Calendarul (ne)învestirii Guvernului Orban II: „Este lent”

Birourile Permanente Reunite (BPR) au slabilit calendarul învestirii Guvernului Orban 2, iar audierile miniștrilor în comisii vor avea loc în zilele de 17, 18 și 19 februarie. Ulterior, pe 24 februarie, este programat votul în plen, de la ora 16.00.

„BPR dominate de majoritatea PSD au stabilit un calendar pentru procedura de investire a Guvernului. În urmă acestui calendar audierile miniștrilor se vor desfășura săptămâna viitoare, pe 17, 18 și 19, urmând că votul în plenul Camerelor reunite pentru investiurea Cabinetului să se desfășoare în data de luni, 24 februarie, începând cu oră 16:00. E un calendar prin care, evident se respectă regulamentul, adică termenul maxim de 15 zile, dar este un calendar lent, care arată o tendința de tergiversare din partea BPR dominate de PSD. Miniștrii vor fi pregătiți și se vor prezența la audieri”, a spus Ludovic Orban, după stabilirea calendarului.

Premierul Ludovic Orban a depus, luni, în Parlament, lista miniștrilor ce vor face parte din noul Executiv. Este vorba despre aceiași miniștri din Cabinetul Orban 1, iar programul de guvernare a fost actualizat.

Conform legii, miniștrii propuși vor fi audiați, în şedinţă comună, de membrii Comisiilor permanente ale celor două Camere. Ulterior, comisiile vor emite un aviz comun consultativ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Ce sa mai audiati! Mai bine puneti parul pe imbecilii astia! Sa priceapa hotii astia ca au fost destituiti!

  2. Comentariile la televiziuni cu privire la investirea guvernului (DE NEINVESTIRE mai precis !) sunt facute de niste oameni de o prostie greu de masurat (sau de o manipulare pt. prostirea ascultatorilot ) pt. ca nu intra in subiect si anume FALSA NOMINALIZARE ,FALSUL GUVERN DE AUDIAT,FALSUL PROGRAM DE GUVERNARE.Daca vrei sa nu fii votat de ai tai (impotriva spiritului constitutiei care spune ca ai fost desemnat sa cauti sa-ti treci guvernul si programul de guvernare ) atunci prevede in programul de guv. masuri de genul: vom taia salariile,pensiile,vom mari taxele,vom impozita x,y zvom inchide scoli, spitale,vom scumpi transportul,painea , vom aduce salariul minim la nivelul anului2016…etc si atunci ESTE RATIONAL SA NU FII VOTAT !!!!!. Dar, cu un program asa BUN de GUVERNARE , CU ASA MINISTRI COMPETENTI, CU UN PRIM MINISTRU DE INALT NIVEL CA ORBAN ,CU UN MENTOR SI TATUC CA JOHANIS (mare om politic !!!!) , va ganditi sa nu va aprobati chiar pe voi ?? Va respingeti cu greata ? NU va convine sa aplicati programul ala bun ? Nu vreti sa folositi banii din bugetul de voi facut si votat fara un amendament ?ASTA ERA TEMA DE DISCUTAT DE MARII ZIARISTI,ANALISTI, PSIHOLOGI,PSIHIATRI POLITOLOGI si desigur de politruci !ALO 112 ..112…112, pregatiti salvarile si cei de la spitalul 9 rezervele!Se acuza reciproc de ridicol in loc de schizofrenie!!
    „…unde esti tu TEPES DOAMNE”…..!!!! Cat de jos vreti sa ajungeti?Cat de prost vrea ludovic sa devina? Un boschetar nu ar intra in asa joc ! Si asta vrea apoi, dupa alegerile generale ,sa fie P.M.???

  3. Si unii si ceilalti asteapta instructiunile care intarzie. Fiecare de la stapanii lor (cu epoleti). In final tot securitatea ii va impaca pe toti.

  4. Nesimtitii astia fura in „numele poporului”! Pe jegurile astea nu-i mai intereseaza de legi sau Constitutie! Adevarat vorba „ciocul mic, acum suntem noi la putere”, vorba lansata chiar de ei! De astia mai scapi doar cu Editat!

  5. Cum “audiati”…? Nu trebuie sa asteptati decizia CC referitoare la nominalizarea lui Organ? Ati facut contestatia doar din plictiseala? Daca decizia zice ca Werner a incalcat Constitutia (ca nu-i prima data) se considera ca ati stat de vorba degeaba? Care-i logica?

  6. @ Mediatu,

    După logica președintelui , el poate să țină țara, din alegeri parlamentare anticipate în alegeri parlamentare anticipate , până își termină cei 5 ani de mandat , dacă nici un partid nu obține la aceste alegeri , majoritate parlamentară absolută. Și acest lucru să fie perfect constituțional, pentru președinte, cât și pentru cei care susțin că președintele are dreptul să desemneze după bunul plac un candidat la funcția de prim ministru, în cazul în care nu avem un partid parlamentar cu majoritate absolută.
    Deci acesta reprezintă România normală, de care președintele vorbea în campania electorală.
    Democrația după logica președintelui , care a jurat că va apăra democrație , este să desemneze un candidat susținut de o minoritate și nu de o majoritate. Acesta reprezintă în opina președintelui ,democrația normală.
    A veghea la buna funcționare a autorităților statului (atribuție prevăzută în constituție), însemnă pentru președinte a provoca o criză parlamentară, prin numirea unui candidat ce nu are susținere parlamentară. După președinte, acesta este modul de acționare al unui președinte normal pentru o Românie normală.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.