Bucureștiul, sub asediul pelerinilor – FOTO și VIDEO

Vizita Papei în România a adus un val de bucurie și fericire în sufletele românilor și nu numai. Indiferent dacă sunt catolici sau ortodocși, oamenii au luat cu asalt străzile Bucureștiului, mai ales pe cele care sunt pe traseul papal.

Cu mic cu mare, purtând steaguri tricolore sau pe cele ale Statului Vatican, oamenii au așteaptat civilizați. în cozi care s-au întins pe sute de metri, poate poate îl vor vedea, chiar și pentru câteva secunde pe Suveranul Pontif.

Și nu au fost doar români. Din Liban, Filipine, Japonia, America de Sud sau Statele Unite. Toți vor să-l vadă sau să stea în apropierea capului Bisericii Catolice.

VIDEO

Zonele din apropierea punctelor de acces către Piața George Enescu au fost mai animate ca niciodată. Nu s-au plâns că trebuie să stea la coadă. Voluntari, oameni de ordine, polițiști și jandarmi. Fiecare știe parcă tot ce are de făcut.

Pentru doritori, magazinele de specialitate au oferit spre vânzare drapelul Vaticanului.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. “Caracteristica fundamentala a crestinismului, care consta in surparea zidului despartitor dintre Dumnezeu si oameni (…) e inlaturata in catolicism intr-o noua forma. Sobornicitatea crestina, insasi Biserica, trupul tainic al lui Hristos, e desfacuta din imbratisarea iubirii atotprezente a lui Iisus Hristos si transformata intr-o societate pur laica. (…) Iisus are o comunitate numai cu un anumit punct al spatiului si numai cu o persoana, cu papa in Vatican. (…) Tot ce conteaza [la catolici] e dependenta juridica de o persoana omeneasca. Misticul e transformat in juridic, viata in Biserica devine o preocupare de buna si uniforma orinduiala juridica. Cuvintele religioase nu mai exprima de aceea nici ele misterul unor experiente religioase directe, ci devin termeni juridici si rationalisti, de precizari pozitiviste, pamintesti“.

    Preot prof.dr. Dumitru Stăniloae

  2. Impresionanta aceasta vizita ! Avem trei zile de liniste politica ! Apoi , din nou , lupta la baioneta , pentru „salvarea” Romaniei ! Da’, Romania are nevoie sa fie salvata ? Nu conteaza ! Are , n-are nevoie , politicienii nostrii , lupta s-o salveze! Eh ! Ce bine ar fi fost ca Papa sa mai stea in Romania , macar, un an !

  3. in Romania sunt aproximativ un milion de credinciosi romano si greco-catolici, aproximativ 30.000 sunt in Bucuresti, fara a calcula studentii strani, ambasade si firme straine, la ei se mai adauga curiosii ortodocsi, iar fabuloasa cifra a celor prezenti pe strazi alaturi de trecatori in ”miscare” s-ar putea sa nu ajunga la zece mii, numai extazul jurnalistic face sa para mult un Papa nu va atrage in mod deosebit decat in Miercurea Ciuc, unde vor fi zeci sau poate sute de mii, caci in Harghita si Covasna sunt cateva sute de mii de romano-catolici, in Iasi, unde este dioceza pt. ciangai acei romani ademeniti sa devina maghiari, pot forma o comunitate importanta, vom vedea ce-au reusit pt. Blaj, dupa stradaniile de luni de zile in care au cerut inscrierea credinciosilor…teoretic ar trebui sa fie sute de mii, dar nu cred vor inventa cifre ca sa dea bine…

  4. Cata incredibila fericire pe doamna jurnalista care scrie acest articol! Ar fi facut o cariera fulminanta la ziarul Scanteia, o puneau tovarasii direct director – doar schimba cateva nume, ”Papa” in ”Ceausescu”, ”pelerinii de pretutindeni” cu ”oamenii muncii de la orase si sate” si articolul era de premiat pe ramura! Sa-l pastreze la arhiva, nu se stie niciodata (la cum gandesc unii azi) cand e iar nevoie de el, updatat/personalizat!

  5. Cand ies ai nostri de Sfanta Parascheva sau la sfintirea Catedralei, sunt bigoti, pupatori de moaste, ultimii oameni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.