18. De ce vorbeste AZI presedintele Ucrainei,Dictatorul nazist-evreu Zelensky,de Summitul de Pace !???. RASPUNS:
  1)…CUTITUL lui Putin a ajuns la OSUL lui Zelensky !!.
  2)…TOATA Africa de azi este de partea lui Putin!!.
  3)…NATO are azi un nou FRONT fierbinte in Niger cu aliatii ei!!.

 19. Unde se incadreazea aceasta stire fara precedent ? Desigur, la capitolu ELOGIUL NEBUNIEI , simpozion despre RAVAGIILE CONSUMULUI DE DROGURI DE CATRE CLASA POLITICA , IRESPONSABILITATEA DEVENITA NORMA DE POLITICA MONDIALA !!!!
  ELOGIUL NEBUNIEI !!!

 20. De azi,Joe Biden si Statele Unite sunt KAPUT!!…a PIERDUT toata Ucraina in care a investit SUTE de MILIARDE de dolari si acum va avea un al DOILEA FRONT fierbinte de razboi cu China. In toata istoria omenirii,cine a luptat pe DOUA FRONTURI a PIERDUT RAZBOIUL !!. PROSTIA se PLATESTE !.

 21. Presedintele Ucrainei are o perceptie ciudata asupra realitatii. Poate i-a fost indusa de cei care il sustin la putere pentru a rezista pana cand se ajunge la un acord intre cele doua puteri care se lupta, carnea de tun fiind soldatii ucrainieni. Exista numeroase indicii despre consultarile SUA-RUSIA unde se cauta un aranjament convenabil ambelor tari. Va inchipuiti ce s-ar intampla pe front in randul soldatilor expusi la moarte daca presedintele lor i-ar anunta ca jocurile sunt facute in alta parte si sa aiba rabdare ca se va ajunge si la pace. Cati dintre soldati vor continua lupta pentru o cauza care nu mai este a lor riscand sa-si piarda viata sau sanatatea.

 22. In discursul său de miercuri ,Volodímir Zelenski a cerut Uniunii Europene să dea undă verde până la finele anului în curs negocierilor de aderare a Ucrainei la blocul comunitar. „Până la sfârşitul anului, decizia de a începe negocierile pentru aderarea statului nostru trebuie să fie aprobată de Consiliul European. Nu există alternativă la aceasta”, a indicat el.————-Criminalul Zelenski are chiar impresia ca poate sa ordone ,sau sa ceara asa cum scrie in articol ,ca Ukraina trebuie pana la finele anului sa fie aprobata aderarea la Uniunea Europeana ,nu exista alternativa pt.aceasta.Ce parere aveti cit tupeu si obraznicie poate avea sobolanul asta !

 23. Adica… facem summit denpace, dar fara Rusia? 🙂 Maxim… daca stirea estw reala si nu inventata, asta inseamna ca ucrainenii si americanii sunt pe aratura. Sau este multa disperare ca nu castiga pe campul de lupta. Oricum, aia decit la summit ca de maine e pace si Rusia se retrage. Fara ca nimeni sa intrebe daca ea chiar face asta.. sa radem cu ucrainenii ???

 24. Pacea pe care o vrea Zelensky,o pace corecta si sustenabila,cu retragerea totala a rusnacilor din Ucraina la ei la cotetz,nu o vor rusnacii si astfel conflictul poate dura pana lesina rusnacii pe drum care ei deja chitzaie dupa ridicarea sanctiunilor occidentale pentru a mai vinde si ei una alta si mai ales ingrasaminte cu care africanii si tot bricsul lu’ peste nu are ce sa faca.Mai chitzaie muscalii dupa piese de schimb pentru masinile si utilajele lor luate din Occident si cer disperati liber pe zona de plati valutare prin sistemul mondial integrat,asta aratand clar ca rusnacilor li s-au terminat toate resursele financiare inclusiv banetul dat pe caiet de catre chinezi.Zelensky nu vrea discutii sterile de pace cu rusnacii pe care nici nu vrea sa ii bage in seama,ci el vrea sa discute cu cei care ii cer graul ca astfel sa aiba un sprijin reciproc de la toti pe care ii poate folosi si in interesul Ucrainei in ce priveste razboiul ei de eliberare de invadatorii nazisti. Si,in plus,sa il faca de cacao pe Putina acum,mai din vreme,pana sa isi dea sema toti africanii ca Macelarul kremlinist ii duce cu presul ca le da el africanilor grau si arme gratis cand el nu mai are bani nici de piese pentru utilajele cu care sa stranga graul de pe camp,iar de arme gratis de unde,ca nici nu mai are arme si munitie nici pentru rusnacii lui incat cumpara de la altii pana si de acolo tot pe datorie.Si apoi Zelensky poate si-a dat seama ca rusnacii pana la toamna vor fi in faliment si incapacitate de plata si nu are niciun sens sa mai discute cu ei despre retragerea lor,pentru ca se vor retrage singuri din razboi, poate pentru ca sa mai faca o revolutie la ei acasa,asa ca la revolutia bolsevica din 1917.

