Ca primaru`. S-a întâmplat în Maramureș

Primarul unei comune din judeţul Maramureş a montat, sâmbătă dimineaţa, o cameră de supraveghere într-o secţie de votare.

Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de violare a confidenţialităţii votului.

„Un cetăţean dintr-o comună din judeţul Maramureş a sesizat faptul că, într-o secţie de votare, s-a montat o cameră audio-video. În urma deplasării echipajului de poliţie, s-a constatat că, în această dimineaţă, primarul din localitate şi un cetăţean au montat o cameră de supraveghere cu scopul de filma procesul electoral. În prezenţa organelor de poliţie, camera de supraveghere a fost demontată şi scoasă din incinta secţiei de votare. La acest moment, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de violare a confidenţialităţii votului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal”, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Alte incidente, tot sâmbătă

*într-o comună din Călăraşi, primarul în funcţie a sesizat faptul că un candidat şi personaje din anturajul acestuia oferă sume de bani alegătorilor pentru a-i determina să-l voteze. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorilor;

*în judeţul Brăila, poliţiştii dintr-o localitate au fost sesizaţi prin 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că un cetăţean ar fi primit suma de 150 de lei de la un consilier al unui partid politic, cu scopul de a vota un anumit candidat. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorilor, iar suma de bani a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În total, în cursul zilei de sâmbătă, au fost sesizate 173 de incidente sau fapte interzise în context electoral, dintre care 34 nu s-au confirmat, iar 33 sunt în curs de verificare.

În urma acestor sesizări, au fost aplicare 70 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 53 de avertismente şi 17 amenzi, în valoare de 21.300 de lei

De asemenea, au fost întocmite dosare penale cu privire la 31 de posibile infracţiuni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Colonel Daiboj,
    putzin mai imbatranita
    (se vede dupa epoleti)

    („Dajbog” e cum au auzit dupa ureche
    p-acolo)

  2. De ce sa nu-i filmeze? Au ceva de ascuns? Primarul a montat camere video să vadă cum se fura la numărătoare! O țară plină de hoți! Hai la votca!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.