Burduja, un pesedist din PNL

„Speranță și deziluzie“ este o carte scrisă de Sebastian Burduja, iar titlul m-a inspirat privind candidatura acestuia la Primăria Capitalei.

După definitivarea listei candidaților la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja mi s-a părut a fi candidatul cel mai potrivit pentru funcția de Primar General, până când am văzut în presa centrală o afirmație a unui cunoscut om de presă. Acesta susținea că „Sebastian Burduja este cel mai scârbos personaj din menajeria electorală”. Declarația m-a stârnit și am încercat să aflu cine este de fapt acest Burduja. Primul pas a fost accesarea internetului, care le știe pe toate, și butonând Wikipedia, Sebastian Burduja, şoc: aflu că acesta este născut de un bărbat pe numele său Marinel Burduja. Sunt multe cazuri de copii care în documente au înscris un singur nume, însă întotdeauna a fost vorba despre mamă (femeie) și niciodată despre un nume de bărbat. În popor, copiii care au în certificatul de naștere doar numele mamei se numesc copii din flori, dar nu ştiu cum se numesc cei născuți de tată.

Desigur, că putem trata fraza de mai sus ca o glumă, dar când este vorba despre o persoană care vrea să preia destinele Capitalei este important de ce Sebastian Burduja ascunde numele mamei? Cine este mama lui Burduja?

Apoi, l-am urmărit și în emisiunile TV unde este cel mai prezent la toate posturile.

După atacurile josnice la adresa celorlalți candidați, îndeosebi a lui Nicuşor Dan pe care l-a susținut până acum 4-5 luni, te întrebi dacă nu cumva Piedone are studiile declarate de Burduja și nu invers. Este de o răutate rar întâlnită și nu are niciun prieten în partid, în afara celor câțiva tineri aduși de el în partid și cooptați din afară, spunea un coleg din PNL.

Este ahtiat după funcții, iar situația financiară a familiei lui îi înlesnește accesul la orice funcție dorește, a completat acesta.

Dacă doriți să aflați unde s-au născut copiii patriotului Burduja, veți constata că nu s-au născut în România și că au case în SUA și în Franța, la Cannes.

Minte şi interpretează mincinos anumite date și cifre preluate din evidențele PMB și mă întreb dacă o face cu intenție sau nu știe ce citește. De fapt, toate studiile făcute în America sunt orientate spre mediul politic.

Multe dintre propunerile lui pentru mandatul de primar sunt reluări ale unor propuneri de acum 20 de ani făcute de nașul său când acesta a candidat și el la aceeași funcție.

Este curios și dubios cum acesta a reușit într-un timp atât de scurt să ocupe atâtea funcții importante în stat. Se laudă cu contracte de 10 miliarde de dolari semnate cu americanii pentru niște experiențe americane pe banii românilor, pentru că produsele contractate de acesta nu s-au fabricat niciodată, nicăieri.

Unii colegi de partid îl numesc PSD din PNL. Este fondatorul unui ONG studențesc lansat în prezența lui Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță și Mihai Gâdea, după cum vedeți toți peneliști.

Tot trecutul lui mi se pare dubios. Dacă vreți să aflați cine este cu adevărat Sebastian Burduja, intrați pe internet. Un farsor, lipsit de sentimente, turbat după funcții și cum bine l-a descris colegul de breaslă „tânăr spilcuit, englezit, digitalizat, cinic și cu rădăcini în comunism”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Vlad Dumitraș 284 Articole
Author

20 de Comentarii

 1. De ce îl căutați la rădăcini? El nu este cu picioarele pe pământ, este conectat la ” surse”, are capul în nori.

 2. Pe mine nu m-a pacalit Burduja un om care el insusi merge la pacaleala; n-am facut nimic, n-am gresit nimic…la cei care au facut le replic ca trebuia sa faca mai mult si alegatorii ma cred si ma voteaza…simplu..plus tunelurile pe sub Bucuresti, similar autostrazilor suspendate ale lui Oprescu…

 3. Daca faci o paralela intre „gropile de patrimoniu” ale lui Nicusor din Piata Victoriei si pasajul Buzesti-Berzei al lui Opresu, „tibi1” se transforma in „tibi0”.

 4. Useristii sunt progresistii comunisti Sorosh. Multe minciuni. Tuneluri sub Bucuresti.

 5. Burduja-‘OTz’-Burduja…hotz din tata in fiu…
  nu v-ati saturat de dealde astai ??? baaiii escrocii astia au furat o tzara…
  perpetzuatzi hotzia si clanurile banditzilor

 6. un securici neales ca toti ceilalti…culoare politica este „decat” o nuanta in Romania serviciilor infilrate de spionaj strain, care se calca pe bombeuri, pentru ca stapanii lor sa isi ia felii din Romania: GRI!

 7. Burduja, un lup in piele de oaie…interesant ca nimeni nu-i da blana de oaie la o parte…se pare ca e protejat de alti lupi. Sansele sa castige sunt egale cu zero, dar sa-i urmarim mai departe traiectoria ca sa ne dam seama mai clar ce hram poarta..

 8. Pai cine e tata lui Burduja e intrebarea corecta. Fost vicepreședinte al Băncii Române de Comerț Exterior, facea parte din Consiliul de Administrație al companiei ALRO. Asta un mic exempmlu.

 9. Nu ia vazut nimeni licenta , ce a absolvit , ce profesie , durata . Este iepurele lui Firea , scopul sau este sa-l impiedice prin orice mijloace pe NICUSOR DAN sa cistige un nou mandat . Foarte interesant articolul de mai sus !

