”Capul plecat sabia nu-l taie!”. Digitalizare, mai pe-nțeles

Nu este normal ca, la 35 de ani de la Revoluţie, să mai stăm cu capul plecat în faţa unui ghişeu, zice  Andrei Niculae, vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR).

Statul român trebuie să înceapă să fie eficient  să preia din modelele mediului privat, pentru că nu este normal să mai stăm cu capul plecat în faţa unui ghişeu, cu un dosar cu şină la subraţ, consideră Niculae.

”Deşi sunt cel mai tânăr demnitar din Guvernul României, spun că este o realitate de care nu ne mai putem ascunde… statul trebuie să înceapă să fie eficient, să preia din modelele dumneavoastră din mediul privat… Cum facem asta? Prin digitalizare”, explică Andrei Niculae.

Paradox sau ce

„România are printre cei mai mulţi absolvenţi de IT&C din Uniunea Europeană şi cea mai mare pondere de femei absolvente de IT&C din Uniunea Europeană. Pe lângă asta, stăm extraordinar de bine la conectivitate, nu pentru că am fost cei mai inteligenţi, nu pentru că ne-am mişcat noi cel mai repede, ci pentru că am început ultimii. În timp ce alţii treceau de la cupru la fibră optică, noi implementam direct fibră optică”, a subliniat Niculae, în deschiderea celui mai mare festival de tehnologie şi inovaţie din Europa Centrală şi de Est, Bucharest Tech Week.

Alt plan de ţară

”Propun şi eu, la rândul meu, ca planul de ţară pe care îl avem în următorii ani să fie tocmai acesta: eficientizarea felului în care interacţionează statul cu cetăţeanul, respectul mai mare pentru cetăţean şi, până la urmă, un stat care să vă merite pe dumneavoastră, cei care aţi reuşit în ciuda şi nu mulţumită sprijinului lui”, a afirmat Andrei Niculae.

Ediţia din acest an a Bucharest Tech Week a debutat, luni, în Capitală, iar timp de şase zile vor fi organizate cinci conferinţe specializate pe industrii semnificative din zona tech.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

 1. NU CAPULUI PLECAT LA GHISEU ?????DAR NICI DESTINUL CONSEMNAT UNUI ECRAN CARE NU.TI DA ALTERNATIVE DECAT IN VERSIUNA CEA MAI CONSTRICTIVA A SISTEMUL DIGITAL,PE CARE TOT NEOCOMUNISTII NI.LBAGA SUB NAS CA EI NU MAI AU CHEF SA LUCREZE ,SI NUCI NU AU AVUT VREODATA INTENTIA SA SERVEASCA POPORUL CI SAL COMANDE CU IMPOSTURA ,INSOLENTA ,INCOPETENTA BATJOCURA SI REA INTENȚIE!!

 2. absolventii da! aia au plecat!
  cu batranii care vrei sa-i gedeiesti curand .. astia sunt analfabeti I.T. !
  cine sa ii mai invete?
  oricum digital nu ar trebui sa fie obligatoriu ..ca si banii fizici !
  ambele metode trebuie sa fie disponibile!
  in schenghen la ghisee sunt militieni civili ,ptr celule nato..(trag informatii si le redirectioneaza) ..la noi probabil ar fi folositi ptr a accentua daune

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.