 25. Bravo, părere! (Nu credeam sa o zic)…poti gândi. Presupunand ca e adevarat si traficul nu e trollat , intrebarile contin o parte din răspunsuri, ca iti pl
  ac sau nu.

 26. @ parere… spune:
  2 AUGUST 2023 LA 21:51
  „Va pun pe tapet o informatie cat se poate de reala, am vazut pe trafic marine online, in apropiere de Micolaiv ‘
  1.poate fi u vaas virtual, vreun AI al siaiei, balon de incercare
  2.In caz ca vasul exista fizic, deci balonul e chiar vasul (in fine, poate fi si o ceva de spionaj, stiintific Delta Dunarii- vezi raposatul Cousteau, diversiune , „turism”, vezi ultimele gulgute amuricane despre sabotarea North Stream , că iaht polonez, nava ISW deghizata in americanca,vas cu vele de nori din nimbul dedeasupra capului lui Charile, vaporas de nadire la crap al Elenei Popa- glume) ai pus niste intrebari bune, exceptand antepenultima si penultima, deoarece contin mare parte din raspunsuri.
  3. Alt topic :Chapeau bas, Dan 2august 23.01!!

 27. Despre pace vorbeste tov Putina inca de acum 1 an si 5 luni. Se aceea bombardeaza intens toate orasele Ucrainei.
  Dar deocamdata mai are de lucru, nu i-a denazificat complet pe ucrani si nici n-a ras comp[let toate localitatile ucrainene.

 28. Toata lumea a vazut ca Sudul Basarabiei locuit majoritar de romani e pamant evvreiesc 0e veci…asta cu ajutorul generalilir tradatori nascuti in Romanua xa romani nu se pot numi. Vom fi dysmani cu rysii pentru 1 mie ani dar si cu ucrainuenii pentru ca am sprijinit regimul evvreuesc.

 29. Toata lumea a vazut ca Sudul Basarabiei locuit majoritar de romani e pamant evvreiesc Pe veci…asta cu ajutorul generalilor tradatori nascuti in Romanua ca romani nu se pot numi. Vom fi dusmani cu rusii pentru 1 mie ani dar si cu ucrainuenii pentru ca am sprijinit regimul evvreuesc satanist.

 30. Ar fi cazul. V-ati jucat destul pe spatele altora (prosti, fraieri…….).

 31. …”Însă Rusia nu a fost invitată.”
  Se vede clar ca Zelenski are mari probleme psihice.

 32. Despre pace vorbeste ?-ul care CÂNTĂ LA PIAN FARÂ MÂINI…
  Dacă voia pace, respecta Acordurile Minsk.
  Dacă voia pace, se purta civilizat cu minoritățile (români, unguri, slovaci, ruși).
  Dacă voia pace, nu venea cu Legea Educației, cu Legea Popoarelor Indigene, cu Legea Minorităților.
  Dacă voia pace, nu-l făcea EROU NATIONAL al „poporului superior” Urcac pe criminalul psihopat Bandera.
  Dar ?-ul vrea război.
  Hai, ?-ule, AVANSEAZĂ spre Cinci_Cocioabe !?

 33. Din pacate, nu se poate incheia pace cu Rusia. E martora o intreaga istorie a existentei acestui imperiu nesatul de teritorii, dar fara putinta de a le conferi intr-un fel sau altul binefacerile civilizatiei. Imperiu al foamei, al hotiei si al cruzimii, increzator doar in (non)valorile fortei oarbe, nestapanite. Imperiu fara vocatia constructiei, ci cu cea a distrugerii si a autodistrugerii. Acest razboi irational contra tarii surori declansat de mendebilul KGB, orbit de clica de lingai-criminali de care s-a inconjurat, pentru spectrul unei glorii perfide dar nemeritate se va sfarsi cand aceasta clica va fi redusa la tacere. Altmintei, balaurul va lovi din nou… Asa ca civilizatia pentru a supravietui are nu doar aceasta datorie ci si unica sansa.

 34. De la cine sa pretinzi pace?
  De la un ghiolban kremlinez, cu mentalitaea de ghiolban de Ferentari, care crede ca face pace cu nevasta sau vecinii si se face indragit, doar dupa ce ii chelfaneste zdravan?
  In esenta aceasta este politica Rusiei: nu faci ce vreau eu, te omor.

 35. Cred c-ar trebui sa vorbeasca nu de PACE ci de …CAPITULARE 🙁 !
  [S-apropie funia de gat … 🙁 odata cu IMPEACHMENTUL la SLEEPY JOE cel arhi-corupt si demagog ! MAGA ! ]

 36. Cred ca summitul se va tine la Kiev si va participa doar Rusia.

 37. Decât cu Covid-ul și cu teroriștii parcă mai bine cu Războiul 😉 ….lumea vorbește de parcă ar fi adevărat ….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.