Câștigătorii Globurilor de Aur

Filmul „Boyhood”, care urmărește transformările prin care trece un adolescent de-a lungul a 12 ani de viață, a câștigat duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cel mai bun film (dramă), confirmându-și statutul de favorit al celei de-a 72-a ediții a Globurilor de Aur, în timp ce producția „The Grand Budapest Hotel” a fost câștigătorul surprinzător al categoriei rezervate celor mai bune comedii sau filme muzicale, reușind să se impună în fața marelui favorit, „Birdman”, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Filmul „Boyhood” a câștigat trei Globuri de Aur, printre care și premiul pentru cel mai bun film (dramă), premiu ce răsplătește călătoria cinematografică fără precedent de-a lungul a 12 ani reali din viața protagonistului, Ellar Coltrane, de când avea șase ani și până a ajuns la vârsta majoratului. Omul din spatele acestui proiect cinematografic cu buget restrâns, Richard Linklater, a câștigat premiul pentru regie, iar Patricia Arquette a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar feminin.

„Birdman”, o satiră despre showbiz, în regia lui Alejandro Inarritu, care a primit cele mai numeroase nominalizări — 7 — la această ediție a Globurilor de Aur, s-a impus la categoriile cel mai bun scenariu și cel mai bun actor într-o comedie sau film muzical (Michael Keaton).

Julianne Moore a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal într-o dramă, filmul „Still Alice”, despre un profesor universitar care se îmbolnăvește de Alzheimer.

Lista laureaților la principalele categorii ale Globurilor de Aur:

Cinematografie

Cel mai bun film dramă: „Boyhood”
Cea mai bună comedie: „The Grand Budapest Hotel”
Cel mai bun actor într-un film dramatic: Eddie Redmayne (‘The Theory of Everything’)
Cel mai bun actor într-o comedie: Michael Keaton („Birdman”)
Cea mai bună actriță într-un film dramatic: Julianne Moore („Still Alice”)
Cea mai bună actriță într-o comedie: Amy Adams, (‘Big Eyes’)
Cel mai bun actor în rol secundar: J.K. Simmons („Whiplash”)
Cea mai bună actriță în rol secundar: Patricia Arquette („Boyhood”)
Regie: Richard Linklater („Boyhood”)
Cel mai bun film străin: „Leviathan” (Rusia)
Cel mai bun film de animație: ”How to Train your Dragon 2′

Televiziune

Cel mai bun serial dramă: „The Affair” (Showtime)
Cel mai bun actor într-un serial dramă: Kevin Spacey, „House of Cards”
Cea mai bună actriță într-un serial dramă: Ruth Wilson, „The Affair”
Cel mai bun serial comedie: „Transparent” (Amazon)
Cel mai bun actor într-un serial comedie: Jeffrey Tambor, „Transparent”
Cea mai bună actriță într-un serial comedie: Gina Rodriguez, „Jane the Virgin”
Cea mai bună mini-serie sau film de televiziune: „Fargo” (FX)
Cel mai bun actor într-o mini-serie sau film de televiziune: Billy Bob Thornton, „Fargo”
Cea mai bună actriță într-o mini-serie sau film de televiziune: Maggie Gyllenhaal, „The Honorable Woman”

Aceasta a fost a 72-a ediție a premiilor Globurile de Aur. Cea de-a 72-a ediţia a Globurilor de Aur a fost prezentată de actriţele de comedie Tina Fey şi Amy Poehler.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.