 10. Nu îmi plăcea acest ciocoi neosecurist de când am aflat că se laudă că a fost la Harvard, când el acolo a ajuns pe banii BANCOREX, nu pentru că era vreun olimpic sau vreun geniu. Este o foarte mare diferență între merit şi bani. Dar după ce l-a acuzat pe Nicuşor Dan de crima din Crângaşi de săptămâna trecută, beizadeaua a devenit de-a dreptul toxică. Eu nu votez o schemă Ponzi!

 11. Este vrajeala. Burduja este un tip prea educat, prea instruit si prea modern pentru a avea vreo treaba cu ciobanii din PSD-PDL-AUR sau cu impostorii rurali din USR cu aere ridicole de „iemancipati” afara. Intre el si un ageamiu incult ca Nicusor este o distanta de un an lumina.

 12. Face miliarde de euro profit pentru firmele din energie cu o plafonare a prețurilor la energie care a dus la cea mai scumpă energie din Europa, plus secretizarea prețului contractului cu reactoarele nucleare experimentale care e un tun de peste 10 miliarde de dolari

 13. Nimicushorule, tu esti , mă? Asa articol de ascuțită lupta de clasa ,mai rar neicusorule! Presa de partid si-ar fi dorit un asemenea vitriolant condei , cum e conu’ Dumitras…:)) Amestecand si vânturând buimac termeni si asertiuni de-a valma, tata din flori , spilcuit, englezit, digitalizat, comunist , articolul savant rostuit a devenit o ciorba de potroace!!!! Momentul de cotitura emotionala e atunci cand conu Dumitras , il ia de ciuf pe tatal lui Sebastian si-l da de toti peretii … Curat deontologie, coane Dumitras, sarut manușițele…. He,he , he aici vad semnatura inconfundabila a lui nea Cornel , care e cu Nulishor in suflet, de la sculara pana la culcare Nicusor e ca’n vorba aia: prostul lenes face rau doar familiei, prostul ambitios distruge o societate…

 14. Dar poate ne lămurești de ce nu spune nimic de mama lui. Sau o fi născut doar din părinte 1…

 15. „Un farsor, turbat după funcții” > vezi firea.
  „Intre el si un ageamiu incult ca Nicusor este o distanta…” – democratia permite si lunaticilor pareri fara valoare, oricind / despre orice – sistemul jubileaza ca sintem divizati, profita, ne impune (mediatic) primari d’alde basescu, oprescu, firea / burduja.

 16. Motto:
  Destul cu-atâtea găşti aristocrate
  Ce caută şi-n cântece câştig
  Un cântec nu-i nimic dacă nu face
  Mai cald în casele în care-i frig.
  (Adrian Păunescu- Niciodată)

  Parafrazând ultimele două versuri din citatul de mai sus s-ar putea spune :”O Carte nu-i nimic dacă nu face/ Mai cald în casele în care-i frig.)
  Având în vedere alegerea primarilor prin scrutin uninominal, într-un singur tur, cele mai mari sanse le are primarul aflat în funcție.
  Prin urmare, dat fiind faptul că la alegerile dintr-un singur tur de scrutin câstigătorul este candidatul cu cel mai mare de voturi, chiar dacă procentual este mult sub 50% (vot minoritar).
  In cazul capitalei favorit este actualul primar Nicuşor Dan, cu atât mai mult cu cât el se află la primul mandat si a demarat o serie de proiecte care nu pot fi încheiate în 4 ani, fapt pentru care cei mai multi alegători sunt dispuşi să-i acorde al doilea mandat pentru continuitate, conform principiului „un mandat e prea puţin, iar peste două sunt prea multe”.

 17. Daca asa cum rezulta din articol, mama nu este trecuta in actul de stare civila -certificatul de nastere al lui Burduja Sebastian ,cetatean roman supus legilor nationale -el este un Penal-infractor folosind act/acte ce nu corespund legii si trebuie cercetat imediat,canditatura sa fiind o impostura penala.
  Daca este asa ,Conform Codului civil al Romaniei -Sebastian Burduja nu face dovada si incalca Art. 411. Posesia de stat conformă cu actul de naştere:
  (1) Nicio persoană nu poate reclama o altă filiaţie faţă de mamă decât aceea ce rezultă din actul său de naştere şi posesia de stat conformă cu acesta.
  (2) Nimeni nu poate contesta filiaţia faţă de mamă a persoanei care are o posesie de stat conformă cu actul său de naştere.
  (3) Cu toate acestea, dacă printr-o hotărâre judecătorească s-a stabilit că a avut loc o substituire de copil ori că a fost înregistrată ca mamă a unui copil o altă femeie decât aceea care l-a născut, se poate face dovada adevăratei filiaţii cu orice mijloc de probă.
  Deci indiivdul nu face dovada posesiei de stat si a filiatiei dupa mama,fiind excluse „posesia de stat si filiatia dupa tata”!
  Asemenea „act”depus de candidatul impostor Sebastian Burduja,denota -excrocherie prevalindu-se de incalcarea din capul locului a legilor de stare civila, a legii electorala,de statutul de cetatean roman si de tot ceea ce decurge din lipsa posesiei de stat prin lipsa filatiei fata de mama,filiatia dupa tata fiind INADMISIBILA!
  Cer sesizarea din oficiu a parchetului competent.

 18. i-am ascultat interviul la pe cristoiublog…
  jalnic…e subtzire rau baiatul cu capul…
  se vede ca nu a facut nimic niciodata…
  traieste din sloganuri si afishe
  jaaalnic…si prost…
  bai…nu va mai uitati la dealde astai ce au studiat la Boston pe bani furatzi si vin sa ne povesteasca ce au vazut ei superficial pe acolo…nu intelege absolut nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.